Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od Stejsi »

Pa guin to je strašno...pa tebi se baš nakačile boleštine.
Probaj da pitaš Machine.Ja o tome neznam puno ali može da se proširi upala i na bešiku i ja kad imam probleme sa crevima isto me boli sve dole :-?
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Ne pitajte me nista! Danas sam bila kod "cuvene" profesorke Jojic koja je naprasno promenila teoriju o Kandidi.Prosli put mi je rekla da ako mi smeta da popijem Diflukan,a sad je rekla da nista ne pijem,cak ni probiotik,da je to meni od operacije zucne kese.Ja ovim lekarima ne mogu da dokazem da kad pijem Nistatin ucestalih stolica i grceva nema.
Pitala sam je i sta da radim ako mi pozli i krenu prolivi ponovo (a krenuli bi sigurno,jer bi se Kandida sigurno namnozila),a ona mi je rekla da cu onda da dodjem u bolnicu da legnem i da me onda ispituju ponovo.Da mi rade ponovo kolonoskopiju,sa biopsijom creva,ali da se trazi uzorak na Kandidu. Pa da li su svi poludeli? Jel oni misle da su moja creva sastavljena od plastelina,pa moze ko hoce da dodje da ih čupka i spaja kad god hoce? Zasto nisu ovi na Klinickom,kad su radili biopsiju ,gledali i radili analizu na Kandidu?
Pa,zar za svaki sumnjiv mikroorganizam mora posebno da se trazi po crevima?
Kao,niko mi nista nije tacno nasao,a Kandida se leci jedino kod imunoloskih oboljenja,pa onda je kod mene ne treba leciti.Svasta?
Mada je rekla da mogu ucestale stolice da mi se javljaju i zbog nodusa stitne zlezde.
Onda je rekla da zbog bakterija u mokraci nista ne pijem,mozda samo Monural (a on me je bas dotukao),pa cak i cajeve da ne pijem,da sve to iritira creva.Samo vodu smem.
Doslo mi je da placem od muke!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ha Kandida. Pitah ja isto mog gastro, posto imam stalno strasna nadimanja i sl. dal bi trebalo da proverimo da nema Kandide. Moj gastro rece da neki dr. gljivice vide kao nesto sto treba leciti a drugi kao ne. I naravno moj spada u ovu drugu grupu....
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Zato sam ja uzela samu sebe da lecim.Posto me je peklo u mokracnom kanalu,a mesecima zbog Kandide nismo lecili bakterije u urinu,pa tek promasen lek koji mi je prepisala moja doktorka (Monural),ja ti uzmem pre par dana Ampicilin na koji su osetljive skoro sve crevne bakterije i pravo da vam kazem,vec posle prve doze mene je prestao da pece mokracni kanal.Pijem redovno probiotik,Nistatin obavezno i cini mi se da ide na bolje.Prosto osecam to.
Kad zavrsim sa lecenjem urinarne infekcije,onda prelazim na plan B :sUzBIJANJE Kandide :x .Lepo mi je dr.Doder rekao :tri Diflukana od 150 mg,pa ko prezivi pricace! Naravno u razmacima od par dana.Pa onda polako prirodni lekovi za urinarni trakt (Naturoplex) i creva (Paraprotex ili Candida clear).Samo treba imati para! Pa onda podizanje imuniteta multivitamniskim kapsulama,posto drugacije ne moze.
Pa mora jednom da krene na bolje! Ionako su mi astrolozi rekli da od oktobra moje zdravlje krece polako na bolje.Docekacu valjda i to.
U lekare ne mozes da se uzdas,a valjda mi sami poznajemo svoj organizam najbolje.Ja sam molila moju doktorku da mi da injekcije za urinarnu infekciju,bubrezi su vec poceli da mi se raspadaju od bolova,jer Proteus ulazi u bubrege.Ona nije smela zbog Kandide nista da mi prepise,nego mi da Monural koji je uzasno jak i od kog sam deset dana imala prolivaste stolice,a uz to i ne deluje na moj Proteus.
Mi cemo jos malo i medicinu da apsolviramo.To su mi cak i neki lekari rekli.Jedno vreme su me cak pitali da nisam i ja zavrsila medicinu.Kako i ne bi,kad skoro sve oblasti medicine sam morala iskustveno da prodjem.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Da Guin..nažalost tako je.Ali iz ove kože ni makac...samo nemoj da klonešSlika
Dea kako si ti?

