Problem sa probavnim sistemom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 03, 2015 6:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Problem sa probavnim sistemom

Post od Dr.Dzindo »

Jesu li ti sad nalazi pozitivni ili negativni?Ako su pozitivni koji su to?
Aca je fino napisao da ako imas krv u ejakulatu i bolove prilikom ejakulacije onda je problem sa prostatom sto i jeste i to ne mora znaci da je prostatitis ima stotine bolesti prostate.
PSA je antigen odnosno enizma koja se luci iz epitelijuma.Dakle ko jedna vrsta markera za otkrivanje tumora prostate sto povecava njegovu vrijednost kao i jos neke vrste iritacija na prostatu.

Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2015 2:47 am

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:Jesu li ti sad nalazi pozitivni ili negativni?Ako su pozitivni koji su to?
Aca je fino napisao da ako imas krv u ejakulatu i bolove prilikom ejakulacije onda je problem sa prostatom sto i jeste i to ne mora znaci da je prostatitis ima stotine bolesti prostate.
PSA je antigen odnosno enizma koja se luci iz epitelijuma.Dakle ko jedna vrsta markera za otkrivanje tumora prostate sto povecava njegovu vrijednost kao i jos neke vrste iritacija na prostatu.

Brisevi na mikoplazmu, ureaplazmu, hlamidiju i gonoreju negativni. Bakterioloski bris, nema patogenih bakterija, ali ima povecan broj polimorfonukleara. (proslog leta)

Urinokultura radjena 4 puta, nista nije nadjeno.(zadnji put radjena u aprilu)

Ultrazvukovi, 5 puta radjen i sve je bilo okej osim kod doktora kome ne verujem. (zadnji put radjen u aprilu)

Rektalni pregled prostate, radjen 3 puta i okej je.(zadnji put radjen u junu prosle godine)
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Harbard111 napisao:Kako je moguce da imam prostatitis, a da svi nalazi budu pozitivni?
Nismo se razumili odnosno nisi shvatio.
Pozitivan nalaz-nalaz koji nije uredan.
Negativan nalaz-nalaz koji je uredan.
Dakle nalazi su uredu odnosno negativni.

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:
Harbard111 napisao:Kako je moguce da imam prostatitis, a da svi nalazi budu pozitivni?
Nismo se razumili odnosno nisi shvatio.
Pozitivan nalaz-nalaz koji nije uredan.
Negativan nalaz-nalaz koji je uredan.
Dakle nalazi su uredu odnosno negativni.

Pa ja nisam doktor.

Znaci, mora da bude problem sa prostatom ako je ejakulacija bolna i krvarenje iz penisa nakon ejakulacije i mokrenja, jer je uglavnom tako, sada manje naravno...

Da li moze da bude slucaj da creva ili stomak pritiskaju besiku i prostatu te dolazi do otezanog i bolnog mokrenja te krvarenja nakon mokrenja i narocito nakon mokrenja posle ejakulacije?

Jedna doktorka koja je radila UZ se zacudila kako sam nakon mikcije (izbacivanje mokrace) imao ostatak od 190 ml tecnosti u besici.

Pomenula je da motorika besike mozda nije okej i da urolozi imaju jednostavan nacin na koji to proveravaju.
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Ako ti krv izlazi iz penisa poslije ejakulacije,a nema je u ejakulatu onda to nije problem jer tada dolazi do pucanja sitnih zila iz kojih izlazi krv.Ali ako je u ejakulatu krv to je onda problem sa prostatu u vecini slucajeva.
Da li stomak i crijeva mogu da pritiscu besiku???
Organi mogu da pritiscu druge organe,ali to je vec problem patoloske prirode i to se vidi na UZ rekao si da ja u nalazu navedeno da nema nikakvih patoloski promjena,dakle ne u tvom slucaju.

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:Ako ti krv izlazi iz penisa poslije ejakulacije,a nema je u ejakulatu onda to nije problem jer tada dolazi do pucanja sitnih zila iz kojih izlazi krv.Ali ako je u ejakulatu krv to je onda problem sa prostatu u vecini slucajeva.
Da li stomak i crijeva mogu da pritiscu besiku???
Organi mogu da pritiscu druge organe,ali to je vec problem patoloske prirode i to se vidi na UZ rekao si da ja u nalazu navedeno da nema nikakvih patoloski promjena,dakle ne u tvom slucaju.

On mi je rekla da nema patologije, ali da tegobe verovatno imam zbog velike kolicine gasova te to pritiska besiku i stvara tegobe pa i tu krv, jer ja sam njoj ispricao za krv.

Da li bih trebao da radim cistoskopiju/uretroskopiju? Da li to moze da otkrije uzrok krvarenja?
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Mogao bi uraditi uretroskopiju zato sto je u tvom slucaju u pitanju makrohematurija.
Ali moze biti i bolest bubrega.Ako je doktorica rekla da je od gasova onda jeste.Ja ti to ne mogu potvrditi jer ne znam kolicinu itd...

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:Mogao bi uraditi uretroskopiju zato sto je u tvom slucaju u pitanju makrohematurija.
Ali moze biti i bolest bubrega.Ako je doktorica rekla da je od gasova onda jeste.Ja ti to ne mogu potvrditi jer ne znam kolicinu itd...

Za izbacivanje krvi iz penisa mislim.
Harbard111
Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Mozda se nisam dobro izrazio.
Velika kolicina krvi da to nije samo kapljica krvi ili tako nesto vec da izadje solidna kolicina krvi.
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Ako je bas tako onda kod urologa,ako sam dobro upamtio za 9-10 dan si narucen pa detaljno mu ispricaj.Ako je bas velika kolicina krvi moze biti dosta ozbiljno,ne bih da nagadam,ali nije dobro.

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:Ako je bas tako onda kod urologa,ako sam dobro upamtio za 9-10 dan si narucen pa detaljno mu ispricaj.Ako je bas velika kolicina krvi moze biti dosta ozbiljno,ne bih da nagadam,ali nije dobro.

Sami doktori su malo zacudjeni itd.
Doktor koga bas zanima moj slucaj mi je rekao da je nesto sa stomakom, ali i psihicki.

Krv se javlja uglavnom kada pijem dosta kafe, a ja inace sam pre imao obicaj da preterujem sa kafom i ne samo kafom vec i koka kolom.

Prvi bolovi su poceli u stomaku, gornjem levom delu, a tada je krenulo i bolno mokrenje prvi put. I tada sam otisao kod doktora i uradili mi UZ i rekli su mi da imam mnogo gasova u crevima.

Znaci ja mislim da moze da prodje i mesec dana bez krvi, ali ako uzmem da pijem kafu dosta toga se menja.
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dr.Dzindo »

Dakle,ako sam dobro skonto sto se tice krvarenja iz penisa da nemas odredeno vrijeme npr svakog dana ili svake sedmice,nego se to uglavno dogada nakon konzumacije kafe i mozemo reci coca cole.Dakle osnovni sastojak te dvije namjernice je kofein.Mozda i on uzrokuje tu krv.A mozda i pritisak od gasova.

Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

Dr.Dzindo napisao:Dakle,ako sam dobro skonto sto se tice krvarenja iz penisa da nemas odredeno vrijeme npr svakog dana ili svake sedmice,nego se to uglavno dogada nakon konzumacije kafe i mozemo reci coca cole.Dakle osnovni sastojak te dvije namjernice je kofein.Mozda i on uzrokuje tu krv.A mozda i pritisak od gasova.

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико ти беше висок и колико кила имаш?
Harbard111
Aktivan član
Aktivan član

Post od Harbard111 »

181 cm i imam 101 kg.
Odgovori