hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

E Iksic draga hvala u Jecino ime, jedva cekam da uplati taj internet, ona nam popravlja raspolozenje ovde.
Cmmok svima
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

O.K.

Post od kapeloto »

Hvala na razumevanju, naravno da cu se zaliti, ukoliko bude indikacija, tako ce mi biti lakse.
Pre nego sto sam otisao na kontrolu uradio sam ave analize eho, krv, urin...Pluca su mi 100*100, jetra oko 118, slezina, ne znam tacno, ali je u normali, srce odlicno,krvna slika:
WBC 7.5 (3.4 - 9.7)
RBC 5.25 (4.34 - 5.72)
HGB 157 (130 - 175)
HCT 0.473 (0.415 - 0.530)
MCV 89.9 (83.0 - 97.0)
MCH 29.8 (27.4 - 33.9)
MCHC 332 (320 - 350)
RDW 12.7 (11.6 - 14.0)
ALT 204.6 (20.0 - 65.0)
AST 104 (15 - 37)
TP 78 (64 - 82)
AHDL 1.12 ( 1.04 - 1.55)
TGL 1.44 ( 0.40 - 2.25)
ALP 64 (50 - 136)
CHOL 8.34 ( 3.30 - 6.20)
LDL 6.6 (1.5 - 4.5)
CK 71 ( 21 -232)
GLU 4.6 ( 3.3 - 6.1)
BUN 5.4 ( 2.5 - 8.3)
LDH 209 ( 230 - 460)
GGT 61 (5-85)
CREA 72 (44 - 124)
Fibrinogen 2.30 (2.0 - 4.0)
Bilirubin (u) 13.6 (3.4 - 20.5)
Bilirubin (d) 1.2 (do 4.3)
Urin- nalaz uredan.

To su moje poslednje analize radjene pre dvadest dana. Odprilike sve je u normali sem holesterola.

Sto se ishrane tice, vodi racuna, ali ne mogu da kazem da je to 100%,ali 80% da. Alkohol i gazirano ne pijem vec duze vreme, pijem samo domace sokove ili kada izadjem, uglavnom sokove bez aditiva. Trenutno pijem neki caj za jetru, koji sam kupio od nekog Makedonca 8 puta u toku dana u jednakim vremenskim razmacima.

Od ponedeljka pocinjem, sa terapijom, pa cemo se kuckati kada pocnem, da malo kukam, jer iskreno, tesko podnosim bolove!

Cujemo se.

Pozdrav!!!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

O.K.

Post od kapeloto »

WBC 7.5 (3.4 - 9.7)
RBC 5.25 (4.34 – 5.72)
HGB 157 (130 - 175)
HCT 0.473 (0.415 – 0.530)
MCV 89.9 (83.0 – 92.2)
MCH 29.8 (27.4 – 33.9 )
MCHC 332 ( 320 – 350)
RDW 12.7 (11.6 – 14.0)
TP 78 (64 – 82)
AHDL 1.12 ( 1.04 – 1.55)
Tgl 1.44 ( 0.40 – 2.25)
ALP 64 (50-136)
CHOL 8.34 ( 3.30 – 6.20)
LDL 6.6 (1.5 – 4.5)
SGOT 204.6 (20.0 – 65.0)
SGPT 104 (15 - 37)
CK 71 (21 - 232)
GLU 4.6 ( 3.3 - 6.1 0)
BUN 5.4 (2.5 – 8.3)
LDH 309 (230 – 460)
GGT 61 (5 - 85)
CREA 72 ( 44 - 124)
Fibrinogen 2.30 (2.0 -4.0)
Bilirubin ukupni 13.6 (3.4 – 20.5)
Bilirubin direktni 1.2 (do 4.3)

To su moje poslednje analize koje sam radio pre dvadesetak dana. Pored toga radio sam snimke abdomena, pluca I sraca I sve je u potpunoj normali. Ukoliko terapija zavisi I od svega ovoga, nadam se da cu uspeti, sto zelim I svima koji to vec nisu uradili.

