Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
skontao sam da je tekst konfuzan,jer mi se toliko losih stvari desilo pa sam hteo to da kazem onako kako je islo po redu...
sad jedino sto je ostalo za sanirati su jaki grcevi u stomaku i odsustvo vetrova,ne totalno al slabo ih ima...stolica je normalna,nema krvi nema sluzi,mozda cak malo i tvrdja za kronovu bolest,verovatno mi to pravi smetnje,jer mi je deo levo ispod pupka non stop u nekom grcu...
sad jedino sto je ostalo za sanirati su jaki grcevi u stomaku i odsustvo vetrova,ne totalno al slabo ih ima...stolica je normalna,nema krvi nema sluzi,mozda cak malo i tvrdja za kronovu bolest,verovatno mi to pravi smetnje,jer mi je deo levo ispod pupka non stop u nekom grcu...
Не знам да ли би због Крона смео да једеш куване пшенице. Она је одлична за дебело црево као баласт. Треба добро да се скува (бар два сата) и не треба да се меље. Једе се онако цела и рецимо шоља куване пшенице дневно.
Вероватно треба и да пијеш много више воде. Ваљда би ти користило и да пијеш неки пробиотик. Домаћи кефир сигурно би био одличан и за црева и цео организам.
Вероватно треба и да пијеш много више воде. Ваљда би ти користило и да пијеш неки пробиотик. Домаћи кефир сигурно би био одличан и за црева и цео организам.
evo sta radim,uvece jedem laneno seme sa jogurtom,pijem dosta tecnosti u toku dana,setam se koliko je moguce od ovog vremena,probiotike pijem(natrol accidophilus),pijem i debutir...no grcevi mi se javljaju svremena na vreme,u toku celog dana,i imam kao sto sam rekao cudan osecaj da mi je stomak non stop stegnut...jedino ga opustim kad legnem..i tad mogu normalno disati
Можда ти се столица предуго задржава у цревима па су препуњена. То се прилично лако види на ултразвуку, а онај ко зна може и да напипа.
Шта пијеш од течности и колико?
Шта пијеш од течности и колико?
Evo i mene dragi moji..
Ja celo vreme u promenama te mi dobro te nije...trebala sam ići u martu na kolonoskopiju medjutim razmišljam ja ljudi moji ovako..Šta ako odem? Ništa!! Biće imaš Krona tako ti je kako ti je..ako bi bilo nešto loše osetila bi a za sada dobro vozim kroz kronovski lavirint..
I tako ja lepo pokupim muža i odemo na more ..napakovala lekova više nego kofera ali da se nadje reko ako nisam umrla od ovoga tu kod kuće i svih stresova vala neću valjda biti te nesreće da kiknem tamo.I zaista odmorila sam se..nauživala da nemam reči.. Medjutim kad sam došla kući moja kancelarija zvana wc mi bila mesto na kojem sam provodila najviše vremena ..proliv i proliv i naduvena kao žaba ali prošlo i to.
Sad čitam gore postove vaše i vidim slične muke imate i vi..Evo kako ja radim a to sam nekako sama došla na to..kad god se najedem ja sebi skuvam čaj za mršavljenje ili nakapam 30 kapi za mršavljenje Kirkolinu ( jer znate i sami da se od toga ne mršavi da se ne lažemo nego se trči u wc ) ali ajd i ja sam sa tim rešila te zastoje ,čepove i muke jer mi ubrza i nekako razredi stolicu inače sam dosta puta patila tako od tih zatvora pa fisura pa bolovi.Pancho meni u tvom slučaju najviše pomaže kupka tople vode..popusti mi spazam odmah ili nešto toplo na stomak masiraj malo stomak šetaj tako i ja marširam po kući baš mi je žao što te to tako muči inače laneno seme meni nije pomoglo ali laneno ulje kašika na prazan stomak to jeste..
Micku što se tiče tebe sve to liči i na Krona i na IBS to mora zaista da se ispita ali pre operacije ja sam imala tih bolova kao što ti opisuješ kao da je upaljeno slepo crevo ili jajnici odem kod dr ne nadju ništa već sam bila očajna medjutim eto bila upala debelog creva koja je prenosila bol na ta mesta i glava kad nas boli ne znači da imamo tumor tamo...tako da kreni redom uradi kolonoskopiju sa biopsijom..a i pila sam taj barijum pa tamo se najbolje vide ta suženja na snimcima ali to već dr će preporučiti ako bude trebalo.
Ali kažem vam čitajući sve ovo čaj za mršavljenje je zakon za naše stenoze...omekša stolicu ne prave se čepovi malo se to ubrza ta hrana ja pijem jednu šolju Fitnes ili Kirkolina tamo malo i sene i komorača pa oslobodi i nadutosti... Inače pijem Imuran,Colosparetard..Probiotik..

