hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Miles Davis napisao:Le 14.0(gr.8.9)
Le 9.6(gr. 4.1)
Miles,
Evo ti odgovora na tvoju reakciju na prvu dozu Pegazisa. Leukociti su ti bili pre prve poviseni, jer si imao neku upalicu ili prehladu koju nisi osecao, pa je tvoj organizam zbog toga tako burno odreagovao. Vidis posle druge doze Leukociti su ti spali u okvire normale i relativno normalno si odreagovao.
Ne znam kako finansijski stojite ( tvoja cura i ti, ali ako moze da ode do NS-a, bilo bi mnogo jeftinije nego da radi privatno. A sto se tice vadjenja novih dokumenata, ne treba uopste puno vremena.
Ako je zaposlena i prijavljena, njoj je potrebno samo da prijavi nestanak licne karte i zahtev za novu i to je gotovo za dva dana. I onda u firmi da trazi novu zdravstvenu knjizicu, a za to nisam siguran koliko moze da potraje, ali verujem da je i to veoma kratak period.
A ukoliko je nezaposlena, treba joj jedan dan da izvadi novu knjizicu.
1. da ode na zavod za zaposljavanje da uzme uverenje da je nezaposlena.
2. da ode u RZZO da uzme formulare koje ce da popuni i u sudu sa dva svedoka da overi
3. sa radnom knjizicom, uverenjem iz NSZ i overenim formularima se vraca na salter RZZO-a i saceka u redu i zavrsava posao.
U svemu tome je pitanje koliko joj je sve to daleko i udaljeno jedno od drugog. Ako je malo vise, treba joj najvise dva dana.
A da, zamalo da zaboravim. Za sve to ce joj trebati uverenje o drzavljanstvu i izvod iz meticne knjige rodjenih. Da ne bi placala vadjenje tih dokumenata, kada bude trazila neka kaze da joj je to potrebno za posao.
Sad samo da se raspitate kolike su takse za vadjenje L.K. i kolika je taksa za overu formulara iz RZZO-a u sudu.
Malo sam razvukao pricu, izvinjavam se svima, ali se nadam da sam razumno napisao. :-?
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

p.c. U svakom slucaju, njoj ce ta dokumenta biti potrebna, pa ce morati da ih izvadi. A ako vec sada razmislja o testu ( pretpostavljam zbog cega, ali nema potrebe za tim ) i kako da uradi analizu, bilo bi najbolje da to sve uradi odjednom.
gabol001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 11:03 am

Post od gabol001 »

dzonik82 napisao: Gabol, ja sam bio u Kumboru u vojsci. Znate svi kako je na moru na asvaltu. Plus sto je moja " kucica " bila kao baraka. Jedan sprat gde je plafon visine kao u standardnoj spavacoj sobi. Jun, gledas na ulici kako se ljudi setaju u kupacima, a ti u svoj vojnoj uniformi. Jos beretka na glavi. Tu sam i napravio malu celu na potiljku ( srecom nije toliko primetna ). Ali to je hladnjaca u poredjenju sa ovim vozom. Ne znas sta je tu u pitanju. Taj voz se postavlja negde oko 12 sati i stoji na Suncu do polaska. Vrata se otvaraju u 16.30 i to je prilika da se malo proluftira, a do tada je zatvoren kao konzerva. I onda ti sa lepe toplote ili vrucine, koju ja bez obzira na sve obozavam, jer na otvorenom mozes i da dises ulazis u tek otvorenu konzervu koja nema ni malo vazduha i za kratko vreme se napuni " sardinama " :D .
Dobro, dobro verujem ti.
Što se tiče ovih rezultata, niije mi jasno zašto toliko često radiš kompletnu laboratoriju. Svi krvni nalazi su ti u principu OK, jetreni nalazi su ti takođe tu negde i mislim da nemaš nikakvih razloga za brigu. Transaminaze osciluju, to i sam znaš i nemoj da se opterećuješ time i da razmišljaš da radiš analize svake sedmice.
Da Delić je tu, iako su mi pre nedelju ipo dana rekli da je na odmoru. Baš juče dok sam uparkiravao kola ispred klinike, on je upravo isparkiravao svoja. Mahnuli smo jedan drugom u znak pozdrava i svako na svoju stranu.
Samo još nešto, ukoliko vam se učini prilikom pisanja poruke i slanja iste, da nešto nije prošlo, nemojte se vraćati na opciju pisanja poruke i da dajete opet komandu "Pošalji". Bolje je da u novom prozoru otvorite opet sajt sa forumom i da proverite da li je poruka poslata. Uglavnom je sve u redu a to što daje poruku o grešci, to se uglavnom server negde zaglupi. Na taj način ćete izbegnuti dupliranje poruka.
Pozdrav,
Gabol001
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Prethodne rezultete sam radio pre tri nedelje ( vakcine ), a pre toga, standardna procedura. Evo sada posle danasnje kontrole cu raditi analize posle cetiri vakcine. Naravno i dalje primam 180 mcg :D . Znaci da cu promiti prvih deset doza punih!!! :wink:
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miles Davis »

ma cela komplikacija, misim sa tim papirima, bogte mazo treba čuvati * SPAM *, pogotovo sada ove nove LK i * removed * pa to se čeka po dva meseca samo da predaš papire, barem je tako ovde u bg
ma pajz, i ja želim da se ona testira, zbog njenog mira...znam da se ne prenosi tako, zna i ona, sve je to ok...ali negativan antiHCV je negativan anti HCV ako me razumete : )

ja sam primio i treću dozu pegazisa danas, 180mcg :D
i tako ide to nekako svojim tokom :)

