hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Mathias napisao:Јао, баш сам прави бисер! Задњи дан сам се сетио да вас питам, а толико сам већ са вама на форуму... Ја сутра очекујем неке "конкретније" резултате, али опет не разумем шта тачно. До сад сам од вас научио шта је АЛТ, АСТ, Билурбин и сл. Да ли неко може мало конкретније да ми појасни, шта још могу да сазнам из резултата, које сутра добијем? Само сам крв дао. Писали сте о копијама вируса и још неким стварима, али ништа нисам контао, јер сам се само прикачио за тај АЛТ. АСТ и Билурбин. Ако неко има времена само да ми што краће и једноставније појасни шта могу још сазнати од Хепатолога, на основу узете ми крви. :cry: :cry: :-? :wink:
Pa zavisi sta ce da ti rade.........jel si pitao to?! Ako ce ti raditi PCR-znaces br kopija virusa.......

Nisam ti pomogla ali ni sam ne znas za koje su ti analize krv uzeli.

Prepisi rezultate ovde kad dodjes. Samo hrabro.

:wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao svima, nije mi radio internet, zato me nije bilo :) , imam opravdanje :D

Majce jesi li popravila zub? Moji su ok (za sada), hvala Bogu.

Iksic pozdravi Jecu i u moje ime, reci joj da nam fali smeha ovde.

Mathias javi nam rezultate, nestrpljiva sam!

Zao mi je dzonik sto je lose, ne daj se! Kako ti je danas?

Kiss svima
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Pozdrav narode!
Upravo sam se vratio od lekara, hepatologa... Rezultati nisu bas sjajni, jer imam velik broj kopija virusa. To sam uglavnom razumeo, ali primio sam sve to relativno mirno... Lekarka mi je dala ZEFIX ( svaki dan po jednu tabletu ) i rekla mi je da je to jako skup lek. Dobio sam termin za 09. 10. 2007 da ponovo vadim krv i da mi uradi ultrazvuk. Za kopije mi je rekla ( cini mi se ) da imam, sad ne znam, tri hiljade, ili miliona.. Nemam pojma! Takodje mi je rekla da Zefix unistava virus. U prevodu da je dobar lek. Ja sam citao u Vestima da su u Srbiji skupljali dobrovoljni prilog za jednu devojcicu sa Hepatitisom B, kojoj je trebao bas taj ZEFIX, ali ne znam o kojoj je cifri rec, kad se mora skupljati dobrovoljni prilog.
Lek nisam jos podigao, jer se mora naruciti i rekli su mi da dodjem danas oko 16h. Opet sam pitao lekarku kad moram da pijem lek i koju ishranu da primenjujem. Lek moram da pijem u jutru, a mogu da jedem sve, a alkohol u skroz malim kolicinama ( mada je za alkohol nisam ni pitao, jer ne pijem cak ni gazirano ) Opet napominjem, raspitivao sam se i svi kazu da je vrhunski strucnjak, e sad....
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Nalaze ce Hepatolog poslati mom kucnom lekaru, tako da ih sad nemam na stolu... Nije mi jasno zasto za dve nedelje opet dajem krv i idem na ultra zvuk? Ne verujem da moze zefix pokazati nesto za tih 14-15 dana.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Mathias, ako ti je receno da imas mnogo kopija virusa, verovatno se radi o 3 miliona (tri hiljade je sica :lol: ). Ja sad stvarno ne znam koje su razlike izmedju B i C, ali krv ces pretpostavljam vaditi da bi video kako lek utice na crvena i bela krvna zrnca, trombocite itd (tako je bar kod C)!!

Zelim ti uspesno lecenje. :wink:

Joooooooj Djuu.......bila sam tek danas kod zubara (prvi put od onda, jer sam u medjuvremenu dobila i menstruaciju a to mene uvek JAKO muci :cry: ), danas sam se malo oporavila od tih bolova i krenula u pohod na zub! :x

Kako se osecam?! :o :o :o GROOOOZNO!! Imam utisak da ce oko da mi iscuri. Vadjen mi je zivac tj. zivci (tri korena ima taj zub) i boli me sada cela glava. Ma sve zivo me boli. Jos ja nisam dozvolila da mi da anesteziju (jer je uzasno tesko podnosim-sto od straha a sto od toga sto mi je stvarno lose od nje :roll: ), tako da sam bila gola voda kad sam ustala iz stolice. Idem u ponedeljak opet, na nastavak....... :cry:

Upalile su mi se sve zlezde ispod vilicne kosti, boli me to i kad gutam, a da ne pricam koliko od ovog sa iglicama.......ali prezivecu nekako.... (valjda :lol: ).

Dzonik, javi se.......

