Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od Dea »

Kod mene Budenofalk opet spasava situaciju, ali od toga da sam imala "napade" jednom mesecno i redje, vratili smo se opet na svaku nedelju. Ne znam vise sta cu da radim, nije dobro u svakom slucaju, ali na azathioprin se ne bih vracala jer mi nije narocito pomogao, a i ako da Bog i ovo cudo se smiri, mozda probam sa jos jednom bebicom...
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

joj, ljudi šta mi se desilo to je užas...jave meni iz poliklinike da me obaveste da je poskupela kolonoskopija i pregled kod dr Tarabara i to toliko da mi se zavrtelo u glavi sa 20.000 na 36.000 a pregled 7.500..i jednostavno moram da promenim dr. jer ne mogu to sebi da priuštim.Zakazala sam u Inter-timu kod dr Dodera i kod njega ću od sad i on je jako dobar gastroenterolog..ali to nije lepo a ni ljudski da se tako radi sa ljudima.Znači ko ima novca taj će moći da se leči a ko ne taj može da se pakuje...sad imam kolonoskopiju u četvrtak i moram da odradim sve analize i koje nije trebalo jer se prebacujem kod dr Dodera a stanje mi je užas,bolovi,prolivi..jako sam razočarana u ovaj sistem :(
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Auuuuuuuu al je to skupo. Hvala bogu ovde sve ide preko osiguranja...
bogiz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 2:27 am

Post od bogiz »

Pozdrav svima.

Kvjetka, zasto nisi zakazala pregled i kolonoskopiju na vma, mislim da se ceka do mesec dana, sigurno je jeftinije, ako bas zelis kod Tarabara? To je mnogo skupo. Lekar koji radi u drzavnim bolnicama, kad radi negde i privatno dobija 50% od svih pregleda, tako da se lepo tu zaradjuje. A, to za novac je uvek bilo, nevezano samo za lecenje.
Ja sam na imunranu i za sada sam ok.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Da, tako su prosle godine sa 3000 digli na 4500 za Tarabara...

Reci mi kolike su cene u Intertimu? Kad sam ja bio bilo je oko 12.000 kolonoskopija i 2500 pregled
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

ćao svima...evo me.Imate svi pravo,oduvek je bilo tako što se tiče novca ali sam mislila da Dino to neće da dozvoli,to je prejaka cena za hronične bolesnike jer mi imamo često kontrole a tu su i skupi lekovi a i to što zaradimo nije ništa...to su cene za Američki standard a ne za naš.Još mi iz unutrašnjosti nemožemo preko uputa,probala sam i tako..ali VMA i Inter-tim imaju slične cene i ne čeka se toliko.Neznam ko je pitao za cene,u Inter-timu je kolonoskopija 17,500 a pregled oko 3000.Šta da se radi?!Idem ovde sad i kako bude :( Dr Doder je isto jako dobar gastro,on će da mi radi i kolonoskopiju tako da sam mirna,samo da mi više ne bude ovako loše i da se smiri,verovatno ću dobiti još neke lekove da ga stavimo opet u remisiju.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm

Post od quincekap »

