Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

lisy, jos dve tabletice u drugoj kutiji znaci trebam dobiti krajem nedelje,a meni su vec krenuli svi znaci PMS-a-glava puca,u donjem stomaku napeto,nervoza i sve ostalo.Nisam imala bas ovako izrazene simptome kad sam pila Climen tako da je ovo jos jedan plus za cyclo-proginovu.nadam se.
cmokic svima. :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Cao drugarice,
bas veselo drustvance na forumu, podosta ste se raspisale devojcice :P :P
Tesko mi je da pohvatam sve teme i njihove sadrzine jer je dosta sareno (od donacije, preko medicinskih saveta itd.)...

Zao mi je Nabla za tvoje rezultate FSH nakon uzimanja pilula :( kako dalje, da li ce dr. pokusati sa nekom drugom terapijom, kako bi mogla da krenes u ivf?

Ovo sa imunologijom mi zvuci dosta kompleksno i obimno + nisam lekar, te se ne bih upustala u komentare. Ja sam dosta energije, vremena i zivaca utrosila u raznorazne pretrage po Internetu (najpre o ivf-u, pa onda o FSH, NK celije, alternativna medicina, komentari po forumima, klinike za ovo i ono itd itd) te vise nemam zelju time da se bavim. A da , da ne zaboravim pretrage u vezi zdravstvenih osiguranja, izvodjenja radova (jer sam ujedno i pravila kucu), ma ne mozes nista kvalitetno da ostvaris ako racunas na "specijaliste" iz raznoraznih bransi (pa ukljucujuci i lekare) ako se sam prethodno ne naostris max. mogucim znanjem iz svake oblasti. Evo ja san na primer dans postala "strucnjak" za kuhinje i molerajske radove ocemu ranije nisam imala pojma :lol: :lol:
Takve stvari opterecuju coveka, ne dozvoljavaju ti da se opustis, stalno se namecu nova pitanja na koja nemas 100% odgovor, pa onda dileme i kakvu odluku doneti... ma znate vec o cemu govorim jer smo sve mi kroz to prolazile i dalje prolazimo. A zivot prolazi, druge obaveze se namecu, profesionalni zivot nam postaje dodatna mora, neke lepe stvari i dogadjaji nas ne privlace i ne ushicuju kao "u normalnom stanju" jer smo odsutni, zabrinuti, resavamo probleme i dileme u svojoj glavi, gubimo strpljenje jer smo dale sve od sebe i nikako da nam se uzvrati onim sto ocekujemo...
Nemojte se ljutiti sto sam se previse zanela sa ovim mislima, nekako mi doslo :roll: U stvari cela ova prica da bih vam rekla da se u poslednje vreme osecam nekako rastereceno i da ne razmisljam o sledecem pokusaju, ne idem po Internetu niti na ff ali ne zato sto sebi branim nego zato sto nemam nikakvu zelju da se upustam u detalje, Lepo mi je da dodjme ovde i popricam sa vama i to je to.

U utorak sam pocela sa kontrac. pilulama i cudi me sto mi to uopste nije smanjilo krvarenje ali valjda je to normalno :-?
Za sada nemam nikakve instrukcije za dalje i do kada treba da sam na pilulama....
Neka od vas me je pitala nesto u vezi Brna ali se ne secam vise o cemu se radi, ako moze mali podsetnik? 8)
Lily-an, kada ti ides u Rusiju?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ja sam bacila pogled na hrvatsku Rodu....Pa, šta je ono tamo? Skoro da je svaka trudna!!!! Kao da se svaka vraća iz Praga, iz Pronatala - trudna? Jucy?!!

