Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

LISY, ma sve je to ok, nema potrebe za polemisanjem, svako od nas ima svoje poglede na zivot i zato smo ovde da ih razmenimo makar se ne slagale uvek oko svega. Eto na primer, tvoje iskustvo sa ocem koji kaze ne je za mene potpuno nesto neverovatno, ali sada vidim da takvi jadnici postoje. Mislim da ne treba da njegovu reakciju dozivljavas kao neki osecaj krivice ili zatvaranja prema ostaloj tudjoj deci niti da generalizujes sve ostale roditelje zbog loseg ponasanja jedne osobe. Na tebi je da odlucis

LILY-AN, super za termin, vidis kako se stvari brzo menjaju, a jos juce nisi znala kojim putem :P Sta kaze tm, da li si pricala jos nekome o tome sta nameravate?

NABLA, ta prica o ponosu i predstavljanju stvari uvek u dobrom svetlu je u nasem vaspitanju - mentalitetu, i mi smo takvi ali smo nedavno uspeli da malkice "olabavimo" kako bi sebe pristedeli ... npr mm je pred nekim prijateljima rekao kako smo u Ceskoj bili iz medicinskih razloga (sto je za njega vec bio veliki pomak 8) )
BTW, da li si ti jos na pilulama?

MINI, ako sam dobro razumela, tm ne zeli da prica o ponovnom pokusaju. Muskarcima je teze da prihvate ovu situaciju nego nama, daj mu malo vremena, vidis da se i prvi put zatvarao, bezao, a posle je usao u celu pricu. Probaj da smislis neke aktivnosti u dvoje (tipa sport, izlasci, kulturni zivot) gde necete stalno pricati o fiv-u i ulaziti u polemike sta i kako. Nemoj samo na silu i kroz svadju! Sta si ti smozgala, da li bi isla opet kod Stepana, imate li nesto zaledjenih?
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Lisy,slazem se sa tvojim misljenjem.Nikad nisam mislila da to sto sam se obradovala lepoj vesti moze nekome zasmetati.Redovno citam ovaj forum i kad se desi nesto loše,izbegavam da se javim upravo sto dosta njih ovde govori kako mrze sazaljenje.Iako nemam takav problem,to ne znaci da sam neiskrena.Svako ima neke probleme,i svakome je svoja muka najteza.Ima mnogo vecih i tezih problema u zivotu,i svako moze uvek da se utesi na neki nacin.Obrnuta stvar je pogubna,kad zavidite nekome,jer onaj ko je zavidan takav ce uvek biti i svako od nas bi mogao nekome da na necemu zavidi.A to onda nema kraja.Bitno je da svakoga od nas nasa licna patnja na neki nacin oplemeni i napravi od nas bolje ljude.To zvuci nemoguce,ali mnogi veliki ljudi su imali uzasne tragedije u svojim zivotima.Citala sam biografiju Jovana Jovanovica Zmaja,covek bi pomislio da je on imao najsrecniji moguci zivot,obzirom sta je sve napisao za decu,a on je imao jako mnogo tragedija i izgubio je sve koje je voleo.Eva Ras,je na pr.ostala bez cerke jedinice,i muza,pa nije postala ogorcena.Pozdrav svima,i izvinite ako sam udavila.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Auuu, bre Lisy i Gloria, bas ga utupiste sa ovom pricom oko toga sta sam ja rekla i kako sam pomislila, pa sada razradjujete temu :lol:

Stvarno mi je zao, nisam htela da vas povredim svojom izjavom oko "zelja i cestitki" i evo priznajem malo sam preterala!

Ipak je ovo tema "donacija jc, povisen FSH", a ova diskusija bi mogla na primer dobro da legne u neku novu temu, da ne kvarimo konstruktivnu razmenu informacija
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Gloria, nemoj da se osetis povredjenom. :(
Niko ne misli da si neiskrena. Da ti nije stalo ne bi ni pratila ovu temu, zar ne? :wink:
U pravu si, svako ima neku muku i cesto od svoje muke ne vidimo tudju.
Svakome se njegov krst cini najtezim. I niko nema pravo procenjivati ciji je krst tezi!

