hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Samo da vam svima mahnem mnogooo :lol: :lol: :lol:
Malo smeha nije na odmet :lol: :lol:
Oporavljam se, pisacu kada dodjem sebi skroz :lol:
Gotovo sa zubima, jedva izvukoh zivu glavu, eeh Djuu boli ko ludo, jos mi se javila reakcija na anesteziju posle operacije umnjaka, gusenja.....
Inace, odbijena sam za pegasis, idem sledece ned da podignem dokumenta, mislim da mi je potpuno jasno o cemu se tu radi....nisam htela verovati u to kad su mi pricali ali sad sam na svojoj kozi osetila :(
No, ne predajemo se mi tako lako :lol:
Sad se odmaram i uzivam bar dan, dva :lol: :lol:
kiss
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

tweety_girl napisao:Samo da vam svima mahnem mnogooo :lol: :lol: :lol:
Malo smeha nije na odmet :lol: :lol:
Oporavljam se, pisacu kada dodjem sebi skroz :lol:
Gotovo sa zubima, jedva izvukoh zivu glavu, eeh Djuu boli ko ludo, jos mi se javila reakcija na anesteziju posle operacije umnjaka, gusenja.....
Inace, odbijena sam za pegasis, idem sledece ned da podignem dokumenta, mislim da mi je potpuno jasno o cemu se tu radi....nisam htela verovati u to kad su mi pricali ali sad sam na svojoj kozi osetila :(
No, ne predajemo se mi tako lako :lol:
Sad se odmaram i uzivam bar dan, dva :lol: :lol:
kiss
Tweety......sta bi?? :o Kakva gusenja? Kakve reakcije na anesteziju??! :o Kako si se povratila od toga???

Nemoj da si ljuta zbog "odbijenosti" za Pegi, uz sve sto te trenutno snaslo-tesko da bi ti iko sada dao terapiju, pa sve i da je besplatna za sve.

Samo se ne predaj, i radi sve postepeno, jedno po jedno. Doci ce i to na red. Mislim da bi ti sada terapija vise stetila nego koristila!! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao: Tweety......sta bi?? :o Kakva gusenja? Kakve reakcije na anesteziju??! :o Kako si se povratila od toga???

Nemoj da si ljuta zbog "odbijenosti" za Pegi, uz sve sto te trenutno snaslo-tesko da bi ti iko sada dao terapiju, pa sve i da je besplatna za sve.

Samo se ne predaj, i radi sve postepeno, jedno po jedno. Doci ce i to na red. Mislim da bi ti sada terapija vise stetila nego koristila!! :wink:
EEhh, ma de ja ljuta :lol: :lol: :lol: Ne ide mi to uz sminku ;)
Salim se mene slabo sta iznervira :lol:
Ma, bitno je da mi je sad dobro :lol: valjda je anestezija stara, nisam jedini takav slucaj...no proslo je :lol: jos sam otecena, ubo' mi je pljuvacnu zlezdu il sta vec gore i sad su se obe nadule, vrat mi je 2metra sirok :lol:
Ma, pegi...nije to poenta draga moja, znam dosta njih koji su sa rezultatima kao mojim i mnogo manjim transaminazama i ostalim parametrima dobili terapiju, ali znas, lekarima treba malo sredstava za odmor, istrosice se :lol: Jedna doktorka mi je objasnila proceduru, kaze, oni teski slucajevi lako dobijaju, a na svakoj komisiji prodje nekoliko nas lakih, ali to mora da se doplati...
Da, sad cu ja da sredjujem ako mogu tezinu i endokrinu, ali problem i jeste sto imam problema sa polnim hormonima i moram ih piti, imam neku neidentifikovanu promenu na grlicu materice.....a to dr mi je rekla "moras da pijes hormone, dodji kad ti jetra bude ok" ja sam sada neplodna, imam ciklus na 3-4 meseca...dok sacekam pegi, dok se izlecim i sve to ce preci u trajnu nepolodnost, tako mi je dr rekla da nemam puno vremena i zato se ja iznerviram zbog nedobijanja pegija, nista drugo! Profa mi je rekao, kao za pola god, god, da dodjem ponovo, pa ako budu rasle jos transaminaze, dace mi obican :roll: ODAKLE MENI TE PARE!!! On je to meni i sad ponudio, ali ja jedino da prodam bubreg da nabavim 60 000 din MESECNO ...
Sad sam super zaista, nervira me samo faks i net, cesto mi se gubi, pa nemam pola dana, dan interneta :lol: :lol:
Aritmije ne prestaju, ali ignorisem ih :lol: :lol: nije toliko strasno :lol:
kako ste mi vi?????????????
Majceee?
Djuu?
Quattro?
Sta je sa sl, laradi, novim i drustvom??
Jel ste dobro?Nije evo toliko vruce, moze se disati :lol:
ljubim vas
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Cek bre, ajmo od zubara.......sta ti se tacno desilo i kako si se povratila?! :roll:

