hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Gabol, FENOMENALNO!!! :D I to si pregurao, nadam se da noga sad nece raditi!!! :D :D :D Izvini!!! :D To je odlicna vest!!! Sad GO! GO! GO! :wink: Necu komentarisati tvoje reultate transeminaza, jer je Gem vec rekla, a i svi to vec znamo.
Mogu ti reci da se jesam uspavao. Za vikend sam bio na planini na svezem vazduhu i tako sam se odmorio, a ujedno me je opio taj cist planinski vazduh da me mrzi da izadjemiz kuce na ovdasnji vazduh ( u kuci imam cist planinski vazduh uz pomoc Jonizatora - Ozonizatora :D :D :D :D :D ). Tako da odmaram, jer me od sutra ceka nova jurnjava oko uputa, pa Beograd, pa u petak analize krvi. Sve ja citam, ali me iskreno mrzi da lupam po tastaturi. Krenem, napisem jednu recenicu i obrisem sve. Naisao mi je takav period. :-?
Miles, OPUSTI SE!!! Sve je to normalno!!! Ne razmisljaj, vec pusti da ON radi svoje!!! :wink:
POZDRAV SVIMA!!!
gabol001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 11:03 am

Post od gabol001 »

dzonik82 napisao:Gabol, FENOMENALNO!!! :D I to si pregurao, nadam se da noga sad nece raditi!!! :D :D :D Izvini!!! :D To je odlicna vest!!! Sad GO! GO! GO! :wink: Necu komentarisati tvoje reultate transeminaza, jer je Gem vec rekla, a i svi to vec znamo.
Mogu ti reci da se jesam uspavao. Za vikend sam bio na planini na svezem vazduhu i tako sam se odmorio, a ujedno me je opio taj cist planinski vazduh da me mrzi da izadjemiz kuce na ovdasnji vazduh ( u kuci imam cist planinski vazduh uz pomoc Jonizatora - Ozonizatora :D :D :D :D :D ). Tako da odmaram, jer me od sutra ceka nova jurnjava oko uputa, pa Beograd, pa u petak analize krvi. Sve ja citam, ali me iskreno mrzi da lupam po tastaturi. Krenem, napisem jednu recenicu i obrisem sve. Naisao mi je takav period. :-?
Ma šta mi se izvinjavaš, noga (a i moja luda glava) je naučila svoju lekciju. Hvala na podršci. Ti si sad otprilike na pola do prvog PCR-a. Samo teraj i tebi će biti negativan.
Jel si video šta ti je planina napravila. Mnogo je bolje od kućnog jonizatora. Samo tako nastavi, što više boravaka na čistom vazduhu i suncu i virus nema šanse. Ne znam da li su ljudi upoznati sa činjenicom da je sunce prirodna antivirusna terapija. Samo izlaganje suncu ubija viruse. Dobro, neće ubiti baš ovaj koji mi imamo, ali u svakom slučaju će dati svoj veliki doprinos u borbi protiv njega. Evo, pošto sam još uvek hendikepiran sa nogom u gipsu (nadam se da ću ga skinuti danas), već osećam veliki nedostatak svega toga :cry: . Čim skinem gips, videću koliko mogu da hodam pa pravac u planinu prvom prilikom.
Naleteo ti je period "mrze" za radom na kompu. Sasvim normalno, čovek treba da se odmori od svega što mu trenutno smeta i da se bavi nekim drugim stvarima (npr odlazak u prirodu). A stvarno i ta jurnjava za uputima, nalazima, rezultatima laboratorije baš poneki put zna da opterećuje čoveka. Šta ćeš takva nam je sudbina ove godine, proći će i to brzo.
Puno, puno pozdrava svima od Gabola
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miles Davis »

Gabol odlične vesti, fala bogu da si dobio te rezultate zbog svog mira i pozitivne reakcije, sada je sve mnogo lakse da se podnese :)

Nesto sam pričao sa Simonovićkom danas, ona mi reče da posle 4. nedelje obavezno imam kontrolu i da im donesem kompletnu krvnu sliku, e sada nisam pitao konkretno, ali sam shvatio da će raditi PCR tada? Znate nešto o tome, PCR-u nakon 4 nedelje?
E da ja sam primio i drugu dozu Pegazisa 180mcg, reakcija je znatno blaža od prošlonedeljne, mada opet blaga 37.4 temp.
Osecam se oki doki :P