Pozdrav svima,nadam se da ste dobro sa zdravljemSlika
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Hvala ti na podrsci.Danas sam zbog antibiotika imala 5 stolica,mada sam danas popila Eutirox(tiroxin),pa je mozda i od toga.Bas cu da probam nekoliko dana da uzimam,pa cu da prestanem i da vidim da li imaju veze hormoni sa mojom perilstatikom creva.
I mala ispravka.Moj username je Quince,mada nema veze,lepo je i samo Quin.
Pozdrav!
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

PA Quin izvini...ja sam dala više značaj na tvoj problem.Nadam sa da ćeš naći izlaz,kako si sama rekla mi najbolje možemo da prepoznamo šta je problem.Pozdrav!
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Izvini ti.Nikakva zamerka nije u pitanju.
Nekad ne znam da li imam snage da izdrzim sve ovo.Nikad nisam bila u losijem zdravstvenom stanju,ne radim,pa nemam dovoljno para za sve sto mi treba.Koliko samo treba para za sve lekove,probiotike.Ali ni te pare ne bi bile toliki problem da imam zdravlja. Stvarno je tesko izboriti se sa stitnom zlezdom (krenuli nodusi u levom reznju,pa stvaraju napetost),uroloskim problemom,pa ginekoloskim,a da ne pricam o Kandidi. I tako svaki dan,vec godinu i po dana.Makar da nema ovih ginekol. i uroloskih infekcija koje se smenjuju,ja bih lako uspela da izlecim Kandidu. Stalno sam u zacaranom krugu,a lekare bas briga kako se mi osecamo.Oni to gledaju samo kao posao koji otaljavaju.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Samo izdrži nekako Quin...i nemoj još pored svega psihički da kloneš!
Svi ovde prolazimo svašta-nešto i u principu uvek se nadje izlaz i dodje mirnija faza....
Kod tebe je problem što nisi naišla na dobrog dr. A bolest ne čeka nego vuče jedan po jedan deo tebe.Probaj u Inter timu poliklinici,tamo su jako dobri lekari i specijalisti.Prelistaj dala sam broj.Srećno draga :)
Dali neko zna gde sad radi dr Tarabar i šta je snjim pošto sam čula da je bolestan....?pozz
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Izgleda da su se svi primirili ili vam je bolje? Daj Boze! Svima na svetu zelim svu srecu i da niko nikad nema ove nase probleme.
Zamislite,posto se mucim i sa urogenitalnim infekcijama,uzmem ja na svoju ruku Ampicilin + Nistatin.Bude mi bolje 2 dana sto se uretritisa tice,kad posle par dana opet isto.Ja poludim,ali kad sam krenula sa antibiotikom,hajde da ga zavrsim.Posledni dan sam dizala nesto tesko,a posto imam dijafragmalnu kilu,valjda mi se ona podigla .Stalo varenje i posle sat vremena od rucka grcevi,pa na kraju proliv. Mada sam cula da su jos neki u mom kraju imali grceve u stomaku i prolive i zacrsavali na infuzijama.
Mislila sam da odem i ja na Hitnu VMA,jer me je rektalno peklo,a ceo stomak boleo taj dan i jos sutradan.U stratu sam smrsala jos 2 kg.Odlucim da prekinem sa svim zivim lekovima zbog jetre i zeluca i krenem samo Enterofuril.I to uzmem deciju dozu 3x 100 mg. Vec sutradan je krenulo na bolje.
Vec nedelju dana ga uzimam i jos pomalo osecam krkljanje u crevima i nekad blaze grceve pri varenju,ali mi se stolica normalizovala i oformila.
Prof.Njegica me je pomalo razocarala jer je rekla da nema vremena da me saslusa i pogleda moje nalaze detaljnije i da je to meni sve od jakih zucnih soli i da bi trebalo da popijem neki nepoznat nemacki lek jer je ubedjena da ja imam vec godinu dana vodenaste bilijarne dijareje.Ja nisam uspela da je ubedim da kad pijem Probiotike i Nistatin, nemam tih problema.Nasla sam taj lek,ali ga nisam popila,jer se on pije kod dijareja,a ja ih trenutno nemam.
Otisla sam kod njene asistentkinje dr.Bijic i ona mi je rekla da ne pijem taj lek ako nemam prolive i da,ako mi pomaze Enterofuril,da ga pijem 3 nedelje,ali da ga postepeno smanjujem (da ne prekidam naglo).
Da li ga je neko pio duze i da li sme da se kombinuje sa Diflukanom? Dala sam stolicu na analizu,pa ako nadju Kandidu da popijem ipak Diflukan.
Prof. Njegica smatra da treba leciti Kandidu samo kod imunoloskih oboljenja.Pa sta mi drugi da radimo?Ja sam licno upoznala par osoba koje su bile zdrave i dobile povecan broj Kandide u crevima.Mnogi su se dugo mucili dok je nisu vratili u normalu.
Samo kad me ne bi napadale crevne bakterije sa svih strana,pa da prestanem sa antibioticima. Sad mi je prosla Eserihija vaginalno.Ima je u vecem broju.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Izgleda da su svi dobro...ili kako se kaže oguglali na probleme koje nosi naša bolest i prosto se nose sa tim.
Ja isto variram od dobrog stanja do pogoršanja ali to je kron i nekako već sama regulišem to stanje,navikla sam se...
Pozdravljam sve i Quin o tim problemima koje ti imaš ja nemam iskustvo pa nisam stručna da bi ti pomogla....čuvaj se i srećno.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Evo da malo dignem temu, hahaha. Generalno mi je ok poslednjih mesec i po. Pre neki dan sam imala bljuckanje ali je samo jedna tableta Budenofalka resila problem. Ja samo nikako da se oporavim od onog krvarenja posle kolono, krvna slika mi je i dalje katastrofa a ja konstantno umorna i pospana. Zakazala sam kod dr. opste prakse za sledecu nedelju da vidim sta mi je ciniti.....
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Drago mi je da ste generalno bolje.I za mene se to moze reci,mada bakterije naviru svaki put neka nova u urinu i ginekoloski,a detektovali su mi Candidu Albikans preko 50 Cfu/ml. Ne znam koliko je normalno da postoji u crevima,ali su mi rekli da je kod mene nenormalno visoko.
Bas cu da vidim sta ce da mi kaze Prof. Njegica Jojic,posto je na poslednjem pregledu rekla kako se Kandida leci samo kod imunoloskih oboljenja,a mi ostali kojima nije dokazan Kron,mozemo da pocrkamo,verovatno.