Ja mislim da ako ti nude obican inf - da se onda ne placa!! (ne mogu da verujem da se trazi lova i za to?! :o Jel si ti to dobro shvatila?).

Druga stvar, danas je zvao "kolega" (mislim, kolega po bolesti) MM-a, zajedno su lezali na biopsiji, i javio nam da je prosao sad ovu komisliju i da pocinje u petak sa terapijom. pegijem. Znaci.........nesto se ipak desava. Niti mu je ko trazio novac, ni bilo sta. Meni je cudno sto je MM u maju zavrsio terapiju a ovaj covek tek sad pocinje, ali stvari se ocigledno desavaju. Ja prosto ne mogu da se pomirim sa tim da se bas SVE placa! :o

Tebi ne vredi da zuris, kad ne moze "preko reda" (u smislu ostalih stvari koje te muce). Mislim (bez uvrede) da je za tebe bolje ovako. Ali ja mogu da mislim sta hocu, oni odlucuju....... :(

Sad jos imas i te aritmije, i to je moguce da je od stitne!! :roll: Samo shvati da ne smes sa njom da se salis (mora biti sve potpuno ok da bi izdrzala terapiju kako treba)! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:Cek bre, ajmo od zubara.......sta ti se tacno desilo i kako si se povratila?! :roll:

Ja mislim da ako ti nude obican inf - da se onda ne placa!! (ne mogu da verujem da se trazi lova i za to?! :o Jel si ti to dobro shvatila?).

Druga stvar, danas je zvao "kolega" (mislim, kolega po bolesti) MM-a, zajedno su lezali na biopsiji, i javio nam da je prosao sad ovu komisliju i da pocinje u petak sa terapijom. pegijem. Znaci.........nesto se ipak desava. Niti mu je ko trazio novac, ni bilo sta. Meni je cudno sto je MM u maju zavrsio terapiju a ovaj covek tek sad pocinje, ali stvari se ocigledno desavaju. Ja prosto ne mogu da se pomirim sa tim da se bas SVE placa! :o

Tebi ne vredi da zuris, kad ne moze "preko reda" (u smislu ostalih stvari koje te muce). Mislim (bez uvrede) da je za tebe bolje ovako. Ali ja mogu da mislim sta hocu, oni odlucuju....... :(

