Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od Dea »

Kvjetka evo i ja da ti se pridruzim, ni meni nije bas dobro poslednjih par dana.
djak59
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:28 pm
Kontakt:

Post od djak59 »

Udruženje obolelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa Srbije je registrovano 01.02.2010.g.
Cilj udruženja je razmena iskustava, upotpunjavanje znanja o ovim bolestima, angažovanje na poboljšanju zdravstvenog, socijalnog i pravnog
statusa, upoznajući javnost o ovim bolestima i problemima obolelih. Zadatak udruženja je da direktno savetuje i daje podršku obolelim i članovima njihovih
porodica. Posredovanje u kontaktima sa lekarima, pomoć kod problema sa zdravstvenim osiguranjem, lečenjem i nabavkom lekova.
Svi zainteresovani za rad u udruženju, na bilo kaji način, mogu se javiti putem e-maila: [email protected]

UDRUŽIMO SE DA BUDEMO JAČI I IZBORIMO SE ZA SVOJA PRAVA

www.ukuks.org

Ljiljan Djaković
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm

Post od quincekap »

Kako ste svi? Nisam se dugo javljala jer trcim po lekarima.Zakazali su mi kolonoskopiju pod sedacijom za desetak dana.Zamolila sam doktora da ovog puta uzmu biopsiju.Valjda ce konacno da utvrde sta mi je sa crevima.Moji rezultati krvi su uglavnom u redu.Sedimentacija,hemoglobin,gvozdje su dobri.Poviseni su mi samo MCHC i secer.Prosli put su mi bili poviseni hemoglobin,eritrociti i hematokrit.Kazu lekari da sam dehidrirala,a ja se bas trudim da pijem sto vise tecnosti. Pritisak mi je od operacije zucne kese stalno nizak.Danas sam opet imala 4 puta dijareju. Zeludac mi je bio zgrcen,kao da sam progutala kamen.Juce sam prestala da pijem Nistatin,bar neko vreme do kolonoskopije.Gastroenterolog cak kaze da se Candida ne leci,da je treba pustiti prirodno da se suzbije.Samo ne znam kako? Carobnim stapicem? A endokrinolog i dr. iz Batuta koja radi bas sa Candidom kazu da treba leciti Candidu.
Konacno da se i kod nas pojavi udruzenje obolelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.U Hrvatskoj to udruzenje odavno postoji. Jos kad bi dr.Tarabar bio postavljen za predsednika udruzenja!?
Moracu i ja kod njega da odem,posle ove kolonoskopije.Mrsavim,stomak mi ne vari,a niko ne zna sta mi je.
POZDRAV SVIMA! DRZITE SE!
P.S. Krenula sam i homeopatski da se lecim. Postoje perlice koje lece Krona i ulcerozni kolitis.Tako bar kazu.I njih sam morala da prekinem na neko vreme da pijem,da ne zamaskiraju kolonoskopiju.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Kako ste svi? Nisam se dugo javljala jer trcim po lekarima.Zakazali su mi kolonoskopiju pod sedacijom za desetak dana.Zamolila sam doktora da ovog puta uzmu biopsiju.Valjda ce konacno da utvrde sta mi je sa crevima.Moji rezultati krvi su uglavnom u redu.Sedimentacija,hemoglobin,gvozdje su dobri.Poviseni su mi samo MCHC i secer.Prosli put su mi bili poviseni hemoglobin,eritrociti i hematokrit.Kazu lekari da sam dehidrirala,a ja se bas trudim da pijem sto vise tecnosti. Pritisak mi je od operacije zucne kese stalno nizak.Danas sam opet imala 4 puta dijareju. Zeludac mi je bio zgrcen,kao da sam progutala kamen.Juce sam prestala da pijem Nistatin,bar neko vreme do kolonoskopije.Gastroenterolog cak kaze da se Candida ne leci,da je treba pustiti prirodno da se suzbije.Samo ne znam kako? Carobnim stapicem? A endokrinolog i dr. iz Batuta koja radi bas sa Candidom kazu da treba leciti Candidu.
Konacno da se i kod nas pojavi udruzenje obolelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.U Hrvatskoj to udruzenje odavno postoji. Jos kad bi dr.Tarabar bio postavljen za predsednika udruzenja!?
Moracu i ja kod njega da odem,posle ove kolonoskopije.Mrsavim,stomak mi ne vari,a niko ne zna sta mi je.
POZDRAV SVIMA! DRZITE SE!
P.S. Krenula sam i homeopatski da se lecim. Postoje perlice koje lece Krona i ulcerozni kolitis.Tako bar kazu.I njih sam morala da prekinem na neko vreme da pijem,da ne zamaskiraju kolonoskopiju.
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Pa kakva su iskustva sa homeopatijom, da li se iko izlecio od ovog sr. sa tim?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

I mene bas interesuje, ovde mi nikod od lekara nije pomenuo bilo kakav homeopatski lek za Krona. Pila sam na svoju ruku Waichrauch koji pomaze kod upale, i kao i sve drugo pomogao je par meseci, pa sam se onda vratila na staro.
Mene pustio stomak trenutno na miru, al sam se zato ukocila....joj da mi je da neki dan osvane lep i bez problema...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

