hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

E sad malo ozbiljno, ljudi moji dragi! :lol:
Bila ja danas kod lekara, propisno su me izboli SAMO 3 puta, uzeli mi min deset onih bocica krvi i za mal nisam pocupala sestru :lol:
Lepo joj pokazem gde da bode, ponudila bih se i sama ;) al jok, mora ona da isproba po svome pa to vam je, bola me, bola i posle nekoliko uboda bez uspeha vratila se na jednu moju venicu koja je jos u zivotu :lol:
Lose su mi vene i samo na jednom mestu desne ruke imam nesto nalik na venu, ne vidis je, slabo osecas, ali vec godinama samo tu uspevaju da izvaade malo krvi :lol:
Elem, idem sutra na ultrazvuk abdomena ponovo, rekoh vam ja da me boli desna strana....ispada da ne samo sto mi je jetra naduvena, kaze dr da se i zucna kesa nadula i bolelo me je na dodir...verovatno je kamenje!Aj sad meni neko pametan da kaze sta ce meni kamenje u zuci, dovoljno mi je ono iz bubrega i kako se to leci???Ja pretpostavljam da nije strasno, kamenje ko kamenje :lol: Ali sa ovim jos nisam imala posla!
I slezina mi nije bas divna isto otekla, ali to nije strasno, nju i da izvade Boze moj, ne treba vise koliko kapiram :lol: :lol:
Daklem, sta sada sa tim kamenjeeeeem??
Inace, za sve koji ovo citaju, komisija za pegazis je u ponedeljak, daj Boze da neko bude srecne ruke, meni su slabe sanse :-? :roll: :lol:
Kisssss za sve
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

@ Quattro, drago mi je da si tu :D .

Sto se tica MM-a, spale su mu temperature sa prestankom terapije. A sto se tice pisihickog stanja.........tu vec ne mogu da garantujem :lol: , vise ne znam kakvo mu je ponasanje steceno (od terapije), a koje mu je urodjeno :lol: .

@ Tweety........ :lol: :lol: :lol: opet me zasmejavas!!

Jedna mala preporuka za sve obolele od hepatitisa: Nje bas dobro da se jetreni bolesnici izlazu mnogo suncevim zracima, jer se tom prilikom stvaraju i oslobadjaju slobodni radikali (kako je meni smesan ovaj izraz :lol: ), a oni nepovoljno uticu na rad jetre. Znam da je za vreme terapije STROGO zabranjeno izlaganje suncu, sto je nemoguce ispratiti, ali svakako se ne treba "cvariti"!!

@ Tweety.......a sad o ozbiljnom delu......ako imas kamenje, treba da ga vadis, jer svakako moze da ti donese samo probleme. :( Idi tamo na hrvatski forum, pa pronadji temu, Tec je operisao to nakon terapije (tada su mu zicni kamencici podivljali totalno), imas i slike...........nije bas prijatno........... :( Ali kada se izvadi, svi problemi te vrste nestanu.

Sto se slezine tice, koliko ja znam, mislim da se ne odrstranjuje cela, mislim da mora da ostane bar jedan mali deo.

Ti se smejes stalno, a kad si ozbiljna, onda si BAS ozbiljna! Idi vadi to kamenje sto pre (ako je kamenje u pitanju)!!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:@ Quattro, drago mi je da si tu :D .

Sto se tica MM-a, spale su mu temperature sa prestankom terapije. A sto se tice pisihickog stanja.........tu vec ne mogu da garantujem :lol: , vise ne znam kakvo mu je ponasanje steceno (od terapije), a koje mu je urodjeno :lol: .

@ Tweety........ :lol: :lol: :lol: opet me zasmejavas!!

Jedna mala preporuka za sve obolele od hepatitisa: Nje bas dobro da se jetreni bolesnici izlazu mnogo suncevim zracima, jer se tom prilikom stvaraju i oslobadjaju slobodni radikali (kako je meni smesan ovaj izraz :lol: ), a oni nepovoljno uticu na rad jetre. Znam da je za vreme terapije STROGO zabranjeno izlaganje suncu, sto je nemoguce ispratiti, ali svakako se ne treba "cvariti"!!

@ Tweety.......a sad o ozbiljnom delu......ako imas kamenje, treba da ga vadis, jer svakako moze da ti donese samo probleme. :( Idi tamo na hrvatski forum, pa pronadji temu, Tec je operisao to nakon terapije (tada su mu zicni kamencici podivljali totalno), imas i slike...........nije bas prijatno........... :( Ali kada se izvadi, svi problemi te vrste nestanu.

