Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od aa_aca »

Stejsi napisao:......A kakvih 2000 evra to taj dr uzima što leči krona navodno? ja u to ne verujem kron je neizlečiva bolest i mislim da je to jedna velika prevara...
О бре, па да ли је могуће да се баш толико не обраћа пажња шта је написано.

Код онога доктора Поповића који лечи ЕПТА методом, нисам ни спомињао колико кошта. Чини ми се, рекох чини, да се иде на три терапије по 20 евра.

Оних 2.000 евра сам теоретски спомињао код будућег "ефикасног лека" који ће да измисли фармаколошка индустрија.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Izvini aa_aca nisam dobro ukapirala nije skupo 20 evra..a ove briga za nas i lek za krona..
Čula sam da biološka terapija dosta pomaže mada kod nas je jako skupa.
milica...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2012 6:45 pm

Post od milica... »

remikade je bioloska terapij,kako skupa ona se dobija besplatno
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Ozbiljno? nisam znala...eto
milica...
Stalni član
Stalni  član

Post od milica... »

kazu da je cifra oko 10000 e.u bolnice je daju preko refundacije.meni su je davali i svuda je tako valjda
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Stejsi napisao:Izvini aa_aca nisam dobro ukapirala nije skupo 20 evra..a ove briga za nas i lek za krona..
Čula sam da biološka terapija dosta pomaže mada kod nas je jako skupa.
Ма нема проблема. И ја се зезнем у брзини па све не објасним баш детаљно. Покушавам све да постигнем на форуму уз редован посао, па ми тешко иде. :( Него није 20 евра него три пута по 20 евра, али нисам сигуран - треба да се провери. И он понекад подигне цене, а нисам скоро био код њега.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

milica... napisao:kazu da je cifra oko 10000 e.u bolnice je daju preko refundacije.meni su je davali i svuda je tako valjda
Е значи већ су пронашли лек! Само изгледа да је мало јефтинији од моје прогнозе. :D
milica...
Stalni član
Stalni  član

Post od milica... »

dajte ljudi nemojte mi reci da niste culi ili primali remikade,svi kronovci je skoro primaju.ona obnavlja sluzokozu crijeva tako mislim da je.skup lijek ali ne lijeci krona vec pomaze u obnavljanju crijeva.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

milica... napisao:dajte ljudi nemojte mi reci da niste culi ili primali remikade,svi kronovci je skoro primaju.ona obnavlja sluzokozu crijeva tako mislim da je.skup lijek ali ne lijeci krona vec pomaze u obnavljanju crijeva.
Е онда није то то. Читао сам о неком новом "леку" за крона који "само што нису пронашли", али не сећам се детаља.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Čula sam za remikade milice..za sada mi nije dr predložio tako nešto.
znam da je bilo dosta njih na toj terapiji ali su plaćali dosta možda se sad ne plaća više..

Meni još uvek isto...malo stomak se smirio ali sve bareno jedem..muka mi još uvek.. sva sam nikakva..snaga nula :(
milica...
Stalni član
Stalni  član

Post od milica... »

gdje ste ljudi :D :D :D :D .jeste li mi dobro a nadam se da jeeste cim vas nema.stejsi jesi li dobro,ima li tegoba?panco kako kod tebe ide razmisljas li o operaciji pricaj mi sta kazu doktori za tebe posluzice mi jer nam je stenoza na isto mjesto.ja sam vam dobro ne pijem nikakvu terapiju skoro 2 mjeseca.doktorica smatra da je tako najbolje pa mi vi sad recite ko je lud.imate li kakav savjet za mene je li dobro ovo sto sam bez terapije.osjecam se super al mi nista nije jasno s obzirom da imam stenozu na sigmo rektalnom dijelu duzine 20 cm neprolaznu za aparat.ja imam redovnu stolicu ma nikakvih tegoba a operacija me ceka al necu ziva.cekam odg iz beograda da li mogu ici na trudnocu ili ne i cekam ga evo mjesec dana,izludjeh vise.niko ne zna sta ce sa mnom.
red eye
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2013 9:18 pm

Post od red eye »

Eh stejsi stvarno ne zna kako u svemu tome uspjevas biti 'optimisticna' .
Zelim ti srecu i nadam se da ces brzo u remisiju. :lol:

Kod mene se jos nista ne zna :( pila sam neki probiotik pa mi je bilo bolje ili sam samo umislila. ko ce ga vise znat?
Mucim se vec mjesecima a nikog nije briga,sad vec mislim da postajem hipohondricna :roll:
micku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 02, 2013 1:46 pm

Post od micku »

Dragi forumasi

Sve vas pozdravljam I zelim miran stomak.
Htela sam da vas pitam da li vam moji simptomi lice na krona dok cekam termin kod gastrologa.