Pozd za eqipue

P.S. Danas bila neka ekipa po pegazis, dok sam cekao otpusnu listu stajao malo pored, pomislih da nije neko od vas medju njima : )
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

pa to ti je po novom...PCR posle 4-te nedelje da se utvrdi da li si super brzi responder na th. ja izgibo' pričajući. :P

a i inače bi trebalo mesečno da kontrolišeš, kako kompletnu krvnu sliku...tako i transaminaze i već sve što ti dr odredi - alt, ast, ggt, glikemiju, ureu ... ma, uradiš kompletnu biohemiju.

bogami, simonovićka kod tebe ispala laf...sve radi kako treba. :wink:
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

Miles Davis napisao:Gabol odlične vesti, fala bogu da si dobio te rezultate zbog svog mira i pozitivne reakcije, sada je sve mnogo lakse da se podnese :)

Nesto sam pričao sa Simonovićkom danas, ona mi reče da posle 4. nedelje obavezno imam kontrolu i da im donesem kompletnu krvnu sliku, e sada nisam pitao konkretno, ali sam shvatio da će raditi PCR tada? Znate nešto o tome, PCR-u nakon 4 nedelje?
E da ja sam primio i drugu dozu Pegazisa 180mcg, reakcija je znatno blaža od prošlonedeljne, mada opet blaga 37.4 temp.
Osecam se oki doki :P
Hvala Miles.
Kao što reče Gem, ako ti je tako rekla Simonovićka, onda je to već početak primene novog metoda. Vidim da primaš punu dozu, možda to tako rade samo sa takvim pacijentima, jer šta može da se očekuje kod mene posle 4 nedelje sa 90 mcg po komadu.
Drago mi je da imaš blažu reakciju, srediće se to sve. Ako se ti osećaš dobro, onda nema da se brineš.
E ljudi, upravo sam došao kući bez gipsa na nozi. Konačno su mi ga skinuli. Još jedno dve-tri nedelje smanjenih aktivnosti (uključujući i kupke u lavoru sa morskom solju) i vraćam se na staro. Ma šta 2-3 nedelje, srediću ja to za upola toliko :P
Što se tiče ekipe, mislim da Džonik dolazi sredom. Moj dan je petak. Inače dok sam ležao na odeljenju, primetio sam da im je ta sreda udarni dan, najviše ljudi dolazi tada!
Pozdrav,
Gabol001
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Jel gledao neko emisiju na TV (Kosava cini mi se) o zeni koja je tokom boravka u bolnici zbog porodjaja dobila HCV (nesterilisani pribor!).

10 godina niko nece da je zaposli.... itd... :roll: Pola mozgova koji se toliko plase zaraznih bolesti nema pojma da je HCV 'blood borne' virus tj. da trebas da se rves sa nekim na poslu i da se iskidate na krv i meso da bi ti preneo HCV! :evil: :evil: :evil:
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Ja cekam poslednju dozu 15. oktobra da mi vade krv za PCR, jer za genotipove 2 i 3 ne rade te kontrolne PCR testove. E da sam upao kao Miles, sigurno bi mi radili. I to je super sto ce Milesu raditi nakon mesec dana, jos ako su prihvatili sve te Roche-ove studije o HCV-u i Pegasys-u bice fenomenalno.
Moj dan je cetvrtak, tako da se upravo spremam da utonem u san da bih mogao da ustanem ujutru u pet sati na voz :x .
Jeseni, meni je javila prijateljica i uhvatio sam bas sami kraj emisije ( odjavu ) tako da nisam video ni cuo sadrzaj. Kako si ti?
Sutra sesta!!! :D Kada me sutra budu boli, prosao sam cetvrtinu!!! :D
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

Jesen stize dunjo moja napisao:Jel gledao neko emisiju na TV (Kosava cini mi se) o zeni koja je tokom boravka u bolnici zbog porodjaja dobila HCV (nesterilisani pribor!).

10 godina niko nece da je zaposli.... itd... :roll: Pola mozgova koji se toliko plase zaraznih bolesti nema pojma da je HCV 'blood borne' virus tj. da trebas da se rves sa nekim na poslu i da se iskidate na krv i meso da bi ti preneo HCV! :evil: :evil: :evil:
A čekaj, nije mi jasno zašto ona uopšte govori tim facama da ima Hepatitis? Ili to piše negde (možda u lekarskom uverenju)?
Ajde ako ti nije problem, napiši nešto o tome, šta se tu dešava? Nisam gledao tu emisiju!
Pozdrav,
Gabol001
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Gabol, zaboravio sam da ti čestitam skidanje gipsa i da nikad više u životu to ne staviš na sebe!!! :wink:
Ljudi, sigurno znate kako je u kamp prikolici koja je na Suncu po celi dan!? E tako, i još gore je bilo danas u vozu kada sam se vraćao kući. :o
Danas pala šesta, ostalo osamnaest. Ujutru vadim krv i vedeću kakav će biti dalji tok događaja.
Pozdrav svima!!! :D
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

