Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od quincekap »

Meni su mnogi rekli da je Revita dobra.Ako smes med da uzimas,valjda sme i Revita.Bolje bi bilo da nadjes neki njihov telefon,pa ih licno pitas.Ja znam da ove preparate Cali Vita International sto uzimam,oni koji imaju Krona treba da uzimaju neke njihove preparate pod nadzorom lekara.
Juce sam jela žu-žu,a on ima kvasca pa mi je sinoc krkljalo po crevima,a jutros su me bolela tanka creva.Da li j e od toga ili mi se Kandida vraca,ko zna sta je? Evo,sad posle supe osecam pretakanje po crevima.Popila sam 3 Diflukana,ali izgleda da njima nisam resila problem.Potrebno je piti,kako kaze prof.Jojic uz njega i Nistatin,a ona moja poznanica je pila uz sve to i Orvazil i Enterofuril.
Mučiću se ja kao i mnogi ko zna jos koliko?Kad bih bar imala para,ne bih zalila da odem na jos neku dodatnu analizu i dijagnostiku.
Da li neko zna gde moze da se uradi analiza Fekal Cal protektin ? U KBC Zvezdara su je radili,ali jedno vreme nisu imali reagense.Ne znam da li su ih dobili?
To Machine najbolje zna,ali se on nesto ne javlja u poslednje vreme.
Zvali su me da pevam sledece nedelje u jednom gradu,ali se plasim ovog mog stomaka.Kad nisam ni za sta! Prihvatila sam,ali uvek postoji strah da me ne zaboli stomak.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Za sada sam odustala od ovih tableta gvozdja, jer juce jedvah preziveh dan. Dala mi je dr. neke druge da probam, a ako ne bude ni sa njima bolje onda cu da predjem ili na sirup ili na revitu pa sta mi Bog da. Jeste da se zbog nedostatka gvozdja osecam slabo i bez energije, ali ovo juce je bilo grozno, juce sam bila u pravom smislu te reci NEUPOTREBLJIVA.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Jel si probala ishranom da podignes gvozdje? Kupine,kupinovo vino,blitva,kopriva,spanac,dzigerica. Ja sam posle porodjaja pila gvozdje,ali me je mucio stomak,grozno je.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Iskreno onako, nesto od toga ni ne mogu da jedem. Nasla sam da najvise gvozdja ima suseni persun i nana a sve ostalo je daleko iza. Spanac je recimo nikakav izvor gvozdja (obozavam ga ali mi strasno iziritira stomak). Pitala sam dr. on kaze da se ovoliki deficit ne moze bas da popuni hranom, ali naravno ako je jedem u svakom slucaju ce biti bolje. Probacu sutra neke nove tablete sto mi je dala dr. pa da vidimo. Ako i te jedva prezivim, moracu da razvijem neku drugu strategiju....
pancho
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 8:25 am

Post od pancho »

@Dea
ja sam imao problema sa gvozdjem na pocetku,imao sam osecaj da mi se cepa stomak od bolova pri svakom konzumiranju
e onda sam nasao neke teblete koje se sisaju u ustima a proizvodi ih Krka,Slovenacka firma
Ferum Lek,bas to i sa tim sa uspeo da se ocelicim :D :D
mora da radi!!!!
pancho
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 8:25 am

Post od pancho »