Tamo sve vrca, poskakuje, kipi od radosti, sreće, čestitiki...Čak su im ikonice smajlića kreativnije, veselije....A mi, ovde? Zašto? Kada će? Niti kod FSH-ovki, niti donacija...Ova tema, sada već, približava se 100.strani...ima ih više od svih ostalih, izgleda, zajedno na ovom forumu...toliko konstrukitvne priče,pa iskrene spontanosti, konkretnih, preciznih podataka..........Iako se na Rodi teme zaključavaju nisam uočila razmenu informacija, ličnih iskustava itd. kao kod nas...Ali? Pa, gde je često prozivani "čika Marfi"? ...Red je da se nešto planirano realizuje, red je da se dogodi neplanirano iznenadjenje, koje će obradovati sve nas !!!!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P E, tako!!!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana,

sve je baš kao i što si napisala....Nema se šta dodati...Ja sam , takođe, redukovala skitnju po netu...pogubiš se...Ali, nužno, u nekoj fazi moraš da prođeš istim putem....Da sam dođeš do nekih zaključaka... Opet, tu smo da taj put bude lakši, brži, uspešniji...bezbolniji...Na žalost, svakodnevnicu čini još toliko drugih stvari, koje traže da im se ravnopravno posvetiš, a ponekad je i to bolje u odnosu na sumanuto proveravanje, istraživanje, koje te pojede skroz, ma potrošite te kao da si gletovala i hoblovala ceo stan :cry: :wink: :-? Ali, tada bar, kada se okreneš oko sebe, vidiš rezltate ...

Zapravo, ja dođoh večeras da vam kažem, ko je u prilici da prati II program RTS...U današnjem izdanju novina Blic, u programskoj TV najavi stoji:
22.30h DETE, PO SVAKU CENU, strani, naučni dokumentarni program. Predpostavljam da je opet neka od onih emisija iz serijala BBC-ija...Da vidimo sa kojom pričom, večeras...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

PS.
Možda su čuli Nablin apel, pa su ove subote dali pristojniji termin, a ne više, kao ranije u neko gluvo doba noći...U zemlji, u kojoj svaki 4. bračni par ima problem sa sterilitetom..Ko zna, možda, je i bilo agitacije da se dodeli emitovanje ove emisije u ranijem terminu....Ja se nisam setila da zovem gosn. Tijanića...Inače, kada je RTS postao javni servis, u kontekstu opšte javne rasprave, silnih diskusija, okruglih stolova, bla, bla... ja jednom zvala dežurnog urednika da mu kažem da mi se nije dopao komentator košarkaške utakmice, kada je naša reprezentacija igrala sa nekim...Zaludna žena/ drugim rečima, da imaš obaveze oko deteta, ne bi mlatila po uređivačkoj politici neke TV-e/ :wink: :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily-an napisao:Ja sam , takođe, redukovala skitnju po netu...pogubiš se...Ali, nužno, u nekoj fazi moraš da prođeš istim putem....Da sam dođeš do nekih zaključaka... Opet, tu smo da taj put bude lakši, brži, uspešniji...bezbolniji...Na žalost, svakodnevnicu čini još toliko drugih stvari, koje traže da im se ravnopravno posvetiš
Amen :D

Jeso, prepunila sam komp raznoraznim naucnim i manje naucnim radovima :lol: , i treba mi bas dosta vremena da pronadjem ono za crinone, al sam zato pronasla ovo:

"...Progesterone is indispensable for creating a suitable endometrial environment for implantation. Recurrent miscarriages may be due to subnormal progesterone secretion and retarded endometrial development in the peri-implantation period. Progesterone also acts on the immune system, mainly by affecting cytokine synthesis and the function of NK cells."

Pa bi to bio argument za crinone.

A sad odoh da se nacrtam pred TV i BBC-evu emisiju :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lily-an napisao:ja jednom zvala dežurnog urednika da mu kažem da mi se nije dopao komentator košarkaške utakmice, kada je naša reprezentacija igrala sa nekim...
hahahahahahahhahahahahahahhhhhhhhaaaaaaa
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ptićice, noćna,
a posle damo kometarčić? ....hahahhahahahah...nas niko ne može zvati da nas kritikuje....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nabla,
izgleda da ću morati da intervenišem :lol: :lol: :lol: hihihihihihihih, pa ne drže se tajminga programske sheme!!!!!!!

Još nije krenulo!!!!!!!! Hmm, ne znaju oni na šta sam ja sve spremna!!!!!!!!!