dzonik82 napisao:Gabol, zaboravio sam da ti čestitam skidanje gipsa i da nikad više u životu to ne staviš na sebe!!!
Ljudi, sigurno znate kako je u kamp prikolici koja je na Suncu po celi dan!?
Pozdrav svima!!! :D
Hvala Džonik, trudiću se da tako bude!
Ne znam da li znaš kako je to kad u vojsci svaki dan provedeš u kamionu za održavanje veze, po 12 sati na dan i tako celo leto na vrhu golog brda?
A da i sa pokvarenim vodovodom tako da ti kupanje postaje samo svakodnevni najlepši san :cry:
Šta misliš o tome? Nije bilo lako, ali i to sam prošao!
Pozdrav,
Gabol001
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član

Post od Miles Davis »

ljudovi, jel znate gde u beogradu moze da se uradi anonimno testiranje na HCV?

tnx
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Hmmmm pri studentskoj poliklinici cini mi se da pored Anti HIV rade i HbsAg testove (HBV), ali ne i Anti HCV... za to salju na infektivnu kliniku (besplatno ali verovatno ne i anonimno cim ti treba knjizica...).

U svakom slucaju svaka privatna laboratorija radi AntiHCV test, mada ne znam da li traze licnu kartu kao za Anti HIV testove.
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Miles,
Na Studentskoj poliklinici mozes da uradis Anti HCV test.
23. maja u okviru obelezavanja dana Borbe protiv hepatitisa, tu je radjeno testiranje, gde je udruzenje HRONOS, svojim aktivnostima podsticalo ljude da se testiraju. Tako da i tamo imaju markere za C virus.
Ukoliko trenutno nemaju, ne znam zasto ne bi uradio markere bilo u kojoj privatnoj laboratoriji.? Ako ne zelis da to radis u Beogradu, mozes slobodno da odes bilo u koji drugi grad u neku privatnu laboratoriju, jer kad to uradis kod privatnika i ako je neko anti HCV +, oni su zakonski obavezni na diskreciju, a i nemaju pravo da sami prijave zavodima za zdravlje, mogu samo da ti kazu da isto to uradis u nekoj od drzavnih institucija, da bi mogao da uradis nesto na tome da krenes u pricu. A ako si Atni HCV -, time bolje.
U sustini, svako testiranje je anonimno, samo kako ga ti organizujes.
Gabol, ja sam bio u Kumboru u vojsci. Znate svi kako je na moru na asvaltu. Plus sto je moja " kucica " bila kao baraka. Jedan sprat gde je plafon visine kao u standardnoj spavacoj sobi. Jun, gledas na ulici kako se ljudi setaju u kupacima, a ti u svoj vojnoj uniformi. Jos beretka na glavi. Tu sam i napravio malu celu na potiljku ( srecom nije toliko primetna ). Ali to je hladnjaca u poredjenju sa ovim vozom. Ne znas sta je tu u pitanju. Taj voz se postavlja negde oko 12 sati i stoji na Suncu do polaska. Vrata se otvaraju u 16.30 i to je prilika da se malo proluftira, a do tada je zatvoren kao konzerva. I onda ti sa lepe toplote ili vrucine, koju ja bez obzira na sve obozavam, jer na otvorenom mozes i da dises ulazis u tek otvorenu konzervu koja nema ni malo vazduha i za kratko vreme se napuni " sardinama " :D .
Izvadio sam juce rezultate. - prosli put ( sada ).
Le - 8.49 ( 7.08 )
Tr - 311 ( 225 )
Er - 4.83 ( 4.71 )
Hgb - 138 ( 141 )
Bil. ( U ) - 23.6 ( 20.1 )
Bil. ( D ) - 4.6 ( 3.9 )
AST - 35 ( 37 )
ALT - 63 ( 70 )
Ja sam licno zadovoljan rezultatima, samo nisam siguran za ALT. Evo kakve su vrednosti bile do sada. Samo su spale posle prve vakcine. Prve prednosti sto cu napisati su bile pre prve doze.
ALT 62 - 51 - 63 - 70
Znaci neki stalni skok. E sad ne znam kako bi bilo da radim to svake sedmice, jer je ovaj poslednji nalaz radjen posle tri doze, a prethodna tri nalaza u razmaku od sedam dana.
U ponedeljak kontrola, pa cu videti sta ce Delic da mi kaze, jer se vratio sa seminara, pa ce u ponedeljak raditi u ambulanti. U jedno sam samo siguran. Da 100 % ostajem na punoj dozi do sledece kontrole.
