hepatitis C
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bar jedno olaksanjedzonik82 napisao:Jutros sam dao krv na analizu, jer ovde mora da se zakazuje, a kako su mi rekli na svake dve nedelje bi trebalo da radim analize krvne slike i transeminaza.

Zdravo svima,
Sinoc sam primio jos jednu dozu i nisam imao rekcije, samo me glava boli. Majja, na brzinu sam pregledao prethodne postove i video da i tvoja mama ima HCV. Kako se ona oseca?
Moze li neko da mi kaze zasto ne mogu da se prikljucim na abchepatitis forum, prijavljuje mi da nemam dozvolu, a to se desilo samo odjednom.
? Pricao sam sa jednom doktorkom sinoc u bolnici i rekla mi je da ako ova terapija ne odgovori pozitivno, mogu da idem na listu cekanja za pegazis i rekla mi je da kada zavrsim sa ovim da se javim jednoj profesorki u Beogradu, koja je clan komisije i da ce mi ona reci kako stvari pravo stoje.
Sinoc sam primio jos jednu dozu i nisam imao rekcije, samo me glava boli. Majja, na brzinu sam pregledao prethodne postove i video da i tvoja mama ima HCV. Kako se ona oseca?
Moze li neko da mi kaze zasto ne mogu da se prikljucim na abchepatitis forum, prijavljuje mi da nemam dozvolu, a to se desilo samo odjednom.

-
- Stalni član
Sto se mame tice, ona osim uzasnih bolova u kostima nema apsolutno nikakvih tegoba. Na zalost, kao sto si mogao procitati u mojim postovima, virus ima minimum deset godina.........
abchepatitis ni meni trenutno ne radi, ali se nadam da ce proraditi uskoro, javljam ti cim saznam!
Jel u Beogradu treba da se javis dr Bozic??!!
Iksa, samo ti nas prati iz prikrajka
Sto se mene tice, GROZNO se osecam, vec dve nedelje imam neke vrtoglavice i nikako da se sastavim sa sobom, bas me iritiraju.
Prosle nedelje mi je umro drug, pa me je sve to dodatno potreslo i bas sam
. Moram da idem i ovu moju stitnu da iskontrolisem, mozda su mi vrtoglavice od nje. U ponedeljak idem da vadim krv (na sve zivo i nezivo, znate mene
- kad me vec bodu, da se iskontrolisem "za sve pare"!! 

abchepatitis ni meni trenutno ne radi, ali se nadam da ce proraditi uskoro, javljam ti cim saznam!

Jel u Beogradu treba da se javis dr Bozic??!!