Ja celo vreme u promenama te mi dobro te nije...trebala sam ići u martu na kolonoskopiju medjutim razmišljam ja ljudi moji ovako..Šta ako odem? Ništa!! Biće imaš Krona tako ti je kako ti je..ako bi bilo nešto loše osetila bi a za sada dobro vozim kroz kronovski lavirint..
I tako ja lepo pokupim muža i odemo na more ..napakovala lekova više nego kofera ali da se nadje reko ako nisam umrla od ovoga tu kod kuće i svih stresova vala neću valjda biti te nesreće da kiknem tamo.I zaista odmorila sam se..nauživala da nemam reči.. Medjutim kad sam došla kući moja kancelarija zvana wc mi bila mesto na kojem sam provodila najviše vremena ..proliv i proliv i naduvena kao žaba ali prošlo i to.
Sad čitam gore postove vaše i vidim slične muke imate i vi..Evo kako ja radim a to sam nekako sama došla na to..kad god se najedem ja sebi skuvam čaj za mršavljenje ili nakapam 30 kapi za mršavljenje Kirkolinu ( jer znate i sami da se od toga ne mršavi da se ne lažemo nego se trči u wc ) ali ajd i ja sam sa tim rešila te zastoje ,čepove i muke jer mi ubrza i nekako razredi stolicu inače sam dosta puta patila tako od tih zatvora pa fisura pa bolovi.Pancho meni u tvom slučaju najviše pomaže kupka tople vode..popusti mi spazam odmah ili nešto toplo na stomak masiraj malo stomak šetaj tako i ja marširam po kući baš mi je žao što te to tako muči inače laneno seme meni nije pomoglo ali laneno ulje kašika na prazan stomak to jeste..
Micku što se tiče tebe sve to liči i na Krona i na IBS to mora zaista da se ispita ali pre operacije ja sam imala tih bolova kao što ti opisuješ kao da je upaljeno slepo crevo ili jajnici odem kod dr ne nadju ništa već sam bila očajna medjutim eto bila upala debelog creva koja je prenosila bol na ta mesta i glava kad nas boli ne znači da imamo tumor tamo...tako da kreni redom uradi kolonoskopiju sa biopsijom..a i pila sam taj barijum pa tamo se najbolje vide ta suženja na snimcima ali to već dr će preporučiti ako bude trebalo.
Ali kažem vam čitajući sve ovo čaj za mršavljenje je zakon za naše stenoze...omekša stolicu ne prave se čepovi malo se to ubrza ta hrana ja pijem jednu šolju Fitnes ili Kirkolina tamo malo i sene i komorača pa oslobodi i nadutosti... Inače pijem Imuran,Colosparetard..Probiotik..
stvarno mi je glupo kad se jave ljudi da pitaju da im nije ovo da im nije ono.zato postoje doktori i razni pregledi.dosta je nama nase muke a ne jos da dajemo dijagnoze sem toga sve pise a mi smo ovdje da dijelimo iskustva.stejsi drago mi je da si dobro.sto se mene licno tice meni je topla kupka spas cim me uhvate grcevi ja napravim kupku,zavalim se i sve prodje.ja ne pijem nista od terapije evo 3 mjeseca i super sam.
Drago mi je milice da si mi sad dobro..vidiš i meni kupke jako pomažu ..čim krene grč,spazam ja u kadi..i ovo vreme mi uopšte ne ide na ruku.Neznam kako tebi ali meni jako smeta hladnoća i ove kiše..A zašto ne piješ ništa od terapije? To si sama na svoju ruku prestala ili dr tako rekao..
Za ljude koji se ovde opet jave sa pitanjima ja ih razumem ..sećam se kad sam ja krenula da davim sve ovde tada prisutne bila sam toliko prestrašena i izgubljena da mi ovaj forum bio najveća podrška.
Mada meni vidiš krivo što ljudi koji imaju kronovu bolest ne pišu više..prosto su nestali a bilo bi od velike pomoći kad bi se bar ponekad setili da napišu nešto jer oni su tada kad sam ja saznala za moju dijagnozu već bili sa tom istom godinama...
Za ljude koji se ovde opet jave sa pitanjima ja ih razumem ..sećam se kad sam ja krenula da davim sve ovde tada prisutne bila sam toliko prestrašena i izgubljena da mi ovaj forum bio najveća podrška.
Mada meni vidiš krivo što ljudi koji imaju kronovu bolest ne pišu više..prosto su nestali a bilo bi od velike pomoći kad bi se bar ponekad setili da napišu nešto jer oni su tada kad sam ja saznala za moju dijagnozu već bili sa tom istom godinama...
ma ok je to za ljude koji imaju krona pa hoce sve da znaju a ne za one koji imaju simptom bol u stomaku.doktorica mi je rekla da nema potrebe da pijem terapiju kad se dobro osjecam.ja imam jednu stolicu dnevno,bolova nemam.jedino mi se grcevi jave kad se dobro smrznem hladnoca mi nikako ne prija.meni je ljeo zakon tada nikakve simptome bolesti nemam.jedino sto ujutro ponekad primijetim malo sluzi ali su mi nalazi super uvijek kad ih vadim.a najmanje kronasi pisu to je istina.radim na trudnoci evo vec 3 mjesec ali za sada od toga nista
)nesto ne ide ali uz vjeru bice bice.mene je strah samo jedne stvari to je mog suzenja koje je blizu retkalnog dijela i strah me da se ne spusti jos da moram stomu nositi dok sam ziva toga se najvise bojim a ostalo mozak na otavu.