Sto se slezine tice, koliko ja znam, mislim da se ne odrstranjuje cela, mislim da mora da ostane bar jedan mali deo.

Ti se smejes stalno, a kad si ozbiljna, onda si BAS ozbiljna! Idi vadi to kamenje sto pre (ako je kamenje u pitanju)!!!
eeeeee :lol: taman sam htela da se otarasim slezine, ma i zucnu kesu bih izvadila da moze :lol: sto manje organa manje problema :lol: ja volim stara kola, sa 5 pokretnih delova, a ne ove moderne kompjuterske zezancije :lol:
Salu na stranu, ja jedva prezivljavam ovo, ajme meni, boli na sve strane, i napred i sa strane i pozadi, valjda refleksno...ali kad mu dam ja refleks ima da vidi sta ga je snaslo :lol:
Ah sunce nase milo :( :( :( pa kako cemo sada u soping???
Ajmo da pisemo peticiju da nam otvore prodavnice i do nekih 22-23h, taman za nas :lol:
Ne nadjoh ja onu temu sa tecom i kamenjem, ali ne odustajem, nacicu je ja :lol: a ti ako je nadjes pre mene pusti pp :lol: :lol:
Eh, ja sto se vise smejem to mi je losije, a danas ceo dan ne prestajem da vristim od smeha :lol:
Jedno ne kapiram, jer su ovi kamencici posledica mog siznutog teleta, ili ovog virusa, kapiram ako jetra slabije radi to sto treba da radi, cesce dolazi do zapusavanja nog kanala izmedju jetre i z kese, ako ga ima, ne secam se biologije iz srednje ali tako mi je nesto u glavi :lol: :lol:
Di nam je Djuu ovih dana, Djuuuuuuu :lol:
Ljubim vas sve, odo ja ponovo u krevet da se smejem :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Tuj sam Jecka.
Gnjavimo se po ovoj vruicinstini, juce sam bila premorena, nisam bila u stanju da kuckam ali sam vas citala, naravno. :wink:

I stvarno ne mogu da verujem sta te sve snaslo!!! :o :o

Zuc se stvara i luci u jetri a koncentrise u zucnoj kesi pa ti se verovatno sve to desava zbog tvoje "fibrozice".
Trebala bi sto kaze Majce da se resis tog kamenja jer ono moze da "krene" ne daj Boze i da zacepi zucne kanale i onda nastaje kurslus. Znaci ako imas kamenje dobro je dok miruju ali ako se pokrenu moze da nastane infekcija i da dodje do ostecenja hepatocita. A samo ti draga moja jos to fali.
A ja nisam bas strucna za te stvari, ne znam sta bi ih moglo pokrenuti ali mislim da bi bilo bolje da se izvade.
Nemam pojma, stvarno. :cry: :cry:

A sto se komisije tice ja ti drzim palceve, mada ni sama ne znam kako bi ti podnela terapiju u takvom stanju.
Mislim da je bolje da odradis kompletan "remont" pa onda na terapiju (u medjuvremenu u onaj tvoj soping :lol: )

Doneo mi je tata neko Rochovo uputstvo za lecenje Pegasysom gde lepo pise ono sto vec svi znate, a odnosi se na tebe Jecka da nivo TSH i T4 mora da bude u granicama normale. A moze se primati pegasys ako postoji disfunkcija tireoidne zlezde koja se lekovima moze dovesti u red.
Znaci daju ti lekove, TSH se dotera u granicu normale i onda po Pegasys.

I htela sam svasta da vam napisem ali evo mali je spavao citavih 10 minuta i probudio se.
Moram da idem sad, pocinje treninng. :lol: :lol: :lol:

Kuckamo se posle
Ljubi vas Djuu
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Gde ste drugari? 8)

Evo nesto sto se meni ucinilo zanimljivim a sto me zivo interesovalo i nadjoh to konacno u ovom uputstvu za Pegasys.
Tu mozda lezi odgovor na pitanje zbog cega je ovaj lek tooliko skup.

Pegalovani interferon alfa-2a se dobija konjugacijom interferona alfa- 2a sa polietilen glikolom (bismonometoksipolietilen glikolom).
Interferon alfa-2a je proizveden biosintetski, koriscenjem rekombinantne DNK tehnologije, pri cemu se gen za inerferon kloniranog humanog leukocita ubacuje u Escherichiu coli, gde dolazi do njegove ekspresije i sinteze interferona alfa-2a.

