Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Hvala ti quin.Uzela sam već sve moguće.
Videću u utorak kad sve odradim...možda je i od kortikoida i imunopresiva a možda i neki virus ko to sada zna.Štitnu žlezdu sam proveravala i dobro je sve.
Malo se smirio bol sada a dokle će da bude tako sad sam se ušuškala i namazala kremu tu što si rekla samo se zove drugačije baš greje...uzela sam i magnezijum.
Ovo vreme će sad da nas muči sa raznim simptomima...A ti se još mučiš sa onom kandidom?Bože moj
Da li mozete da napravite razliku kad imate stomacni virus a kad vas muci Kron? Mene od jutros ubi stomak, jednom sam bljuckala idem cesto u wc, ali nemam proliv. Bila kod lekara opste prakse i naravno posto mi je dete za vikend imalo iste simptome on polazi od toga da je virus. E sad ja nemam pojma, ali ako nije virus nego Kron, tesko da ce proci bez Budenofalka. Nego zaboravih da ga pitam mogu li to da pijem (u slucaju da je ipak virus - oce li to da steti???). Sta vi mislite?
Dea i ja uvek imam taj problem da raspoznam dali je virus ili kron...jako je slično.
Čekaj da malo izbaciš taj virus ako je to...pa posle uzmi budenofalk,mada meni je prepisao siprofloksacin(marocen)jer sam zakačila neki virus ali tu je bio i kašalj pored svega.
Danas sam bila ko dr Dina i posebno sam srećna jer je zbog nas napustio Galateu i njihove visoke i nerealne cene.
Opet je pokazao koliko je veliki čovek!
Nalazi su mi baš dobri,i to me raduje..samo sam podložna virusima i moraću još neke stvari jako bitne da sredim.A što sam jako srećna možda će me naredne godine ako sve bude u redu skinuti sa lekova.
Pozdrav svima...
To se i meni desavalo,da ne znam da li je virus ili je Kandida,jer i kod jednog i kod drugog su simptomi grcevi u crevima,ucestale stolice,bolovi u zelucu i prolivi ili kasaste stolice.Ali,probiotici sigurno ne mogu da stete,zato je svakako najbolje uzeti bar neki od probiotika.Verujem,da to i vasim crevima prija.
Uradila sam Fekal Calprotektin i dobar je nalaz.Izgleda da su mi se malo primirila creva,mada to kod mene varira.Cim uzmem neki vitamin ili nesto slicno odmah mi krkljaju creva.Ne znam da li to Kandida odreaguje ili je nesto drugo.Evo,pre 2 sata sam uzela cist magnezijum,bez sesera i aditiva,laktoze i glutena i vec su pocela creva da mi krkljaju.
Opet imam ginekoloski infekciju,ko zna koje mi sad bakterije naviru?Danaas sam dala silne briseve i analizu stolice na Kandidu.To je sve zbog slabosti sluzokoze creva.Kad bih znala kako da je ojacam?
Kako se vi borite sa infekcijama u besici i ginekoloski? Jel ste imale probleme te vrste?
Pa ja mislim da mi je jedna ginekoloska infekcija i bila okidac za Krona. Kad sam imala 21-nu godinu dobila sam Escherihiju. Lekari su mi je lecili skoro bezuspesno citavih 8 meseci sa antibioticima. Tu se izgleda sve sj..... jer posle toga sam krenula da imam simptome Krona prvo jednom godisnje, pa dva put i onda mi 9 godina kasnije napokon konstantovase Krona.
Inace svi ti antibiotici nisu resili problem, na svakom novom testu se pokazivala neka druga bakterija koja je bila resistentna na taj lek. I onda dospeh do jednog urologa koji mi rece: dete ostavi te antibiotike, pobice ti sve zivo u stomaku. I tako sam prestala sa antibioticima i sam ce ga bog znati kako se cela ta prica zavrsila i to bez lekova.
Za ojacanje creva ne znam sta da ti kazem, mozda da potrazis neku alternativu? Meni juce bese stomak miran a danas me opet boli, tj. vise me boli pozadi na ledjima ali naucila sam da je to od naduvenog stomaka koji i tamo nesto stiska.... U svakom slucaju stomak mi je poslednjih par nedelja izuztno naduven (uvek je naduven, ali ovo je vec strasno) toliko da je cak i moj gastro pomislio da sam trudna, sto mi je bio bas "samar" u lice jer ako neko zna o mojoj nadutosti zna on....
E,svasta ! Ali videla sam na VMA zenu koja je kao i ti sada,par meseci posle operacije imala naduven stomak.Zbot toga je i dosla da trazi dr.Dodera,ali posto ga tada nije nasla morala je da ide privatno kod njega,tako da ne znam sta joj je rekao.
Meni je od onog jednog magnezijuma stomak poludeo,tako da sam sutradan imala problema sa varenjem i bilijarnom dijarejom.Cekam nalaz Kandide,ako je opet detektuju da mi urade antimikogram.
