Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Баш не знам за Бројса и крона.
А домаћи кефир?
Могла би да проучиш књигу "Алкализуј се или умри".
А домаћи кефир?
Могла би да проучиш књигу "Алкализуј се или умри".
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kefir je super, ja ga pijem rado. Inace, Kronovci bi trebalo da urade i obavezno testiranje na mlecni secer. Kod mene postoji blaga reakcija ali hvala bogu nisam potpuno alergicna na mleko (jer ga obozavam kao i mlecne proizvode).
Medjutim sinoc popih jedan od onih proizvoda "ala Actimel" (sa probiotickim kulturama) i bogme od jutros ne mogu da izadjem iz wc-a (retka stolica)....
Kod mene je inace nadimanje ko dobar dan, od ujutru cini mi se kako udahnem vazduh krene. Pre neki dan kad mi bas nije bilo dobro i kad sam se dobro ispovracala i ispostila, shvatih da ja ustvari uopste nemam stomak (bio je potpuno ravan) i da ovo moje trudnicko oblicje ne potice od salca nego samo od nadimanja.
Medjutim sinoc popih jedan od onih proizvoda "ala Actimel" (sa probiotickim kulturama) i bogme od jutros ne mogu da izadjem iz wc-a (retka stolica)....
Kod mene je inace nadimanje ko dobar dan, od ujutru cini mi se kako udahnem vazduh krene. Pre neki dan kad mi bas nije bilo dobro i kad sam se dobro ispovracala i ispostila, shvatih da ja ustvari uopste nemam stomak (bio je potpuno ravan) i da ovo moje trudnicko oblicje ne potice od salca nego samo od nadimanja.
Какав кефир пијеш?
Чудно је то за пробиотик. Да ли си пробала Флонивин?
Чудно је то за пробиотик. Да ли си пробала Флонивин?
Meni mlečno smeta...nadimanje i proliv ,kefir isto..to sam prvo probala i na kraju se pomirila da nesmem..malo sira ako uzmem nemasnog sa salatom ili jednu mlu šoljicu jogurta inače ništa..povrće nesmem sve...voće isto tako...imam baš dosta namirnica što dr preporučuju a meni niako ne prija..
Ja sam poručila sokove po Brojsovoj recepturi ja idem da probam...malo tečna dijeta i da smirim ova creva nekako..i ovako sam na dijeti ne jedem skoro ništa,samo supice i krompir pire i mogu da kažem da mi je bolje ne ličim bar na balon ako ništa drugo... i naravno čajeve idem skroz na pročišćenje organizma i zbog silnih lekova i zbog svega..pa kako bude...ljudi sa ulcerozom su zadovoljni svi koji su probali...tako da ajd da i ja probam hrana mi definitivno ne prija i mora čišćenje....
Ja sam poručila sokove po Brojsovoj recepturi ja idem da probam...malo tečna dijeta i da smirim ova creva nekako..i ovako sam na dijeti ne jedem skoro ništa,samo supice i krompir pire i mogu da kažem da mi je bolje ne ličim bar na balon ako ništa drugo... i naravno čajeve idem skroz na pročišćenje organizma i zbog silnih lekova i zbog svega..pa kako bude...ljudi sa ulcerozom su zadovoljni svi koji su probali...tako da ajd da i ja probam hrana mi definitivno ne prija i mora čišćenje....
Дакле, да поновим питање: Какав кефир?
Могу да се кладим да си и ти Stejsi кефир купила у радњи. То НИЈЕ кефир. Боље је рећи, то је кефир исто толико колико је чесмовача изворска вода.
Могу да се кладим да си и ти Stejsi кефир купила у радњи. То НИЈЕ кефир. Боље је рећи, то је кефир исто толико колико је чесмовача изворска вода.
hahaha..Aco ti si legenda...aa_aca napisao:Дакле, да поновим питање: Какав кефир?

Našla sam dans ovo..hm novi lek.. http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx
Тај кефир из продавница ништа не ваља. Ставе мало квасца и још којешта и онда људи кажу како није тачно да је кефир изузетно здрав напитак.
Кефир мора да се прави од млека и уз помоћ тибетанске гљиве. У противном ге на треба пити јер не може да има онај ефекат који треба да има. Плус, може да има штетних ефеката.
Ово још нисам стигао да поставим на мој сајт. Млад кефир (када се добро усклади количина млека, количина гљиве и температура) се даје бебама. Када одстоји у фрижидеру један дан, одличан је за варење и рад црева, а три дана стар - одличан је против пролива.
ЕПТА метода лечења крона још увек је много јефтинија од те њихове "савремене методе".
Кефир мора да се прави од млека и уз помоћ тибетанске гљиве. У противном ге на треба пити јер не може да има онај ефекат који треба да има. Плус, може да има штетних ефеката.
Ово још нисам стигао да поставим на мој сајт. Млад кефир (када се добро усклади количина млека, количина гљиве и температура) се даје бебама. Када одстоји у фрижидеру један дан, одличан је за варење и рад црева, а три дана стар - одличан је против пролива.
ЕПТА метода лечења крона још увек је много јефтинија од те њихове "савремене методе".
Cao svima , imam kron vec par godina, imam 21 god. ... pored redovne terapije mi je doktorka prije mjesec dana ukljucila budenofalk ... nemam nekih vecih tegoba ali primjecujem da dosta uticu na izgled , lice mi se dosta nadulo , i stomak , izgledam kao da sam u 3, 4 - tom mjesecu trudnoce
)))), kao i povecana maljavost ... polako sam pocela da se brinem, pa me interesuje da li jos neko od vas ima slicnih pojava
hvala unaprijed 

