Problem sa probavnim sistemom
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 01, 2015 2:47 am
Problem sa probavnim sistemom
Ovako zdravstvene probleme imam vec preko 2 godine s tim sto je to bilo bolno mokrenje, otezano mokrenje, bolna ejakulacija, a kasnije i krvarenje nakon ejakulacije i mokrenja.
Sada to nije prisutno, ali je prisutna erektilna disfunkcijia.
Jedan doktor koji me je pregledao je rekao da je ubedjen da nemam prostatitis i da je neki problem sa stomakom.
Imao meku ili tvrdu stolicu izbacivanje izmeta je moguce najcesce tokom mokrenja, a inace retko. A i tada je izbacivanje izmeta ograniceno, male zapremine.
Zadnjih nekoliko dana sam jeo kukuruz i jednog jutra sam tokom jutarnjeg mokrenja izbacio bas mekan izmet, oker boje.
Pre nekog vremena sam izbacio zelenkasti izmet sa nesvarenim semenkama suncokreta koje sam cesto jeo pre 3,5 godine kada sam prvi put imao zatvor u trajanju od 7 dana.
Na osnovu simptoma pomislio sam da je u pitanju divertikuloza creva.
Jedem mleveno laneno seme sa jogurtom, a odnedavno sam poceo da pijem i probiotic.
Znaci deluje da je moj rektum totalno neosetljiv ili da misic koji treba da gura izmet ne radi svoj posao dok ne dodje do mokrenja kada se i creva prazne u odredjenoj meri.
Sta li bi moglo da bude? Izgleda da moj problem nije samo tvrda stolica vec nesto drugo.
Nervni sistem creva?
Sada to nije prisutno, ali je prisutna erektilna disfunkcijia.
Jedan doktor koji me je pregledao je rekao da je ubedjen da nemam prostatitis i da je neki problem sa stomakom.
Imao meku ili tvrdu stolicu izbacivanje izmeta je moguce najcesce tokom mokrenja, a inace retko. A i tada je izbacivanje izmeta ograniceno, male zapremine.
Zadnjih nekoliko dana sam jeo kukuruz i jednog jutra sam tokom jutarnjeg mokrenja izbacio bas mekan izmet, oker boje.
Pre nekog vremena sam izbacio zelenkasti izmet sa nesvarenim semenkama suncokreta koje sam cesto jeo pre 3,5 godine kada sam prvi put imao zatvor u trajanju od 7 dana.
Na osnovu simptoma pomislio sam da je u pitanju divertikuloza creva.
Jedem mleveno laneno seme sa jogurtom, a odnedavno sam poceo da pijem i probiotic.
Znaci deluje da je moj rektum totalno neosetljiv ili da misic koji treba da gura izmet ne radi svoj posao dok ne dodje do mokrenja kada se i creva prazne u odredjenoj meri.
Sta li bi moglo da bude? Izgleda da moj problem nije samo tvrda stolica vec nesto drugo.
Nervni sistem creva?
-
- Aktivan član
Re: Problem sa probavnim sistemom
Guglajuci po internetu, na osnovu toga rekao bih da imam konstipaciju i/ili divertikulozu creva.
Procitao sam da su za konstipaciju dobre suve sljive, a ako neko ima neka svoja iskustva u lecenju konstipacije, tj. zatvora gde se po malo izbacuje izmet mogao bi da podeli neka svoja iskustva.
Procitao sam da su za konstipaciju dobre suve sljive, a ako neko ima neka svoja iskustva u lecenju konstipacije, tj. zatvora gde se po malo izbacuje izmet mogao bi da podeli neka svoja iskustva.
-
- Aktivan član
Odlucio sam da pijem Laksumicil Forte jedno 14 dana sto je maksimum sa ciljem da omeksam stolicu posto mi se cini da kukuruz nije resenje.
Bolovi tokom mokrenja se javljaju ako je debelo crevo prepuno, dok kada popijem laksativ (dulcolax- 2-3 tablete) i dodje do praznjenja creva nema ni otezanog ni bolnog mokrenja.
Bolovi tokom mokrenja se javljaju ako je debelo crevo prepuno, dok kada popijem laksativ (dulcolax- 2-3 tablete) i dodje do praznjenja creva nema ni otezanog ni bolnog mokrenja.
Odlično prirodno sredstvo protiv zatvora su Psilium ljuspice (Psyllium). U Srbiji se mogu naći u prodavnicama zdrave hrane (pakuje Beyond).
Jedna kašičica ljuspica u čaši vode (2dl) i sačeka se desetak minuta da nabubre. Nemaju ukus ali nije bljutavo. Popije se. Važno je piti dovoljno vode (i inače zbog zatvora).
U međuvremenu probaj neki antiparazitni program (npr. Jele Garić ili iz inostranstva Juglandis).
Jedna kašičica ljuspica u čaši vode (2dl) i sačeka se desetak minuta da nabubre. Nemaju ukus ali nije bljutavo. Popije se. Važno je piti dovoljno vode (i inače zbog zatvora).
U međuvremenu probaj neki antiparazitni program (npr. Jele Garić ili iz inostranstva Juglandis).
-
- Aktivan član
Hvala Natasa.
Negde sam procitao da je dobro piti med rastvoren u vreloj vodi i po nekom pravilu se pije 3 puta dnevno.
Stolica mi je sada retka i mala po zapremini, a nakon 2 solje tople vode sa medom izbacio sam nesto malu kolicinu braon izmeta heterogenog sastava sa nedovoljno svarenom hranom i cak potpuno nesvarenim zrnevljem kukuruza.