Antibiotike ne pijem,stavljala sam ih vaginalno u vidu vaginaleta,a za urinarne infekcije pijem prirodne tablete (Naturoplex).
Danas sam imala ceo dan grceve u crevima,krenula mi je i ovulacija,tako da ne znam vise da li me bole jajnci ili creva?
Mene gotovo uredno bole jajnici cim mi se naduje stomak. Creva ih pritisnu i to je zaista bol od jajnika ali hvala bogu nicim drugim sem pritiskom izazvan.
Ja od jutros da prostite kad odem u wc, ne znam dal piskim ili ..... koliko mi je stolica tecna. Bice da je ipak virus, sa Kronom jako retko imam bas toliko retke stolice. Inace nocas mi je stomak bio do zuba, legla u krevet a on krci li krci, kad cujem da stomak mog dragog odgovara.... Rekoh bice da je virus. I dete mi s vec puno dana zali da je boli stomak, ali sem jednog dana kad je imala dve tecne stolice, nema vise dijareje... Prosto nisam pametna ni sta da mislim ni sta da radim....
Inace ja uvek izgledam trudno, jer em imam visak na stomaku (a ostali deo tela normalan) em sam 99,9% vremena naduvena....
Ja bila danas kod našeg doktora i dobila sam upute kod reumatologa da vidim šta mi je sa tim zglobovima.I sutra i dem kod ginekologa da mi izmeri miom jer me sprema za operaciju...sa prolivima sam na tankoj listi imam ih svaki dan ali počela sam sa uzimanjem loperamida i rudakola pored terapije da vidim dali će to malo da mi dovede u red stolice.
Nisam više pametna..mada jasno je da od silnih odliva i proliva ne mogu da se osećam super.Umor i malaksalost me sustiže ali krvna slika mi je dobra,znači samo dehidracija je u pitanju.
Dali iritabilni kolon stvara prolive?Nešto mi dr Dino spominjao da sumnja da pored krona imam i iritabilni kolon..
quincekap,Dea..čuvajte se koliko vidim svi nešto nikakvi
Odkud ti sad miom? Kako ce da te operisu? Klasicno ili laparoskopski?
I ta operacija ne valja za creva.A nisam znala da Kron moze da ide uz iritabilni kolon? Ja imam 22. novembra zakazano kod dr.Dina.Ne znam da li da idem? Zakazali su mi jos u septembru,sad mi se malo smirio stomak,tako da vise nisam nacisto.A ono rektalno pecenje je tacno od lekova i Kandide.Evo,sad ne pijem nista sem americkog Acidofilusa sa Psilijumom i Naturoplexa za besiku i vec 2 dana nisam imala problema.
Ne znam koliko verujete,ali mislim da su mi pomogle i molitve koje mi je dao otac Marijan iz crkve u Stavama.Za njega kazu da je izlecio mnoge,koje ni lekari nisu mogli da izlece.
Vise mi je on pomogao,nego Jojicka,koja je sve svoje pacijente poslala kod psihijatra,a sama se ponasa kao da joj je potreban jedan dobar razgovor.
Zvala sam Parazitologiju,nasli su u stolici opet Kandidu,ali kazu da je skoro nalaz i normalan.Kazu da se na jednom mestu vide bas dobro kolonije koje su velike,ali ima ih i u nekim manjim grupicama.
Osecam da sam skoro blizu da je suzbijem i vratim creva u normalu.Cim ja od pre par dana mogu i pola jabuke da pojedem,a da nemam krkljanja i grceve u crevima,znaci da ide na bolje i to mnogo.
Da imam imam miom na grliću materice i počeo da mi stvara odlive.Operacija će biti klasična..
Neznam za iritabilni,to je bila pretpostavka da možda te prolive pravi on a ne kron.Neznam
quin a zašto ne bi išla na kontrolu?Idi da vidiš šta dalje...
Ma,mojoj mami smeta sto hocu da idem,jer sam do sad bila kod par njih.Ne znam ni kako je saznala da treba da idem.Mozda putem foruma.Ipak cu otici,jer jos uvek ne mogu da svarim mnogo toga,pa me pola sata posle masnijeg jela,zaboli dvanaestopalacno i dobijem bilijarni napad,kasastu stolicu. Jel on strucnjak samo za creva ili je dobar i za zeludac,dvanaestopalacno,jetru?
Doder je jako dobar gastro i idi da vidiš šta je...dolaze božićni praznici i svi će biti na odmorima,bolje da to rešiš sad pa si mirna.
Možda dobiješ neku terapiju a ovako se samo pogoršava.
Valjda je mami u interesu da joj dete bude zdravo a ne da se buni...
Kvjetka evo da ti se pridruzim u kostobolji. Mene u poslednjih par dana razbi od bolova lakat (koji sam lomila kao dete), ali i neke glavobolje (koje pocinju od plecke) i nesvestica... Stomak, bar sa bolovima cuti, a u wc provodim bar 1/3 dana...