Iksa, samo ti nas prati iz prikrajka

Prosle nedelje mi je umro drug, pa me je sve to dodatno potreslo i bas sam

Majja, Doktorka koju si pomenula, me je iz ordinacije " isterala " kao da sam pas, vec sam ti rekao da mi nista nije objasnila, cak i kada sam pokusao da je pitam u vezi terapije, prelazila je na trecu temu i bila je jako okrutna i arogantna. Koliko ja znam ono sto ste mi rekli, trebalo bi da se radi PCR na sredini, na kraju i 24 nedelje po zavrsetku terapije, a ona meni nista od toga nije rekla, cak mi ni kontrolu nije zakazala. Samo ne znam pred kraj terapije, kome da se javim na klinici u Beogradu, radi kontrole da bih mogao da znam kako je sve reagovalo. Znam kome posle toga da se obretim, ali koliko ja znam, onaj ko ti je prepisao terapiju, taj treba i da ti uradi kontrolu. Kome da se obratim, ja nemam pojma, a na izvestaju mi pise:
"P.N.
hepatitis chr C
genotip 2 HCV
th: INF
Milena Bozic"
Sta bi ti mogla iz ovoga da zakljucis?
"P.N.
hepatitis chr C
genotip 2 HCV
Milena Bozic"
Preci cu na drugu pricu, jer mozda neko moze o tome da me posavetuje.
Pre nego sto sam saznao da sam HCV pozitivan imao sam vezu tri godine sa devojkom za koju sam mislio da cu biti dok sam ziv
( ona nije bila iz price zavisnosti, to sam veoma vesto prikrivao, sto je velika greska ). Medjutim kada sam saznao, morao sam da joj kazem ( tada nisam znao nista o tome kako se prenosi ), da bi ona uradila test da se vidi da slucajno i ona nije zarazana. Srecom je bila negativna
. I kada je to saznala, na veoma podmukao nacin me je sutnula
.
To je bilo bas u trenutku kad sam poceo sa lecenjem ( mozda neki od vas znaju koliko je to los osecaj ) i kada mi je trebao neko da bude uz mene, a najvise ona i kada sam poceo da se suocavam sa tim da sam pozitivan. Veoma me je to sve bolelo, zajedno sa svim problemima sa kojima sam se tada suocavao.
Ti nisi bila tu kad si mi trebala,
nisi bila tu da mi pruzis podrsku,
nisi bila tu, kad nisam snio teske noci,
ni sada nisi tu, kad mi je sekund godina.
Ova suza iz mog oka pada za tebe,
potiskuje boli kroz koje prolazim,
kao i sada znam moci cu bez tebe,
Al’ ipak te molim da mi pomognes.
Secas li se sati sto smo sami proveli,
na plazi do jutra zvezde gledali
i slusali ptice sto su pevale za nas,
zamisljali svetlost kao more bez dna.
Probaj da se setis nase prve noci,
kada smo od srece kao vatra goreli,
od tada kao da su prosli vekovi,
A ja te i dalje zovem, moja ljubavi.
..........,gde si otisla,
kad si mi bila najpotrebnija?
.........., tvoje oci i dalje gledam ja
i zovem ih da se vrate, JEDINA.
Mojoj najvecoj ljubavi!!!
Od tada se plasim veze, svakoj devojci koja mi pridje, a koja mi se svidja " okrenem ledja ", jer ne mogu da budem sa nekom curom a da ne kazem koji problem imam. Sve sto je bilo posle nje je bilo na jednu noc i cim vidim da srce pocne da lupa jace
, odmah se povucem, nema me nigde.
Sada postoji jedna cura, koja mi se veoma svidja, ali ne mogu da skupim hrabrost da joj pridjem bas iz navedenog razloga.
Pitam se hoce li me to proci? Voleo bih da sam kao Twitty
, iskreno!!!
Sorry, za ovu pricu, ali sad mi je lakse kad sam ovo izbacio iz sebe
.
POZDRAV!!!
Pre nego sto sam saznao da sam HCV pozitivan imao sam vezu tri godine sa devojkom za koju sam mislio da cu biti dok sam ziv

To je bilo bas u trenutku kad sam poceo sa lecenjem ( mozda neki od vas znaju koliko je to los osecaj ) i kada mi je trebao neko da bude uz mene, a najvise ona i kada sam poceo da se suocavam sa tim da sam pozitivan. Veoma me je to sve bolelo, zajedno sa svim problemima sa kojima sam se tada suocavao.
Ti nisi bila tu kad si mi trebala,
nisi bila tu da mi pruzis podrsku,
nisi bila tu, kad nisam snio teske noci,
ni sada nisi tu, kad mi je sekund godina.
Ova suza iz mog oka pada za tebe,
potiskuje boli kroz koje prolazim,
kao i sada znam moci cu bez tebe,
Al’ ipak te molim da mi pomognes.
Secas li se sati sto smo sami proveli,
na plazi do jutra zvezde gledali
i slusali ptice sto su pevale za nas,
zamisljali svetlost kao more bez dna.
Probaj da se setis nase prve noci,
kada smo od srece kao vatra goreli,
od tada kao da su prosli vekovi,
A ja te i dalje zovem, moja ljubavi.
..........,gde si otisla,
kad si mi bila najpotrebnija?
.........., tvoje oci i dalje gledam ja
i zovem ih da se vrate, JEDINA.
Mojoj najvecoj ljubavi!!!
Od tada se plasim veze, svakoj devojci koja mi pridje, a koja mi se svidja " okrenem ledja ", jer ne mogu da budem sa nekom curom a da ne kazem koji problem imam. Sve sto je bilo posle nje je bilo na jednu noc i cim vidim da srce pocne da lupa jace

Sada postoji jedna cura, koja mi se veoma svidja, ali ne mogu da skupim hrabrost da joj pridjem bas iz navedenog razloga.

