hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vecca »

Emanuil i radost!

Nije li to isto?
emanuil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 5:12 pm

Post od emanuil »

isto, isto, u svakom mogucem smislu: egzistencijalnom, metafizickom, duhovnom, telesnom, identifikacionom i tako dalje :)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Hvala Vam svima na odgovorima!
Majo,super si :wink:
Muz mi nema hepatitis.....nalazi su negativni!
Radosna vest! :P
Ide kod specijaliste u Januaru,pa cemo videti......
Nadam se da ce biti ok.
Sve vas ljubim :P :P :P
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Dakle samo masna jetra ontario? Kazu da svaki drugi amerikanac to ima... zbog nacina zivota i ishrane... nekima se na UZ cak vidi da je BELA jetra kao sneg... koliko je masna! Ali i to se da resiti uz postovanje nekih jednostavnih principa samo ako covek hoce da prekine sa masnom hranom i fast food-om. ;)
Bye bye little lady
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Super vest ontario!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Moram biti kratka, slogirava mi se komp :lol: :lol: :lol:
ponovo sam na internetu dragi moji, tako da ne brinite...
Dzoni vas sve pozdravlja, smanjile su mu se malo transaminaze, ali zato mu je holesterol i secer povecan, promenio je doktorku i sada je mnogo bolje :lol: :lol: :lol:
Ontario super su vesti!!!Sjajno!!!
Emanuil, upravo to, za mene i tebe i jos mnoge On je radost jedina u svakakvom smislu, ali nije za svakog.On nam je svima i dao slobodu, da biramo ono sto zelimo, pa vec kada nam je dao slobodu, ko smo mi ta tu slobodu narusavamo kada su drugi u pitanju.ako neko videvsi nas zamisli se nad sobom i pozeli da i on upozna radost, to je nesto prelepo, al ako ne, opet dobro.Cudni su putevi Gospodnji!
:lol:
Vecco nasmeja me, ja sam sve samo ne sarmerka :lol: ne vredi, jednostavno nemam slifa, suvise cesto sam ko slon u staklarskoj radnji :lol:
al eto dzoniku je pomoglo...zamalo da jos i batine dobijem, kao zar je taj moj drug nesposoban da okrene telefon :lol: :lol: al posto sam kratka sa nervima ovih dana nije imala kud :lol: :lol: :lol:
ljubim vas sve puno!!!
Odo malo na ortopediju, al i na ginekologiju!
Radili su mi uz onom sondom i moram vam reci da mi se mnogo svidja, em je o cas posla, bolje se vidi, a ne moramo da se nalivamo silnom vodurinom :lol:
Nasli su mi svasta nesto, pored mojih lepih cisti i neku "hiperehogenu stromu" i slobodnu tecnost u karlici...sta god to bilo valjda nije opasno :lol: :lol:
moram vam kratko jos ovo ispricati.Salje meni pre par dana drugarica poruku, kaze nasla neku dr u Italiji i nije tacno znala da joj kaze moje dijagnoze...krenula sam da kuckam i posle 4te poruke devojka se frapirala, mislila da kod mene moze nesto jednostavno :lol: :lol: :lol:
kriv je latinski definitivno :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji,hvala Vam sto ste samnom.....
Muz ide kod specijaliste u Januaru i pice neke do tada Omega 3 valjda riblje kapsule i jos neke vitamine.....
Ja se sekiram za njega,a meni juce nesto pronadese na desnoj dojci....rezultate necu saznati sigurno 2 nedelje.......
Pa zar to nije da poludis!!!!
Divni ste sto mogu racinati na vas razgovor i lepu rec......
Sve Vas volim
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

HCV

Post od zvoncicaa »

Ja sada upadam odjednom ali me zanima zasto pije taj omega 3 jer to ima veze sa HCV-om?
Nadam se da ce tvoj rezultat biti ok, ta neizvesnost je najgora!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zvoncice,Verovatno je dobro za skidanje enzima i za samu jetru,ja sam puno cula o tome ovde.....
To su poput vitamina tablete i kupuju se na slobodno......
Inace nije na odmet piti ih,pa i onaj koji nema problema.
Ja cu odlepiti od ovog cekanja,neizvesnost......
Prije 2 godine nalazi su mi bili ok......i rekose mi da uradim opet mamografiju za dve godine i vidi sada.......
Javicu pa sta bude,ne mogu iz ove koze van.....
Veliki pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Omega 3-6-9 benefits

