Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Када се каже да је Мултилак добра замена за Пробиотик, то је као да кажеш да је Мерцедес добра замена за Југа.
Мултилак треба да пијеш бар два месеца, заједно са овим Ацидофилусом: http://.rs/Ostalo/Regulisan ... 100mg.html. Мултилак један пут дневно, а Ацидофилус три пута дневно, наравно на празан желудац.
Колико ми је познати кефир гљива не може да се продаје по продавницама већ само у живом стању у млеку.
Погледај по мом сајту http://* шта сам писао у здравственим саветима о кефиру итд.
Negde sam procitao da je dobro piti med rastvoren u vreloj vodi i po nekom pravilu se pije 3 puta dnevno.
Stolica mi je sada retka i mala po zapremini, a nakon 2 solje tople vode sa medom izbacio sam nesto malu kolicinu braon izmeta heterogenog sastava sa nedovoljno svarenom hranom i cak potpuno nesvarenim zrnevljem kukuruza.
Ako je deo hrane potpuno nesvaren sta to treba da znaci?
I ja imam problem sličan tvom i nisam ga jo rešio.Radim samom sebi klistir svaki četvrti dan ali nije to to,i ja sam umrtvio debelo crevo sa terapijom koju pijem.Nisi jedini koji pominje kukuruz tako da ću probati i to,i te psylium ljuspice.
to se tebe tiče,probaj sa čajem br.27,Josif Pančić i sa čajem od sene(dve supene kašike da provre u vodi i ostavi se da stoji 20 minuta,pije se posle jela a pre spavanja).Toliko od mene,nadam se da će nam nešto pomoći
We are the heroes of our time
But we dancing with the demons in our mind
aaaca napisao:Ако гуташ зрна кукуруза она не могу никако да се сваре. Поента и јесте у томе па због тога мислиш да ти кукуруз не може помоћи. Потребно је кукуруз или пшеницу добро скувати и онда јести уз жвакање а не гутање целих зрна. Она ни тада не могу потпуно да се сваре и то је сасвим нормално. Због тога праве велики баласт у цревима и столица постаје нормална. Међутим потребно је појести бар два веће кувана кукуруза или шољу-две куване пшенице.
Мед у врелој води?! Свашта.
У абдомену органи се ослањају један на други, а нарочито на црева. Сасвим су нормални разни болови при пуном дебелом цреву.
U pravu si za med Aco.On već u ustima nalazi prolaz do našeg organizma i zato je potrebno bar minut pustiti ga da se pomeša sa pljuvačkom i onda ga popiti.A vrela voda"ubija"sve ono dobro iz meda
We are the heroes of our time
But we dancing with the demons in our mind
E ovako izgleda da klasican Probiotic mnogo bolje deluje na mene od Multilaca i razgovarao sam sa apotekarkom o tome i ona kaze da je tako sa svim lekovima, da mnogim ljudima slabiji lekovi vise pomazu od jacih i da je to individualna stvar i da ako mi Probiotic pomaze da njega trebam da pijem.
10 dana sam pio Multilac bez nekih vecih promena sa stolicom i onda sam uzeo Probiotic i vec nakon 2-3 tablete sam imao braon stolicu u odnosu na prethodnu oker koja je jos bila i oskudna.
I sada imam stolicu tek na 2-3 dana samo sto je braon, mekana, a ne tvrda sta god ja jeo i dosta je obilnija te mi sada skoro nije ni potreban laksativ i mislim da ce biti sve bolje.
Imam lenja creva ili neosetljiv rektum cini mi se i nadam se da ce se to sto pre promeniti.
I dalje imam stolicu najcesce tokom mokrenja s tim sto je male zapremine, ali na svaka 2-3 dana imam normalnu stolicu koja je braon boje i mekana je.
I dalje ponekad imam bolove tokom mokrenja, koji naglo prestaju nakon obilnije stolice.
Erektilna disfunkcija je i dalje u nekoj meri prisutna i zbog toga uskoro idem kod jednog doktora-endokrinologa koji se specijalizovao za lecenje erektilne disfunkcije.