Aj Milice moja nemoj ni da razmišljaš o stomi nedao Bog tako nešto...A što se tiče bebice biće biće
i moja drugarica je tako pokušavala duže vreme dr joj rekao da zbog terapije hoće tako da omane ali eto već drugu bebicu čekaju tako da opušteno...za tu stenozu probaj čepiće da redovno koristiš od nevena i kantariona meni to jako pomaže ja opet mučim muku sa fisurom i nekad hemoroidi ..tako da jedini mi spas onda ti čepići i moram da pazim da nikako ne dozvolim trvdu stolicu a to sam već pisala šta radim..Inače čepiće ponekad kupim ali uglavno pravim sama jer su delotvornije tako da ako hoćeš napisaću ti u pp kako da napraviš i ti.

moze posalji recept
)).meni je stolica dobra i nemam muku sa izlazenjem ali me strah da ta stenoza ne ode nize

Зашто рецепт у ПП?! Стави га овде да се сви овајдимо. 

Хвала. Ако добро разумех, то је делотворно против хемороида?
Nije samo za hemoroide...to je i za zarastanje fisura i kod problema koji ima Milica a to je suženje kod rektalnog dela.. I treba to jako da se čuva na tom mestu je obično stolica već formirana i dolazi do ranjavanja sluznice ako je opet proliv isto tako i vrlo je opasno da se taj deo ne zaštićuje.
napravicu ovo pa javljam kako djeluje.neda mi se da imam drugo dijete nikako.ne znam zasto ali ne mogu da zatrudnim