Sad jos imas i te aritmije, i to je moguce da je od stitne!! :roll: Samo shvati da ne smes sa njom da se salis (mora biti sve potpuno ok da bi izdrzala terapiju kako treba)! :wink:
Eh majce, sada sam u nekoj guzvi, kao ucim....
pazi, ne kazem ja da se pod obavezno placa, ali u nekim slucajevima da, ide lakse.. prosto jer mora tvoj dr iz komisije da se dobro namuci da ubedi ostale, kad je rec o nama sa 1 fibrozom... a moj dr ocigledno nije imao dovoljno motiva, na to mislim...
da, obican se ne placa ali se u tom slucaju placa ribavirin, koji kosta 60 000 mesecno, u tom grmu je zeka ;)
Pa majjce, rekoh vec par puta MENI JE STITNA U REDU!!!!
imala sam povecan taj tgat i to kao kad bi mi transaminaze bile 33 a ne 30, isla na pregled kod super profe, na uz, ponovo radila jos neke hormone i samo to je povecano...kaze da je to samo stres ili sta vec, stitna mi je sjajna....ja imam drugih endokrinoloskih muka, ali to mora da ceka tek zavrsetak terapije interferonom, o tome se radi, dakle cekam lecenje zbog jetre pa tek ostalo!a kako oni misle, cekacu to lecenje jos par godina...kad onda da sredjujem druge probleme???
u tom grmu je zeka, ali gledacemo da ga sto pre izbacimo na cistac ;) :lol: :lol:
ma aritmije imam od muke :lol: prestace i one, nisu ceste nisu strasne, sve je to od drugih problema...nije meni hep najgora muka, a zavisim od njega i od njega mi zavise druge stvari... :)
ljubim te
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Cek Jekac, koji ti polni hormoni nisu u redu? Prolaktin? A jel pijes nesto za njih?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

A mene i dalje zanima ova anestezija........ :lol: :lol: :lol: (bas sam dosadana, al dobro, docekacu ja i taj odgovor.....nadam se :D :wink: )

Ajd sad da kazem, a mozda i gresim.....ja mislim da je sve to (i polni hormoni i ovaj tgat, sto opet ponavljam ako su to antitireoglobulinska antitela -sto ili nisam videla odg, jer sam smota, ili mi Jeco nisi napisala)-onda nije sve ok, al dobro, necu da nerviram Jecku sa svojim dijagnozama (ali MORAM da kazem :lol: , jer se vrtimo u krug, a ili ja ne citam ili ona ne pise odg na to :lol: ), al dobro.....kad je lekar rekao, lekar najbolje zna!!

:roll: Nisam znala za to za ribavirin, ali i to mozemo da se raspitamo (nadam se :lol: ), sve mi nesto ne zvuci tako u usima prica o obicnom....ali mozda i ja gresim.

Iksa, ako sam dobro procitala, Jeca uzima hormonsu terapiju (mislim, zbog polnih hormona), ja se stvarno slabo razumem u to, ne znam da li oni imaju veze sa hipofizom?!

Ma joj, zapetljah ga ja, a mozga nemam, a sad mi je zao da brisem sve ovo.......... :lol: :lol: :lol:

CUvaj se Jecka, ljubim te!! :wink:

Nego, gde nam je Djuu?! Gde su svi ostali??! Ljudi, nadam se da ste ok?! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

majja napisao:A mene i dalje zanima ova anestezija........ :lol: :lol: :lol: (bas sam dosadana, al dobro, docekacu ja i taj odgovor.....nadam se :D :wink: )

Ajd sad da kazem, a mozda i gresim.....ja mislim da je sve to (i polni hormoni i ovaj tgat, sto opet ponavljam ako su to antitireoglobulinska antitela -sto ili nisam videla odg, jer sam smota, ili mi Jeco nisi napisala)-onda nije sve ok, al dobro, necu da nerviram Jecku sa svojim dijagnozama (ali MORAM da kazem :lol: , jer se vrtimo u krug, a ili ja ne citam ili ona ne pise odg na to :lol: ), al dobro.....kad je lekar rekao, lekar najbolje zna!!

:roll: Nisam znala za to za ribavirin, ali i to mozemo da se raspitamo (nadam se :lol: ), sve mi nesto ne zvuci tako u usima prica o obicnom....ali mozda i ja gresim.

Iksa, ako sam dobro procitala, Jeca uzima hormonsku terapiju (mislim, zbog polnih hormona), ja se stvarno slabo razumem u to, ne znam da li oni imaju veze sa hipofizom?!

