Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od fedja »

Kvjetka napisao:ćao Feđa... :D baš mi je drago što su ti nalazi ok.I ti leukociti su ti u granicama..normalno još da se vidi i to okultno i pasaža creva ili kolonoskopija...ali ja mislim da je to ipak stara dg. ili od tih lekova što piješ...možda to pogoršanje prave oni.Ja sam bila malo po forumu,i našla sam i taj Ostrog ali njemu treba na VMA neko...pokušala sam da dođem do jednog dr. zakazali i videćemo šta dalje :( žalosno je gledati ga takvog ali idemo do kraja koliko god se može uraditi da mu malo ublažimo sve to...Kaži mi ko je po tebi najbolji dermatolog!'?Ali koji radi u privatnoj nekoj poliklinici,jer nama iz unutrašnjosti neće da overe uput za BG,.a ovde je sva očaj.pozzz i hvala

ej, pa sto se tice dermatologa, ja sam imao problem sa aknama, sad je roakutan sve izlecio, a bio sam kod milion dermatologa, i zaustavio sam se u privatnoj ordinaciji dermatim... tu rade dermatolozi sa vma, a inace osnivac je valjda nacelnik dermatovenerologije na vma.... mislim da su oni nabolji, u smislu da su najefikasniji... odmah prelaze na stvar , nema mnogo prazne price.... dakle, ili dr zecevic, lidija kandolf sekulovic, zeljko mijuskovic, koliko sam cuo od raznih ljudi svi su dobri lekari...

e da, odneo sam stolicu na analizu na okultno, bakterije i parazite....

Kvjetka, kako se radi ta pasaza creva.... u cetvrtak idem kod dodera na pregled, videcemo sta on kaze za kolonoskopiju... ja bih odmah uradio to ako je to najpouzdanija metoda za dijagnostiku i ako cu tako znati na cemu sam 100%, a ne da nagadjamo... u analgosedaciji, naravno, ako ima ta opcija u intertimu.... ;))))))
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Ćao fedja :D .što se tiče kolonoskopije ja kad sam saznala da imam kron,naterala sam i mog supruga na kolonoskopiju jer se žalio godinama na slične simptome kao ti,mada kod njega je bilo i povremenog krvarenja...radio mu baš dr.Doder i našli su mu hemoroide 3-4 stepen i fisuru tako da je morao na op. i sad ko nov.A pasaža creva se radi u Eurodijagnostici u Čingrijevoj...tamo ti se vide promene,tipa suženja...ili nešto tog tipa ali i taj deo gde kolonoskopija nemože da zahvati.Tako da vidi šta ti i dr. preporuči....ja sam radila sve..užas šta da ti kažem :roll: i gastroskopiju,kolonoskopiju,pasaž creva i rektoskopiju...ko tehnički pregled...Jel imaš broj od te dermatološke poliklinike?To mi treba za ćerku...da zakažemo.I hvala ti puno..pozdravljam te
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

Kvjetka napisao:Ćao fedja :D .što se tiče kolonoskopije ja kad sam saznala da imam kron,naterala sam i mog supruga na kolonoskopiju jer se žalio godinama na slične simptome kao ti,mada kod njega je bilo i povremenog krvarenja...radio mu baš dr.Doder i našli su mu hemoroide 3-4 stepen i fisuru tako da je morao na op. i sad ko nov.A pasaža creva se radi u Eurodijagnostici u Čingrijevoj...tamo ti se vide promene,tipa suženja...ili nešto tog tipa ali i taj deo gde kolonoskopija nemože da zahvati.Tako da vidi šta ti i dr. preporuči....ja sam radila sve..užas šta da ti kažem :roll: i gastroskopiju,kolonoskopiju,pasaž creva i rektoskopiju...ko tehnički pregled...Jel imaš broj od te dermatološke poliklinike?To mi treba za ćerku...da zakažemo.I hvala ti puno..pozdravljam te

evo ga link http://www.*REKLAMA*/, tu imas sve, kazem, ja sam sa njima jako zadovoljan... iam 26 god, musko i nikada nisam imao problema sa aknama i onda me u 23 snadje to cudo... sve zive sam obisao (ser, karadaglic, razne druge privatnike) ali ovde sam se tek resio tih napasti roakutanom... uglavnom, oni su jako profesionalni i trude se da budu sto efikasniji, nema mnogo odugovlacenja i zavlacenja... pritom mozes sve zivo da ih pitas mejlom, lekar ti odmah odgovori ne moras da cekas pregled i ponovo da dolazis ako nije nesto drasticno....

pa da, u utorak sam zakazao, nije tu trenutno, tako da cu tad znati... pitao sam ih za kolonoskopiju u analgosedaciji i rekli su da ima ta opcija za 17 hilj, cini mi se... nadam se da je sve kul sto se tice te analgosedacije, da imaju anesteziologa ko u svakoj bolnici itd... pa da, ja bih, kazem, radio i kolonoskopiju i pasaz creva ako treba, cisto da znam na cemu sam...

uff, operacija, jel svaka fisura mora da se operise i koliko je komplikovan taj zahvat..

pozdrav i nadam se da ce cerka da se resi tih dosadnih cuda po licu... to ume da bude uzasno stresno, veruj mi, jos sam ja muskarac pa me to nije mnogo smarala... mogu da zamislim kako je devojkama...

