Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Ja zvala 6 apoteka u BG. gde sam bila uzimala,kažu nema....nazvaću INFO sutra za nabavku lekova da mi kažu gde ima ili zašto ga nema?!Stvarno glupo i neodgovorno....a kad se svi naredjamo bolesni biće...mogli smo 

Kvjetka, zabadava ces zvati, ja sm zvao pre neki dan. Kazu da nema ni Imurana ni Imuprina i da je Imuprin skinut sa plave liste, a da Imuran nije, mada se za njega jos nita nezna! A da je sramota sramota je! Posto sam do skora pio Pronizon uz njega sam morao piti i Omeprol zbog zaluca, morao sam ga kupovati isto kao i sad Kontrolok jer na nasu sifru bolesti ne moze se dobiti na recept! Sta dalje pricati!
uf...a šta ćemo sad?Koja je zamena za imuran?Stvarno bezveze...a samo što se smirilo sa ovim imuranom je bilo ok.sad neznam kako drugi lekovi to drže u remisiji....
jesam,iz Srbije...
bas danas mi stize kutija imurana,iako sam do sad trosio imuprin,kad sam zvao na VMA,oni kao da nisu culi za nestasicu...
imuprin je zamena za imuran,a sta je dalje bog zna,sigurno ima jos koji imunosupresiv koji ce biti dostupan nama,a ako nema pravac Madjarska....
bas danas mi stize kutija imurana,iako sam do sad trosio imuprin,kad sam zvao na VMA,oni kao da nisu culi za nestasicu...
imuprin je zamena za imuran,a sta je dalje bog zna,sigurno ima jos koji imunosupresiv koji ce biti dostupan nama,a ako nema pravac Madjarska....
Nenojte da panicite bez razloga. Jeste nestasica imurana, ali moze da se nadje. Naravno da ga necete naci u apotekama gde gde je veliki promet ljudi, ali u malo zabacenijim moze da se nadjem. Kad trazim lek, prvo nazovem apoteke koje su mi najblize, ako ga slucajno nema, onda zovem apoteke koje su u manje prometnim ulicama, ili u prigradskim naseljima koja su mi bliza, posto sam na nbg.
Tako da sam sad zvao jedno 5 apoteka, u tri su rekli da ga nemaju, u jednoj da ce biti u petak, subotu i u jednoj ga imaju.
Spisak apoteka na teritoriji Beograda mozete ovde naci. Ima ih oko 100, bar u jednoj cete naci sta vam treba.
http://www.smedia.rs/adresar/index.php? ... word=&id=9
Tako da sam sad zvao jedno 5 apoteka, u tri su rekli da ga nemaju, u jednoj da ce biti u petak, subotu i u jednoj ga imaju.
Spisak apoteka na teritoriji Beograda mozete ovde naci. Ima ih oko 100, bar u jednoj cete naci sta vam treba.
bogiz napisao:Nenojte da panicite bez razloga. Jeste nestasica imurana, ali moze da se nadje. Naravno da ga necete naci u apotekama gde gde je veliki promet ljudi, ali u malo zabacenijim moze da se nadjem. Kad trazim lek, prvo nazovem apoteke koje su mi najblize, ako ga slucajno nema, onda zovem apoteke koje su u manje prometnim ulicama, ili u prigradskim naseljima koja su mi bliza, posto sam na nbg.
pa ima u madjarskoj da se poruci,2700din je kutija,uzeo je jedan poznanik...tako da ako imate nekog ko ide tamo obratite mu se:D
Deana srećan ti rodjendan...puno zdravlja i sreće ti želim...

I šaljem puno pozdrava svima....kad vas nema onda ste mi sigurno zdravi.. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hvala na cestitkama. Evo mi neplanirano sedimo jos u BGD, posto avioni ne lete a imali smo let bas za danas. Bilo bi sve bolje da mi tata nije zavrsio u bolnici, pa me to sad sekira,cudim se da moj stomak pored tog stresa cuti.....
pusti ga nek cuti,ne ponovilo se da ponovo progovori 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Cao svima,
moj stomak ne cuti.Candida mi je i dalje povecana u stolici,sad opet pijem Nistatin.Danas sam imala 6 stolica,ali bez grceva.Trebalo bi da dobijem,pa verovatno i hormoni prave cudo. U sledeci petak radim skener abdomena,pa ako je i to u redu,jedino mi ostaje onaj grozni pregled tankog creva,odozgo,prego zeluca i dvanaestopalacnog.Da li je neko snimao tanko crevo putem kapsule-kamere? Rade na Klinickom,ali ne znam da li se placa i ko moze da dobije preporuku da radi taj pregled? Uzasno sam smrsala,sa mojih 175 cm,imam samo 51 kg. Mozda je to posledica operacije zuci,mozda i od mojih nodusa stitne zlezde,mozda od Candide,ali dok lekari otkriju sta mi je,ja cu se osusiti. Imunolog me je cak uputila na Infektivnu.Oticicu i tamo,pa cu traziti da mi odrade sve sto moze. Ko zna? Posle cetiri operacije,da me nisu zarazili necim?
moj stomak ne cuti.Candida mi je i dalje povecana u stolici,sad opet pijem Nistatin.Danas sam imala 6 stolica,ali bez grceva.Trebalo bi da dobijem,pa verovatno i hormoni prave cudo. U sledeci petak radim skener abdomena,pa ako je i to u redu,jedino mi ostaje onaj grozni pregled tankog creva,odozgo,prego zeluca i dvanaestopalacnog.Da li je neko snimao tanko crevo putem kapsule-kamere? Rade na Klinickom,ali ne znam da li se placa i ko moze da dobije preporuku da radi taj pregled? Uzasno sam smrsala,sa mojih 175 cm,imam samo 51 kg. Mozda je to posledica operacije zuci,mozda i od mojih nodusa stitne zlezde,mozda od Candide,ali dok lekari otkriju sta mi je,ja cu se osusiti. Imunolog me je cak uputila na Infektivnu.Oticicu i tamo,pa cu traziti da mi odrade sve sto moze. Ko zna? Posle cetiri operacije,da me nisu zarazili necim?
sta da ti kazem!!!
kad budes gutala sondu gledaj da so sto opustenija lakse ces izdrzati...znaci moras biti max smirena i brzo ce proci,i naravno lagano duboko disati...i to je to
kad budes gutala sondu gledaj da so sto opustenija lakse ces izdrzati...znaci moras biti max smirena i brzo ce proci,i naravno lagano duboko disati...i to je to
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Vec sam radila gastroskopiju 2 puta.To mogu da izdrzim,ali da mi provlace sondu cak do tankog creva,to je previse za mene.Videcemo kako cu proci na CT-u.Mada je moguce da mi ova prokleta napast od Candide pravi haos po stomaku.Otezava varenje,stvara prolive,grceve.Danas mi se malo smirio stomak.Samo kad preziveh jucerasnji dan!
-
- Stalni član
- Kontakt:
To da ti sondom gledaju tanko crevo odozgo nije nista strasno(bar meni nije bilo nista gore nego kod obicne gastroskopije).
-
- Stalni član
- Kontakt:
Meni dr. rece da bi trebalo da odradimo kolono i gastroskopiju, jer odavno nisu radjene, ali sad mi se smirio stomak, pa se nesto razmisljam dal da ga cackam dok cuti (jer mi je posle tih pregleda pogotovo posle kolono strasno iziritiran - ciscenjem).... Sta vi mislite?