Ma joj, zapetljah ga ja, a mozga nemam, a sad mi je zao da brisem sve ovo.......... :lol: :lol: :lol:

CUvaj se Jecka, ljubim te!! :wink:

Nego, gde nam je Djuu?! Gde su svi ostali??! Ljudi, nadam se da ste ok?! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Definitivno treba da nestanem odavde!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Jooj drage moje, vi se bas raspisaste.

A ja nisam imala vremena ni da ukljucim racunar. A ovako uvece sam vec mrtva umorna ali eto me na kratko.

Jeco draga ja nemam komentar za sve to sto ti se desava. sta je to brre?
Neka losa karma.
I evo sta je meni rekao dr kad sam pitala koliko bi kostala terapija kad bi je placala,vec sam spomenula da je vesto izbegao odgovor ali je rekao nesto u smislu da rose prvih mesec ili dva daje besplatno ribavirin a kao imaju i oni neke zalihe koje im ostaju od nekih pacijenata kojima ostane po neka tabletica pa oni kao ostave na infektivnoj.
Verovatno vam nista nije jasno :o ,nije ni meni bilo kad mi je to rekao a nije mi ni sad jasno. :D

I eto samo da vam kazem da vas puunoo volim

Kuckamo se
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Uh evo i mene :)
Bukvalno sam dosla na 5min, tako da idemo na brzinu:lol: :lol:
Majjce, ma nas dve smo opaljene tim suncem definitivno samo izgleda razlicite vrste zracenja pa se ne kapiramo :lol:
Aj jos jednom, profesor endokrinologije, inace i internista koliko ukapirah me je detaljno pregledao 2x pola sata i posle ponovnih hormona i uz stitne zakljucio da je meni stitna zdrava da zdravija ne moze biti, taj izolovani tgat je minimalno povecan i kako sam ga razumela to je cist stres i nista drugo, stitna mi sjajno funkcionise...
S tim smo dakle zavrsili, polne hormone, estrogen koga skoro nemam i progesteron koga imam ko muskarac, moram da regulisem zajedno sa pcos i ostalim glupostima u toj sferi ali 2 gin su me isterala bukvalno iz ordinacije, uz reci, da tek kad zavrsim lecenje i tek kad mi se jetra oporavi mogu da krenem u bitku sa tim...
Ostaje da vidim ostatak endokrinoloskog statusa, a to nema veze sa terapijom, i tu mi je taj isti prof dr napisao da dodjem tek kad zavrsim sa jetrom i u izvestaju podvukao da nema smetnji da krenem sa terapijom pegazisom!!!
Dakle dileme majjce nema ;)
Anestezija...pa dosla ja kuci, legla i op :lol: nemam vazduha, ne mogu da disem, kao da sam kamen imala u dusniku...to je nekoliko sec trajalo posle se kamen prebacio gore, ka nosu kako da kazem, mogla sam disati na usta samo...kako je nestalo...pa posle jedno 10h, uz sat vremena konstatne inhalacije, 2 pressinga i pumpice, ludackog pokusavanja da izbacim tu grudvu kroz nos i uz to sam odma dobila temperaturu i otecena sam bila u grlu, znate ono kad vam otekne tkivo, usna, nepca, sve je bilo tesko prohodno...hm, prosla meni kroz glavu hitna, ali racunam dok oni dodju ja bih umrla da je ta grudva nastavila da se spusta na dole, jer nece moj organizam disati sto godina dok se oni smisle...al kako se nije spustao, ko sisa hitnu, ne mogu beli mantil da gleadm u nekom sledecem periodu :lol: :lol: ma ni zeleni mantil, ne zanima me :lol:
Mene jedino sto je iznervirao je bilo to sto mi je dr uzeo sve za komisiju uz reci bice to ok, a posle komisije, cao zdravo...ocekivao je podmazivanje, ali nisam ja iz te price :lol:
Ma, ne uzimam ja terapiju za polne, to tek kad se izlecim, ja resila da to bude ubrzo :lol: a oni nek se smisle :lol:
Ma koja sad hipofizaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: majjce, pravac Ada :lol: :lol:
Ljubiiiiiiiiiiiiiim te puno, aj hitno u krevet ;)
Djuu, ma koja karma koji bakraci :lol:
Ne gledam ja na to tako, daleko od toga, smatram se jako srecnom osobom i zaista Bogu hvala na svemu!!!Kakvih sudbina ima, i kakvih zaista problema....problem nije u problemu, ali ako smo mi kao kamen, ako ne osecamo nista i kroz zivot samo projurimo...takve ljude ja recimo “zalim” zao mi ih je, jer ne znaju da zive zivot, zivot punim plucima, zivot u kafi sa prijateljima, radu, predavanju drugima, smehu i radosti sta god te snadje, izlasku sunca, decijem osmehu, prijateljstvu i davanju...ne to je samo frka i trka oko para zenski i provoda a onda dodju godine, dodje kraj zivota i onda joj majko :(
Mnogi moji prijatelji sve imaju, dobro zdravlje, super posao, para za izvoz, cak i ok zene pored sebe...a u dubini duse su nesrecni i prazni, a to sto smo mi fizicki bolesni...znas kako ide ashes to ashes, pepeo i dim...telo nestaje, ako nam zivot nema smisla dzaba sve ;)
Ljubiiiiiiiiim vas sve, ovo je vise od 5min iako slepo kucam ;)
kiss
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu napisao: I evo sta je meni rekao dr kad sam pitala koliko bi kostala terapija kad bi je placala,vec sam spomenula da je vesto izbegao odgovor ali je rekao nesto u smislu da rose prvih mesec ili dva daje besplatno ribavirin a kao imaju i oni neke zalihe koje im ostaju od nekih pacijenata kojima ostane po neka tabletica pa oni kao ostave na infektivnoj.
Verovatno vam nista nije jasno :o ,nije ni meni bilo kad mi je to rekao a nije mi ni sad jasno. :D
Evo ja cu da ti kazem :D