Puno lepih pozdrava!!!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

U ponedeljak pocinjem sa terapijom, pa cu kukati malo vise, jer iskreno, bol tesko podnosim!!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Djuu napisao: I ajd, da nastavim sa kukanjem :wink: ,bole me i zglobovi (ali kazu da to nema veze sa C), nervozna sam straasno (ni to nema veze sa C)... itd.itd.
A ja vam kazem dragi moji sve sto je lose ima veze sa C (lakse mi je tako da opravdam sebe :D )
Bol u zglobovima i te kako moze da ima veze sa C. (ovo je provereno!!)

Dzonik, od svih ovih analiza, ja ne vidim da je gvozdje radjeno (izivni ako gresim, izdvoj ga ako sam ga preskocila) i sve ti je zaista sjajno osim transaminaza i holesterola. :wink:

Sto se toga tice - spreman si za terapiju!! :D :D :D

Ali moram da ti kazem jednu stvar i da te zamolim da me poslusas: Prestani da pijes bilo kakve dodatne cajeve i bilo kakve pripravke raznoraznih travara, jer lose uticu na terapiju. Da sam na tvom mestu, ja bih prestala odmah, da iscistis organizam pre pocetka terapije bar malo.

Upoznala sam nekoliko ljudi koji nisu imali uspesnu terapiju, a zajednicko im je to da su pili neke cajeve i trave uporedo sa terapijom. Da li to ima veze - ne znam, ali znam za ovo sto sam ti navela. Ovde u bolnici i doktori preporucuju da je najbolje terapiju pregurati na "suvo", bez bilo kakvih travara i tih stvari.

Kuckamo se jos do ponedeljka, a onda te cekamo sa izvestajima.

Verovatno ces dobiti da pijes Paracetamol (zbog nuspojava), tako da nemoj to da te brine. :wink:

@ Iksa, hvala na pozdravima i pozdravi i ti Jecu i reci joj da nam puno nedostaje. :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Sada sam pregledao sve izvestaje analiza i gvozdje mi je analizirano jos 2005. godine i posle toga nije. Rekli su mi da ce mi kada pocnem sa terapijom uraditi kompletnu analizu krvne slike i ostalog, pa ce mi verovatno i proveriti gvozdje.
Ljudi, nemate pojma koliko mi je sada lakse kada imam sa kim da razgovaram na ovu temu. Razgovaram ja i sa najboljim prijateljima, ali oni ne mogu da shvate celu situaciju kao mi ( hvala Bogu ).
Do sada sam se lako nosio sa svim ovim, ali sada kad treba da pocnem sa terapijom, malo sam u nekom tuznom stanju(ustvari ne mogu da vam opisem kakvo je to stanje, kao neka praznina). Mozda vam zvucim malo mek, ali ne krijem nista, niti se stidim da kazem kako se osecam.
Jedno pitanje, mozda je glupo, jer sam neobavesten, da li se vitamin E pije za poboljsanje gvozdja u krvi? Ako nije on, koji je?
A da, kada sam bio u bolnici da mi zakazu pocetak terapije, pitao sam da li ce mi dati neke lekove uz Referon ( misleci na antibiotike i na lekove da se ublazi indikacija) rekli su mi da nece. Da li ja da trazim paracetanol kada odem, ali to se pije, kako sam ja skontao sat vremena pre injekcije.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ne znam po kom redosledu ide kad je u pitanju terapija bez Copegusa, ali ces ga svakako popiti, jer ce se desiti ocekivana reakcija. Ti ponesi svoj, mada bi bolnica trebalo da ima i svoje lekove, ali za svaki slucaj ponesi. Mozda ces lezati u bolnici par dana, mozda nedljeu dana, da se vidi kako reagujes na lek. Nemoj to da te brine. :wink:

Ne radi se o vitaminu E, nego o vitaminu C koji treba uzimati u vecim kolicinama, jer ono povecava apsorpciju gvozdja. :wink:

Ali zapamti: tebi ne treba visoko gvozdje, zbog terapije!!

