Abortus ili beba

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Dragana35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 24, 2010 5:57 pm

Abortus ili beba

Post od Dragana35 »

Postovani,ovde sam prvi put...imam nedoumicu i ne znam sta da radim.Radi se o sledecem...imam sina od 11 godina,razvedena sam,imam vezu i ostala sam u drugom stanju.Ja zelim dete,covek sa kojim sam me podrzava u svemu,ali se bojim sledeceg.Tek sad sam ustanovila da sam trudna,po kalendaru sa neta, u 5.nedelji sam,mada sam zatrudnela 31.12.2009.godine,a danas 24.01.2010.godine.Do danas sam uzimala xalol za smirenje i aktivni sam pusac.Cigarete bih ostavila,takodje i xalol,ali da li je u proteklom periodu doslo do delovanja tog leka na plod,bojim se...tek treba da idem kod ginekologa i razmisljam...zelim dete.Citala sam da je u 5.nedelji plod vec razvijen,a xalol sam pila.Ne znam sta da radim.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Abortus ili beba

Post od Vanjina mama »

Kada sam ja bila trudna, doktorka mi je rekla: Do 10. nedelje ili ode ili ostane.
Ja sam za bebu uvek, ali ipak proverite sa doktorkom.
Držim Vam fige!!!!
Elixir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 2:25 pm

Post od Elixir »

Nema niceg sladje od bebica 8) Kao sto rece clanica iznad proverite sa doktorkom.
Moja majka je pusila dok je nosila mene, pa mi nista ne fali.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Ako je za utehu, pojedini psihijatri ksalol prepisuju i trudnicama.
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

hvala vam na podrsci...bila sam juce kod doktora,kaze ovako...plod se jos ne vidi,uterus povecan,nisu sigurni znaci graviditeta i kontrola za 7 dana...jer on misli da sam ja trudna i da je jako bitna ova nedelja,da ne budem pod sresom,da ne radim nista tesko itd...medjutim ja sam veceras malo prokrvarila i boli me stomak...ne znam sta je u pitanju,sutra cu otici opet na pregled.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

Dragana35 napisao:hvala vam na podrsci...bila sam juce kod doktora,kaze ovako...plod se jos ne vidi,uterus povecan,nisu sigurni znaci graviditeta i kontrola za 7 dana...jer on misli da sam ja trudna i da je jako bitna ova nedelja,da ne budem pod sresom,da ne radim nista tesko itd...medjutim ja sam veceras malo prokrvarila i boli me stomak...ne znam sta je u pitanju,sutra cu otici opet na pregled.
I, šta je bilo?
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

evo sta je bilo....utorak uvece prokrvarila i u sredu ujutru nazovem svog ginekologa.Kaze da je sigurno plod otisao i da dodjem u cetvrtak ujutru na pregled sa rezultatom beta hcg u krvi.Imala sam bolove u stomaku i naravno citajuci razna iskustva na netu pomislih da je vanmatericna.Danas,cetvtrak....betahcg pokazuje trudnocu,a na ultrazvuku nema ploda.I sta da pomislim??? ili je vanmatericna trudnoca ili je taj hormon jos u krvi.Za dva dana opet idem na analizu krvi....ako se betahcg povecava trudnoca postoji,ali gde,jako se plasim,ako se smanjuje,to je klasican spontani pobacaj....krvarim,ali malo,bolova imam, ali nisu jaki...samo da nije ono najgore....vanmatericna,pucanje jajovoda,unutrasnje krvarenje....mozda,malo se nadam, da je ipak normalna trudnoca,ali je rana pa se ne vidi plod...a krvarenje da je bilo dok se plod ugnjezdio u matericu....vise nisam pametna....
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