Bas interesantno.
To je prava nauka, matemmatika :lol: :lol:
Zezam se sa ovim matematika, ali secate se te pesmice od Branka Kockice? :P Ma sto posto ste zaboravili. Ja sam to slusala pre zabavista jos i evo ubih se opet slusajuci kockicu, kolibre, Dragana lakovica.
Ma super muzikica, popravlja mi raspolozenje.

Nego otisla sam sa teme, skroz.
Udarila vrucina u glavu 8)

Uputstvo za Pegasys je katastrofa. I sad se tek radujem sto mi ne treba terapija
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Dobro jutro drugari :lol:
Eeeeh, Dju sve ti je to show program ;)
Kaze mi dr da mi kamencici jos nisu krenuli, a ja poludeh od bolova :)
Ne znam da li me je zezao ali mi rece da su mi se oni i u bubrezima pokrenuli :lol:
Tek sto me zuuuub boliiii :lol:
Prespavah ceo dan, bas sam nikakva, doduse rece mi covek da mirujem, mirujem i mirujem, pa moram da ga slusam :lol:
Ma meni su T3,T4,TSH normalni, ne valja samo uuh, slagacu sada al mislim tgat ali nije nesto mnogo povisen, a endokrinolog mi je rekao da ne dolazim dok ne zavrsim sa terapijom i da to nema veze sa pegijem :lol:
Sto se ostalih hormona tice cekam te kortikosteroide ali i to posle pegija...znaci ima da se nacekam :lol:
Citam sada na onom hr forumu i mnoge mi stvari nisu jasne, kako je to regulisano kod nas!!
Tamo pise da imamo pravo i mi sa lakom fibrozom ako je alt 2x povisen, a meni je alt 140 a onaj drugi 90, znaci 4 i 3 x vece od ref vred. Da li to znaci da ipak ima nade?I sta pokazuje taj odnos izmedju njih, jerbo je meni on uvek veci od jedan...cemu sada to?
Drugo nisam razumela, sta im je onaj pegintron? Postoje li kod nas te inekcije koje se daju podkozno, da mozemo sami da se bockamo jer sam ja mislila negde i putovati, a to nije moguce ako moram 1 nedeljno da dobijam inekciju :lol: :lol:

Sto se skupoce tice, meni se cini da je ribavirin skuplji, ipak je on 60 000 din mesecno, a sad zasto..hm bice da je matematika :lol:
Tatatatiraaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol:
Nije to draga moja vrucina nego nedostatak sopinga ;) :lol:
Uuuh, valjda ce ovaj diklofenak duo da radi inace otegnucu papke od bolovaaa :lol:
Ljubim vas punooooo
Odo ja ponovo spavatiiii :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Svega ima...sad sam se setila da vam kazem...
Cula sam danas na infektivnoj ragovor jednog pacijenta i dr...
Taj decko, covek, kako bih rekla...imao je transaminaze oko 380 i posumljaju oni na hepC, medjutim nije imao antitela, kazu negativan...urade oni njemu biopsiju i nalaz biopsije kaze "hepatitis C ", on uradi ponovo i ponovo nema antitela u krvi na hepC, i tek sad PCR test je pokazao da je ipak u pitanju hepatitis C...ko ce ga znati kakvih sve slucajeva ima!On i dalje nema antitela na hepatitis, a ima laku fibrozu kao i ja i pozitivan pcr :( Svega ima :lol:
Puno ljudi covek tamo upozna :lol:
Kako sam dugo cekala gore, upoznam neku zenu koju je krpelj ujeo, oteklo joj to mesto ujeda, pocrvenelo...bila ti ona kod dermatologa i svih zivih dr-a i nista i posle mesec dana dolazi joj prijatelj u posetu, neki drmrfr profa i uzbuni se kad je vidi...kaze tipican primer Lajmske bolesti....
kome verovati?? :lol:
Odo ja sada
kisss
Sta cu kad vas volim pa mi se i ne ide :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Tu li si tweety, snimila sam te.
Evo nesto za tebe.

