Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini,
šta, TM ne prija, folna kiselina?

Neka je unosi kroz KIKIRIKI- poželjno: pečeni,bez soli, bez holesterola...
Svakodnebno minimun 67 gr.!A mogao bi da triplicira dozu!Prema konstituciji...

Stvarno ne znam da iko ne voli kikiriki!Mnogo je važna Fk!

MM baš, baš voli mesce u svim oblicima, ali vremenom, ja sam ga skroz preobratila i pokazala mu da povrće, NAROČITO GRILOVANO je extra, extra...ukusno! Eto, on sada ima 100% dobru morfologiju, a nekada, to je bila tuga živa!

Zapravo, počeo je da prihvata povrće/ zeleno, mahunasto/ u najrazličitijim varijantama, prvo zbog mog režima ishrane, a onda se sam uverio u Turskoj, na moru, kako povrće može biti vrhunski ukusno....da ne mora baš meso, meso uvek! Godinama je odbijao da ide tamo, jedva sam ga nagovorila, a ovog leta čak želeo i da se vrati na isto mesto, što će reči, može, može, sve da se preokrene...

A i prestao sa pušenjem....

Nabla,
MM ima tezu: " kakve su ti misli, takav ti je život"! Malo je dosadan sa tim, mada on i dalje veruje u to, iako praksa govori drugačije...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Na žalost ima samo 3% progresivno pokretnih, ukupno 9%...Ali, valjda to neće predstavljati problem...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

..šta je ovo, kakvo istraživanje? ...nikada , do sada, nisam nigde naišla da je iko FK povezivao sa uvećnim c rizikom...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

OK - Danas sam popila bocu vina sa friendicom... Razlog... Moja 'best' prijateljica trudna. Spavala sa tipom bez kontracepcije... Mislila da nema teorije da se nesto desi posto puni 42 u Oktobru...posle svih mojih prica o infertility... itd.. i guess what trudna je... onako iz prvog pokusaja od kad nije nista koristila... Tek onako.... :roll: :roll:

Bila sam ljubomorna as hell... Ona me nikad nije kapirala za moje tretmane, rekla mi je sto puta da kukam previse i nije razumela zasto sam bila u klinickoj depresiji, cudila se sto zurim sa tretmanima i zasto vicem da je kasno, kasno... I eto za nju ne ispade kasno...

Decko joj ima 54 godina i sperma mu je garant ko' u stalliona nekog, posto je covek pcelar... zivi u prirodi, krka mlec itd...

*hit happens.... malo da udarim self-pity ovde....Poludela sam skroz naskroz... Mm isto tako, kaze nije mogao da se skoncentrise na poslu od kad je dobio moju poruku... Ona naravno nije mi nista rekla dok je ja nisam cackala sta ima novo...

Pa eto dobih sto sam trazila... Osecam se uzasno ali ljubomorna sam do besvesti... Off my chest now... 6 godina bez kontracepcije i ja ne mogu da ostanem trudna ni sa donor jajetom, never mind my own...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

MINI,

Nemoj da si tužna! Nemoj da patiš!

Pokušaj da tugu pretvoriš u bes, izbaciš frustraiju, sigurno ćeš se bolje osećati!to je recept koji prolazi...

Hmm,možda je i ona sve vreme htela trudnoću, ali nije htela da prizna da do nje ne može doći, za razliku od tebe...koja si joj poveravala svoje poraze...Izvini, ne razumem....zar je trebalo da "čačkaš" da bi ti rekla da je trudna !Kažeš best drugarica??? Neobično.

Kolko ja vidim, u ovome ima nešto dobro...promena odnosa TM prema celoj priči...Zato, iskoristi momenat muške sentimentalnosti i dogovorite još jedan pokušaj.Bar oko planiranja toga da imaš neki spokoj i mir!

Nije ti lako!Nikome!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...a možda žena nije htela da te povredi, i saopšti ti svoju trudnoću...

Nije baš neka uteha, ali jedno je sigurno: sve smo imale takve faze...pa puta broj trudnoća....
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Cao devojke,vidim puno toga ste napricale poslednjih dana.
Mislim da je ok reci kako se osecamo i onda kada nije sve super, sjajno i fenomenalno. Pa dovoljno nam je povrsnosti i glume u svakodnevnom zivotu, ne moramo sada da se foliramo u ovome nasem forumskom kruzoku, "nasi smo" :wink:

Zapazila sam par osoba koje se oglase na ovoj ili nekoj drugoj temi samo kada procitaju da se desilo nesto pozitivno i onda krecu "podravi i cestitke", spominjanje Boga, sudbine i sl. .. srecom da nas ima i dalje par koje smo tu i onda kada treba dati konkretni savet i podeliti iskustva ne bi li se pregrmelo ono negativno i islo dalje 8)
Poslednja izmena od Ivana70 u Ned Avg 31, 2008 12:32 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini, znam tacno o cemu govoris kada pominjes svoja osecanja besa i ljubomore. I ja sam prosla kroz tu fazu kada nisam vise mogla da podnesem trudnu zenu u svojoj okolini, a pogotovu da se pretvaram i ucestvujem u pricama o maloj deci... pa to je sve ljudski, zar ne?
Ja se mnogo bolje osecam od kada sam prebrodila to osecanje nelagodnosti i besa, jednostavno sebi kazes da to nije u vezi sa tobom i sa tvojim problemom. Imale mi problem steriliteta ili ne, svi ostali zasluzuju da se raduju svojoj trudnoci i svojoj deci i te bebe su slatke i predivne bez obzira na cinjenicu da ih mi ne mozemo bez muke imati.

