hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Primio sam prvu dozu Interferona. Znate li posle koliko vremena pocinju one reakcije u obliku temperature. Doktor mi je rekao, da ce ih verovatno biti. :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa ja ne znam ali ti uopste ne savetujem da sedis i cekas da te stigne temperatura. Ponasaj se normalno, zivi kao do sada, ako te uhvati temperatura popi paracetamol i pisi pesme, jer ako su ovo tvoje pesmice dobro ti ide :wink:

Javljaj kako ti je
Pozz
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dzonik82 napisao:Primio sam prvu dozu Interferona. Znate li posle koliko vremena pocinju one reakcije u obliku temperature. Doktor mi je rekao, da ce ih verovatno biti. :wink:
Evo i mene, do sad bi vec trebalo da te drma groznica! Kako si?
I otkud ti kod kuce? Zar nisi u bolnici??!

SRECNO!! :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dzonik, evo ti i ovaj link http://www.abchepatitis.hr/forum/ ja sam i tamo (a videces ima nas jos odavde :lol: ), forum je sjajan, bavi se samo tom problematikom i naci ces mnogo, mnogo korisnih informacija. :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Kuci sam, jer me je doktor pitao hocu li da ostanem 10 dana u bolnici zbog reakcije, ja nisam hteo. A inace dva sata posle vakcine me je zdrmala katastrofalna groznica, imao sam jaku temperaturu, pa sam popio febricet od 500 mg, jer mi u bolnici nisu nista dali, pa mi je spala na 37.9. Oci hoce da mi iskoce, boli me svaka koscica, svaki misis, glava, kao da ovo nisam ja.
Cujemo se sutra, POZDRAV!!! :o :-? :oops:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dzonik82 napisao:Kuci sam, jer me je doktor pitao hocu li da ostanem 10 dana u bolnici zbog reakcije, ja nisam hteo. A inace dva sata posle vakcine me je zdrmala katastrofalna groznica, imao sam jaku temperaturu, pa sam popio febricet od 500 mg, jer mi u bolnici nisu nista dali, pa mi je spala na 37.9. Oci hoce da mi iskoce, boli me svaka koscica, svaki misis, glava, kao da ovo nisam ja.
Cujemo se sutra, POZDRAV!!! :o :-? :oops:
Dzonik.......kao sto ti rekoh..to je TO!! Poceo si svoju borbu. :wink: Bez straha i panike - tako treba da bude. Pripremi se samo u glavi na takvo stanje koje ce da potraje....... Na svaku inekciju je reakcija takva. Zato je (izmedju ostalog) bolji pegilovani inf, ali sta je tu je - i ovo se da izdrzati.

Mada mislim da je bilo bolje da budes u bolnici, bar nedelju dana, ali dobro, ti si tako izabrao. Uzimaj dosta tecnosti, mada ce ti organizam sam to traziti, MM je pio i po 6-7 litara vode dnevno :o , nisam mogla da verujem da flasu od 1,5 l popije na eks!! :o

Temperatura mu je uglavnom isla do 39, uz osecaj groznice i bolova u celom telu, misicima i kostima. On je poceo u maju sa terapijom, usledili su vreli letnji meseci, secam se da je bilo jako, jako vruce a on bi uvek parkirao kola na suncu, mislim da je u kolima bilo i 60 stepeni :o , a on bi obukao zimski dzemper i odlazio bi u kola da se ugreje. :o

Samo ponavljaj sebi: Sto jaca reakcija - to bolje terapija deluje i unistava virus. :wink:

Javljaj se i budi jak. Sve najbolje, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

majja napisao: Dzonik.......kao sto ti rekoh..to je TO!! Poceo si svoju borbu. :wink: Bez straha i panike - tako treba da bude. Pripremi se samo u glavi na takvo stanje koje ce da potraje....... Na svaku inekciju je reakcija takva. Zato je (izmedju ostalog) bolji pegilovani inf, ali sta je tu je - i ovo se da izdrzati.
Samo da dodam, jer ne radi EDIT: Uglavnom je na svaku inekciju reakcija takva!! Ne mora da znaci da ce biti posle svake, ali praktikuj da na dan inekcije mnogo odmaras. MM je svakog petka (tada je primao) prelezao skoro ceo dan. Kasnije se nekako i navikao na taj tempo pa nije uvek spavao, mada je petak i ceo vikend bio rezervisan za debeli odmor.

