Abortus ili beba

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Abortus ili beba

Post od mejvis »

Ne bi trebalo da su pogrešili u laboratoriji, dešava se, ali retko! Ako je rezlutat dobar, a verovatno jeste, treba hitno da vidite o čemu se radi! Nešto se definitivno dešava u vašem telu!
Možda da odete u Višegradsku na patologiju trudnoće, ili da pronadjete dobrog stručnjaka ako niste iz BG.
Nemojte samo odugovlačiti!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Dragana javljaj sta je bilo!
Dragana35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 24, 2010 5:57 pm

Post od Dragana35 »

evo sta se desava...znaci juce ujutru nalaz u Medlabu betahcg 390,00,javim doktoru,kaze to nije moguce,idite u drugu laboratoriju...ok,znaci ja se i dalje dobro osecam,nemam bolove,tesko mi je sto se kao desio spontani,ali molim Boga da nije vanmatericna,bukvalno ludim....nema ploda,nema simptoma trudnoce,a betahcg raste...juce tj.sinoc odem u Eurolab i danas dobijem rezultat....beta hcg 281,oo.. opet danas odem na ultrazvuk i sve je ok....ZNACI MEDLAB JE DAO POGRESAN REZULTAT....da li je to moguce? jeste....bila trudna,spontani u 4.nedelji,hcg 322 pa 331,pa 305 pa sad 281 sto je normalan pad,a ne 390 kako je navedeno u nalazu Medlaba....a celu noc nisam oka trenula,jer ja kao laik nemam pojma....eto,valjda je to kraj moje kratkotrajne price....nemojte verovati nalazima 100%,jer ce te upasti u zacarani krug....e, sad vadim betahcg u petak tj.za tri dana,valjda da doktor proveri da sve ide u dobrom pravcu
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am

Post od mejvis »

Super Dragana!
Stole
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 8:52 pm

Post od Stole »

Dragana35 napisao:Postovani,ovde sam prvi put...imam nedoumicu i ne znam sta da radim.Radi se o sledecem...imam sina od 11 godina,razvedena sam,imam vezu i ostala sam u drugom stanju.Ja zelim dete,covek sa kojim sam me podrzava u svemu,ali se bojim sledeceg.Tek sad sam ustanovila da sam trudna,po kalendaru sa neta, u 5.nedelji sam,mada sam zatrudnela 31.12.2009.godine,a danas 24.01.2010.godine.Do danas sam uzimala xalol za smirenje i aktivni sam pusac.Cigarete bih ostavila,takodje i xalol,ali da li je u proteklom periodu doslo do delovanja tog leka na plod,bojim se...tek treba da idem kod ginekologa i razmisljam...zelim dete.Citala sam da je u 5.nedelji plod vec razvijen,a xalol sam pila.Ne znam sta da radim.
Izaberi bebu, izaberi ZIVOT.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

[quote="Stole"][quote="Dragana35"]Postovani,ovde sam prvi put...imam nedoumicu i ne znam sta da radim.Radi se o sledecem...imam sina od 11 godina,razvedena sam,imam vezu i ostala sam u drugom stanju.Ja zelim dete,covek sa kojim sam me podrzava u svemu,ali se bojim sledeceg.Tek sad sam ustanovila da sam trudna,po kalendaru sa neta, u 5.nedelji sam,mada sam zatrudnela 31.12.2009.godine,a danas 24.01.2010.godine.Do danas sam uzimala xalol za smirenje i aktivni sam pusac.Cigarete bih ostavila,takodje i xalol,ali da li je u proteklom periodu doslo do delovanja tog leka na plod,bojim se...tek treba da idem kod ginekologa i razmisljam...zelim dete.Citala sam da je u 5.nedelji plod vec razvijen,a xalol sam pila.Ne znam sta da radim.[/quote]

Izaberi bebu, izaberi ZIVOT.[/quote]