Ako je deo hrane potpuno nesvaren sta to treba da znaci?
Negde sam procitao da je dobro piti med rastvoren u vreloj vodi i po nekom pravilu se pije 3 puta dnevno.
Stolica mi je sada retka i mala po zapremini, a nakon 2 solje tople vode sa medom izbacio sam nesto malu kolicinu braon izmeta heterogenog sastava sa nedovoljno svarenom hranom i cak potpuno nesvarenim zrnevljem kukuruza.
Ako je deo hrane potpuno nesvaren sta to treba da znaci?
-
- Aktivan član
Inace ovde sam dosta pisao o svojim problemima sa mokrenjem koji su po jednom doktoru-urologu itekako povezani sa problemima koje imam sa zatvorom, jer smatra da je stomak uzrok problema sa mokrenjem.
urologija/hronicni-prostatitis-t58985-165.html
Ako neko ima neko misljenje-iskustvo ili ako ima nekog od doktora mogli da daju neku teoriju ili savet.
urologija/hronicni-prostatitis-t58985-165.html
Ako neko ima neko misljenje-iskustvo ili ako ima nekog od doktora mogli da daju neku teoriju ili savet.
Potrebno je pronaći uzrok zašto je funkcija creva poremećena (paraziti, gljivice, alergije tipa IV itd.) Dobar holistički terapeut bi mogao to da otkrije pregledom. Preko foruma se može samo nagađati.
Zrno kukuruza kao i seme lana, semenke iz kivija i sl. će uvek izaći u originalnom obliku (eventualno malo nabrekle od vode) ako se dobro ne izgrizu/sažvaću.
Zrno kukuruza kao i seme lana, semenke iz kivija i sl. će uvek izaći u originalnom obliku (eventualno malo nabrekle od vode) ako se dobro ne izgrizu/sažvaću.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Ако гуташ зрна кукуруза она не могу никако да се сваре. Поента и јесте у томе па због тога мислиш да ти кукуруз не може помоћи. Потребно је кукуруз или пшеницу добро скувати и онда јести уз жвакање а не гутање целих зрна. Она ни тада не могу потпуно да се сваре и то је сасвим нормално. Због тога праве велики баласт у цревима и столица постаје нормална. Међутим потребно је појести бар два веће кувана кукуруза или шољу-две куване пшенице.
Мед у врелој води?! Свашта.
У абдомену органи се ослањају један на други, а нарочито на црева. Сасвим су нормални разни болови при пуном дебелом цреву.
Мед у врелој води?! Свашта.
У абдомену органи се ослањају један на други, а нарочито на црева. Сасвим су нормални разни болови при пуном дебелом цреву.
-
- Aktivan član
Okej, znaci maximalno zvakanje
, videcu da kupim i psenicu.
Sutra idem na ultrazvuk abdomena.
Instrukcije su da danas samo smem da jedem kacamak, supicu i krompir pire, dvopek itd.
Znaci nikakva jaka hrana.

Sutra idem na ultrazvuk abdomena.
Instrukcije su da danas samo smem da jedem kacamak, supicu i krompir pire, dvopek itd.
Znaci nikakva jaka hrana.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пшеницу пре кувања потопи у хладну воду и нека одстоји пола сата да се поскида што више хемикалија. Наравно, ту воду баци. Мислим да се кува сат-два, провери. Када се охлади, пре јела додај меда и цимета, на пример, или мушкатног орашчића.
А иначе домаћи кефир је одличан. Правим и пијем га већ се и не сећам од када, три-четири године. Он ми је баш добро регулисао столицу. Међутим, ако се баш мало једе онда нема ни столице а оно што изађе буде тврдо.
А иначе домаћи кефир је одличан. Правим и пијем га већ се и не сећам од када, три-четири године. Он ми је баш добро регулисао столицу. Међутим, ако се баш мало једе онда нема ни столице а оно што изађе буде тврдо.
-
- Aktivan član
Doktorka koja je radila ultrazvuk abdomena kaze da nema nikakvih patoloskih problema vec da imam mnogo gasova i pored toga sto sam popio 3 tablete dulcolaxa.
Po njenom misljenju creva slabije vare sto dovodi do pojave vise gasova i zbog toga imam bolove.
Po njenom misljenju creva slabije vare sto dovodi do pojave vise gasova i zbog toga imam bolove.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
И шта ти је рекла да радиш?
-
- Aktivan član
Pa ovo je njena teorija, nista mi nije rekla sta trebam da radim. Idem kod gastroenterologa.
Moram prvo da zakazem sutra pa cu tek za mesec-dva.
Moram prvo da zakazem sutra pa cu tek za mesec-dva.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Узми да пијеш Мултилак, Ацидофилус и домаћи кефир.
-
- Aktivan član
Vec pijem Multilac jer mi je apotekarka rekla da je dobra zamena za Probiotic, a Probiotica nije bilo.
Koliko dugo bih trebao da pijem Multilac?
Acidofilus? Ovo? http://*/prodavnica/produ ... 50-kapsula
Guglao sam kako se pravi domaci kefir i potrebna je ta gljiva. Ima li to po bioshopovima?
Koliko dugo bih trebao da pijem Multilac?
Acidofilus? Ovo? http://*/prodavnica/produ ... 50-kapsula
Guglao sam kako se pravi domaci kefir i potrebna je ta gljiva. Ima li to po bioshopovima?