Dea, malo dete, ustani, savij se... podigni. Ja sam tako cesce kad su deca bila mala cas ledja cas vrat...proci ce, prosto ne znam da li je bolje da se miruje ili da se krece umereno to kad se ukocimo...cini mi se da istom brzinom prolazi. Meni je pomagao onaj konjski melem tako se zove, on je nemacki, sigurno ga imas tamo, utrlja se vise puta.A stomak, definitivno mi stanje zavisi od toga sta pojedem.Trenutno sam ok. Poz svima
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Dobro je da smo malo svi zivnuli.
Mene je jedan Profesor hirurgije 2002. godine,kada je posumnjao da je Kron u pitanju,pa se nije dokazalo,hteo homeopatski da leci,ali ja tada nisam imala dovoljno para.On je napisao homeopatski prirucnik.Kaze da sve potice iz psihe jos iz detinjstva.Svi mi vucemo nesto u sebi,sto vremenom prouzrokuje ovo nase stanje.U nekim zapadnim zemljama se iskljucivo lece homeopatijom.Mada nista ne moze preko noci.Potrebno je uzimati te perlice par meseci.Ja ih uzimam 3 meseca i osecam se bolje,mada sam morala da prestanem da ih uzimam zbog kolonoskopije,jer mi je dr. kod koga trenutno idem dao za Candidu i za debelo crevo i rekao mi da ih sada ne uzimam.
Raspitajte se,kazu mi da je dobra i Kvantna medicina,kao i lek TODOXIN? Njegov izumitelj leci rak i ljude obolele od SIDE,pa valjda moze i slabosti creva?Nesto se mora pokusati i mimo klasicne medicine,jer oni pre ulivaju snagu i veru u izlecenje.A sve se bazira na prirodnim preparatima. Ja cu poludeti dok lutam po lekarima,koji me setaju tamo,ovamo.
Pre neki dan odem kod Prof. ginekologije sa nalazom promene na grlicu materice ( vucem tu ranicu jos od prvog porodjaja ),a ona mi kaze da je uopste ne vidi.Pet lekara pre nje je videlo,a ona kao najveci strucnjak u zemlji ne vidi. Jedino ako nisu pomogle vaginalete koje sam 2 nedelje pre pregleda stavljala,mada ne celu terapiju.
I ko je tu u pravu? Jedni kazu pseudopolipi na terminalnom ileumu,drugi ih ne vide,sumnja na Kron,posle nije.Sta je ovo majko moja? Videcu u sledeci ponedeljak sta ce da mi kazu posle kolonoskopije.
Sta kazete za udruzenje?
POZDRAV!
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Sta je sa Kvjetkom?
Da ti nisu skidali polipe,pa si zato krvarila posle kolonoskopije? Sta ce sa mnom biti,majko moja?
Sta li ce meni naci i raditi,ne smem da razmisljam!?!
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

guin ako sve potice iz psihe iz detinjstva onda sam za neku terapiju kod psihologa-psihijatra, nesto sto leci uzrok. Verovatno sve drugo moze da zaleci na neko vreme, vise manje uspesno.Ma ... treba se okrenuti na drugu stranu i razmisljati o normalnim stvarima cim ti stomak ne skrece paznju. I tako stalno. Super sto ti vise ne vide ranicu.Ja bih bila zadovoljna sa tim i otisla na kontrolu za sest meseci posebno ako je papa dobar.Moguce je da se izleci vaginaletama, sto da ne, mnogima su nestale tako, kao svaka upala, samo sto se doktorima sve zove ranica i crvenilo i pravi defekt na sluzokozi pa nisi siguran sta je ako ti lepo ne objasne. Drzim ti palceve za kolonoskopiju. Sta ce da ti rade, da pogledaju eto nemoj da panicis bice dobro :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ne znam sta je sa Kvjetkom, ne odgovara mi na poruke.
Drzim palceve da je sve dobro!
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

Ja sam joj slala na pp ali nije poslata, ne znam zasto to ne ide
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Ja sam se poslednji put cuo sa njom. A poslednja poruka nije poslata...mislim da se ona oznacava kao poslata kao onaj drugi primi poruku...znaci nije otvarala poruke..
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Evo mene,tu sam ali sva iscedjena....muči me ovo čudo i izmuči... :( još uvek bolovi,muke u utorak imam kolonoskopiju pa videću šta se to dešava.Hvala vam na podršci...javiću se čim odradim sve,nadam se da nije nešto strašno..puno vas pozdravljam i čuvajte mi se.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član

Post od quincekap »

Ja imam kolonoskopiju u ponedeljak.Gde radis i kako? Jel pod sedacijom? Ja sam samo tako pristala na to.Plasim se sta ce mi otkriti,ali sta je tu je.Od kada ne pijem Nistatin krkljaju mi creva,a nisam ni pazila mnogo sta jedem ovih dana.Jela sam tortu,a Candida obozava slatko.Pece me opet nesto sa desne strane creva u predelu ili slepog creva ili terminalnog ileuma.Tako je bilo i 2002 godine,ali doktor nije moga da dodje do tog mesta. Samo da prezivim ponedeljak! Boze pomozi nam!
Odgovori