Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od Stejsi »

sumnjam na najgore, na krona i ulcerozni kolitis..... pomisljam na kolonoskopiju, uradio bih privatno kod dr dodera ili nekog drugog lekara ako mi preporucite, ali zeleo bih pre toga da vas pitam koje pretrage krvi i stolice da obavim pre nego sto odem kod doktora na pregled...sta se obicno radi u ovakvim slucajevima i koja je procedura kod ovakvih simptoma... cisto da ustedim vreme i odem na pregled spreman i da ustedim pare da me doktor ne vraca 5 puta po razne rezultate...

hvala puno svima na pomoci...[/quote]
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Kvjetka napisao:sumnjam na najgore, na krona i ulcerozni kolitis..... pomisljam na kolonoskopiju, uradio bih privatno kod dr dodera ili nekog drugog lekara ako mi preporucite, ali zeleo bih pre toga da vas pitam koje pretrage krvi i stolice da obavim pre nego sto odem kod doktora na pregled...sta se obicno radi u ovakvim slucajevima i koja je procedura kod ovakvih simptoma... cisto da ustedim vreme i odem na pregled spreman i da ustedim pare da me doktor ne vraca 5 puta po razne rezultate...

hvala puno svima na pomoci...
[/quote]
Pa fedja,nemora da znači odmah ono najgore...možeš da uzmeš kompletnu krvnu sliku,CRP,Feritin,fibrinogen,gvožđe,albumini,sedimentacija eritrocita,okultno krvarenje(koje se uzima iz stolice),.A možeš na svoj zahtev da uradiš kolonoskopiju...koja ti je najeftinija u INTER TIMU 011 2453-824.Tamo ja mislim da još uvek radi dr Doder...a odmah u toj ulici ti je i Konzilijum(laboratorija).Na osnovu ovih analiza može da se vidi šta je u pitanju,to je što sam ja uzimala i imam krona ali ipak nisam ja adekvatna osoba...
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

Kvjetka napisao:Pa fedja,nemora da znači odmah ono najgore...možeš da uzmeš kompletnu krvnu sliku,CRP,Feritin,fibrinogen,gvožđe,albumini,sedimentacija eritrocita,okultno krvarenje(koje se uzima iz stolice),.A možeš na svoj zahtev da uradiš kolonoskopiju...koja ti je najeftinija u INTER TIMU 011 2453-824.Tamo ja mislim da još uvek radi dr Doder...a odmah u toj ulici ti je i Konzilijum(laboratorija).Na osnovu ovih analiza može da se vidi šta je u pitanju,to je što sam ja uzimala i imam krona ali ipak nisam ja adekvatna osoba...

hvala, kvjetka, uradicu pomenute analize krvi i stolice pa cu zakazati pregled kod nekog dobrog gastroenterologa... znam da ne mora biti ono najgore, i citam da moji simptomi (osecaj da nisam do kraja ispraznio creva kad idem u wc, bol u analnoj regiji nakon praznjenja, itd) nisu oni simptomi koji se javljaju kod krona i uc, ali opet, ko zna.... u svakom slucaju moram da odem kod doktora, sam ne mogu da utvrdim da li su hemoroidi, fisura, itd....

pozdrav i samo napred :wink:
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Nema na čemu fedja.Ja sam tamo isto radila analize,i jako su efikasni i voljni da to odrade brzo i dobro..što naravno ako je nešto kompleksnije, onda moraš da ideš dalje,ali ipak znaš na čemu si..Ja dok sam došla do njih,ono, šta mi je?gde dalje?kako?kod koga?Bogami izgubila sam i vreme i novac a tapkala na istom mestu sa istim simptomima,tako da znam kako se osećaš...Ja se lečim kod dr Dina Tarabara i što se tiče mene on ti je moja preporuka,ali i dr Doder je jako dobar gastro.poz i javi nam se...sa lepim vestima.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

Kvjetka napisao:Nema na čemu fedja.Ja sam tamo isto radila analize,i jako su efikasni i voljni da to odrade brzo i dobro..što naravno ako je nešto kompleksnije, onda moraš da ideš dalje,ali ipak znaš na čemu si..Ja dok sam došla do njih,ono, šta mi je?gde dalje?kako?kod koga?Bogami izgubila sam i vreme i novac a tapkala na istom mestu sa istim simptomima,tako da znam kako se osećaš...Ja se lečim kod dr Dina Tarabara i što se tiče mene on ti je moja preporuka,ali i dr Doder je jako dobar gastro.poz i javi nam se...sa lepim vestima.