Anica ja sam pila taj lek dva puta i pomogao je ...medjutim to što maš te kontraindikacije to je zbog toga što on spada u grupu kortikosteroida blago rečeno..Mada od Pronizona bi bila još više naduvena veruj mi...Izdrži kad prestaneš da ga uzimaš vratiće ti se sve u normalu..anica123 napisao:Cao svima , imam kron vec par godina, imam 21 god. ... pored redovne terapije mi je doktorka prije mjesec dana ukljucila budenofalk ... nemam nekih vecih tegoba ali primjecujem da dosta uticu na izgled , lice mi se dosta nadulo , i stomak , izgledam kao da sam u 3, 4 - tom mjesecu trudnoce)))), kao i povecana maljavost ... polako sam pocela da se brinem, pa me interesuje da li jos neko od vas ima slicnih pojava
hvala unaprijed
xaxax , e onda znas o cemu govorim, mada pijem i pronizon sad u isto vrijeme kad i budenofalk tako da je to bas zeznut spoj, ali me plasila nadutost stomaka... mada eto pretpostavljam da je to nesto propratno sto ce proci... xvala ti 

pa evo da vam kazem,presao sam na dijetalno,znaci riba,supa,pire i mogu reci da su mi se problemi skoro pa resili,kazem skoro jer osecam i dalje da me zeludac zeza...
stolica mi je normalna,znaci od zacepljenja nema price,gasove imam,
nego ne mogu da jedem non stop ribu,jednolicna ishrana nije dobra,a cini mi se da sve drugo sto pojedem osecam peckanje u stomaku,a u zelucu kao kamen...
bio sam u bolnici,i na pregledu na VMA,kazu sve OK...a ja otpadam..
stolica mi je normalna,znaci od zacepljenja nema price,gasove imam,
nego ne mogu da jedem non stop ribu,jednolicna ishrana nije dobra,a cini mi se da sve drugo sto pojedem osecam peckanje u stomaku,a u zelucu kao kamen...
bio sam u bolnici,i na pregledu na VMA,kazu sve OK...a ja otpadam..
E Anice draga pa nema tu pitanja dali su ti koktel da postaneš balon bubamara tako da ne brini kad prestaneš sa terapijom vratićeš se polako u normalu ja sam na kraju stavljala na ogledalo moju sliku da me muž ne zaboravi ahahhaaha....
jer sa ovm koktelom nisam ličila na sebe...
Pancho znači nema čepa? hm...ja imam te probleme iste i ja napravim pire krompir sa šargarepicom ..čaj od žalfije,kantariona,matičnjaka i nane...i uzela sam Brojs sokove i oduvavam se...Bolje mi je.Juče neka temperatura groznica( to mislim da je od ovog vremena )...stolica redovna nije ništa za uzbunu..creva krljaju kao luda ali sve pod kontrolom...osećam da me maltretira kron osećam da nešto nije u redu ali pošto tebi na tu dijagnozu rekli da nije ništa onda neću ni da idem kod dr..i meni će reći to isto...

Pancho znači nema čepa? hm...ja imam te probleme iste i ja napravim pire krompir sa šargarepicom ..čaj od žalfije,kantariona,matičnjaka i nane...i uzela sam Brojs sokove i oduvavam se...Bolje mi je.Juče neka temperatura groznica( to mislim da je od ovog vremena )...stolica redovna nije ništa za uzbunu..creva krljaju kao luda ali sve pod kontrolom...osećam da me maltretira kron osećam da nešto nije u redu ali pošto tebi na tu dijagnozu rekli da nije ništa onda neću ni da idem kod dr..i meni će reći to isto...

prica sledi dalje,odem pre neki dan kod gastrica,cisto da se posavetujem,sta i kako,jer svi spominju operaciju,a znamo da to nije resenje,tj poslednje resenje,
kaze mi on da sam jos u subileusu,tj da imam jos to zakrcenje creva,msm imam tri stenoze pa kron se potpalio i to je normalno valjda stanje,dobio sam budosan,probiotik i pentasu,i mogu reci da je za par dana ipak bolje,ne mnogo,al osecam napredak posebno sto nema onih grceva,al creva cice kao luda,i da probao sam malo cvrste hrane,ne ide na usta
sad jedino istrajati,ako neko ima jos resenje neka javi,bol je i dalje prisutan,kao da imam upalu misica u stomaku,tj ispod pupka!
kaze mi on da sam jos u subileusu,tj da imam jos to zakrcenje creva,msm imam tri stenoze pa kron se potpalio i to je normalno valjda stanje,dobio sam budosan,probiotik i pentasu,i mogu reci da je za par dana ipak bolje,ne mnogo,al osecam napredak posebno sto nema onih grceva,al creva cice kao luda,i da probao sam malo cvrste hrane,ne ide na usta

pa krenuo sam juce malo cvrsto,uzeo komad dva belog mesa sa rostilja,kasnije malo neke salamice,i sve dobro podnosim...huh...konacno...
ipak mislim da je ovo moje stanje greska doktora,jer da sam ovu terapiju imao pre par meseci do ovoga ne bi doslo...ako mi za par dana daje dobre rezultate,sramota za doktore..
smrsao sam,za mesec dana izgubio sam 15kg...sto zbog silnih infuzija radi bubreznih kolika,sto zbog zastoja creva,helico i sad ovoga...da covek poludi...
ipak mislim da je ovo moje stanje greska doktora,jer da sam ovu terapiju imao pre par meseci do ovoga ne bi doslo...ako mi za par dana daje dobre rezultate,sramota za doktore..
smrsao sam,za mesec dana izgubio sam 15kg...sto zbog silnih infuzija radi bubreznih kolika,sto zbog zastoja creva,helico i sad ovoga...da covek poludi...