Treba se boriti protiv tih negativnih misli, jer one nas samo jos vise najedaju i stvaraju dodatnu patnju na svu ovu muku koju vec moramo da nosimo.
Ne slazem se u potpunosti sa ovom devojkom sa ff, suvise je predstavila taj problem steriliteta katastroficno, kao da je kraj sveta, kaze da joj ceo zivot nema smisla i da zeli da umre :o Mogu da shvatim sta oseca, jer i ja sam bila totalno down nakon 6 neuspelih fiv-ova, ali kako pobeci od sebe?, hvala Bogu ziva sam i zdrava i to mi omogucava da idem dalje !! Pa sta bi trebali da kazu ljudi koji boluju od raka ili neke teske i neizlecive bolesti, niko se bi izlecio kada bi totalno video stvari samo crno ??
Ne kazem da nisam imala mnogo crnih misli i talase ljubomore, depresije i besa, ali treba se boriti protiv takvih osecanja, ja barem tako mislim .
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Konacno da jos neko kaze za problem ljubomore. Ja vec godinama nailazim na osude prijatelja i majke. Najvise nje. I to samo zato sto mi podju suze svaki put kad cujem da je neko meni poznat u drugom stanju, i sto prokomentarisem eto i ona je a ja ne mogu. A pri tom ne pomislim nista lose nikome. Samo eto zelim i ja da sam u toj grupi. Narocito mi je teska ova godina. Svi oko mene su ostali trudni, i mladji i stariji. Moja najbolja drugarica po cetvrti put (rodila je troje dece) ovo ne zeli. I kaze mi da joj je bilo tesko da mi to saopsti. Uzas. Stvarno neka plodna godina. Zato se nadam i zeljno cekam da i neka od vas dobije taj pozitivan test. Necu biti tuzna, ovo je nesto drugo, ovo je moj svet. Ovde niko ne osudjuje. Ovde polaze suze samo od radosti. :wink:
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Drzi se Mini,
nemoj da dozvolis sebi da prevlada ljubomora
prevazidji taj dobro poznati osecaj
sigurna sam da mnoge tvoje prijateljice koje imaju decu mogu i tebi da pozavide na mnogo cemu
znam da je uzasno grzono kad moras da se foliras da si bas srecna a u sebi kiptis od besa, ja se vise i ne foliram
verovatno je i tvojoj prijateljici bilo tesko da ti to saopsti, ako ti je prava prijateljica
zamisli kako je bilo mojoj sestri koja je abortirala,( ima dvoje klinaca), ona je bila uzasno nesrecna zbog mene
ja sam se salila i ibedjivala je da rodi dete pa ga da meni
ali sta ces zivot je takav
budi ponosna na sebe i svog muza sto opstajete sa tolikim problemima, veruj mi da mnogi ne bi
glavu gore
a kad cujem za trudnocu u 42. godini ja pomislim da uvek ima nade i ne treba odustajati
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...radim nešto za posao na kompu, pa "svako malo" zvirnem ovde...

Evo, jednog stava, iskustva naših prijatelja.Takođe, bez dece...Po ovom pitanju...Ona je vrlo direktna, bez ikakvog pardona saopštava svima gde, zašto i kod koga neće da ide, sa kim neće šta da slavi, sa kim neće na odmor... i tako to....na prvi mah ona nekima zvuči grubo, pa čak i meni, ali ona se time uopšte ne opterećuje, jednostavno kaže neću sebe da izlažem dodatnim stresovima ili neprijatnostima....Da ne bude zabune, da neko ne stekne krivu sliku o karakteru tih ljudi, reći ću samo da su predali zahtev za usvajanje, iako kod njih nije dijagnostifikovan nikakav konretan uzrok...Ja znam za njihova 3 Ivf pokušaja...

A, dalje, postoji i druga vizura na stvari....
Možda nećete prihvatiti ovo što ću navesti, ali ako bi malo bolje svaka od nas razmislila....Potpuno sam ubeđena, znam, da i pored ove lične, porodične, emotivne amputacije, koja je kod nas dominirajuća, oko svake od nas postoje ini ljudi( druge žene, porodice, tamo neki rođaci, kolege...kolegenice...) koji baš nama zavide, na nečemu....Kako kome...i na čemu, ali zavide, i to još samo kako...