Copegus se dobija u nekim kutijama i cini mi se da ima 160 komada unutra (MM je pio po 5 dnevno), i to dobija svaki put kad naruci-kad odemo petkom na inekciju, on prijavi da ce mu trebati za sledeci petak nova kutija, i tada je preuzme, ali svaki put ostane po neka tabletica viska, jer nije hteo da ide na infektivnu vise od jednom nedeljno, i onda uvek pretekne po neka tabletica. Na kraju terapije, on vrati visak, tako i svi ostali pacijenti, i nakupi se......

Po meni je to totalno nehigijenski :o (jer nikada ne znas ko i kakvim rukama brljavi po tim lekovima) ali moras da se iskljucis i ne mislis o tome, jer drugacije ne moze!! :-?

Jel ti malko jasnije!!?? :wink:

Bas si mi nedostajala ovde, drago mi je da si se javila!! :D Kako si ti? Kako je bebica?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

E Tweety, samo mogu da kazem: LOODA SI 2000% :lol: :lol: :lol: :lol:

Ispreskaka ti sve nas i sve pljusnula na gomilu, osecam se sada kao da je voz presao preko mene, iako sam zavrsila sa citanjem. :lol: Divim se tvom optimizmu i smislu za humor, i kako sve to kod tebe ide tako po "tras-tras" sistemu!! :lol:

A ovo za gusenje...... :o :o :o .....sam svoj majstor,a?! :o

Odmaraj, od sutra su opet najavili vrucine!! :-?
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:E Tweety, samo mogu da kazem: LOODA SI 2000% :lol: :lol: :lol: :lol:

Ispreskaka ti sve nas i sve pljusnula na gomilu, osecam se sada kao da je voz presao preko mene, iako sam zavrsila sa citanjem. :lol: Divim se tvom optimizmu i smislu za humor, i kako sve to kod tebe ide tako po "tras-tras" sistemu!! :lol:

A ovo za gusenje...... :o :o :o .....sam svoj majstor,a?! :o

Odmaraj, od sutra su opet najavili vrucine!! :-?
Sto sestro slatka??? :roll:
Kako sam vas to ispreskakala??
Bum-bum tras-tras :lol: :lol: :lol:
Nemoj vozove molim te, ne podnosim ih, tri puta zamalo da poginem od njih :lol: ne znam da li sam ti to pricala, jednom sam pala pod voz, drugi put me je covek povukao u nazad jer je voz isao mojim kolosekom a nije pitao za dozvolu :lol: , trebao je lepo srednjim da ide ko covek :lol: :lol: a treci put u Tunisu pogodila kamenica nas prozor, srecom ja 3 sec pre toga navukla zavesu pa smo dobili samo staklo po nama, a ne i kamen :lol: :lol: ajmo bez vozova, plizzzzzzzzzzz :lol: :lol: :lol:
Naravno da sam looooda, zar ti je toliko trebalo da shvatis? ;) :lol: :lol:
Kupila VENTILATOOOOOOOOOOOOOR :lol: :lol:
sad me bas briga za vrucine, ovo duva ko ludoooo, nije los, beli, i sto je najvaznije samo 1 500 dindzi :lol: :lol: i onako ucim pa ne izlazim mnogo iz kuce :lol: :lol: sta mi moze vrucina ;) :lol:
uuh, al sam luda nesto danaaaaaaas :lol:
ljubiiiim vas sve :lol:
Ilka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2007 3:17 pm

Post od Ilka »

Zdravo svima!
Nova sam na ovom forumu. Odmah da se izvinjim za srpski, nisam srpkinja, ruskinja sam. Neznam sta i da napisem najpre. A najmanje imam informacija o hepatitisu C. Neznam ni sta i da mislim. Muz i ja imamo problema sa potomstvom. Kada smo došli na kliniku za veštačku oplodnju meni su urađeni redovni analize između ostalog i na hepatitis C (na anti tela valjda). Rezultat je pozitivan. Tako je to i počelo. Dobila sam uput u Klinički Centar na Institut za infektivne bolesti. Tamo su ponovo radili analize na anti tela i opet pozitivno. Sve ostalo su rekli da u redu, osim bilirubina koji je povišen. Dalje su poslali na Western Blot u Zavodu za zaštitu zdravlja. I to je za sad zadnje šta sam uradila A u Zavodu su mi rekli (jer ja nisam mogla da rastumačim rezultat) da moram hitno nazad u Klinički i da se borim. Sada sam uplašena kao nikad u životu! Odakli mi je ovo, ne zbog samog razloga (mada nisam ni koristila drogu, ne pijem, sa mužem od 19 godine, nisam imala ni transfuzije, tetovaže i td) nego dali moj voleni muž isto ima hepatitis C. Jer ako ima ja ću da poludim, a tako sama ću se boriti. On me podržava ali se plašem okoline. Interesuje da li sam upšte krenula sa analizama u pravom pravcu, da li je to izlečivo, koliko košta lečenje ako ne čekaš na neke redovi. Kako se odnose prema tome okolina, jer u Klinici za veštačku mi odmah pokazali na vrata kako su rekli radi svoje i moje bezopasnosti bez obzira što lekarka na KLiničkom napisala da mogu slobodno u proces oplodnje. Da li tako će uvek biti, sada će me se svi bojati? I naravno nema ništa od bebe? Ljudi gde se najbolje leči ova bolest u Srbiji i kakav je redosled analiza i lečenja?
Hvala puno unapred ako mi neko odgovori! Mada se više ni u šta i ne nadam sva sam zbunjena....
Odgovori