Znam zenu koja je sa ovolikom kolicinom Kandide lezala 10 dana na VMA i primala 60 boca infuzija i 5 vrsta lekova za creva.
Po savetu prof. Dodera (HVALA MU) uzela sam Diflukan od 150 mg.Popila sam vec treci i naravno,ostala sam ziva.Toliko su me naplasili da je toksican i strasan i da necu preziveti.Uz to pijem i americke Acidofiluse sa bokvicom i uzela sam americki Paraprotex koji cisti creva od svih losih mikroorganizama. Jedino sto me malo boli zeludac od njega,ali izguracu.
Rekli su mi da je kod mene nastala disbioza creva,a to je posledica nepravilne razmene kiselina,crevnih sokova i nagomilavanja toksina. Tako i nastaju sve crevne bolesti,pa i kancer. Za to,priznajem,sama sam kriva.Jela sam neumereno slatkise,cokolade,testa,przene krompirice + neki lekovi,antibiotici.Mada ne pusim,ne pijem,ne drogiram se,a ti sto sve to konzumiraju,zdraviji su od mene.

POZDRAV!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Danas krenuh da pijem tablete gvodja. Stomak mi se pola sata posle tablete naduo do zuba a o mucnini i da ne govorimo. Ne znam sta cu ako se tako nastavi svaki dan jer dr. rece da bi to morala da pijem dva meseca...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nego htedoh da vas pitam da li je neko koristio Revitu ili bilo koji maticni mlec (sa gvodjem a i bez nje) a da ima Kronovu bolest? Ne znam da li mi smemo da uzimamomaticni mlec koji bi trebalo da osnazi imuni sistem?
Odgovori