Mislim da si pogresno razumela... ako neko saucestvuje s nasim bolom zbog nesupeha to svakako nece biti dozivljeno kao sazaljenje. Upravo suprotno!
Na primer, u stvarnom zivotu meni mnogo znaci kad me neko pita kako sam, dokle sam dogurala u bebecim radovima... kad mi jednostavno dozvoli da izbacim sav jad i neizvesnost iz sebe, bez da sam sama inicirala takav razgovor jer bi tad imala osecaj da je neko prisiljen da me slusa.
Takodje, mnogo mi znaci kad takva osoba prihvata moj dozivljaj i moju strepnju kao nesto realno.
Pre dve godine, kad sam imala spontani pobacaj i kad sam otkrila da mi je povisen fsh i saznala sta to znaci, psihijatar mi je rekla da je to sve u mojoj glavi, da se osecam umorno i staro i da sam to projektovala na svoje jajnike. Nije prihvatila da je to moja realnost. To je bio pogresan korak s njene strane- pa taman i da je bila u pravu, nije prihvatila moj osecaj i pustila me da sama uvidim potencijalnu gresku (koje nije bilo).

Zavist... ne moze se to bas nazvati takvim imenom. To je vise osecaj boli jer nas tudja trudnoca ponekad podseti koliko je teska i neizvesna nasa borba. Jedna koleginica s posla je upravo trudna i na sastanku sam sebe uhvatila kako zurim u njen stomak (ne iz zavisti, stvarno mi je drago zbog nje). Posmatrala sam ga kao nesto toliko apstraktno kao kad bi sad mastali da cemo uskoro ici na put u kosmos. Nisam mogla da se otmem utisku da ja to nikad necu doziveti.

Ponekad postoje i krize polnog identiteta jer se borimo s pitanjem da li smo prava zena/muskarac. Na primer, trebalo mi je par meseci (i mislim da sam to super brzo prevazisla) po saznanju da mi preti menopauza da ponovo pocnem da se osecam kao zena. Do tada sam se osecala kao bespolno bice koje nema svoju svrhu na ovoj planeti.
Cudno, nikad nisam mogla da zamislim koliko u stvari plodnost i menstruacija znace jednoj zeni da se oseti kompletnom. Istu takvu krizu "identiteta" je imala moja drugarica kad su joj odstranili jajovode.

Sinoc je u onoj BBC-evoj emisiji jedan musakrac izneo slicno osecanje. Kod njega u ejakulatu nije bilo spermatozoida i isao je na biopsiju testisa- nemas pojma koliko mu je bilo bitno da pronadju makar i jedan ziv spermtozoid da bi se osecao pravim muskrcem.

Ja mislim da nisam ogorcena osoba, samo malo tuznija i preplavljena osecajem "zivotarenja". Taj osecaj zaglavljenosti u jednoj crnoj rupi bez prostornih i vremenskih koordinata me gusi, a njega cu se resiti jedino ako odustanem od borbe. Meni u glavi jou uvek traje novembar 2006. A onda se uzasnem kad shvatim koliko je vremena proslo jer je i zivot mimo mene prosao. Jos uvek nisam naucila da vodim paralelan zivot.

Meni je drago kad vidim da poneko ko nema ovaj nas problem deli radost s nama. Ja sam to mozda drugacije dozivela, kao da imamo nevidljive drugarice koje nam drze palceve :wink:

Ivana, jos sam na Yasminu- jos pola kutije i onda...(ah taj fsh :( )
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Meni je drago kad vidim da poneko ko nema ovaj nas problem deli radost s nama. Ja sam to mozda drugacije dozivela, kao da imamo nevidljive drugarice koje nam drze palceve

Hvala ti Nabla,to sam htela da kazem,samo nisam bas uspesna u pismenom izrazavanju.
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Hej pa svi smo mi na ovoj temi sa istim ciljem.Naravno da smo sretni za svaki pozitivan rezultat ili tuzni ako se desi neuspeh pa na tu temu ne treba ni pisati.
Nabla,jesi li novopeceni nepusac ili...? evo ti moj slucaj.Ja sam pocela pusiti u osnovnoj skoli(sramota jedna) i nikada nisam prestajala.Kad mi je dr saopstila dijagnozu,ja sam od tog momenta pusila jos vise.Taj period je trajao od maja do novembra kada sam se doslovno hranila cigaretama.Ni u ludilu nisam pomisljala da prestanem sve do jednog dana kada je razum pobedio ludilo i rekao dosta.Sada se mogu pohvaliti da ce u novembru biti dve godine bez cigara i svaki dan zahvaljujem bogu na tome jer tek sada disem.Nisam nikada verovala da cu ziveti bez cigara i bilo mi je glupo kad neko kaze da mu je bas super od kada ne pusi.Ali eto,prebacih se i ja u tu grupu i ne bih se vratila ni za zivu glavu.
Inace,posle prve kutije cyclo-proginove stigla mi je M. sutra pocinjem sa drugom kutijom.pozdrav :wink:
draga76
Novi član
Novi član