Pitam se hoce li me to proci? Voleo bih da sam kao Twitty

Sorry, za ovu pricu, ali sad mi je lakse kad sam ovo izbacio iz sebe

POZDRAV!!!
dzonik82 napisao:Majja, Doktorka koju si pomenula, me je iz ordinacije " isterala " kao da sam pas, vec sam ti rekao da mi nista nije objasnila, cak i kada sam pokusao da je pitam u vezi terapije, prelazila je na trecu temu i bila je jako okrutna i arogantna. Koliko ja znam ono sto ste mi rekli, trebalo bi da se radi PCR na sredini, na kraju i 24 nedelje po zavrsetku terapije, a ona meni nista od toga nije rekla, cak mi ni kontrolu nije zakazala. Samo ne znam pred kraj terapije, kome da se javim na klinici u Beogradu, radi kontrole da bih mogao da znam kako je sve reagovalo. Znam kome posle toga da se obretim, ali koliko ja znam, onaj ko ti je prepisao terapiju, taj treba i da ti uradi kontrolu. Kome da se obratim, ja nemam pojma, a na izvestaju mi pise:
"P.N.
hepatitis chr C
genotip 2 HCV
11.205.000 k/ml
Milena Bozic"
-
- Stalni član
Dzonik, na zalost dr Bozic jeste takva!! I na nas se drala i isterivala iz ordinacije. Ne mora uopste da bude tako - da ko te leci da kod njega ides na kontrolu. Porazgovaraj sa dr Ksenijom, ona je svakako prijatnija i smirenija!!
Sto se devojke tice, moras da je shvatis, osetila se izdanom jer si i ti dugo cutao! Sad nema povratka, tako je kako je i idi dalje, ne osvrci se i ne muci sebe!!
Nemoj da te bude strah, ne plase se svi hepatitisa, moja drugarica kao da rasljama trazi, zadnjih par momaka - svi su sa hep C i njoj to ne predstavlja problem.
Ja koja se i kijavice plasim, sam ostala uz MM, prema tome, glavu gore, to je sastavni deo tebe i ko hoce da prihvati prihvati, ko nece ne mora!!
Ti od toga pobeci ne mozes.

Sto se devojke tice, moras da je shvatis, osetila se izdanom jer si i ti dugo cutao! Sad nema povratka, tako je kako je i idi dalje, ne osvrci se i ne muci sebe!!
Nemoj da te bude strah, ne plase se svi hepatitisa, moja drugarica kao da rasljama trazi, zadnjih par momaka - svi su sa hep C i njoj to ne predstavlja problem.
Ja koja se i kijavice plasim, sam ostala uz MM, prema tome, glavu gore, to je sastavni deo tebe i ko hoce da prihvati prihvati, ko nece ne mora!!

Ti od toga pobeci ne mozes.
Nekada je postojalo Udruzenje za borbu prevenciju protiv hepatitisa C u Srbiji. Sad vise ne postoji. Ili ja to ne znam? Kako je moguce napraviti takvo Udruzenje, jer vidim da takva Udruzenja u BiH i Hrvatskoj daju veliku zaslugu za tretman koji oboleli imaju u tim zemljama. Da i mi pokusamo da nesto uradimo po tom pitanju. 

-
- Stalni član
Dzonik, radi se na tome.......dzonik82 napisao:Nekada je postojalo Udruzenje za borbu prevenciju protiv hepatitisa C u Srbiji. Sad vise ne postoji. Ili ja to ne znam? Kako je moguce napraviti takvo Udruzenje, jer vidim da takva Udruzenja u BiH i Hrvatskoj daju veliku zaslugu za tretman koji oboleli imaju u tim zemljama. Da i mi pokusamo da nesto uradimo po tom pitanju.

Al ima jedana mala caka, kad zavrsis sa terapijom i izadjes iz te price, nekako ti splasne zelja, nemas vise taj pocetnicki entuzijazam....

Uglavnom zato sto u toku svega toga vidis sve i svasta, cujes sve i svasta i malo ti se smuci ceo sistem........ Lagano, videces i sam!!