Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
son_of_desert
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 01, 2009 1:33 am

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od son_of_desert »

evo vec tri godine sam na imuranu i bogu hvala ni najmanju prehladu nisam imao.... eto dea u tome smo isti :)))
Aleksandar
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

@SOD @DEA...za AZP

Zanima me vasa reakcija na Imuran...da li ste imali neke dodatne nuspojave kakve niste imali sa mesalaminom ili budezonidom? Tipa niza telesna T a toplije oko zglobova? Da li ste primetili neke simptome nakon 6+ meseci upotrebe? Kako se Th. kod vas odrazila na krvnu sliku, posebno me zanima osvrt na belu krvnu lozu tj. eventualnu supresiju kostane srzi (limfociti, monociti, eozinofili, granulociti). Kakvo vamje doziranje bilo?

HVALA
son_of_desert
Novi član
Novi član

Post od son_of_desert »

Ja nisam imao neke nus pojave.... mislim da ih uopste nisam ni imao.... krvna slika se stabilizovala ali eto sad pred poslednju operaciju cak je po krvnoj slici bilo sve ok pa je tek pasazom creva itvrdjeno da postoje nove stenoze koje moraju da se skidaju.... jedino crp malo poviseni bio i to...

inace pijem 2 x 1 tabletu 50mg
Aleksandar
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Znaci diferencijalna leukocitarna forumal je bila dobra? Jel ti zahvaceno samo tanko ili debelo? Kapirma da si koristio i kortikosteoride, kako si reagovao na njih a kako na ovo? E sada stenoze su zajebane i treba ih prolongirati dok ne treba operacija, zeznuto znam :(
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pila sam 100ml dnevno (dve tablete). Najveca doza su tri. Ali posto sam ja mala sa nekih 55 kg to mi je bila gornja granica doziranja. Bela krvna zrnca su mi uvek bila na donjoj granici, ali to je valjda i poenta tog leka. Sem tri meseca mira, za 2 godine pijenja.....ne bih mogla da ga u mom slucaju okarakterisem kao extra efikasan lek.
Nisam imala nikakvih narocitih propratnih pojava od njega. Mozda mali gubitak tezine (tako pise i u uputstvu) ali nista drasticno (cim sam prestala da ga koristim otisla sam na gornju granicu svoje kilaze i ugojila se punih 6 kg). Mislim da sam jedini Kronovac koji zeli da skine kg.... ha haha! Ali bolje i da sam malo oblija nego da mi je lose.....
son_of_desert
Novi član
Novi član

Post od son_of_desert »

MACHINE napisao:Znaci diferencijalna leukocitarna forumal je bila dobra? Jel ti zahvaceno samo tanko ili debelo? Kapirma da si koristio i kortikosteoride, kako si reagovao na njih a kako na ovo? E sada stenoze su zajebane i treba ih prolongirati dok ne treba operacija, zeznuto znam :(
bio sam i na kortikosteroidima od kojih sam se bio naduvao kao zaba... sav sam bio otekao ali sam i dobio na tezini.... inace zahvaceno mi je samo tanko crevo... nema promena nigde drugde....
a na imuran kazem ti i ne vidim neku reakciju posebnu... sve ok...
Aleksandar
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Hvala.

A mozete li mi jos reci, Dea i Son Of Desert, kolike doze dnevo kortikosteroida ste uzimali? Bilo da je Budesonide ili Pronizone
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ja Budenofalk uzimam po potrebi, uglavnom pomognu vec 2/4 kapsule. Inace max. dnevna doza je 3 (da te ne zbuni ono 4 to je rasporedjeno na dan i po).
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

A da dok sam ga pila redovno onda je bilo 2 ili 3 tablete dnevno....
son_of_desert
Novi član
Novi član

Post od son_of_desert »

ja sam pio 30mg dnevno pronison... pa se onda smanjuje za po 5 mg nedeljno posle nekog vremena
Aleksandar
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Uf sto mrzim pronison. Hvala bogu sem kratko posle OP nisam ga od tada vise pila....
son_of_desert
Novi član
Novi član

Post od son_of_desert »

mani nije nesto preterano smetao ali kad treba da ga popijem onako gorkog uuuuuuuuuuuuuf :(
Aleksandar
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Cekaj male tabletice? Nikada nisam ni primetila kakvog su ukusa. Ali su me od njega jako boleli zglobovi, opadala kosa, a kilaza se pela vrtoglavnom brzinom.... Ne hvala! Ostajem do daljnje na Budenofalku kao alternativi!
son_of_desert
Novi član
Novi član

Post od son_of_desert »

da da te male tabletice a primetis ukus kad ih seckas na pola i na cetvrtine.....
Aleksandar
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Da u pravu si, davno je bilo a sam zaboravila. Samo moje doze su bile mnogo vece. Ispod 15ml nije ni delovao....
Odgovori