Post od draga76 »

Hej pa svi smo mi na ovoj temi sa istim ciljem.Naravno da smo sretni za svaki pozitivan rezultat ili tuzni ako se desi neuspeh pa na tu temu ne treba ni pisati.
Nabla,jesi li novopeceni nepusac ili...? evo ti moj slucaj.Ja sam pocela pusiti u osnovnoj skoli(sramota jedna) i nikada nisam prestajala.Kad mi je dr saopstila dijagnozu,ja sam od tog momenta pusila jos vise.Taj period je trajao od maja do novembra kada sam se doslovno hranila cigaretama.Ni u ludilu nisam pomisljala da prestanem sve do jednog dana kada je razum pobedio ludilo i rekao dosta.Sada se mogu pohvaliti da ce u novembru biti dve godine bez cigara i svaki dan zahvaljujem bogu na tome jer tek sada disem.Nisam nikada verovala da cu ziveti bez cigara i bilo mi je glupo kad neko kaze da mu je bas super od kada ne pusi.Ali eto,prebacih se i ja u tu grupu i ne bih se vratila ni za zivu glavu.
Inace,posle prve kutije cyclo-proginove stigla mi je M. sutra pocinjem sa drugom kutijom.pozdrav :wink:
draga76
Novi član
Novi član

Post od draga76 »

uuups,kliknuh dva puta.sorry.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

draga76 napisao:Hej pa svi smo mi na ovoj temi sa istim ciljem.Naravno da smo sretni za svaki pozitivan rezultat ili tuzni ako se desi neuspeh pa na tu temu ne treba ni pisati.
Eto, ja sam dobila životnu šansu za DC, pa se izgleda kockam...Stvarno bi volela da čujem detalje nekog koji je napisao ovakav tekst, kao bivši pušač. Kajem se kada god posegnem za cigaretom, bacam je, ali...nisam još bivši!

Draga76,
izgleda da smo samo Nabla i ja kužne po pitanju cigara, eto, i u njeno i svoje ime( nešto ne verujem u njenu priču oko "samo kutije i pol" ) :wink: pa te molim za par reči, može i na pp. Kako se konkretno prevazilazi apstinentska kriza, šta je sa strasnim, ritualnim, pušačkim navikama?Evo, ja ovih dana to svodim na 2-3 dnevno ili samo zapalim i bacim. Znam da ne zaslužujem lovorike, isto tako ni da ću na ovaj način postati bivši pušač, gde je ta linija prelaska iz grupe pušača u grupu ex?
Čitam ovaj tvoj post, više puta....
Pokušala sam pre par godina odlaskom na terapiju - odvikavanje, kod onog dr. Pere Borovića...prekinem sa obrazloženjem mom suprugu da se on prema grupi ponaša infaltilno, da se krevelji itd. ..Tada mi je suprug rekao i da ne zaslužujemo drugačije ponašanje svi mi koji smo se našli na terapiji, kada nismo u stanju da prekinemo... :x Ako nije problem...Čak mi je i neprijatno što cvilim za pomoć ove vrste, tu pred svima, umesto da sam istog trena bacila đubre...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:[Pokušala sam pre par godina odlaskom na terapiju - odvikavanje, kod onog dr. Pere Borovića...prekinem sa obrazloženjem mom suprugu da se on prema grupi ponaša infaltilno, da se krevelji itd. ..Tada mi je suprug rekao i da ne zaslužujemo drugačije ponašanje svi mi koji smo se našli na terapiji, kada nismo u stanju da prekinemo... :x Ako nije problem...Čak mi je i neprijatno što cvilim za pomoć ove vrste, tu pred svima, umesto da sam istog trena bacila đubre...
Nisam nikada bila pravi pusac, nego socijalni(max 5 cigareta dnevno) ali i to mi je u jednom momentu postala navika koje sam se otarasila jer sam pocela da kasljem. Moj otac je prestao onako na suvo - preko noci nakon decenija pusackog staza, pusio je 3 do 4 kutije dnevno!! To nije dobar primer i nikome ne bih preporucila takvo "skidanje" (gojenje, nervoze, nespavanje mesecima itd)
Ali zato ti mogu preporuciti terapiju koju je moja mama imala u maju i USPELA JE, NE PUSI :P :P
Nisam mogla da zamislim da ce ONA uspeti da ne pusi jer od kako znam za sebe moja mama je strastveni pusas i posle 2 neuspela pokusaja da ostavi (a to je bilo pre 15 godina) vise nije ni pokusavla.. naprotiv, zena je volela i bolje da joj ne pominjes nesto protiv.. i evo otisla je na neku terapiju tipa laserska akupunktura i USPELA. Mislim da je to kostalo oko 150 eura, uz garanciju da ti vracaju deo novca ako ne uspe. Mogu da pitam mamu za tacnu adresu ako te interesuje.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lily-an napisao: izgleda da smo samo Nabla i ja kužne po pitanju cigara... nešto ne verujem u njenu priču oko "samo kutije i pol" :wink: ..
hahahahahahaha, sta reci, sestro po poroku...zasto me tako dobro poznajes ? :lol:
Nesto se produzila ta kutija i po :lol:

