Miles,
Na Studentskoj poliklinici mozes da uradis Anti HCV test.
23. maja u okviru obelezavanja dana Borbe protiv hepatitisa, tu je radjeno testiranje, gde je udruzenje HRONOS, svojim aktivnostima podsticalo ljude da se testiraju. Tako da i tamo imaju markere za C virus.
Ukoliko trenutno nemaju, ne znam zasto ne bi uradio markere bilo u kojoj privatnoj laboratoriji.? Ako ne zelis da to radis u Beogradu, mozes slobodno da odes bilo u koji drugi grad u neku privatnu laboratoriju, jer kad to uradis kod privatnika i ako je neko anti HCV +, oni su zakonski obavezni na diskreciju, a i nemaju pravo da sami prijave zavodima za zdravlje, mogu samo da ti kazu da isto to uradis u nekoj od drzavnih institucija, da bi mogao da uradis nesto na tome da krenes u pricu. A ako si Atni HCV -, time bolje.
U sustini, svako testiranje je anonimno, samo kako ga ti organizujes.
Gabol, ja sam bio u Kumboru u vojsci. Znate svi kako je na moru na asvaltu. Plus sto je moja " kucica " bila kao baraka. Jedan sprat gde je plafon visine kao u standardnoj spavacoj sobi. Jun, gledas na ulici kako se ljudi setaju u kupacima, a ti u svoj vojnoj uniformi. Jos beretka na glavi. Tu sam i napravio malu celu na potiljku ( srecom nije toliko primetna ). Ali to je hladnjaca u poredjenju sa ovim vozom. Ne znas sta je tu u pitanju. Taj voz se postavlja negde oko 12 sati i stoji na Suncu do polaska. Vrata se otvaraju u 16.30 i to je prilika da se malo proluftira, a do tada je zatvoren kao konzerva. I onda ti sa lepe toplote ili vrucine, koju ja bez obzira na sve obozavam, jer na otvorenom mozes i da dises ulazis u tek otvorenu konzervu koja nema ni malo vazduha i za kratko vreme se napuni " sardinama "

.
Izvadio sam juce rezultate. - prosli put ( sada ).
Le - 8.49 ( 7.08 )
Tr - 311 ( 225 )
Er - 4.83 ( 4.71 )
Hgb - 138 ( 141 )
Bil. ( U ) -
23.6 ( 20.1 )
Bil. ( D ) - 4.6 ( 3.9 )
AST - 35 ( 37 )
ALT - 63 (
70 )
Ja sam licno zadovoljan rezultatima, samo nisam siguran za ALT. Evo kakve su vrednosti bile do sada. Samo su spale posle prve vakcine. Prve prednosti sto cu napisati su bile pre prve doze.
ALT 62 - 51 - 63 - 70
Znaci neki stalni skok. E sad ne znam kako bi bilo da radim to svake sedmice, jer je ovaj poslednji nalaz radjen posle tri doze, a prethodna tri nalaza u razmaku od sedam dana.
U ponedeljak kontrola, pa cu videti sta ce Delic da mi kaze, jer se vratio sa seminara, pa ce u ponedeljak raditi u ambulanti. U jedno sam samo siguran. Da 100 % ostajem na punoj dozi do sledece kontrole.
Narode, pozdravljam vas i budite mi dobro!!!