Prepiska (to moram da napomenem) iz knjige dragog mi dr tate.

zucni konkramenti (kamencici) se javljaju cesce kod gojaznih osoba i kod osoba sa pozitivnom porodicnom anamnezom.
Bilijarni konkramenti mogu biti holesterolskog,mesovitog i pigmentnog porekla.
etiologija:
Smatra se da je najcesci uzrok nastanka konkremenata u bilijarnom traktu poremecen odnos izmedju holesterola, fosfolipida i zucnih soli, sto dovodi do prezasicenosti zuci holesterolom.
Pigmentni konkrameni nastaju cesto kod hronicnih hemolitickih procesa, koji dovode do povecane sekrecije konjugovanog bilirubina u bilijarni trakt.

klinicka slika
U 50% bolesnika prisustvo konkremenata u zucnoj kesici ne daje bilijarne kolike.
U ostalih bolesnika se javljaju bolovi, koji nastaju pri ulasku konkremenata u cisticni kanal ili holedohus.
Bol je u vidu pritiska u epigastrijumu ili ispod desnog rebarnog luka i siri se u ledja,desnu plecku i desno rame.
Javlja se nekoliko casova posle uzimanja masnih obroka, nerviranja, truckanja i dr.
Pracen je mukom, gadjenjem, retko povracanjem.Pojava temperature obicno ukazuje na nastanak komplikacija.

dijagnoza
Postavlja se najcesce pomocu ultrazvuka

Lecenje
daju se spazmolitici, po potrebi i analgetici. Definitivno lecenje predstavlja holecistektomija.

To ti se draga moja sve strucno zove CHOLELITHIASIS (holelitiazis)

Ljubi vas sve Djuu
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Tu li si tweety, snimila sam te.
Evo nesto za tebe.

Prepiska (to moram da napomenem) iz knjige dragog mi dr tate.

zucni konkramenti (kamencici) se javljaju cesce kod gojaznih osoba i kod osoba sa pozitivnom porodicnom anamnezom.
Bilijarni konkramenti mogu biti holesterolskog,mesovitog i pigmentnog porekla.
etiologija:
Smatra se da je najcesci uzrok nastanka konkremenata u bilijarnom traktu poremecen odnos izmedju holesterola, fosfolipida i zucnih soli, sto dovodi do prezasicenosti zuci holesterolom.
Pigmentni konkrameni nastaju cesto kod hronicnih hemolitickih procesa, koji dovode do povecane sekrecije konjugovanog bilirubina u bilijarni trakt.

klinicka slika
U 50% bolesnika prisustvo konkremenata u zucnoj kesici ne daje bilijarne kolike.
U ostalih bolesnika se javljaju bolovi, koji nastaju pri ulasku konkremenata u cisticni kanal ili holedohus.
Bol je u vidu pritiska u epigastrijumu ili ispod desnog rebarnog luka i siri se u ledja,desnu plecku i desno rame.
Javlja se nekoliko casova posle uzimanja masnih obroka, nerviranja, truckanja i dr.
Pracen je mukom, gadjenjem, retko povracanjem.Pojava temperature obicno ukazuje na nastanak komplikacija.

dijagnoza
Postavlja se najcesce pomocu ultrazvuka

Lecenje
daju se spazmolitici, po potrebi i analgetici. Definitivno lecenje predstavlja holecistektomija.

To ti se draga moja sve strucno zove CHOLELITHIASIS (holelitiazis)

Ljubi vas sve Djuu
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

De si Djuuu draga :)
Hvala ti puno na ovome, bas je korisno, pojma nisam imala o ovom kamenju...
POSTOJI SAMO 1 PROBLEM :lol: :lol: :lol:
Meni su i holesterol i trigliceridi JAKO niski :lol: :lol: :lol:
Holesterol se krece oko 3.5 obicno (donje gran je 3.9) a trigliceridi se spustaju i do 0.2 :lol: Kako se sad to uklapa? :lol:
E, da i gvozdje koje mi je pre mesec dana bilo 6 sada je 30 :roll: :lol:
Sve oko jetre mi je bas povecano, gama gt, i ta cuda, ali i sad i bilirubin, fibrinogen (odakle mi reuma :lol:) i neka Laktat dehidrogenaza, a sta mu to dodje nemam pojma :lol:
ljubi vas vas medicinski fenomen :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Au al ste bile vredne vas dve :lol: , nadam se da cu uspeti da obuhvatim sada sve sto sam htela da kazem dok sam vas citala!! :lol:

Tweety, vrlo je moguce da je tom decku hepatitis ulovljen u akutnoj fazi (ovo je samo moje misljenje), ILI.........moze da se desi da je sam izbacio virus, ima tamo na hr forumu opisano to "stanje", gde se organizam sam izbori sa njim (mada samo u 2% slucajeva), ali cini mi se da je tada HCV ukupni pozitivan??!! :roll: Sve sam pomesala, ali ima tamo sigurno o tome.