Lily, pa super si ti to skresala na 2-3 8)

Za akupunkturu sam i ja cula da je dobra, ma uostalom dobra je za sve.

Kissa svima, odoh da radim!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ivana70 napisao: Nisam nikada bila pravi pusac, nego socijalni
hahahahahahhahahaha, genijalan izraz :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Dobro jutro, svima.

Sinoć mi se nije dalo, da vam nešto saopštim, ali ja ne odustajem od toga...Nedostupan mi bio server. Elem, kao što reče Ivana, ovde smo na forumskom kružoku, gde ne bi trebalo biti ustručavanja da npr. podelimo misli, htenja, o čemu bi se , u realnom životu, možda suzdržali...

Dakle, potvrdili termin za prvi pregled i dolazak.

U času kada su mi misli bile usmerene na nešto što je prozaična realnost, krene meni neka računica.. time-ing koji me doveo do sledećih misli:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...vreme našeg prvog boravka u SP...zatim, horm.terapija od 10-12 nedelja( to mi nisu rusi rekli, ja zaključila , obzirom na "moj slučaj" i na sve što sam tim povodom pročitala u kontekstu donacije), a to sve znači da bi moj sledeći odlazak, za ETransfer, bio nakon božićnih praznika... dalje, trudnoća bi se potvrdila u vreme srpskih slava...kakva zimska idila...a, to znači da bi moja beba - jedna devojčica došla na svet u isto vreme kada njena mama...precizno, bila bi čak i isti horoskopski znak! ...(predana cepidlaka, na prvi pogled arogantna, kada uđe u prostoriji, ispunjava je...tako me vide oni koji me ne poznaju, ili neće da se potrude da me upoznaju...)E, takva osoba, krade prostor na ovom forumu i iznosi svoja maštanja....
Rekoh ja sve ovo mojoj baš, baš dobroj drugarici( njenu dobronamernost uopšte ne dovodim u pitanje).Ali, kaza mi ona da: "malo oladim", valjda da me poštedi eventualnog razočaranja...ili, misli da sam na putu da odlepim...ko zna...