ipak ništa od onog PCR-a nakon 4 nedelje, da bi se video virološki odgovor, direktno sam pitao doktorku danas, kaže nemaju ''reagense'' (valjda reče reagense), kaže da se to radi u svetu i da su i ovde to radili neko vreme dok su im švajcarci davali te ''reagense'' kroz donaciju, ali sada od toga ništa :(
zaključuje ona da u takvim okolnostima ne treba bacati novac i to raditi privatno (košta oko 15.000 din), sve će to raditi nakon 12 nedelja kompletan PCR kvantitativni i kvalitativni...tako da to je to

budite mi dobri i veseli
dodao bi i debeli, a ko voli nek i to prihvati
apetit mi je nula, zato dodajem debeli...dobri i veseli : )
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Naravno Miles, razumem te. Prvo sto sam uradio kada sam uzeo papir iz privatne laboratorije i malo dosao k' sebi, jeste da sam pozvao tadasnju curu i rekao joj da odmah ode da uradi Anti HCV test, jer sam tada bio laik po ovom pitanju. Mirna savest, miran zivot!!! :wink:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Miles Davis napisao: ma pajz, i ja želim da se ona testira, zbog njenog mira...znam da se ne prenosi tako, zna i ona, sve je to ok...ali negativan antiHCV je negativan anti HCV ako me razumete : )
Lepo od tebe sto mislis na partnerku, bilo je ovde prica i onih koji su TAJILI da su HCV+ pa je bilo za malo sracnih udara itd... tip je rekao nesto u stilu 'pa sta, i da si ga dobila od mene terapija traje oko godinu dana i to je to' :o :o :o :x :x :x Neki ljudi zasluzuju macolu u glavu i nista vise.

Ali mislim da ne treba da brinete, sexualni prenos je izuzetno redak... svakako treba da uradi Anti HCV, i molim te javi ovde rezultat da potvrdimo jos jednom tu pricu da HCV nije polno prenosiva bolest kako su mnogi mislili do skoro.

Ali i dalje ostaje misterija odakle ~ 170 miliona HCV+ sirom sveta, verovatno dok se krv nije testirala na HCV pre tamo neke 1994. bese ako se dobro secam...

Pozdrav i srecno sa terapijom!
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član

Post od Miles Davis »

ja znam za moj HCV sedam godina, a zajedno smo tek nepunu godinu, tako da smo pazili na sve eventualne mogucnosti prenosa, naravno da sam joj odmah i rekao za HCV na samom pocetku veze, sto je bilo bas bas zaebato kao informacija koju je primia, ali me odusevila kako je to prihvatila : )
i dala mi je dosta snage da uopste i kerenem u ceo ovaj proces lecenja, i tako
ima u NS anonimno i besplatno testiranje na HBV, HCV, HIV i Hlamidiju, tako da cemo se jedno prepodne provozati do NS i tamo da uradi testiranje, strasno je, al u BG ovako nesto ne postoji :evil:

javicu rezultate
pozd pipls :)
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Kako nema u BG? Studentska poliklinika? Doduse da li za HCV ili za HBV salju na infektivnu nisam siguran, ali za jedan hepatitis rade i naravno HIV. Hlamidija je sega u odnosu na ove skracenice.... zavod za transfuziju krvi radi HCV, HBV, HIV i Sifilis.
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član

Post od Miles Davis »

bogte mazo ste živi
nigde nikog, c c c :lol:
Korisnikov avatar
bane_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 4:03 pm

Post od bane_bgd »

Pozdrav,
Imam HBV (hepatitis b), i nisam dosao ovde da pisem svoje traktate na ovu temu! :wink:
Ali, citajuci post o HCV, zacudio sam da se on ipak leci, i to u velikom procnetu, dok nas HBV (koji se smatra za puno laksi oblik), se teze leci, posebno ako je chr! Akutni se leci u cak 95% slucajeva! Prosto da ne poverujes.....
Zelim vam svima sto pre ozdravljenje, i puno zdravlja i srece!
Labor omnia vincit improbus.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Akutni HBV se ne leci vec se spontano sam organizam tj. imuni sistem izbori i izbaci virus! Dakle rec je o cistoj 'sreci' uslovno receno sto smo verovatno toliko evoluirali da ogromna vecina populacije na svetu ima sposobnost da se izbori sa HBV, dok je HCV verovatno mladji virus pa se takva sposobnost nije jos uvek razvila tj. jeste ali kod vrlo malog broja slucajeva.

Sto se tice lecenja i za mene je to misterija. Nigde nije zabelezen slucaj da je neko izbacio HBV (hronicni) dok za HCV postoji ogroman broj slucajeva sto potvrdjuju i ljudi sa ovog sajta.
:roll:
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član

Post od Miles Davis »

Polivit B, Hemofarm Vršac
poskupeo sa 70 din na 120 din
pa bemti koliko posto poskupljenje...to nema ni u banana drzavama :)
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Miles Davis napisao:pa bemti koliko posto poskupljenje...to nema ni u banana drzavama :)
Pa Miles, ne znam da li si upucen i ne bih voleo da si upucen, ali cene lekova na svaka tri meseca skacu pa padaju i tako u krug. To je SRBIJA!!!

NEGO!!!

JOS OVOLIKO KOLIKO SAM PRIMIO DO SADA I JA ZAVRSIO SA TERAPIJOM!!!

PROSLO POLA!!!:D
MAJAJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 2:46 pm

Post od MAJAJ »

kako je moguce uticati na nivo leukocita za vrijeme terapije? da li postoji nacin da se oni povecaju, ako padnu ispod normale neophodne za dalji nastavak terapije? posle prve doze Pegazisa moji leukociti su 3.15
Odgovori