Ocekuj i da ces biti svadljiv i skreni paznju svojim ukucanima na to. Trebace im puno tolerancije, a tebi nemoj da udje to u naviku!! :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Znaci pocelo je! :o

Ne daj se dzonik! :wink:

Veliki pozdrav svima
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Narode, kakva noc!!! Ovako se nisam osecao jos od 2004. godine. Temperatura je non-stop varirala, cas gore, cas dole. Majka je celu noc dezurala, kao da imam 5 godina. U jednom trenutku mi je temperatura presla 40. A kada sam otkrio da sam HCV pozitivan, mami su rekli da niposto nesmem da dobijem temperaturu, pa je sad uhvatila takva panika.
Jutros kada sam ustao, temperatura mi je skroz spala, ali sada se lagano vraca i jos uvek me bole glava i zglobovi, a najvise vratni misici.
Da, Dju, ja sam pisao ove pesme. :D :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

I jos nesto sam zaboravio, ne mogu uopse da gutam i zvacem, a kada pijem vodu kao da zvacem granu punu trnja :x , ali trudim se i znam da treba sto vise tecnosti da pijem, ali sto ne mogu da jedem, to me ubi, jer sam veoma gladan!!! UPOMOC!!!! :P
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

majja napisao:
Samo ponavljaj sebi: Sto jaca reakcija - to bolje terapija deluje i unistava virus. :wink:
Probaj da jedes supice i ta kuvana jela.
Ja verujem da ce te reakcije vremenom da se smiruju.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dzonik, ziv li si??!! :lol:
Kazi mami da se ne sekira, nisi ni prvi ni poslednji, tako SVAKO reaguje. Ako i mami treba neka rec utehe ili savet - prosledi i njeno pitanje, jer odlicno znam kako se oseca i kroz sta prolazi (mom muzu sam ja "glumila" mamu).

Sto se tice ovog "bockanja" u ustima, to on nije imao, ali se desavalo da ima metalni ukus u ustima, tako da nemoj da brines ako te to strefi.

Nemoj samo da preterujes sa Paracetamolima, uzmi kad moras.

Da li si prestao da pijes one cajeve?!

Ajd, pa javljaj se.

Sad cu probati da pronadjem na jednom forumu koji je zatvoren, sta sam pisala kad je pocela terapija, pa cu da ti prilepim ovde....... :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo sad vidim da je i kod njega bilo "peckanja" u grlu a ja sam zaboravila. Mozda zato sto je on lezao u bolnici kad je primio prvu pa mi je to promaklo...... :roll:

"Danas u 14.00, MM je primio prvu bocu i upustio se u borbu protiv ZMAJA!!!!!!

Ubrzo nakon toga je poceo da kija!!!! I nos mu se zapusio i grlo ga je peckalo, ali u sustini se osecao ok!!

Kaze da oseca veliku zedj, i da je popio vec 3 litre vode ( a inace toliko popije za 7 dana!!)

U 21.00 je popio 3 Ribavirina, i culi smo se negde oko 22.00 i kaze mi da je pocela da ga trese groznica, da mu je haldno i da mu se jako spava...
Kaze: Bas je sve dobro opisano, kao da cu dobiti grip!! :cry:

- Samo da javim, od spavanja nema nista.........nece mu san na oci nikako, samo se seta po hodniku i pusi Evil or Very Mad , a lepo su mu rekli da se strpi bar danas sa cigarama!!! Jel tako i kod Vas??!

- dan nakon prve inekcije........

Ne znam sta se desilo, receno nam je da ce ostati u bolnici 20 dana, a oni ga otpustise danas!!!!!!

Trese ga groznica i dalje, ali ne stalno (dodje i prodje), ima 37.7 i onda spadne,bole ga misici, ali to nekako izdrzava, pije dosta vode i mnooooogo jede!!!! Ja mu u sali kazem, ustedeli smo 12 000 evra (koje inace nemamo!!) dobivsi besplatno terapiju, al cemo te pare potrositi na klopu!! Very Happy Very Happy Very Happy

U principu, nije bas toliko strasno kako smo ocekivali.....bar za sada!! Very Happy

Danas je dr dosla u vizitu, pitala ga je li preziveo, on je rekao da nekako jeste, i ona ga je otpustila!!!!!!! Nista mi nije jasno!!!!???

Jel se desavalo to i Vama, da Vas puste odmah sutradan, nakon prve????

Eto, toliko od mene za sada.......pripremi se i na perutanje koze, ubrzo ce i to krenuti i to je ok, kupi neku kremu kojom ces mazati celo telo. Pocece i da te svrbi sve to, ali i to je normalno...... :wink:

Kako si??
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Jao, iskreno da ti kazem, ne znam kako se osecam. Fizicki tu i tamo, ali psihicki??? Oduvek sam bio veliki emotivac, ali ovo sto mi se danas desava je preslo sve :lol: . Na, odprilike svakih petnaestak minuta zaplacem, bez ikakvog razloga. Evo sada citam poruke na forumu i ne mogu da se zaustavim ( Oprostite na iskrenosti!!! :D ). Razmisljam da odem malo u prirodu da prosetam, ali sam bas lose volje za to.
Majja, izvini, ovo sam te vec pitao, ali nisam siguran da li sam razumeo. Kada je tvoj suprug zavrsio sa terapijom i kada mu je PCR bio negativan(mozda je glupo pitanje), da li je to ustavri znaci da je HCV negativan? Ubih se razmisljajuci o svemu i ne mogu da pohvatam sve. :roll:
Za prekosutra sam zakazao u bolnickoj laboratoriji, za pocetne analize, da bih mogao da znam dokle je sve ovo stiglo posle odredjenog vremena. Nadam se dobrom. Kako se vi osecate?
Dju, planiras li ti sta za terapiju?
Samnom u bolnici je bila jedna devojka, kojoj su sve analize u savrsenom redu ( HVALA BOGU!!! ), ali joj je genotip 1, pa su joj rekli da se javi nakon nekog vremena, jer su sigurni da ce virus da napreduje, pa tek tada da joj daju terapiju.
SEE YOU!!! :D
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

:D Evo mene ponovo, jer sam se setio nekih stvari za koje imam potrebu da vam ispričam. Možda su mnogi od vas sličnu priču doživeli, možda nisu, ali sve u svemu hoću da kažem nešto o predrasudama ljudi i kako je to u početku uticalo na mene.
Kada sam počeo sa terapijama za lečenje zavisnosti, trebalo je sedam dana da primam infuziju sa četiri injekcije ujutru i uveče. Prvi dan su me primili u Dom zdravlja super, bila je priča Hvala Bogu da je jedan narkoman došao svesti i da hoće da se izleči. Međutim, drugi dan, kada sam ja već mogao da pričam, rekao sam sestrama ( među kojima je bila i moja strina ), da paze da se ne ubodu, jer sam HCV pozitivan, nastala je opšta panika. Neće da mi daju infuziju, šalju me na infektivno, na infektivnom, ne mogu da daju, jer nisam imao uput za bolnicu, koji treba da daju iz Doma zdravlja, oni nisu hteli da mi daju, jer nisu hteli da imaju ništa sa tim, onda sam zvao moju doktorku koja me je lečila, i ona je pozvala neke ljude u Domu zdravlja i tako sam tek četvrti dan nastavio sa tom infuzijom.
Nakon toga( prošlo je neko vreme od početka lečenja), šetam sa majkom po gradu i kao hoćemo da odemo do rođenog ujaka na kafu i zovnemo, javi se sestra i kao dodjite, kući smo( tada joj je sin imao godinu dana ). Mi dodjemo do vrata, kucamo, ne otvaraju, zvonimo, isto, ja pozovem na fiksni, ne javljaju se, na mobilni, isključen. To me je veoma pogodilo i od tada nikad nisam ni pomislio da odem. Prešao sam površno preko toga, jer znam da su ljudi ne informisani i da imaju mnogo predrasuda, ali da mi rođena rođaka tako nešto priredi, nisam očekivao. Posle toga smo se čuli, pa da ne slažem jedno pet puta, ali čisto da vidim, jesu li dobro, jer ipak su mi oni među prvima. Ni to mi ne bi toliko teško palo, da se nije desilo ono što ću vam sada napisati.
Kada sam tek saznao da sam pozitivan, nisam smeo nikome od mojih da kažem, pa sam morao to da kažem telefonom devojci sa kojom sam odrastao, mojoj najboljoj drugarici. Pitala me je kada ću da dođem kući, rekao sam joj da ne znam, jer ne smem. Rekla mi je da hoće u mojoj kući da me vidi za petnaest minuta. Nisam bio u stanju da se suprotstavim i znao sam da ću morati da kažem mojima. Odmah sam krenuo kući i rekao svima, tu je nastala, opšta panika, dok drugarica nije došla sa svojom majkom, koja je farmaceut. Njena majka i ako nije lekar, pričala je sa nama kao da je specijalizovana za to. Rekla je mojoj mami da naspe čašu vode, dala je meni da popijem, pa onda je istu tu čašu dala N. da pije, prosto da pokaže da sve to nije toliko strašno. Taj prvi momenat mi je dao ogromnu snagu da nastavim da se borim. Nadam se da me razumete.
Isto tako se desilo i sa najboljim drugarom i njegovom majkom.
Dok mi je sa druge strane cela rodbina okrenula leđa.
I posle svega sam skontao, ko su u stvari pravi PRIJATELJI.
U početku sam se mnogo žigao na sve to, ali sam vremenom skontao, da nisam ja na gubitku.
Ja vam se unapred izvinjavam, ako sam vas udavio sa ovom pričom. Možda sam još nešto hteo da napišem, ali me već bole prsti.
Pozdrav!!! :D
Odgovori