Potpuno te razumem sto se osecanja tice, i budi spreman na velike oscilacije u toku terapije sto se osecanja tice, i ako ti se place - ti placi, kad ti se cuti-cuti, kad ti se svadja - ti se svadaj, samo upozori svoje u najblizoj okolini da ce verovatno doci do promene u tvom ponasanju u toku terapije (bices svadljviji nego inace) i to nije nista nenormalno - sve ce da prodje kad prestanes sa terapijom i oscilirace u toku terapije. :wink:

Samo pozitivno razmisljaj!! Ako zelis, mogu ti poslati u PDF formatu brosuru o hepatitisu C, pa mi na PP posalji svoj mail!! :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

majja napisao:
Bol u zglobovima i te kako moze da ima veze sa C. (ovo je provereno!!
Da, da ja znam to ali meni je dr rekao da u mom slucaju bol u zglobovima i umor koji osecam nema veze sa C jer mi je jetra u dobrom stanju. Ispada da sam ja umisljeni bolesnik.

A ti dzonik samo hrabro!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu napisao:
majja napisao:
Bol u zglobovima i te kako moze da ima veze sa C. (ovo je provereno!!
Da, da ja znam to ali meni je dr rekao da u mom slucaju bol u zglobovima i umor koji osecam nema veze sa C jer mi je jetra u dobrom stanju. Ispada da sam ja umisljeni bolesnik.

A ti dzonik samo hrabro!
NIsi ti umisljeni bolesnik, nego tvoj dr nema pojma!! :lol: Salim se malo, ali stvarno nema veze u kakvom ti je jetra stanju. Virus je tu, i on "radi" svoje!!

Dzonik, jel ti stigao mail?!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

I DAAAAAA, SAMO HRABRO I SRECAN POCETAK TERAPIJE!! :D :D :D :D

Javi nam se obavezno, da znamo kako si!! :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Ћао свима,
Мајја, хвала пуно за брошуру!
Сада сам звао и распитао сам се за Copegys 200 mg, кошта 64.342,70 динара – 168 таблета, а за шест месеци колико бих ја требао да примам терапију требале би ми три кутије, ако бих пио три на дан, а мени је докторка са београдског института рекла да би мо за целу терапију требало шест кутија. А Pegasys од 180 кошта 18.950 динара, а од 134 16.268 динара.
Сада сам ишао да примим другу дозу вакцине против Hepatitisa B, јер ми прве три дозе нису створиле антитела.
Тренутно се психички припремам за Roferon, јер сам за ових неколико дана сазнао много о реакцијама, на сваки антивирусни лек.
Пуно поздрава, чујемо се!!!
р.с. Хвала свима на подршци!!! МНОГО ЗНАЧИ!!!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Znam i jasno mi je

Da, znam da sam gresio
i da cu morati da molim da mi oprostis grehe.
Znam da sam uvek bio taj,
sto je pravio probleme.
Znam da cu se izvuci tesko,
istina me ove noci boli.
Sve ja znam, samo jedno ne,
dali ces ostati uz mene?
Jasno mi je
da propadam, da cu nestati sa lica zemlje.
Jasno mi je
da sam verovao ljudima bez vere.
Jasno mi je
da su mi ti ljudi upropastili buducnost.
Jasno mi je
da cu pasti i necu osetiti bol.
Sve je meni jasno samo jedno ne.
Zasto si Boze izabrao bas mene,
da patim,
da molim,
da placem,
da vristim
i da me niko ne prepozna?
Zasto si dozvolio
da jos jedno tvoje dete nestane bez pozdrava?

јун 2004
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Juce, danas, zauvek

Juce, danas, zauvek,
neprestano na mom umu,
nikako da prodje,
da se zaustavi.

Juce, danas, zauvek,
obavezno bez nade,
nose nas noge dna,
a mi sanjamo.

Juce sta je bilo zaboravi,
danas ima nade za onog ko zeli,
zauvek ce isto ostati,
ono sto hoces i ono sto zelis.
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Уколико нисте до сада посетили следећи сајт, посетите,јер вреди.
Поздрав!!!

www.hepatos.hr
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Primio sam prvu dozu Interferona. Znate li posle koliko vremena pocinju one reakcije u obliku temperature. Doktor mi je rekao, da ce ih verovatno biti.
Odgovori