ali, šta to znači? Zašto ne bih maštala? Da li smo sa godinama prerasli maštarenja? Sanjarenje? Pa, meni je život poslednjih dana kao bajka...Hodam ulicom, jedva se kontrolišem da se ne osmehujem prolaznicma, ma, samo što ne pitam, treba li kome šta...da pripomognem...
U septembru me očekuje nekoliko teških i neprijatnih dana-datuma, za koje se temeljno pripremama mesecima unazad...Suočavanje sa tim bremenom, sada mi je mnogo lakše...Imam nadu...Šansu...Pa, ne prelazim ja toliki put da bih sebe pripremala na novih 500 pokušaja?!?
Sa druge strane, stvarno se događa bajka...Imam Redovne, jutarnje kontakte sa mojim dobročiniteljem "po zadatku"...Javlja mi kome da se javim da nam bukira karte...juče, kada sam potvrdila termin, čak čovek reče, ne , ja ću o svemu izvestit koga šta trebai...Kaže, jedan dan da se odmorite, pre pregleda...to on planira datum našeg polaska...pa par dana, posle da "razgledamo grad" kaže...I još, bićete smešteni u komfornom stanu, gde će te imati sve što vam treba...u centru grada...i klinika je u najstrožem centu...Kada zovem Rusiju, najpre okrećem broj mob., zatim, kada čovek vidi da sam to ja, prekida moj poziv i zove me na fiksni tel...
Zbog čega ne bih verovala da može biti jedne slučajnosti, pa i dve, ali već tri...A, ima neverovatnih drugih momenata, koji su me zapanjili ovih dana...i preselili me u bajku... hoću da kažem, kao da svi putevi vode baš tamo...od samog početka...Stvarno verujem da će se obistiniti naša nada...Konačno, mora neko da napravi statistiku uspešnosti, što to ne bih baš ja bila?
Mislim, zar sve bajke nemaju srećan završetak?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...vreme našeg prvog boravka u SP...zatim, horm.terapija od 10-12 nedelja( to mi nisu rusi rekli, ja zaključila , obzirom na "moj slučaj" i na sve što sam tim povodom pročitala u kontekstu donacije), a to sve znači da bi moj sledeći odlazak, za ETransfer, bio nakon božićnih praznika... dalje, trudnoća bi se potvrdila u vreme srpskih slava...kakva zimska idila...a, to znači da bi moja beba - jedna devojčica došla na svet u isto vreme kada njena mama...precizno, bila bi čak i isti horoskopski znak! ...(predana cepidlaka, na prvi pogled arogantna, kada uđe u prostoriji, ispunjava je...tako me vide oni koji me ne poznaju, ili neće da se potrude da me upoznaju...)E, takva osoba, krade prostor na ovom forumu i iznosi svoja maštanja....
Rekoh ja sve ovo mojoj baš, baš dobroj drugarici( njenu dobronamernost uopšte ne dovodim u pitanje).Ali, kaza mi ona da: "malo oladim", valjda da me poštedi eventualnog razočaranja...ili, misli da sam na putu da odlepim...ko zna...

ali, šta to znači? Zašto ne bih maštala? Da li smo sa godinama prerasli maštarenja? Sanjarenje? Pa, meni je život poslednjih dana kao bajka...Hodam ulicom, jedva se kontrolišem da se ne osmehujem prolaznicma, ma, samo što ne pitam, treba li kome šta...da pripomognem...
U septembru me očekuje nekoliko teških i neprijatnih dana-datuma, za koje se temeljno pripremama mesecima unazad...Suočavanje sa tim bremenom, sada mi je mnogo lakše...Imam nadu...Šansu...Pa, ne prelazim ja toliki put da bih sebe pripremala na novih 500 pokušaja?!?
Sa druge strane, stvarno se događa bajka...Imam Redovne, jutarnje kontakte sa mojim dobročiniteljem "po zadatku"...Javlja mi kome da se javim da nam bukira karte...juče, kada sam potvrdila termin, čak čovek reče, ne , ja ću o svemu izvestit koga šta trebai...Kaže, jedan dan da se odmorite, pre pregleda...to on planira datum našeg polaska...pa par dana, posle da "razgledamo grad" kaže...I još, bićete smešteni u komfornom stanu, gde će te imati sve što vam treba...u centru grada...i klinika je u najstrožem centu...Kada zovem Rusiju, najpre okrećem broj mob., zatim, kada čovek vidi da sam to ja, prekida moj poziv i zove me na fiksni tel...
Zbog čega ne bih verovala da može biti jedne slučajnosti, pa i dve, ali već tri...A, ima neverovatnih drugih momenata, koji su me zapanjili ovih dana...i preselili me u bajku... hoću da kažem, kao da svi putevi vode baš tamo...od samog početka...Stvarno verujem da će se obistiniti naša nada...Konačno, mora neko da napravi statistiku uspešnosti, što to ne bih baš ja bila?
Mislim, zar sve bajke nemaju srećan završetak?
Odgovori