Cao ljudi,kako ste?
Ja sam odradila kolonoskopiju u Klinickom centru i verovali ili ne, taj pregled pod anestezijom kosta (NA UPUT) 50 dinara.Ja sam nezaposlena,inace nigde privatno ne bih mogla da ga radim,jer su cene zaista uzasne.U KBC Bezanijska kosa,kolonoskopija pod anestezijom kosta oko 16 000 din.To je izgleda nize nego na drugim mestima.Ne znam kako neko moze da zaradjajuje na tudjoj muci?
Gastroenterolog kaze da su mi creva cista,nigde tumora,ni polipa,ali je mojoj majci rekao da imam iritabilni kolon.Uspeo je da dodje do terminalnog ileuma i uzme biopsiju,a uzeo je i sa nekoliko mesta na debelom crevu.Sva sreca da sam spavala,tako da bar tu traumu preziveh!
Sad cekam 2 nedelje na rezultate biopsije.Doktor smatra da nije Cron,ni UC.Daj Boze da je samo Candida u pitanju!Mada me rektalno jos uvek boli i pece,a posle kolonoskopije jos vise.Taj deo mi je skroz odran,a dr. mi je napisao da je samo hiperemican.Pa,odakle onda ti bolovi i pecenje? Sad drzim specijalnu dijetu zbog Candide,da bih je sto bolje prirodnim putem eliminisala.Uzela sam da pijem i koloidnu srebrnu vodu koja izmedju ostalog leci i bakterije,viruse i Candidu u crevima.Jel pio neko od vas srebrnu vodu? POZDRAV SVIMA!
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Ćao svima...evo i ja da vam se javim,danas mi je uradjena kolonoskopija i sve je u redu ,što se tiče krona miruje,imam hemoroide i odatle to krvarenje...krvna slika mi je slaba, malo moram da pojačam vitamine i malo da izbacim stresove koje sam počela opet da gomilam...a izmedju ostalog sam zakačila neki stomačni virus i stvarno sam se već bila brinula da je proradio kron,ali sve je ok..pozdravljam vas puno sve i nadam se da ste mi dobro.E i quin..što se tiče srebrne vode..moja drugarica je pije i kaže da se dobro oseća,koristi je već 3 meseca,isto ima problem sa candidom.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm

Post od quincekap »

Drago mi je da si dobro Kvjetka !
Dobra je srebrna voda,mada ima malo gorkast ukus.Pijem je vec 4 dana,valjda ce mi pomoci.Jedino sto pola litre srebrne vode kosta od 690-950 din (zavisi od proizvodjaca).
Iskreno se nadam da ce mi i ovo rektalno proci,posto se objektivno bolje osecam.Sve bolje mi stomak vari,nemam bolove.Mozda sam ja i pre operacije zucne kese imala Candidu,pa mi je izazivala tegobe.Jos da sacekam analizu biopsije.Da li biopsijom moze da se otkrije prisustvo Candide ili je samo nadju kad izricito doktor to zahteva?
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Za candidu neznam dal biopsijom mogu da je nadju...možda su uzeli neki uzorak što se tiče i toga.Ja uzimam Q10,Omegu3...i to košta ali ja se dobro od toga osećam tako da zdravlje nema cenu..jeste skupa i ta srebrna voda ali će da ti pomogne.Pozdravljam te quin i javi kad ti stignu rezultati...verujem da će biti dobri i da će sve doći na svoje!
milanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 23, 2010 9:50 pm

Post od milanija »

Pozdrav clanovima ... nova sam na forumu ,bolujem od ulceroznog kolitisa i moja terapija je koristenje 5-asa cepica. Zivim u Bijeljini i problem je sto nigdje u apotekama nema 5-asa supozitorija.MOLIM AKO NEKO ZNA GDJE SE MOGU NABAVITI DA MI JAVI.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Trazi od lekara zamenu ako to ne uvoze. U svakom slucaju se mogu kupiti. Znaci potrazi Pentasa, Asacol ili Salofalk cepice ili klizme to je isti preparat
Mialmbp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 7:04 pm

Post od Mialmbp »

Zdravo, ime mi je Milan i od Krona bolujem od 96`. Zadnjih meseci mi se pogorsalo stanje, bolovi u stomaku koje do tada nisam imao, bar ne tako jake i ucestale. dobio sam da pijem Budenofalk ali u apoteci kazu da nikada nisu culi za taj lek kao ni lekar opste prakse! Citajuci forum sam video da se spominje Budosan, pa me zanima dali su ova dva leka ista ili su nesto sasvim pazlicito, hvala!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Budenofalk i Budosan su isti (Budesonide), radi se o KKS preparatima
Mialmbp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 7:04 pm