Добро је да је ситуација бар мало боља. Само напред.
Само донекле могу да се сложим са оном констатацијом о дејству лекова. Основни проблем је што је у Србији 50% лекова неисправно или састав не одговара декларацији. Чак се дешава да и сама фабрика има исти лек који не делује подједнако. На пример Пресолол који пије једна моја пријатељица, од 50mg делује како треба а половина таблете од 100mg из другог паковања не делује. То је само један пример.
Забиравио сам да ти нешто напишем. Пробиотици не могу да имају тренутно дејство, већ им треба много времена јер је природа њиховог деловања таква да не може брже. Што је проблем са цревима већи, треба им више времена.
То што ти је "Пробиотик" помогао после два дана погрешно си закључио јер ти је Мултилак почео да делује после тих десетак дана.
Aco, mislim da nije tako bas zato sto sam pre 2 godine nakon terapije Orvagil*10 dana + Hemomicin*5 dana koju mi prepisao urolog koji je ubedjen da nemam prostatitis prepisao i Probiotic nakon terapije sa ova 2 antibiotika.
I tada sam imao malo cudnije stanje sa stolicom s tim sto se menjalo i on mi je bas tada rekao da je nesto sa stomakom.
Tada sam samo nakon 2-3 tablete Probiotica imao bas stolicu po PS-u, veliko, dugacko i braon, ali sam prestao da pijem Probiotic misleci da nije do toga i sta znam...
Zbog toga sam i hteo da pijem Probiotic ili Multilac, jer je onda postigao ajde da kazem trenutno dejstvo, a posto imam i zatvor koji inace nisam imao pre 2 godine ili je tada pocinjao da se manifestuje, sta znam...
Sada mi je naravno najveci problem erektillna disfunkcija, nizak testosteron, a ovi drugi problemi ispadose sitniji...
Kad bi bar to izlecio potpuno, kako bih srecan bio, a iako je stanje dosta bolje, daleko je jos od onog pravog.
Па сад, тако јесте, али никада се не зна шта је са конкретним препаратом. Пробиотици треба да садрже живе бактерије, па ако су складиштени на неодговарајућ начин, свашта може да се деси - као и код осталих.
Сад више не могу да се сетим ко је на форуму написао да му је помогао трибулус тј. бабин зуб. Прегледај. Због забране увоза препарата трибулуса јер су га прогласили леком, сада неки имају монопол на тржишту и могу да продају срање. На пример Јованча и ћерке увозе слабе препарате из Тутумије (ко разуме схватиће) па спортистима који га користе треба више од 200 евра месечно да би задовољили унос трибулуса у организам. Ужас. Такав препарат ти неће помоћи. Дакле, претражи форум.
Nisam u fazonu da narucujem cajeve od travara i da kupujem preparate preko interneta, vec iskljucivo u apotekama.
Na primer, za onaj Potencijal sam iz aviona video da je prevara, potrebno je samo pogledati lice onog "doktora".
Jesam se opekao sa tim cajem malo u toku aprila ove godine, ali to je vise zbog nekog malog ocaja, mada videcu da kupim taj caj od babinog zuba, ali ne preko neto nego u BioSpajzu ili tako negde slicno.
А биошпајзови и сличне "здраве хране" су велика гаранција. Како складиште ону своју ринфузу, можеш само да очекујеш да добијеш неке гљивице или паразите.
Ne znam, oni su meni veca garancija da je to sto kupujem zaista to nego ovi preko neta koji meni mogu da prodaju cak i bilo sta i da kazu da je "babin zub" ili bilo sta drugo.
I kazem ti, cim mi traze 600-800 dinara za 100 grama caja to meni aktivira alarm.
U BioSpajzu se tesko moze naci da kosta vise od 300 dinara/100 grama.
Јасно ми је за то што пишеш. Слепа куповина преко интернета увек је слепа али не значи да је увек превара у питању. Најсигурније је да одеш у Институт Јосиф Панчић и тамо купиш оно што ти треба.