Sto se tice tebe i gvozdja, kao sto vec rekoh-hoce gvozdje da divlja kod hep C, MM je imao 43!!! I sada treba da ga smanjujes, jer se ono talozi u jetri, a to nije dobro (mozda da povremeno uradis feritin da se vidi i to).

Tvoja antitela za stitnu ukazuju na to da ti imas Hasimoto tireoiditis-autoimuno oboljenje stitne zlezde (to je ono sto imam i ja)i bez obzira sta ti tvoj endokrinolog rekao, te rezultate OBAVEZNO nosi na infektivnu, da ne napravis jos grdje stanje ako krenes na terapiju (jedna devojka jedva izvuce zivu glavu, jer je imala problema sa stitnom i pre terapije, a pod terapijom je podivljala totalno!!!). Tako da se nije sa tim zezati, ovo ti najozbiljnije kazem! :wink: Ako na infektivnoj procene da mozes-onda mozes, a svi ostali sta pricaju, okaci macku o rep. Mi sto se ovde skupismo, mogle bi svima njima da odrzimo dobrano predavanje o hepC. Mrtva sam ozbiljna!! (ne mislim da ove sa infektivne :) )

Sto se tice komisije i terapije, kod nas tu pravila ocigledno nema, i nemoj se oslanjati na hrvatsko zdravstvo i sta tamo citas, jer su oni udaljeni od nas bar par svetlosnih godina........ :roll: Dok mi dotle stignemo, nasi praunuci ce da osede....... :-?

Pegintron je isto sto i Pegazis, samo je druga firma u pitanju. I da, nema sanse da se kod nas desi da dobijes terapiju i nosas sa sobom, da se "sama pikas", TO NI POD TACKOM RAZNO!!! Jer ovde svaka doza ide na potpis, dr Pelemis (nacelnik) je potpisuje, tako da na to zaboravi, a i mora da se cuva na hladnom, prema tome................ZABORAVI NA TO!! Cak da si iz drugog grada, morala bi da dolazis jednom nedeljno na terapiju (pa makar i autobusom), jer cak ni to nije regulisano da primas u lokalnom DZ mesta gde zivis (jedna zena je svakog petka dolazila iz Loznice da je ubodu, i vracala se autobusom kuci...i tako 11 meseci, inace, bila je na drugoj "kuri", jer je nakon prve postala pozitivna opet nakon godinu dana!! :( Inace, bas njoj se desilo da joj stitna ode u aut tokom prve terapije i pravila je zbog toga pauze, te misle da joj se virus ponovo razbudio zbog tih prekida, krenula je na drugi krug uz tako poremecenu stitnu, i za divno cudo, dovela se skroz u red tokom drugog kruga terapije. ;) Tako da pravila nema. Inace, kad vec pricamo :lol: za vreme drugog kruga terapije, nije bila pazljiva i mnogo se kretala medju ljudima, pokupila je neki virus, i 80% ogluvela na jedno uvo!!! Opet je pravila prekid :( i to 5 nedelja dok se to saniralo, mislili su da je ogluvela od Pegija, ali ispade da nije............bila je negativna na kraju!!!

Al bolje se ne zamaraj sa toliko prica, jer ih stvarno tamo na klinici mozes masu pokupiti, a sluze samo da zbune!! :lol:

@Djuu uputstvo je zaista katastrofa, ne znam da li si drzala u rukama uputstvo iz kutije Copegusa, ima bar metar papira unutra....... :(

Jesam li ti lepo pricala da se radujes rezultatima biopsije, a ti mi nisi verovala!! :wink:

Ljubim vas sve, majja :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Gde si Majce, nocna pticice?
Da, da, uputstvo je katastrofa, i ovde ima metar papira, procitala sam sve od reci do reci, cak nekoliko puta i sve sam srecnija i srecnija zbog svoje drage jetrice.

