hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Брате Џоник нећеш ми вјеровати, али то ми је најгоре што не пијем ракију за Крсну Славу. Код нас у Крајини је обичај да за Славу иде круг три пута ( Славна, Редна и Крсна ) у чаши од по два ДЛ ракије. Ја сам то редовно за Славу рокао, још од своје 15 год. ЈБГ, сад више не смем, али да не прекидам традицију смањио сам на један круг и на јдну мали чашицу од о,3 СРАМОТА, за мене овакву Србенду :oops:
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Mathias napisao:Брате Џоник нећеш ми вјеровати, али то ми је најгоре што не пијем ракију за Крсну Славу. Код нас у Крајини је обичај да за Славу иде круг три пута ( Славна, Редна и Крсна ) у чаши од по два ДЛ ракије. Ја сам то редовно за Славу рокао, још од своје 15 год. ЈБГ, сад више не смем, али да не прекидам традицију смањио сам на један круг и на једну малу чашицу од о,3 СРАМОТА, за мене овакву Србенду :oops:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao drugari
Kako ste? Ako mene pitate, sto se psihe tice, nista se nije promenilo. Poceli su po kozi da mi iskacu neki kao lisajevi ili opekotine, glava mi je puna, samo cekam da predje na celo telo. Bolovi me I dalje drze I evo upravo se svadjam sa majkom oko toga sto nista ne jedem, ali ne mogu, namam apetit. Cini mi se da su se ove nuspojave kod mene prerano javile ili sam ja istripovan. Lisajevi I bolovi su sigurno, ali ova depresija, ne znam.!!!
Malo sam se izjadao, pa se kuckamo ponovo!!!
Budite O.K.!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Mathias nemoj da se nerviras, dok oni svi popiju tu rakiju tri kruga po 2 dl :o vise se niko nece ni secati da ti nisi pio. :wink:

Ne znam dzonik... strpi se malo, kazu da su reakcije samo u pocetku. A sto se depresije tice citala sam da ovo vreme strasno depresivno utice na hronicne bolesnike i meteoropate. Evo i mene ubija depresija danima vec. treba mi psihijatar :roll: .

Majce spavas ili?
Jesi li isla kod lekara?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Dzonik, nadam si da si dobio fotke "lisajeva". Nemoj da brines sve je to normalno za vreme terapije, i depresija i readrazljivost, ma sva ruzna stanja. ALi proci ce!! :wink:

Djuu, evo vidis..........ne spavam!! :cry:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Pozdrav,
Mogu da vam kazem da sam malo bolje. :D Ali ako mi ponovo bude lose, eto mene ponovo sa kuknjavom!!! :x
Mathias, u pravu je Dju, "dok oni popiju tri kruga nece ni primetiti da ti nisi pio." :wink: :D Sa tim moras da se pomiris.
Budite dobro, kuckamo se!!!! :)
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Drago mi je dzonik da si bolje i slobodno kukaj kad zatreba

I mene je prosla depresija 8)

Voli vas Djuu
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Evo i ja da se javim, konacno me danas popustilo malo ovo moje vrtenje u glavi :lol: pa sam iskoristila dan i rintala ko konj :lol: , skoro pa mesec dana nisam prasinu obrisala, a kamoli neke vece radove obavila :lol: , ali mi sad kuca blista!! :D :D :D

Cim mi se povrati snaga tj. cim mi se vrati stabilnost - mogu sve!!

Djuu drago mi je i da si ti ok!! :D

Dzonik, kako kod tebe danas stoje stvari!??! Pisi sta ima novo!!