Omega 3 benefits

Brighter Babies. Pregnant Mums give birth to brighter and more alert babies.
Extra Brain Power. Children increase their brainpower and cognitive ability.
Fewer Tantrums. Children are less likely to be aggressive or have tantrums.
Reduce the symptoms of Attention Deficit Hyperactivity Dis-order. (ADHD)
Prevent Alzheimer’s. Middle Age people can reduce the risks of Alzheimer’s, in old age.
Control the effects of Asthma.
Improve Arthritis. Reduce symptoms and effects of rheumatoid arthritis by reducing inflammation.
Increase Autoimmune Disease Survival Rates. Omega 3 helps the arteries and other parts of the body stay inflammation free, thereby boosting the bodies’ natural immunity.
Reduce Hypertension and the risk of Strokes. Lower blood pressure for all.
Improve Heart Health. Stabilising irregular heart beats, reducing blood pressure.
Improve the symptoms of Lupus, Raynauds disease and other autoimmune diseases. Research has shown that Omega 3 can increase survival rates of those with autoimmune disease and also reduce pain on a daily basis.
Reduce Depression and symptoms of other mental health problems. It can help reduce the symptoms of mild to moderate depression, dementia, post-natal depression, bi-polar disorder and schizophrenia.
Aid Cancer prevention of the colon and breast. For those with these diseases it also assists with recovery and continued remission.
Lose Weight More Easily.May help to maintain a weight loss programme by helping to control blood sugar levels
Omega 6 benefits

Reduce the joint inflammation of rheumatoid arthritis and thereby the aches and pains.
Relieve many of the symptoms of PMS, including bloating cramps and breast tenderness.
Reduce the symptoms of both endometriosis and fibrocystic breasts.
Maintain healthy skin; more specifically reduce the symptoms of eczema and psoriasis.
Clear acne and rosacea by reducing the number of clogged pores, stimulating the contraction of the blood vessels and reducing inflammation.
Maintain and enhance the growth of healthy and vibrant hair.
Prevent nerve deterioration in diabetics.
Promote hormonal and emotional balance.
Enhance growth of healthy hair, nails and skin.
Omega 9 benefits

Reduces arteriosclerosis or hardening of the arteries.
Improved blood sugar maintenance and insulin resistance.
Protects and support the immune system.
Reduce the risk of breast cancer.
Lower the rates of cardiovascular disease and improve heart health.
Reduce blood pressure and the risk of strokes.

Zvoncice evo nasla sam nesto pa procitaj,nemam ni ja pojma ali vidim da su te riblje tablete dobre za sve......da li i za jetru nemam pojma predpostavljam......
Ako nadem napisacu......
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

EVO GA ZONCICE,JA SAM PRONASLA!
DA SMANJUJE AST,GGT AND ALT!
ODLICNO!
ON PIJE PA CEMO VIDETI NAKON IZVESNOG PERIODA!

A long term pilot study conducted by researchers Capanni and colleagues at the Department of Clinical Pathophysiology in Florence, Italy suggests that long chain polyunsaturated Omega 3 fatty acids could have a role in improving non-alcoholic fatty liver disease. 42 patients with non-alcoholic fatty liver disease were given Omega 3 for a year, 14 participants acted as the controls. Those on Omega 3 had decreased levels of aspartate transaminase (AST) and alanine transaminase (ALT) as well as lower levels of gamma-glutamyl transpeptidase and fasting glucose when compared with controls. High levels of AST are an indication of liver disease. The ratio of Omega 6 to Omega 3 was also reduced and an ultrasound scan showed improvements to the liver.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Draga ontario pa zato smo ovde, nista ne kosta lepa rec a znaci monogo!Meni je drago sto si ti ovde sa nama!Nadam se da ce ti rezultati biti dobri,javi nam obavezno.

Inace i ja pijem ajkulino ulje u kapsulama,ono je puno omega 3 i vitamina A, ne secam se vise ni ko mi je to preporucio :roll: ,neki dr verovatno :)

Ljubim vas sve puno
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

HCV

Post od zvoncicaa »

Ontario, koliko sam shvatila on nema HCV?
Jel to nesto preventivno?

Pozdrav!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Drzi nam se ontario bice sve to dobro, videces!Mi smo uz tebe!! :lol:
Ne moze da bude lose kad ti mi kazemo :wink:
Samo pozitivno razmisljaj, tj ne razmisljaj u opste i bice dobro, ne mozes sebi pomoci bespotrebnim mozganjem unapred, ne propustaj lepe trenutke koji su sad tu :lol: :lol:
Zvoncice, da, njen muz nema hcv, al ima povisene transaminaze.Heh, moze da bude od svaceg, samo nek izbaci kokakolu skroz, alkohol i nek se hrani zdravije, znaci ne masno, ne slano i ne ljuto....bice to dobro!
Eh, ja nista ne pijem :lol: sem vitamina C,A,D a pijem i Mg, mada sam primetila da otkad pijem ovaj magnezijum imam problema sa stomakom, sva sam naduvena i otecena i boli me sam stomak...sad sam malo napravila pauzu da vidim da li ce se smiriti :lol:
Djuuu, ljubi andjela od nas!
Dzoni vas sve pozdravlja, tek od utorka ce imati net, super je raspolozen, nova doktorka mu je sjajna i odmah je druga prica :wink: :lol:
Ljubim vas sve!!
Gde nam je Iksica draga, uci li??! :lol: :lol: :lol:
Majjce jel nam se odmaras?
Kad kafenisemo?
Kissss :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Evo meeeeee :D :D :D :D :D :D Tweetice breee cujem lepe vestiii tamo, kad ce taj pegi???

Jeste ucim :-? ovolike mi oci :o ispit je za koji dan... ali, pratim vas :wink:

Sve vas pozdravljam!!!!! I, znate ono- drzite seeeeeeee!!!!!
Odgovori