A ti tweety, dragi nas fenomenu u svim pogledima, nemas ti draga moja reumu, sve ti je to zbog C. Fibrinogen pokazuje sem reumatskih procesa i zapaljenske procese.I on se sintetise u jetri i moze da bude povisen kod infektivnih obolenja.
Meni su naprimer jako poviseni reuma faktori, CRP vristi koliko je velik. Inace sam sama sebi radila te analize i bas mi bilo smesno sve to. Ne moze covek da ih odradi do koje granice idu.
I naravno pala je i poseta reumatologu a od reume nista.
To je sve zbog dragog nam virusa koji je ko zna sta sve u stanju da poremeti u organizmu.
Do nedavno, pre 15-ak godina, C se zvao nonA-nonB nije bio ni A ni B, nesto novo, neispitano. Posle su ga krstili, mozes misliti dali mu ime ali ja tvrdim da je jos uvek dovoljno neispitan i da smo mi svi mozda medju poslednjim (nadam se) pokusnim kunicima.

Sto se LDH (laktat dehidrogenaze) tice to je enzim koji se nalazi u jetri,srcu, bubrezima... povisen je kod mnogih stanja pa i kod hepa, tako da ti je i to zbog C.

Imali kod tebe dragi moj fenomenu :wink: nesto da je u granici normale?

Drzi se, mislim da imas dobre sanse da dobijes Pegasys i ja ti to stvarno od srca zelim.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

:lol: :lol:
Djuu napisao:dovoljno neispitan
:o

Nedovoljno ispitan, to htedoh reci.

:P
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Evo i mene vrednice moje, pa kad ste stigle sve to ispisati :lol:
Cek Majce sad si me zbunila. Hasimoto, to sto ti imas je kad ti je antitpo povisen koliko sam shvatila, a meni je on ok, povisen mi je tgat samo :roll: onda mi nista nije jasno!
Pazi Pelemis mene i vodi i on mi je rekao da je to ok, tj da trazim od profesora Lakica mog endokrinologa da moja stitna moze da podnese terapiju , a ovaj je napisao:
"U pacijentkinje nema elemenata za dijagnozu zapaljenja tireoideje, nema poremecaja gradje i funkcija je u granicama normalne.Postoji izolovano povisen titar anti Tg antitela.S druge strane pacijentkinja ima izrazene ..... (to ostavljam sebi nema veze sa ovim :lol:), oticanje nogu, ciklusi do 4 godisnje, zbog cega je indikovano endokrinolosko ispitivanje.Ukoliko to tretman hepatitisa C dozvoljava potrebno je nastaviti endokrinolosko ispitivanje,posle regulisanja ovog lecenja."
Onda pise da kad zavrsim to da mu se javim na kliniku, blablabla :lol:
Sad Majjce, ovo nije hasimoto koliko sam tebe ispratila!

Eh majjce, sto se onog decka tice, ma on NEMA antitela, kao da nikad nije dosao u akutnu fazu,jer kad dodje svako u kontakt sa virusom prvo se razviju antitela....a on vec ima fibrozu jetre i pcr test mu je pozitivan, ne znam koliko kopija virusa vec ima... :roll:
Hm, kako se smanjuje gvozdje???Pa pre mesec je bilo ispod normale, a nista specijalno nisam radila :lol: :lol:
Ma ima nesto da izmuvam Pelemisa :lol: ako mi sad odobre iako ne verujem da hoce necu moci na more :lol: :lol: To nije fer, nisam isla godinama :lol: Sad me je taman zvao prijatelj kod njega :lol: Ma drzacu ga u moru u hladnoj vodi, a jos je i slana, de ces bolje :lol: :lol:
:lol: Znaci sve je zbog C :lol: Supeeeeeeeeeeer :lol:
To je ipak bolja varijanta :lol:
Eeeh drage moje, verovale il ne, ja sam tek ustala pre pola sata :lol: Pojma nemam sta mi je,ili me uzasno boli sve ili me obori u krevet, ali ne bunim se :lol:
Da li mi je nesto u normali?? Cek da razmislim...jesteeee :lol:
Valjda ovaj virus jos nije delovao na centar za smeh :lol: :lol: Mada i ako ga poveca, necu se bunim :lol: :lol:
Ljubim vas punoooo
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao::lol: :lol:
Djuu napisao:dovoljno neispitan
:o

Nedovoljno ispitan, to htedoh reci.

:P
Nemoj sad da se vadis :lol: :lol:
Th: soping, soping, soping, 3x dnevno po 3h :lol: Ako nema rezultata, povecati ga na 5x dnevno :lol: i naravnoda svrnes uskoro u Bg da pijemo kafu :lol:
Odgovori