pozz i hvala ;))))))))))
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

pa ti me i pitao ja zaboravila da ti kažem...nije strašno,ne osetiš ništa imaju dobre anesteziologe i dr Doder je naj bez brige...a pasaža creva ti je rengensko snimanje piješ taj barijum..mada kolonoskopijom se vidi najbolje jer ti se snima unutrašnjost creva,sluz,vidi se ako ima ranice...ma to je skroz drugo,i ako nešto odmah ti uzmu i isečak...A što se tiče dermatologa..ćerka mi nema ni B od bubuljice nego ima probleme sa kožom..suva,osetljiva i nekad joj se pojave fleke i nestanu..sad dal je od neke kupke!?šta li je?...videćemo,i hvala :D pozzz
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

a za operaciju fisura,nemora da znači da uvek mora op.ali ako baš, onda malo to posle bolucka ali ništa strašno a op. traje koliko vađenje zuba.....ma nemoj da se plašiš,biće dobro sve :wink:pozzz
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

Kvjetka napisao:a za operaciju fisura,nemora da znači da uvek mora op.ali ako baš, onda malo to posle bolucka ali ništa strašno a op. traje koliko vađenje zuba.....ma nemoj da se plašiš,biće dobro sve :wink:pozzz

vazi, hvala Kvjetka, i ja mislim da nije nista strasno... videcemo...

ako nisu akne, onda nije frka.... ovaj "nas" podforum dermatologija je dosta precizan i ima raznih iskustava... neka pregleda cerka malo po netu, mozda ne mora odmah dermatolog... cisto da joj ne grunu neku tesku artiljeriju za mazanje, bez razloga.... samo neka koristi medicinsku kozmetiku (eucerin, avene, vichy, seba med) za suvu i osetljivu kozu i nek malo procunja po iskustvima drugih.... naravno, poseta dermatologu nikako ne skodi, ali ovako ce znati da mu sto bolje objasni problem...

:lol: :lol:
pozz
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

http://www.*REKLAMA*/
pa da..sad sam je evo uhvatila u prolazu da ukuca taj dermatin... na tom forumu ima stvarno za svakog ponešto.Jel tebi sad ok sa licem?
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

Kvjetka napisao:http://www.*REKLAMA*/
pa da..sad sam je evo uhvatila u prolazu da ukuca taj dermatin... na tom forumu ima stvarno za svakog ponešto.Jel tebi sad ok sa licem?

skroz ok

:lol: :wink: :)
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

danas su mi stigli rezultati analize stolice i sve je negativno, tj. Koprokultura *PATOGENE BAKTERIJE I GLJIVICE NISU IZOLOVANE, *Stolica na okultno krvavljenje *NALAZ NEGATIVAN, *Stolica na parazite - helminte -JAJA CREVNIH PARAZITA NISU NAðENA...

s obzirom da su mi rezultati krvi bili ok, da li ovo znaci da definitivno nemam nista gadno, tipa rak debelog creva, kron, ulcerozni kolitis, i takve stvari, ili je potrebna i kolonoskopija ili pasaz creva....?
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Zbog sebe fedja uradi kolonoskopiju...to i dr. Tarabar savetuje,jer samo tako možeš skroz da isključiš te bolesti...pozzz
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Kvjetka, samo da kazem da je suva koza kod nedostatka vit. A , sigurno ne bi stetilo da pije malo riblje ulje.Promeni prasak za ves, izbaci omeksivac, nek se kupa nekim blagim sapunom...i nemoj da se kupa po dva puta dnevno i da preteruje sa kolicinom kupke koju sipa, proveri to, ne znam kog je uzrasta ali bez obzira nekad se iznenadimo kakve navike imaju nasa deca. :lol:
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

blue wawes napisao:Kvjetka, samo da kazem da je suva koza kod nedostatka vit. A , sigurno ne bi stetilo da pije malo riblje ulje.Promeni prasak za ves, izbaci omeksivac, nek se kupa nekim blagim sapunom...i nemoj da se kupa po dva puta dnevno i da preteruje sa kolicinom kupke koju sipa, proveri to, ne znam kog je uzrasta ali bez obzira nekad se iznenadimo kakve navike imaju nasa deca. :lol:
Joj Blue da znaš da imaš pravo...stvarno nisam ni davala na to značaj ali preteruje sa tim kupkama,tuširanjem...a da ne pričam o losionima.Pa šta da ti kažem 19 godina :roll: ,,moram da probam te vitamine i Dove sapun možda da ubaci!?moram i omekšivač da izbacim pa da vidimo...pozdravljam te,hvala ti :D
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

Kvjetka napisao:Zbog sebe fedja uradi kolonoskopiju...to i dr. Tarabar savetuje,jer samo tako možeš skroz da isključiš te bolesti...pozzz

pa i ja tako mislim, videcemo sta kaze doder u utorak... ja cu mu predloziti....

pozdr i hvala, kvjetka...

;)
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Svratila sam samo da vas sve pozdravim :D ...nadam se da ste mi dobro kad vas nema!Ja sam ok.sada.. :wink:
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Super Kvjetka i ja sam dosta bolje... sada u odnosu na prekjuce, taman sam se oporavila malo za jos jednu radnu nedelju :D . Moram bolje da pripazim sta jedem... alava...
Odgovori