Pozz svima, majja :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao narode,
Bolje sam!!!(za sada) :wink: Da mi je neko rekao da cu biti srecan sto ljustim papriku i spremam zimnicu :D , rekao bih mu da laze, ali tako je :D :D . Trebalo bi da i ja odem do zubara, imam jedan zub da izvadim :cry: , ali me tako mrzi.( Majja, razumem te u potpunosti).
Kako ste vi? Ima li sta novo?
Puno pozdrava i poljubaca za sve vas.

p.c. Dju kako bebica?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao svima

Hvala na pitanju dzonik, bebac je super, upravo je zaspao. Ja aktivniju bebu nisam videla u svom zivotu! :D
Drago mi je da si ti bolje!

Mathias jesu li ti spominjali da ce ti raditi i biopsiju ili nista o toga?

Voli vas sve Djuu
Oz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 5:34 pm

Pozdrav celoj druzini!

Post od Oz »

Ja cu sve da vas pozdravim i da vam kazem da vas nisam zaboravio i da sam preboleo onu prvu pocetnu psihicku krizu koja me je oborila sa nogu,ali iskreno sada i nepomisljem da imam taj neki virus.
Sada pocetkom oktobra treba da uradim opet analize krvi pa da vidim gde sam i sta sam!
Pozdrav!!!
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Djuu napisao:Cao svima

Hvala na pitanju dzonik, bebac je super, upravo je zaspao. Ja aktivniju bebu nisam videla u svom zivotu! :D
Drago mi je da si ti bolje!

Mathias jesu li ti spominjali da ce ti raditi i biopsiju ili nista o toga?

Voli vas sve Djuu
Ja sam je pitao za biopsiju. Dala mi je termin za 09. 10. , da izvadim ponovo krv i da mi uradi ultra zvuk. Za biopsiju cemo videti kasnije, nista mi nije rekla. Moram otici kod kucnog lekara, da uzmem te nalaze, skeniracu ih, pa da svi pogledamo...
Jutros sam popio prvu tabletu leka Zefiks... Ma vec se super osecam hahahaahah :lol: :lol: Procitao sam u uputstvu da je to lek za hepatitis B, da unistava virus tj. smanjuje te kopije i tako... Nemam pojma, videcemo sta ce da bude...
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Oz, javljaj nam se, drago mi je da si sada ok u glavi! :D :D :D

Mathias - SRECAN TI POCETAK!! :D :D :D
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Drago mi je oz da nas nisi zaboravio i da si dobro!!!

Srecan pocetak Mathias i od mene.

Kiss svima
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Zdravo svima,
Oz, pošto nisam u toku dokle si stigao sa terapijom? Koliko ti je ostalo?
Majja, prolaze li bolovi? Samo hrabro, bar zubi nisu problem! :wink:
Dju, šta se dešava sa tobom? Mislim jesi li potezala pitanje za terapiju? Nagazi ih dobro! I čuvaj bebca, neka ostane takav.Ima na koga!!! :D
Mathijas, šta piše, kakve su indikacije na taj lek? Može li se očekivati neka reakcija? :roll:
Pozdrav za sve(Iksu, Jecu,Twity...)
Ako me nema, to je zbog toga što sam VREDAN!!! :D Spremam ajvar! :wink: Imaće zimus šta da se namaže na hleb! :D :D :D

Ljubim vas!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Dzonik oz nam je zdrav kao dren!~
Njegov organizam je uspeo da se izbori sa bolescu u akutnoj fazi.
Super je sto si nasao zanimaciju, taj ajvar ti dodje kao radna terapija, a bice i da se rucka...njam,njam

Za terapiju naravno nisam uradila nista, kao sto mi je i majce rekla mogu samo da sanjam... A za interferon ce da razmislim... posle tvoje prve kontrole..
Stvarno kad smo kod toga, kada ti pada sest meseci terapije?

Ljubim vas sve, kuckamo se
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Bravo Oz,
Dju danas mi se zavrsava cetvrta nedelja od kada sam poceo da primam terapiju. Ali napravio sam neku tabelu, ako racunam da od 3.9. terapiju primam sest meseci, poslednju vakcinu bih trebao primiti 27. februara, a ako racunam 24 nedelje 15. februara. Imam jos da guram :D .
U ponedeljak cu videti da li su mi spale transeminaze, ako jesu, verovatno terapija deluje. a pitao sam doktora kad bi trebalo da tadim PCR, rekao mi je da nema potrebe da se radi pre isteka terapije. Tako da ga necu raditi posle 12 nedelja, vec kad zavrsim sa svim bockama.
Pozdravljam vas sve!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Drago m je da je ovde veselo i ja sam malo bolje - zub me vise ne boli :D , ali moram u ponedeljak da idem opet na "cackanje" i tako sve dok mi ne napuni kanale....... :roll:

Dzonik svaka cast na "vrednoci" ja ajvar obozavam, ali kad samo pomislim koliko ima posla oko njega a ispadne tako malo..........nemam zivaca. Bar ne ove godine!!! :lol:
Odgovori