;)))))

hvala kvjetka, i tebi zelim remisiju od 100 godina... ;)))

pa da, vec sam bio kod dodera, ici cu kod njega ponovo, jako je fin i pristojan covek....
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Eeeee hvala,a pogotovo za remisiju....to bi bilo :D .A šta ti je rekao dr. Doder?jel si dobio terapiju,,kako se sad osećaš?pozz

;)))))

hvala kvjetka, i tebi zelim remisiju od 100 godina... ;)))

pa da, vec sam bio kod dodera, ici cu kod njega ponovo, jako je fin i pristojan covek....[/quote]
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Uh takvu remisiju mislim da prizeljkuje svako od nas....
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

Kvjetka napisao:Eeeee hvala,a pogotovo za remisiju....to bi bilo :D .A šta ti je rekao dr. Doder?jel si dobio terapiju,,kako se sad osećaš?pozz

;)))))

eee, ma ne, bio sam ranije kod njega u inter timu oko problema sa gastritisom, ici cu sledece nedelje kod njega oko ovih sada problema...

samo napred i sve najbolje svima

;)))))))
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

e kvjetka, nesto me komp zeza nisam uspeo da posaljem odgovor kako se sada osecam...

pa, malo sam se uplasio pa sam sredio ishranu, ujutru samo mekinje sa jogurtom, tost sa medom i sl, za rucak pire sa belim mesom itd... sta ja znam, kao da je malo bolje, ali i dalje imam osecaj da ne mogu do kraja da ispraznim creva prilikom nuzde, vise me ne boli analna regija posle praznjenja ali ima neka nelagoda itd.... stolica je zbog ishrane dosta meksa, i zelenkasto braon boje... i dalje je jednom dnevno...

pokusacu da redukujem ishranu, pa cu da vidim.... u svakom slucaju sledece nedelje idem kod dodera na pregled povodom ovih problema sa crevima...

:roll:
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Biće sve u redu...pazi na taj med molim te,meni pravi prolive ,bolove...malo je težak za creva.Izbaci stres.I javi se da znamo kako si? :D pozz
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Jedno pitanje za sve.Dali neko zna ko je najbolji vaskularni hirurg na VMA?I kako doći do njega?Treba mi za druga..godinama je na dijalizi i sad ima jake probleme sa cirkulacijom :( ..hvala unapred.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

@ Kvjetka, ja ne znam nijednog hirurga, ali ne znam jesi li bacila malo oko po forumu kardiologija ovde kod nas na doktor.rs, verovatno nekog pominju... i po dobru i po zlu... znam da spominju ostrog ali nisam siguran u kom kontextu...

pozdrav svima, danas sam uradio pretrage krvi kako me je Kvjetka posavetovala (hvala jos jednom), a kasnije cu odneti stolicu na analizu na okultno krvarenje...

uradio sam kompletnu krvnu sliku, CRP,Feritin,fibrinogen,gvožđe,albumini,sedimentacija eritrocita, holesterol, ast, alt, trigliceride, gama gt i dobio sledece rezultate; (da vas ne bih smarao ovde vam necu napisati rezultate koji su ok (u okviru referentnih vrednosti), vec samo one koji su izvan tih parametara)

od svih tih silnih regleda sve je u pozeljnim okvirima, sto je sjajno jer ima bas dosta stavki ;)))), osim ove dve stavke koje ne znam sta tacno znace:

K- DIFERENCIJALNA LE FORMULA Referentne vrednosti:

Segmen (GRA) 0,40 0,45 - 0,70
Limfociti (LYM) 0,46 0,20 - 0,40

odnecu kasnije, kad mi prilike dozvole, stolicu na analizu na okultno i bakterije, a sutra cu zvati dodera da zakazem pregled...

ako neko ima neki komentar ili savet, vrlo rado cu poslusati... hvala jos jednom...

pozdrav i hvala...
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

ćao Feđa... :D baš mi je drago što su ti nalazi ok.I ti leukociti su ti u granicama..normalno još da se vidi i to okultno i pasaža creva ili kolonoskopija...ali ja mislim da je to ipak stara dg. ili od tih lekova što piješ...možda to pogoršanje prave oni.Ja sam bila malo po forumu,i našla sam i taj Ostrog ali njemu treba na VMA neko...pokušala sam da dođem do jednog dr. zakazali i videćemo šta dalje :( žalosno je gledati ga takvog ali idemo do kraja koliko god se može uraditi da mu malo ublažimo sve to...Kaži mi ko je po tebi najbolji dermatolog!'?Ali koji radi u privatnoj nekoj poliklinici,jer nama iz unutrašnjosti neće da overe uput za BG,.a ovde je sva očaj.pozzz i hvala
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Fedja, malo je poremecen odnos u le formuli u korist limfocita, znaci da imas ili si u skorije vreme imao neku virusnu infekciju, nista strasno.
Kvjetka i ostali, pozdrav, volela bih da pomognem ali nisam ni ja iz Bg a i ne znam...
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

blue wawes napisao:Fedja, malo je poremecen odnos u le formuli u korist limfocita, znaci da imas ili si u skorije vreme imao neku virusnu infekciju, nista strasno.
Kvjetka i ostali, pozdrav, volela bih da pomognem ali nisam ni ja iz Bg a i ne znam...
Hvala..pozdrav i tebi draga blue :D .....
Odgovori