Dragana35 napisao:evo sta je bilo....utorak uvece prokrvarila i u sredu ujutru nazovem svog ginekologa.Kaze da je sigurno plod otisao i da dodjem u cetvrtak ujutru na pregled sa rezultatom beta hcg u krvi.Imala sam bolove u stomaku i naravno citajuci razna iskustva na netu pomislih da je vanmatericna.Danas,cetvtrak....betahcg pokazuje trudnocu,a na ultrazvuku nema ploda.I sta da pomislim??? ili je vanmatericna trudnoca ili je taj hormon jos u krvi.Za dva dana opet idem na analizu krvi....ako se betahcg povecava trudnoca postoji,ali gde,jako se plasim,ako se smanjuje,to je klasican spontani pobacaj....krvarim,ali malo,bolova imam, ali nisu jaki...samo da nije ono najgore....vanmatericna,pucanje jajovoda,unutrasnje krvarenje....mozda,malo se nadam, da je ipak normalna trudnoca,ali je rana pa se ne vidi plod...a krvarenje da je bilo dok se plod ugnjezdio u matericu....vise nisam pametna....
Ovako, kada sam ja bila trudna i prvi put sam otišla na UZ isto je tako bilo 5-6 nedelja, dr nije htela da radi sa klasičnom sondom već sa vaginalnom iz razloga što tako mala trudnoća je teško uočljiva preko stomaka a i ako se nešto nazre ne mogu da budu načisto da li je beba ili nešto drugo. A tek njihovo računanje od prvog dana poslednjeg ciklusa? Nije neki promašaj kod ciklusa koji traje do 28 dana ali sve preko toga može da da pogrešno. Pa još ako je u pitanju "novogodišnji poklon", nema šanse da se nešto vidi jer to nije u stvarnosti ni 4 nedelje.
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am

Post od mejvis »

Dragana proverite Betu za 1-2 dana ako Beta i dalje raste obavezno uraditie UZ, na 4d bi moralo da se vidi da li je plod u materici. meni je to dijagnostikovano u 5. nedelji trudnoće.
U slučaju da je, nedaj bože, vanmaterična ukoliko se na vreme reaguje može se sačuvati jajovod!

Želim Vam da sve bude u redu. Javljajte šta se dešava!
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

uh.odakle da pocnem...nastavljam...to se sve tako brzo odvija...ponedeljak doktor kaze trudnoca,ali se ne vidi plod,utorak uvece prokrvarila,mali bolovi,malo krvarenje,doktor kaze spontani pobacaj...sreda uvece beta hcg 322,cetvrtak odem na uz,doktor opet kaze,ne vidi se plod,ali betahcg i dalje postoji,verovatno je jos u krvi i opadace...kaze da za dva dana ponovim betahcg....petak uvece,kao da sam dobila M...jaci bolovi,ali krvarenje normalno...subota vadim betahcg,kad ono umesto da se smanjuje rezultat 331...zovem doktora i on kaze da to nije dobro....ili je vanmatericna,ili je ipak spontani.. zasto se betahcg nije smanjio?da je normalna trudnoca,on bi se duplirao....znaci ipak nije dobro...rekao mi je ako dobijem jake bolove hitno u bolnicu...medjutim ja se osecam dobro,kao da je normalna M...nemam jake bolove,sve u svemu ja se dobro osecam.Sutra,ponedeljak opet vadim beta hcg i molim Boga da je spontani....vise mi je dosta svega,plasim se.Kako se ustanovlja ta vanmatericna trudnoca.Mislim da je spontani,jer me vise ni grudi ne bole,normalna M,ponekad me zaboli stomak u predelu pupka,ali nemam bolove....ja vise nisam pametna....ako se sutra taj betahcg povecao,ja cu izludeti....
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Nesto slicno se desilo meni proslog meseca, otislo samo sa mecom. Evo vidi detaljnije ovde http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... 76-15.html
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

Hvala Dea....vise stvarno ne znam sta da mislim....psiha me ubija
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am

Post od mejvis »

Samo reagujte hitno, šta god bude bilo u ponedeljak!
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

hvala vam na odgovorima i podrsci...jutros,ponedeljak,vadila betahcg....istraumirala se dok sam cekala rezultat...medjutim,rezultat je bio 305,znaci u padu je taj hormon...zvala doktora i kaze da je to bio spontani pobacaj,a ne vanmatericna trudnoca.Osecam se dobro....u petak idem na kontrolu...najbolje od svega bi bilo da nije bio ni spontani....zasto se to desilo,ne znam...mozda stres na poslu...nikad nisam abortirala ,nikad vanmatericna...zasto je plod otisao,nikad necu ni saznati.Ovih nedelju dana nikad necu zaboraviti....za tako kratak period toliko toga.Ako je bio spontani zasto je betahcg porastao za dva dana,a sad se tek smanjio....
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

infarkt ce me udariti....taman prosli ponedeljak beta hcg pao na 305 i doktor kaze bio je spontani i polako ce padati nivo beta hcg u krvi,kad ono katastrofa.Nedelju dana posle,tj.danas vadim betahcg,kad ono 390...pa kako...nemam bolove,imala normalnu menstruaciju i doktor kaze da su pogresili u laboratoriji i da idem u drugu.Jel moguce da renomirani Medlab moze da pogresi....pomazite ljudi...sutra idem u eurolab...nema trudnoce,a beta raste....
Odgovori