Zao mi je tvog brata, znam da je i tebi sada jako tesko!!!coolcasst napisao:Zelela bih da ovom mojom pricom pomogne svima inficiranim Hep C
3/aug/07 upokojio se moj jedini brat koji je bolovao od Hep C oko sedam godina i naravno ciroze jetre.Bobi je bio vrhunski spotist rep.Yugoslavi 5god. Veselog duha,brizan, veran i odan problem je bio sto su svi voleli Bobu a on nije bas mnogo voleo sebe.Mi neznamo kako se on kontaminirao predpostavljamo kao davaoc krvi.Podmukla je to bolest osim sto unistava jetru a jeta snabdeva krvlju sve organ pa i mozak doslo je do drasticnih promena u ponasanju,mnogi to ne shvataju i ocekuju istu osobu,treba biti veoma tolerantan prema obolelima.za razliku od mnogih iz meni nepoznatog razloga on nije zeleo da se leci iako za to nije bilo nikakvih problema ni prepreka naprotiv kada je saznao da je inficiran on je poceo da pije.Tu sam ja izgubila bitku ali ne i rat pre dve godine odvela sam ga kod lekara u Canadu nazalost tada je vec bilo kasn za bilo kakvo lecenj stavili smo ga na listu za transplant.Po povratku u Bgd. ponovo je poceo sa picem ne puno ali i jedno pivo je mnogo.Sve vreme leva noga mu je oticala i zbog loseg prokrvarenja uvek je bila crne boje.Jedini mir nalazio je na Peruccu pecajuci u julu dok je bio na pecanju dobio je infekciju noge,prebacili su ga za Bgd.gde su 8h isli od bolnice do bolnice i niko od lekara (koji su polozili Hipokritovu zakletvu) nije hteo da ga pogleda.Primila ga je lekarka na Koznoj klinici,ali nije bilo mesta pa ga je poslala kuci i dala mu med.sestru da ga previja i trtira.8dan stanje mu se poboljsalo pa je ustao iz kreveta da ode do kupatila kada se vratio poceo je da povraca krv Prenesen je na Urgentni centar gde su ga prikljucili na aparate za reanimaciju sve dok je rodbina bila sa njim.10 min. kasnije iskljucili su aparate.Jedno sigurno znam moj brat je bio svestan svoje greske ali je vec sve bilo VEOMA KASNO. Hep C se neleci ali uspesno se stavlja u dormitor .Zato vas moli imajte razumevanj prema obolelima. I NIKADA NEMOJTE DA PREDATE PARTIJU kao sto je moj bata jel ubicete i nas koji vas volimo
Ne postoje reci koje bi tebi olaksale i ne mogu ti nista pametno i utesno reci!
Svako od nas bira svoj put, svako od nas kroji svoj zivot, al vrlo cesto ne vidimo kako to utice na druge.
Zivot je zaista cudna boljka, ponekad je tesko izboriti se sa njim, al ne treba da se ni ti sada predas!
Kao sto je on bio odgovoran za svoj ti si za svoj.
Njemu nisi mogla da pomognes, na silu ne ide nista.
Da, jesmo mi kao bolesni, ali pazi velika greska je u tom sazaljevanju.
Niko nas ne treba da zali i da nam titra, sta bolesni smo pa sta onda?Treba ceo svet sada da stane i da nas ceska po usima jelte, pa mi smo bolesni.
Sazaljenje i samosazaljenje su najgora stvar, tako nikome ne mozemo pomoci, ponajmanje sebi.
Za mene, a verujem i za vecinu ovde HEPATITIS JE IZAZOV!
Izazov koji treba da pobedimo, kako ko zna i ume, ne padamo u depresiju zbog toga, zivimo sa njim najbolje sto znamo i umemo i nadamo se da cemo jednog dana pobediti ovog kretena i nastaviti bez njega.
Ceo zivot je borba, rat ce se zavrsiti kad umremo, a ima nebrojeno bitaka koje vodimo, ne protiv nekog tamo, ne ni protiv ovog virusa, nego protiv nas samih.