Pozz svima, majja :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Cao svima,
Kako ste? Ja sam juce preplakao celi dan :cry: , nisam bio ni tuzan :( ni nervozan :evil: , samo sam plakao :cry: , dok sam gledao televiziju, dok sam slusao muziku, citao knjigu. Valjda mi je doslo da izbacim iz sebe ono sto se desavalo malo ranije :wink: .
Uradio sam krvnu sliku I leukocitarnu formulu, posle sedam vakcina ( dve nedelje od kako sam poceo sa terapijom ) I nista se nije promenilo. Sve je u granicama normale :D .
Predstavljam rad Klinicke laboratorije:
KKS:
WBC 6.77 (3,4 – 9,7)
RBC 5.40 (3.86 – 5.72)
HGB 163 (119 – 178)
HCT 46.7 (35 – 53)
MCV 86.5 (83 – 97.2)
MCH 30.2 (24 – 31)
MCHC 350 (280 - 400)
CHCM 352 (330 - 370)
CH 30.3 ( ne pise )
RDW 13.1 (8.0 – 14.5)
HDW 23.7 (22 – 32)
PLT 185 (158 – 424)
MPV 7.3 (6 – 13)
Leukocitarna formula:
%NEUT 63.8 (40 – 70)
%LYMPH 23.6 (19 – 48)
%MONO 6.8 (3.4 – 9)
%EOS 3.7 (0 – 7)
%BASO 0.5 (0 – 1.5)
%LUC 1.5 (0 – 4)
#NEUT 4.32 (1.9 – 8)
#LYPMH 1.60 (0.9 – 5.2)
#MONO 0.46 (0.16 – 1)
#EOS 0.25 (0 – 0.8)
#BASO 0.03 (0 – 0.2)??? :roll:
#LUC 0.10 (0 – 0.4)
To su mi najnoviji nalazi. A rame me strasno boli. Sestri koja mi je davala vakcinu, ostane igla u mom ramenu, a ispadne joj spric :-? :o , pa je nesto uvrtala I tako mi je ostavila oziljak, da tu noc nisam mogao da spavam, koliko me boleleo :o .
Ima li sta novo kod vas?
Pozdravljam vas puno!!!
KISS!!!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Cao svima, ja se upravo vratila sa letovanja gde je bilo toooplooo pa vam saljem (jos uvek) topli pozdrav :D . Nije ni cudo sto vas je sve uhvatila depresija (hvala Bogu i prosla ), ovde je bas bzv... ali drzite se, ruckajte voce i gledajte komedije (i ne radite puno kad vam je bolje nego uzivajteeee). :wink: :D
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Zdravo Iksa, dobro se vratila! :) Jesi li pocrnela? Kakav je bio provod?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Pocrnela :D i da, bilo je lepo...romanticno :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Eh Iksa, romanticno... :wink: A ja se bas pitala gde si ti.

Dzonik rezultati su ti ok. Nego, zasto ti nisu radili transaminaze?
Ja bih to na tvom mestu uradila na svoju ruku, samo da zadovoljim svoju radoznalost.

Nego sanjala sam nocas da sam dobila terapiju. Kao, na komisiji smo bili neki decko sa fibrozom i ja i oboje smo prosli. :o Mora da sam opterecena. :-?
A inace juce me je zvala doktorka iz D.Z. kod koje sam prijavila C (jer je to kao obavezno od nedavno) i kaze mi da ce Roche da vrsi neka ispitivanja posle kojih ce verovatno nesto da se promeni u smislu da ce ili povecati br. besplatnih terapija Pegasysom ili ce na program stavljati i mlade ljude bez fibroze koji imaju vece sanse za izlecenje.

Na sta sam ja njoj rekla da meni samo treba bolovanje ustvari :P ! Priblizava mi se kraj porodiljskog, aajoooj! :cry:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Ej Dju, pa gde si ti? Gde nam je Majja? Iksa nam se vratila!!! :D Gde su ostali?
Razmisljas mnogo, pa si zato sanjala, pa ko zna mozda se sutra probudis i saznas da si dobila terapiju!!! :wink:
Bas sam malopre razgovarao sa doktorom o nekim stvarima kako se kod nas u Srbiji nista ne zna, sto se tice zdravstva i bas smo pomenuli to da bi terapiju trebalo da dobiju i ljudi koji imaju velike sanse za izlecenje. nesto smo pricali i rekao mi je da u oktobru imaju infektolozi neki seminar na Tari, na kome ce se razgovarati i na tu temu.
Ali to nije pitanje ROCHE-a, vec pitanje koliko je drzava spremna da da novca za sve to.
A tek sam neki dan video na ABC-u da imas bebca :D . Pa neka je sa srecom, jer ti ranije nisam cestitao. To je nesto najlepse sto coveku moze da se dogodi :D .
Pusa svima!!!
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Samo da vas kratko pozdravim. Redovno vas pratim, ali ne pisem uvek, jer... obaveze ... U sledecu sredu idem po rezultate kod Hepatologa, a kako se blizi taj 26. 09. sve me neka jeza hvata. Cini mi se da se to zove STRAH :-? :roll:

Pozdrav za sve...
Odgovori