Tvrdim da moje zapažanje nije neosnovano!

ps.dobila sam termine za initial consultacije, ukupno tri, svi su u drugoj polovini oktobra...treba da potvrdim jedan...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...kakva koincidencija oko, upravo, izenete kategorije "zavisti"...sa dr.bokicom...znači, cela istina...samo da se stvari nazivaju pravim imenima...

za one koji nisu gledali sinoć drugi program RTS, opisaću, čim pre, dokumntarnu storiju o dve paralene priče- VTO-e, u Londonskom centru za oplodnju... odnosi se na dva para...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

dr bokica napisao:ja sam se salila i ubedjivala je da rodi dete pa ga da meni
Hmm, i ja sam imala ovakve bisere, al sa koleginicom s posla. Znamo se mozda 5 godina, za to vreme je abortirala 3 ili 4 puta + sto je starija od mene 5 godina!!!. Nju kako "oceses" :lol: ostane trudna.

Mini, i meni je prosla godina bila u znaku padanja u tesku depresiju kad cujem da je neko u mojoj okolini zatrudneo. Mislim :-? da sam sada tudje trudnoce prebolela, ali iskreno najvise se obradujem kad neka od nas ostane trudna, pogotovo fsh-ovki.
Meni je najteze palo kad sam shvatila da neke koleginice skrivaju trudnocu od mene. Mrzim taj dokaz sazaljevanja, pogotovo sto me na taj nacin nesvesno etiketiraju!
Poseban je biser bio kad sam saznala posle par meseci da je kolega dobio dete, a svi su znali kad mu je zena tek zatrudnela. I onda pravdanje "pa ja sam to objavio, kako ne znas, pa svi znaju" itd. Kako da se covek ne oseti izopsteno! Upravo svojim stavom doprinose da se osecamo drugacijima!
RTS- dokumentarna storija o dve paralene priče- VTO-e, u Londonskom centru
Gledala ja, al su je dali oko ponoci. Trebalo je da je prikazu u udarnom terminu!

Lily, bravo za termin :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Bas dobro sto mozemo da diskutujemo o ovom problemu i onda nekako svako nadje sebe ili deo sebe, pa kazes "dobro je, nisam ja neko cudo i ostali osecaju i prezivljavaju stvari na slican nacin".
Evo ja sam do pre godinu dana radila u velikoj administrativnoj zgradi gde je na prvom spratu bila prodavnica za igracke i odmah do nje druga "Baby world"..Sta reci ,nisam mogla da podnesem po ceo dan da srecem trudnice i zene sa decom i kolicima. U stvari takvu uzasnu netrpeljivost sam samo osecala nakon neuspesnog (poslednjeg) fiva kada nam se niti jedna jc nije oplodila.
U julu mi se porodila drugarica (isto smo godiste) i nisam imala problem da je gledam sa stomakom niti da idem sa njom i bebom po gradu. Verujte mi da sam bila presrecna zbog tog "novog osecaja" ali ne znam sta se tacno desilo u mojoj glavi te sam prestala da povezujem ostale majke-trudnice sa mojim problemom. U svakom slucaju, olaksanje je veliko!
Kad sam toj istoj drugarici objasnila nasu situaciju, odjednom i ona krene pricu da su imali isti problem, da sve zna o fiv-u, da je imala mnogo muke da ostane trudna i tako to. Na zalost, ona sada ima drugi problem, a to je grozna situacija sa muzem od kada se dete rodilo. Da ne ulazim u detalje, oni se definitivno razvode bas sada kada bi sve trebalo da je divno :cry:

Lily-an, u pravu si kada kazes da ljudi jedni drugima zavide zbog razlicitih stvari.. na primer mnogi nasi poznanici ili kolege koji imaju dece vide sebe kao neke zrtve i zavide nam sto imamo slobodu i neke aktivnosti koje su oni izgubili. Znas ono "uzivajte jos dok mozete jer posle kada dodju deca..."
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Vjerujem da u čestitkama i pozdravima nema ništa loše i sve koje smo se našle na ovom forumu sigurno u svakom prepoznaju dio sebe i svaki uspjeh na mene djeluje kao korak ka cilju, maraton i za mene negdje mora završiti.....Ne mogu ni zamisliti da neko smatra licemjerstvom i to baš ovdje.
Naravno da je teško prihvatiti, shvatiti i živjeti s tim da za nešto što je drugima najnormalnije mi moramo prolaziti torturu, penjati se na vrh svijeta a potom pasti u duboku provaliju, a onda i kad se podigneš bujica naleti i nosi te i pušta samo da hvataš zraka da se ne utopiš.Tako sam to doživljavala i osjecala duboko u sebi.Po meni to nije klasicna ljubomora i ne bih željela da ispadnemo baš tako kako nas i doživljavaju ili kao mi ne zaslužujemo imati i nešto smo pogriješili.Meni se dogodilo da kad sam htjela da uzmem dijete onako da se malo poigram s njim(u mojoj kući) otac je ustao i rekao NE,ja ne volim da ga neko drugi drži.To mi je bio šamar, nemate pojma jer sam do tada mogla bez kompleksa uzeti svako dijete i igrati se, djeca me vole i regiraju na mene pozitivno,ali sad djecu koja nisu direkt od mojih bližih pogotovo u javnosti pokušam zaobići.
Odgovori