Narode, pozdravljam vas i budite mi dobro!!!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Miles,
Na Studentskoj poliklinici mozes da uradis Anti HCV test.
23. maja u okviru obelezavanja dana Borbe protiv hepatitisa, tu je radjeno testiranje, gde je udruzenje HRONOS, svojim aktivnostima podsticalo ljude da se testiraju. Tako da i tamo imaju markere za C virus.
Ukoliko trenutno nemaju, ne znam zasto ne bi uradio markere bilo u kojoj privatnoj laboratoriji.? Ako ne zelis da to radis u Beogradu, mozes slobodno da odes bilo u koji drugi grad u neku privatnu laboratoriju, jer kad to uradis kod privatnika i ako je neko anti HCV +, oni su zakonski obavezni na diskreciju, a i nemaju pravo da sami prijave zavodima za zdravlje, mogu samo da ti kazu da isto to uradis u nekoj od drzavnih institucija, da bi mogao da uradis nesto na tome da krenes u pricu. A ako si Atni HCV -, time bolje.
U sustini, svako testiranje je anonimno, samo kako ga ti organizujes.
Gabol, ja sam bio u Kumboru u vojsci. Znate svi kako je na moru na asvaltu. Plus sto je moja " kucica " bila kao baraka. Jedan sprat gde je plafon visine kao u standardnoj spavacoj sobi. Jun, gledas na ulici kako se ljudi setaju u kupacima, a ti u svoj vojnoj uniformi. Jos beretka na glavi. Tu sam i napravio malu celu na potiljku ( srecom nije toliko primetna ). Ali to je hladnjaca u poredjenju sa ovim vozom. Ne znas sta je tu u pitanju. Taj voz se postavlja negde oko 12 sati i stoji na Suncu do polaska. Vrata se otvaraju u 16.30 i to je prilika da se malo proluftira, a do tada je zatvoren kao konzerva. I onda ti sa lepe toplote ili vrucine, koju ja bez obzira na sve obozavam, jer na otvorenom mozes i da dises ulazis u tek otvorenu konzervu koja nema ni malo vazduha i za kratko vreme se napuni " sardinama " :D .
Izvadio sam juce rezultate. - prosli put ( sada ).
Le - 8.49 ( 7.08 )
Tr - 311 ( 225 )
Er - 4.83 ( 4.71 )
Hgb - 138 ( 141 )
Bil. ( U ) - 23.6 ( 20.1 )
Bil. ( D ) - 4.6 ( 3.9 )
AST - 35 ( 37 )
ALT - 63 ( 70 )
Ja sam licno zadovoljan rezultatima, samo nisam siguran za ALT. Evo kakve su vrednosti bile do sada. Samo su spale posle prve vakcine. Prve prednosti sto cu napisati su bile pre prve doze.
ALT 62 - 51 - 63 - 70
Znaci neki stalni skok. E sad ne znam kako bi bilo da radim to svake sedmice, jer je ovaj poslednji nalaz radjen posle tri doze, a prethodna tri nalaza u razmaku od sedam dana.
U ponedeljak kontrola, pa cu videti sta ce Delic da mi kaze, jer se vratio sa seminara, pa ce u ponedeljak raditi u ambulanti. U jedno sam samo siguran. Da 100 % ostajem na punoj dozi do sledece kontrole.
Narode, pozdravljam vas i budite mi dobro!!!
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član

Post od Miles Davis »

tnx dzonik
pitam zbog moje devojke koja je imala mali peh pa su joj u troli ukrali novčanik sa sve dokumentima, pa i zdravstvenom knjizicom, a nije iz bgd pa joj je malo komplikovano da u kratkom roku povadi sve te * SPAM *...
zato pitam za anonimno, jer je obicno i besplatno : )
ima u hexalab Elisa test rade na anti HCV = 1150 din
a znam da u NS ima ta mogucnost za anonimno i besplatno testiranje
raspitivao sam se ovih dana u Bg ladno ne postoji :l ili ja nisam uspeo naci pravu informaciju : )

lagano ulazim u tu celu priču biohemiskih rezultata, i na osnovu toga koliko sam ja za sada skontao odlični su ti rezultati dzonik : )

moji rez pre prve inekcije
Le 14.0(gr.8.9), Er 5.16, Hgb 160, Tr 343,, AST 18, ALT 36, bilirubin 6.9/2.8,
glikemija 6.4, urea 4.9, proteini 77, PV 11.6 sek.

pre druge doze Pegasys-a
Le 9.6(gr. 4.1), Er 4.82, Hgb, 143, Tr 196, bilirubin 28.6/7.6, AST 23, ALT 37
Odgovori