Evo moje price.
Vec neko vreme imam alergiju na brasno (ne znam da li I na gluten) a u zadnje vreme sam jako intolerantna na histamin u hrani (od crvenila koje svrbi ili ne, do malaksalosti I otezanog disanja). Citala sam da se histamin intolerancija cesto javlja kod ljudi koji imaju krona.
Zbog problema sa varenjem radila sam gastroskopiju sa biopsijom duodenuma da se vidi da li ima celijalku (alergija na gluten). Rezultati za jednjak I zeludac normalni sto se tice izgleda sluzokoze s tim sto nije radjenja biopsija zeluca, za duodenum biopsija kaze da na par mesta postoji jako mala upala bez promene u strukturi celija - zakljucak lekara verovatno helicobacter ili blaga forma celiaka. Posle toga je radjen test krvi na helicobacter I on je negativan.
10tak dana posle gastroskopije I biopsije duodenuma, pocela sam da desno I malo ispod pupka osecam kao da mi nesto bridi, a povremeno jako kratak ostar bol. Senzacija bi bila jedan deo dana a kratak ostar bol jednom dnevno do jednom u par dana. Isla kod lekara ali niko se nije potresao oko toga.
Medjutm 2 meseca posle toga pojacao se tupi bol u celom desnom donjem kvadrantu. Nisam mogla nocu da spavam jer me tistilo. Bol se posebno osecao ako bi lezala na levom boku I preneo se i pozadi, nize s desne strane pa cak I na desnu nogu. Otisla sam u hitnu. Uradili su analizu krvi I stolice I ultrazvuk na kome se dobro videlo slepo crevo I rezultati su bili svi negativni tj dobri. Medjutim kad me je doktorka jako pretiskala na ultrazvuku skroz dole desno u stomaku, maltene gde pocinje noga, osetila sam bol. Rekla mi je da sam puna gasova, ne znam da li zato ta bol. Kasnije kad sam kuci pretiskala stomak nisam osetila nista.
Ovih dana cesto osecam taj tupi blago tisteci bol, ne previse jak u eriji ispod pupka i desno od njega pa nanize skroz desno gde pocinje noga. Juce me skroz dole desno gde pocinje noga bolelo jacim intezitetom jedno 10tak minuta dok sam hodala. Osecaj boli je kao da imam iglice unutra.
Nemam temperaturu, mucninu, povracanje, niti krv u stolici.
Nije mi jasno zasto se slika boli promenila, prvo je bilo bridenje negde oko duodenuma I povremeno ostar bol, sada je vise tup bol u desnoj donjoj eriji do jak skroz dole I prenosi se pozadi I na nogu.
Stolica mi je uglavnom brabonjasta ali taj problem vucem vec duze vreme tj manje vise celog zivota sam imala problema sa zatvorom. Kad dodam vise vlakana u ishrani malo se sredi. Problem je sto ne jedem zitarice vec par godina.
Da li vam ovi simptomi lice na krona?

Unapred vam zahvaljujem na svakom odgovoru
pancho
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 8:25 am

Post od pancho »

uff..da se i Ja javim posle odredjenog vremena,naime do pre meseca dana uzivao sam u svim blagodetima "zdravog" coveka,imao do 2-3 formirane stolice,jeo sam svu hranu,nisam imao problem ni sa pasuljem ni bananama,iako oni znaju da mi naprave igranku,i negde oko 23. aprila odjenom mi se javi povracanje,iz cista mira,pojedem nesto,stane zeludac,pocnu bolovi,i naravno povratim da bi se smirilo,trajalo je to par dana,predjem na dijetalnu ishranu,smiri se sve...odem jedan dan da spavam,probudim se sa uzasnim bolovima,vristim od bolova,presavijen do zemlje,ne mogu se pomerim,stomak kao da je neko uvrnuo rukom,cinilo mi se da mi je pupak kod levog rebra,unesu me u kola i u urgenti,kazu krenuo kamen iz bubrega...tri dana patnje i bolova,i proslo je...ne ponovilo se,medjutim javi mi se temperatura od 38.5 koja je konstantna i ne spada,apetit 0,a stomak mi tvrd i nabreko ko u trudne zene,opet u urgentni,stala creva,zavrsim u bolnici gde mi se smiri to,stomak smeksa i creva pocnu da rade...izvadim krv,pogledamo urinarna infekcija i CRP 153,zovem svog doktora na VMA,kaze pij orvazil,ako ne pomogne mora operacija,popijem dva orvazila od 400mg za pola sata sve proslo,nedelju dana traje blagostanje,nego mi krene pesak iz bubrega...mukama nikad kraja,kad je sve proslo,opet problem,dobio sam jake grceve u crevima,tacnije u donjem delu,na rectosigmi,tu osecam da mi se gomila stolica(imam suzenje)al nisam imao prob,problem je sledeci,stolica mi je tvrda i formirana,bez krvi i sluzi,kao kod normalnog coveka,verovatno ona stvara ogroman pritisak na crevo,tj stenozu,jer su mi creva bila van funckije,sad hodam poguren jer mi je muka ispraviti se od tog grca...molim vas za neki predlog,ovo traja mesec dana,a nisam za hospitalizaciju,jer kako kazzu sve normalno funckionisa u crevima,peristaltika,praznjenje...uff :cry: :cry:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ништа мени овде није јасно. Да ли сада имаш нормалну столицу? Да ли имаш камење у бубрезима или уретерима?
Odgovori