Problem sa probavnim sistemom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Harbard111
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2015 2:47 am

Re: Problem sa probavnim sistemom

Post od Harbard111 »

Sada kada ne koristim laksative nemam nikakvu sluz, a procitao sam da je sluz normalna kada se koriste laksativi sto ce reci da je to bila lazna uzbuna.

Sada imam braon i dugacak izmet, meksi, ali mogu da izbacujem stolicu samo kada mokrim i desava mi se tako da izbacujem 3-4 ili 5-6 puta na dan, prvo dosta pa onda svaki naredni put manje.

Inace mi se desi da uglavnom izbacujem loptici, ili cak veliki i debeo komad izmeta koji se vec u solidnoj meri raspao manje ili vise na loptice koje su eto jos uvek nekako povezane dok neke i otpadnu i to mi je uglavnom lakse polu-stojeci da izbacujem izmet.

Internista mi je rekao da moze biti problem sa nekim misicem koji sluzi za izbacivanje izmeta.

Na UZ su mi nasli veliku kolicinu gasova u crevima.

To, otezano mokrenje i bolovi tokom mokrenja i krvarenje nakon mokrenja i ejakulacije i mokrenja.

I snizen testosteron te stoga i erektilna disfunkcija u trajanju od godinu dana u nekoj meri - manjoj iako je pre bilo gore. Nakon ejakulacije mi se desi da mi se prispava, mada pretpostavljam da je to normalno za ovaj nivo testosterona.
Harbard111
Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Jutros sam imao stolicu, a da sam osetio da je crevo puno i bas potrebu da izbacim izmet sto se inace jako retko desava i samo uporedo sa mokrenjem.

Izmet je bio bas velikog precnika, sve sa lopticama koje otpadaju od njega, sto po nekoj logici stvari dovodi do toga da je obim creva povecan, zar ne? Ili gresim?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Таква столица говори да не пијеш довољно течности и да не једеш довољно баластних матрерија. То за последицу има намножавање штетних бактерија, токсина, спорији рад црева и наравно - ширење црева.
Harbard111
Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Ali ja pijem dosta tecnosti Aco i ne hranim se brzom hranom vec uglavnom jedem kuvano.
I cesto nije problem ni tvrdoca te stolice kao na primer sada.

Nisam hteo da krenem sam da se lecim i kupujem lekove, preparate, jer ako bih tako krenuo trosio bih ko zna koliko para, a ne bih imao potvrdu da radim pravu stvar, a za to mi je potrebna tacna dijagnoza.

Za nesto oko mesec dana imam zakazano kod gastroenterologa i nadam se da nece biti poteskoca u postavljanju dijagnoze ovaj put i da ce postaviti pravu.

Mozda nisam trebao da cekam i mozda sam trebao da platim direktno pregled, ali opet se to svodi na isto - ako bih tako radio za svaki pregled onda bi mi opet to iziskivalo solidnu sumu novca.

Dosta nade sada polazem u preglede gastroenterologa, ali sam isto tako dosta nade polagao u pregled urologa u julu ove godine kao i u lecenje origano uljem, a u aprilu sam placao briseve koji opet nisu dali nikakve rezultate u smislu postavljanja dijagnoze tako da sada sam resio da placam lecenje samo kada nema druge opcije ili kada mora mnogo da se ceka...
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 03, 2015 6:20 pm

Post od Dr.Dzindo »

Tvoja stolica jos govori da si mozda obolio od divertikuloze.To je bezopasna bolest za sada i jedna od najcescih oboljenja probavnog sistema,ali se moze upaliti(divertikulitis).A i ono sto je Aca rekao u potpunosti je u pravu.

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:Tvoja stolica jos govori da si mozda obolio od divertikuloze.To je bezopasna bolest za sada i jedna od najcescih oboljenja probavnog sistema,ali se moze upaliti(divertikulitis).A i ono sto je Aca rekao u potpunosti je u pravu.

Da li sluz uopste ne mora da bude vidljiva na izmetu, a ipak se racuna kao postojanje sluzi kada recimo toalet papir ostane nekako vlazan i zuckast cak i kada se upotrebljava ponovo nakon sto je brisanje vec zavrseno?

Da li je to zapravo sluz?

I ako se loptice izmeta prislone jedna uz drugu i nakon sto se razdvoje onda primetimo onu zuckastu, sluzavu nit sto ih je spajala?

Da li je to normalno ili se racuna u tu problematicnu sluz?

(Malo mi je bezveze sto uopste o ovome pisem, ali bolje nego da cutim :lol: )
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Da to je najvjerojatnije sluz.Ona se moze,a i ne mora vidjeti.Sluz u stolici nije štetna sama po sebi, no to može biti simptom neke bolesti ili stanja koje zahtijeva liječenje.

aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Осим ако неким лошим случајем није гној у питању.

Слуз може да настане код јаког грчења црева, али обично је знак упале тј. инфекције. Може да се јави и као последица инфекције амебама, на пример.
Harbard111
Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Jeo sam cveklu prethodnih par dana i danas sam imao ljubicast izmet i secam se da je u prethodnih 2 godine to takodje bio slucaj, ali nisam obracao na to paznju.

Inace, mokrim crveno zbog cvekle i mislim da je tako kod svih, ali ljubicast izmet nije slucaj valjda i verovatno znaci da nesto sa procesom varenja nije okej, zar ne?

Da li neko zna sta tacno?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Столица треба да буде црвенкаста када се једе цвекла а мокраће не треба да буде обојена. Кажу да када јетра ради како треба тада мокраћа није обојена због цвекле. Дакле, јетра ти штуца.
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Tvoje fekalije su normalne ako si konzumirao cveklu,no tvoj urin stvara malu zabrinutost.On treba da bude obojen ali malo da se jedva primjeti.Vasu mokracu moze obojiti krv odnosno hemoglobin (boja crvenih krvnih stanica) ili mioglobin (pigment misicnog tkiva).Moze je jos obojiti visoka koncentracija urata (mokracne kiseline).Takodjer se slazem i sa Acom oko jetre.

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Pa u sustini nije bio mnogo obojen moj urin, cak onako malo, tako da verovatno nema razloga za uzbunu.
Koliko cesto stvari ispadnu pogresne cim ne pisem precizno. :lol:

Radio sam gomilu analiza krvi cak i hormona i sve je bilo okej, UZ abdomena skoro i takodje je bilo okej, sto pretpostaljvam da znaci da sa jetrom nema problema, zar ne?

Koje analize treba uraditi zbog jetre?
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Ako ti je urin bio malo obojen onda je to od cvekle.Tako da nema potrebe da radis nalaze za jetru!

aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

За јетру се раде АЛТ и АСТ и ултразвук, колико ја знам.
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Da,to su ti nalazi,ali ih ima jos:
GGT-odredjivanje funkcije jetre.
ALT-otkrivanje ostecenja celija jetre.
AST-za pracenje celija jetre.
ALP-ispitivanje funkcije jetre.
ALB-otkrivanje bolesti jetre i procjenu nutricionog stanja.
Bilirubin-ako postoji sumnja na neke metabolicke i sistemske bolesti koje uticu na jetru.