Stole mogao bi da procitas postove pre nego sto das komentar!
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

evo mene opet....pisem jer ce mozda ne daj Boze neko biti u situaciji u kojoj se ja nalazim.Zadnji moj post,nemam bolove, betahcg pao na 280 i sve ok,ultrazvuk dobar,ma sve ok...medjutim,opet posle 8 dana vadim danas krv,beta hcg 356...sutra idem u Betaniju,pa izgleda je vanmatericna trudnoca....vise ne znam sta da mislim....nemam bolove,normalno krvarenje,a hcg varira....
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Prosto mi je neverovatno da je vanmatericna a da je niko da sad nije video. Koja nedelja bi to trebala da bude?
Meni je dr. rekla da povecanu betu moze da izazove samo trudnoca ili neki tumor. Nadajmo se da kod tebe nije ni ovo drugo slucaj....
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

nije tumor Dea,jer ja sam imala simptome trudnoce,ali prokrvarila.Danas bila u Betaniji,drugi doktor me pregledao.Rekao...u materici sve ok,cak imam ovulaciju na desnom jajniku,ali da vidi da mi je desni jajovod zadebljan.On misli da je plod zaglavljen u jajovodu,ali da ne raste i kaze da nije alarmantno,ali da nije ni u redu.Za dva dana opet beta,pa na pregled i videce da li ce me zadrzati u bolnici.Danas nije hteo da me zadrzi jer nema slobodne tecnosti.Nemam vise pojma.I sad ako je vanmatericna da li mora operacija.Nisam vise pametna....imam bolove,ali ne jake
Maria Mancini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 5:50 pm

Post od Maria Mancini »

Tek sam se priključila forumu, saosećam sa tobom, a ne mogu da zamislim kako ti je, kao da si u zoni sumraka, od početne dileme, ispalo je svašta. I to da lekar ne može da utvrdi pravo stanje stvari, laforatorije koje se "frljaju" sa rezultatima bete ???
Javljaj se, a mi ćemo ti biti podrška.
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

ja sam definitivno najgora na celokupnom forumu....katastrasno...taman mislim sve je gotovo,kad ono nije...bolucka stomak konstantno,a doktori pojma nemaju sta je....nije im jasno,beta varira 200,300,nema trudnoce,u tri navrata krvarila i opet cekam hcg za dva dana.Dea,trudnoca bi bila oko 8.nedelje
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Jesi li probala da ideš na 3d, 4d UZ? Čudno je kako niko ništa ne vidi a nečega ima. A da nisu samo hormoni podivljali?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Hm, pa ako plod ne raste (znaci nije ziv) dal se to iskazuje rastom Bete? U 8-moj nedelji bi moralo vec nesto da se vidi...
Nemam nista pametno da ti kazem jer sam i sama posmatrac a ne strucno lice, ali mi je jako zao sto prolazis kroz sve to. Drzim fige da sve prodje dobro i da cim se oporavis stigne jedan bebac!
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

hvala vam na podrsci...cekam sutra da uradim betu,ali,nisam doktor,nema logike....bila trudna,imala simptome...prokrvarila,a od 28.01.-17.02 beta....322,331,305,281,356...strasno...ne uvecava se,doktori ne vide plod u materici,u tri navrata krvarila,a dobro se osecam,sem sto mi je jajovod zadebljan i bolucka donji deo stomak...agonija koja traje mesec dana,a nemam simptome trudnoce,ma uzas!
Dragana35
Novi član
Novi član

Post od Dragana35 »

ima li ovde neki doktor? pre dva dana beta 356,a danas 425...opet raste,zvala doktora kaze...nije to veliki skok,da dodjem u ponedeljak u betaniju,pa ce videti hoce li me zadrzati ili ne....njegova dijagnoza...plod je uginuo i organizam pokusavada ga izbaci iz jajovoda,jer se ne vidi u materici...kaze to je bila vanmatericna... imam bolove u predelu jajnika,ali nisu jaki...i ja sad cekam ponedeljak...mada svi kazu kad je vanmatericna hitno u bolnicu.
Odgovori