i jos nesto pozdrav za sve bio sam malo odsuta sa foruma,ali eto me vratio sam se...
pije li neko Svedsku grancicu...meni opasno radi posao!!!
trenutno imam odlican kombo za ojacavanje imuniteta i kompletno citavog organizam
Surutka+Svedska grancica!!!!
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Blago vama,ako mozete da sebi pronadjete bilo sta sto ce vam koristiti.
Ja sebi ne mogu. Taman mi se malo smire creva,kad opet nesto drugo pocne,bol i zastoj u varenju sa desne strane,a od jutros opet uzasno pecenje rektalno.Neka kiselina mi opasno razara creva,samo ne znam koja? Da li zeludacna ili zucna? Kad pijem puno preparata,a svi su uglavnom biljni, pogorsa mi se to gorenje sa desne strane.
Dr. Tarabar je od danas poceo da radi,ali su mi da platim rekli da prvi termin mogu da mi zakazu tek za 22.novembar. Strasno!
Dr.Doder je u uzasnoj guzvi,tako da me je stojeci primio na 2 minuta i rekao da treba da pijem Ursofalk,a ja ne znam da li smem,jer je to neka kiselina koja razbija zucne kamence i moze da izazove bilijarne dijareje.Kontraindikovan je kod inflamarorne bolesti creva,a ko meni moze sa ovim tegobama da garantuje da ja nemam Krona? To sto mi nisu za sada otkrili,a ja i dalje imam tegobe,kilazu 48 kg,nista ne mora da znaci.
Da li neko nesto zna o ovom leku? Pritom drugi gastroenterolog mi je prepisao drugaciji lek za zuc koji se daje i kod Krona :Questran.Probala sam ga,stegao mi je stolicu,ali me je i od njega peklo rektalno,jer ima limunsku kiselinu.
Stvarno ne znam sta da radim?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ja sam probala svasta od alternativnih "lekova" i iskreno uglavno su pomagali neko kratko vreme (ja mislim na bazi autosugestije a ne stvarno) Pila sam i Svedsku grancicu i Noni i Aloju i ne znam ti ja sta....ali iskreno jedino sto pomaze kad zagusti su kortikosteroidi, u mom slucaju Budenofalk.
Inace posto sam dve godine pila Azathioprin koji slabi imuni sistem, vise se ne usudjujem da pijem sve ove preparate koji ga osnazuju. Sto se tice drugih bolesti zakacim ih ponekad, ali generalno imam problema samo sa stomakom. Gvozdje za sad kuliram, imam neke majstore u kuci, pa ne mogu da se opustim, dobila sam od dr. neke druge tablete i kupila sam jos neki tonik, pa cemo da vidimo.
Inace ja kad imam problema sa kiselinom (zeludacnom) jedino sto mi stvarno pomaze je omaprezol. Ostalo otkloni problem na sat dva pa adje jovo nanovo... A kiselina se pojavljuje i kod ljudi koji piju gomilu lekova, jer ostecuju sluzokozu zluca. A te druge lekove sto spominjes a imaju veze sa zuci, nisam za sad koristila pa tako da ne mogu nista da kazem....
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kod mene se taman bio smirio stomak i onda se moje dete igrajuci bacilo punom snagom (i to glavom) na moj najbolniji deo. Od tad imam bolove, slicne onim kad trcite pa vas zaboli sa leve strane. Bila sam kod lekara opste prakse on kaze nije nista strasno, a ja pojma nemam sta da mislim o tom bolu. Termin kod gastro imam 18.oktobra, ko prezivi pricace....
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Kod tebe i mene nikad kraja.Jedino ja pisem po ovim postovima,ali sta da radim.Bila sam na sto mesta i na sto strana,svi se cude da Kandidu ne mogu da suzbijem,a sve vise ljudi ima probleme sa njom.
Presla sam sad na Mycoseb tablete,pa cu videti da li ce biti uspesne,ako prvo prezivim ovu moju rektalnu bol.
Proktolog mi je konstatovao hemoroide II stepena,ali po njemu nicim ne treba da ih lecim.Verovatno ceka III stadijum,pa da mu budem hirurska obrada na stolu.Malopre sam samo malo namazala Faktu mast i takvu bol sam osetila,kao nikad do sad.Zabolele su me karlicne kosti,materica,jajnici i besika.Kao da mi je neko stavio kolac pozadi.
Tek sad posle 40 min,bol se malo smanjila.Ovo je strasno.Zakazala sam na VMA pregled,jer oni imaju injekcije za hemoroide,necu da cekam da mi predje u III stepen,pa ako kazu da treba da idem da ih primim.
Kazu da i one kad se daju uzasno boli,ali posle pola sata prolazi bol.Ako je kao ovo malopre,ne znam kako cu izdrzati,ali bolje pretrpeti nego svaki dan da se zlopatim.
Svaki dan me boli,cak i kad se sagnem i kad sedim,cak i kad duze lezim na ledjima.Do operacije zuci,nisam ni znala sta su hemoroidi,samo iz price drugih ljudi.Ko zna sta se desava sa venama i krvnim sudovima posle operacije?Sve mi se poremetilo operacijom.Cula sam od dosta ljudi da su posle operacije zuci dobili Kandidu u crevima,odnosno da im je ona u uvecanom broju preuzela dominaciju u crevima.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Joj Quince nemam pojma sta da ti kazem hvala bogu bar sa tim nemam nekih problema. Javljaj kako je proslo bockanje.... Kod mene malo manje boli stomak, ali osecam bol jos uvek. Pocela sam da pijem i tablete gvozdja ali posle dorucka i nema mucnine, samo jake nadutosti, sto manje vise za sad mogu da podnesem...
Igor77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 12:06 pm

Post od Igor77 »

Ja sam za gvozdje pio Tot-hema ampule, jedna dnevno ili na dva dana. Razmuti se ampula u casu vode i to sve popije. Osecao sam tezinu u stomaku u par navrata, od 40 dana. Ja sam se oslucio da pijem svaki drugi dan i bilo mi je ok, nikakvih "tezinskih" tegoba u zalucu, pio sam ujutru, na prazan stomak. Ako se jave tegobe, onda moze i posle jela itd. Gvozdje mi je posle njih bilo 34 ali je posle 2 meseca palo na normalu.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pocela sam da pijem tablete ali posle dorucka a ne na prazan stomak. I reakcija je bolja, tj. i dalje mi se jako nadima stomak i imam dijareje, ali bar nema one grozne mucnine.... Imali uopste neke svrhe ako se te tablete ne piju redovno nego recimo svaki drugi treci dan? Ja svaki dan to ne mogu da izdrzim, jer onda po celo popodne ne izlazim iz Wc-a....
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Dea, gvozdje moze da se primi i u ampulama, kroz infuziju.
Igor77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 12:06 pm

Post od Igor77 »

Gvozdje se akumulira u organizmu, najbolje je da uzimas redovno, u razmacima koji ti odgovaraju i na duze staze, npr 2 meseca pijes jednu tabletu na 2 dana. Posle toga ce ti gvozdje biti poviseno ali ce vremenom da opada. Bitno je da se akumulira, sto u tvojoj situaciji i nije nesto moguce zbog proliva.
Odgovori