Na teletextu piše: Dete, po svaku cenu: Učinićemo sve što je moguće, u 22.30h
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:Ja sam bacila pogled na hrvatsku Rodu....Pa, šta je ono tamo? Skoro da je svaka trudna!!!! Kao da se svaka vraća iz Praga, iz Pronatala - trudna? Jucy?!!
Ne znam nisam bila na tom forumu ali mozda je broj onih koje su u "donacija" prici mnogo veci nego na nasem forumu? Ne zaboravi da smo ovde samo dve koje su prosle kroz po 1 pokusaj, a ostale su na pripremi za ivf (smanjivanje fsh i sl.)
Lily-an napisao:Tamo sve vrca, poskakuje, kipi od radosti, sreće, čestitiki...Čak su im ikonice smajlića kreativnije, veselije....A mi, ovde?
Polako, bice, bice, mi se tek zahuktavamo, sledeca si na tepetu 8) 8) :wink:
Lily-an napisao:...Red je da se nešto planirano realizuje, red je da se dogodi neplanirano iznenadjenje, koje će obradovati sve nas !!!!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P E, tako!!!
E, ovo me podseti kako bi ti glasio klasican glupi odgovor prosecnog coveka koji nista ne kapira o ovom nasem problemu "ma treba samo da se opustite i sve ce samo od sebe da se desi" hahahahaaa :D :D :D :D

Nego sta bi od te emisije sa bbc-a? ja imam samo neki glupi satelitski RTS program koji je uzasan (daju "Srecne ljude" te me to vraca u moju mladost pod embargom - rane 90te :D :D :D :D :D, )
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana,
moraš da uhvatiš II program, ali, još nije krenulo, opet će dogurati do starog termina, oko ponoći :evil: ccccc!!! Oj, Srbijo, zilioniti deo!!!!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Odgledali MM i ja zajedno...konacno!
Tesko mi da komentarisam, al sam bila odusevljena sto su prikazali i par s potencijalnim imuno problemom i eksperiment s IVIGOM u ARGC klinici (ako nisam zbrljala naziv klinike-prepoznajem je s ff).

Ove trudnoce s Rode nisu sve s doniranim jc, za sada u ovoj godini ima samo dve (od njih 4 mislim). Ostale koje su se okusale u Pronatalu i zatrudnele isle su na donirane spermice i uglavnom se vracaju s uspehom iz prve.

Inace, ima vas 4 na postu koje ste probale donaciju, pored Ivane i Mini tu su i BMW i Anna.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Uvek im je emisija sa nekom drugačijom tematskom pričom.

9 pokušaja?!?

40 000 funti?!

Uvek ima gore i teže: radi kao babica, a ne može imati svoje dete? UHHH!
Ne razumem što nisu pokušavali sa donacijom, ili jajne c ili sprerm?! To hromozomsko usaglašavanje, tj. ako može da se izbegne hromozomska anomalija dobijenog embriona....Udubim se, tako u te sudbine...

Ono što se definitivno izdvojilo, po meni, ni za šta nema pouzdanog dokaza, da može biti od koristi, od pomoći, ...ili, ni za šta nema dokaza da može isključiti neku anomaliju, nema dokaza da onaj skrining ne može oštetiti embrion....tako da....šta preostaje...nada da sve bude u redu...i VERA!
Nabla,
ja vatala "beleške"....jes ona klinika kako si navela...Mislim, ne dišem dok gledam....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Kako god, ipak, na Rodi ima puno budućih mama....

A, kod nas, Kikikca samo...da nam je živa i zdrava i njen Jovan

:P :P

Ali, do N.god. ili oko ... jednostavno, nešto mora krenuti...
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Kako do Goce? :o
Zvala sam da zakazem i sestra kaze iskljucivo prvi put kod Dragana, a tek na drugom pregledu Goca, (verovatno ako zasluzis neznam) kako je vama uspelo da odmah stignete do Goce. Znaci sve pricam prvo Draganu pa za par dana sve to isto Goci, ili mozda gresim. Nabla pomagaj, ti si sveza tamo.
Odgovori