Pobedjujemo sebe, menjamo sebe, jacamo sebe i iz svake situacije izvlacimo nesto dobro, iz svakog poraza izvlacimo pouku.
Znala sam ja jednu devojku koja je kao tvoj brat, jednostavno kada je saznala da je bolesna, pukla je...ne, za to nije kriv hepatitis, ona to jednostavno nije mogla da podnese...
Sve je to normalno, prvo se pravimo ludi "ma joook, nismo mi bolesni", onda padnemo u depresiju, a onda kada se dovoljno isplacemo, krenemo da se borimo.Prvo ucimo da zivimo uprkos tom virusu, a onda, i sa njim...
Surov je ovaj zivot, ume itekako da zaboli, ali tako je lep!Cini nas jacim i boljim, ako pristanemo da saradjujemo sa njim, da mu se ne protivimo, vec da mu pomogemo da nas promeni, sve onda ide lakse...
Da, evo ja sam primer nekoga ko se ovde samo smeje, ispada da sam sad ja neka super riba koja potpuno opusteno zivi sa hepom kao sa kratkovidoscu...i nije i jeste tako!
Mislis da meni nekad ne dodje zuta minuta, da ja ne zaplacem i da se ne zapitam kako mi je, kako cu dalje, sta ce biti sa svim i svacim, pogotovu sto vecini nas hep nije jedini a ni najmanji problem u zivotu...dodje meni trenutak kada cupam kosu, ali se ne predajem!
Od tog razmisljanja i samosazaljenja "joj jadna ja kuku meni" nema leba, moze mi biti samo gore, bolje nikako...onda se lepo trgnem i idemo u nove pobede!
Hepatitis je izleciva bolest!U krajnjem,moze se lepo ziveti sa njim!
Sta bi bilo da imamo rak mozga recimo, ili hiv, sta onda?Onda bismo kukali i jaukali?!
Svi cemo mi umreti jednog dana, najmanji je problem u umiranju, ali dajte da dok smo jos ovde zivimo kao ljudi, a ne kao zivotinje!
Mozda nas sutra zgazi bus?!i sta onda?!
Zivot je ovo ovde i sada, nije nesto sto je bilo juce niti ono sto ce biti sutra...zato i imamo ovo cudo, da nas lepo podseti da je zivot sada i da treba da ga zivimo!
Da se radujemo malim stvarima, da ne ostavljamo za sutra osmeh koji mozemo nekom pokloniti danas, nauci nas ova bolest i sta je pravo prijateljstvo i sta je pogled ispod oka...
Da, lako nije, nikom nije lepo i lako...normalno je i tugovati...ali ne padati u ocaj!
Da, za razliku od mnogih, koji dodju i prodju, koji nam upute par srceparajucih osmeha "joj jadna ti", nasa bolest je ovde da nam pravi drustvo 00-24 7 dana u nedelji i mnogo godina...to ljudi malo teze kapiraju...ali opet, njihov je to problem...mi idemo dalje!
Zaista mi je zao tvog bate, zao mi je sto se nije borio do kraja, al i on je samo covek!
Zato ti budi jaka, on je uvek tu, u tvom srcu, uvek je tu sa tobom i to ti niko nece oduzeti!Zbog sebe, ti budi ta koja ce da zivi zivot punim plucima i nemoj okretati glavu od ovoga sada!
Neka prodje neko vreme tuge, a onda se nasmesi i zivi, bez sazaljenja, ne dizi ti ruke u vis, nego budi srecna!To bi i tvoj bata voleo!!!
Veruj mi, hepC je najlaksi deo posla, sa sobom se mnogo teze izboriti

Cuvaj nam se i pisi ako ce ti to olaksati!
Ne ljuti se na batu, jednostavno, on nije znao kako da se izbori sa sobom, ali najmanje sto je hteo je da te povredi i da tebe vidi uplakanu!!!