Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od blue wawes »

Hvala Korto Malteze, pridruzujem se i ja Deinom pitanju-kako si? Takodje, svima srecna i ova pravoslavna Nova godina :D
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Hvala Korto na tako lepom pozdravu :D Kako si ti nama?pozzzzz
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

JA od jutros stomak do zuba. Nisam imala hrabrosti da bilo sta jedem, imam osecaj da cu se rasprsnuti. Ímam osecaj da bura tek stize, pa sam odlucila preventivno da udarim po Budenofalku.....mozda smiri pa prodje bez "krvoprolica"....
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

baš mi je žao Dea što te opet muči :( Nadam se da će to da se smiri kao prošli put....
Korto Malteze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am

Post od Korto Malteze »

Cao devojke,

hvala na pitanju, ja nisam lose zadnjih meseci. Na tome mogu i vama da zahvalim, jer ste uticale da ipak odem kod lekara u trenutcima kada sam se lomio oko toga i iskreno, trazi svaki razlog da ne idem.
Nemam snage da mnogo pricam o tome, a i da vas ne zamaram, ali cudo je kako creva mogu da nastradaju od alergija na neke namirnice, da oslabe, sluzokoza se upali u tankom crevu i to povuce jos niz drugih problema. U svakom slucaju ostaje mi moj IK, koji je manje vise beznacajan u odnosu na neke ozbiljne stvari i oporavak od navedenog, koji je potrajao, ali ide na bolje. Sada bar znam sta je, sta smem, sta ne, pa idem dalje.

Kako st vi, nadam se da drzite bolest pod kontrolom i da nema bas groznih perioda? Neko je cekao bebu, cini mi se Ejmi? Nadam se da je i sa time sve dobro ispalo?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ja od jutros ko nova....klasika ko i uvek....
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Dea napisao:Ja od jutros ko nova....klasika ko i uvek....
Baš mi je drago Dea http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/c045.gif samo da si ti nama dobro....pozzzzzzz
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Raspitajte se da li se kod nas sprovodi experimentalno testiranje/lecenje IBDa odredjenim vrstama helminta i umnozavanjem faecalibacterium prausnitzii sojeva intestinalne flore.
Korto Malteze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am

Post od Korto Malteze »

MACHINE napisao:Raspitajte se da li se kod nas sprovodi experimentalno testiranje/lecenje IBDa odredjenim vrstama helminta i umnozavanjem faecalibacterium prausnitzii sojeva intestinalne flore.

Da li ste mislili na mene?
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

MACHINE napisao:Raspitajte se da li se kod nas sprovodi experimentalno testiranje/lecenje IBDa odredjenim vrstama helminta i umnozavanjem faecalibacterium prausnitzii sojeva intestinalne flore.
A ja se pitam gde si nestao!?Kako to da ti to neznaš!?Ja mogu da pitam....dr. Dina, treba da idem na kontrolu...pozzzzzzzzzzz
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ma Dino ce samo odmahnuti glavom na to. To se ovde kod nas ne primenjuje, ali se primenjuje u SAD i Kanadi a jedan deo i u Holandiji. Jedino sto mozes pitati Dina je sledece: da li postoji nesto alternativno sto obecava a da to nije 5-ASA, Imunomodulatori i Steroidi
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

MACHINE napisao:Ma Dino ce samo odmahnuti glavom na to. To se ovde kod nas ne primenjuje, ali se primenjuje u SAD i Kanadi a jedan deo i u Holandiji. Jedino sto mozes pitati Dina je sledece: da li postoji nesto alternativno sto obecava a da to nije 5-ASA, Imunomodulatori i Steroidi
Nema to ovde za sada.To sam pitala prošli put.....to su hronične bolesti a one mogu samo da se stave u remisiju ali ne i da se potpuno izleče.Možda se i radi to u inostranstvu ali to je sve još uvek experimentalnog karaktera a je ne bi da budem deo toga!Sve ti polazi iz glave Mahine....evo neki imaju kancer a dr. im daju par meseci...a neki tako sebe ubede i potisnu na stranu da požive i 2-3 godine.Evo kao moj drug.A sa ovim dg, što mi imamo može lepo da se poživi čak da umremo od skroz drugog....Evo Korto je lepo rekao ovo se prst sudbine umešao u naše živote da nam pokaže i druge puteve kojima nikad možda nebi išli ako nebi ovako zaglavili...ne treba ići samo glavom kroz život nego zaviriti i u svoje srce.Ni jedan od nas se nije razboleo od lepog života!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Da vas utesim nema toga jos ni ovde.
Ja sam jednom ucestvovala u nekom testiranju leka (u BGD)i vise necu nikad. Em sto sam pila placebo primerak em sto jos zaradih neki stomacni virus i odlezah u bolnici nedelju dana,bez kronovog razloga, a to mi stvarno nije trebalo.
Neka drugi isprobavaju, a kad se odobri onda cu ja....
Za sad sam jos uvek ok, mada me malo bolucka refleksno u predelu bubrega. U svakom slucaju od ovih par dana nemira istopi se kg. salca....
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

I jasam ovih dana dobro...a što kažeš ako izmuči ali bar nemoramo na liposukcije :lol: pozzzzzzzzzzzzzz svima
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

IBDovci dobijaju tu bolest usled endogenog a ne usled egzogenog svakodnevnog stresa. Zapravo se radi o duboko senzitivnim osobama, obicno visoke emocionalne inteligencije, koji svet ne vidjaju povrsno preko obrisa vec isuvise duboko. Lako se moze prepoznati osoba po ponasanju, prici i slicnom koja bi bila potencijalan Kronovac. Dosta sam istrazivao an tu temu pa znam, jednom recju takve osobe imaju "hendikep" u odnosu na druge a tice se mozga tj. preteranih emotivnih reakcija na nesto na sta drugi ne bi ni obratili paznju. U tom smislu su posebni, nazalost ta posebnost nije nista dobro donela...
Odgovori