hepatitis C
mustbetough ne zurim ja s terapijom (cak ni ne pomisljam na nju), to je bila preporuka lekarke sa infektivne....
Sto se tice bola koji osecate podestilo me je na moje iskustvo.....
Prosle godine sam pala u nesvest na poslu...hitna pomoc dosla, odvezla me na kliniku i sve sto su nasli jesu transiminaze preko 380....Na moju napomenu da mi je otac bolovao od hepatitisa B uputili su me na infektivnu. Slede testiranja, cekanje rezultata, u medjuvremenu ponovljene transiminaze koje su ovoga puta presle 500. Jetra na uvecana. Setim se da sam cesto imala neki bol pod desnim rebrom koji sam ignorisala. Sve u svemu, rezultati testa negativni na sve hepatite i posle dva meseca ispitivanja ja zavrsim na hitnoj opercaiji zuci koja je bila toliko puna kamena da je blokirala sve zucne puteve sto je i dovelo da jetra trpi a to je bio i razlog mojih bolova. Ispricala sam ovo kao napomenu da bi mozda trebalo da pregledas zuc jer koliko sam ja informisana jetra ne boli zbog virusa.....mozda gresim.
U svakom slucaju sve najbolje..[/u]
Sto se tice bola koji osecate podestilo me je na moje iskustvo.....
Prosle godine sam pala u nesvest na poslu...hitna pomoc dosla, odvezla me na kliniku i sve sto su nasli jesu transiminaze preko 380....Na moju napomenu da mi je otac bolovao od hepatitisa B uputili su me na infektivnu. Slede testiranja, cekanje rezultata, u medjuvremenu ponovljene transiminaze koje su ovoga puta presle 500. Jetra na uvecana. Setim se da sam cesto imala neki bol pod desnim rebrom koji sam ignorisala. Sve u svemu, rezultati testa negativni na sve hepatite i posle dva meseca ispitivanja ja zavrsim na hitnoj opercaiji zuci koja je bila toliko puna kamena da je blokirala sve zucne puteve sto je i dovelo da jetra trpi a to je bio i razlog mojih bolova. Ispricala sam ovo kao napomenu da bi mozda trebalo da pregledas zuc jer koliko sam ja informisana jetra ne boli zbog virusa.....mozda gresim.
U svakom slucaju sve najbolje..[/u]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm
Hvala lepo.
MAlo sam zbunjena sad. UZ je dobar, ali me gnjavi desna strana stomak, a ume taj osecaj da ide prilicno visoko pod rebra i nikako nije nepodnosljiv(osim psihicki). Nema potrebe da popijem bilo kakv lek za umirenje istog, ali nervira i podseca.
[/u]Zena
jesu li vama u startu bili jaki bolovi?
MAlo sam zbunjena sad. UZ je dobar, ali me gnjavi desna strana stomak, a ume taj osecaj da ide prilicno visoko pod rebra i nikako nije nepodnosljiv(osim psihicki). Nema potrebe da popijem bilo kakv lek za umirenje istog, ali nervira i podseca.
[/u]Zena
jesu li vama u startu bili jaki bolovi?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Miles Davis
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Miles Davis
- Novi član
popricaj ti sa lekarom da ti objasni zasto nisi prosao. ta resenja koja je komisija donela postoje u pismenoj formi - zasto je nekom odobreno, a nekom nije (ukoliko ima kontraindikacija na lecenje, one se navedu) i salju se na odeljenja koja su predlozila pacijente za lecenje, ili te stave u spisak za sledecu komisiju...
mozes cak i da se zalis, posto ti imas indikacije za terapiju, mada i sama podrska tvog lekara moze da pomogne da sledecu komisiju prodjes bez ikakvog talasanja (dovoljno je da te kandiduje ponovo), a one se odrzavaju u proseku jednom mesecno, do dva meseca.
ovaj tvoj nalaz (genotip 1, prisutna fibroza, visoka viremija) jeste realno za zapocinjanje antivirusne terapije.
mozes cak i da se zalis, posto ti imas indikacije za terapiju, mada i sama podrska tvog lekara moze da pomogne da sledecu komisiju prodjes bez ikakvog talasanja (dovoljno je da te kandiduje ponovo), a one se odrzavaju u proseku jednom mesecno, do dva meseca.
ovaj tvoj nalaz (genotip 1, prisutna fibroza, visoka viremija) jeste realno za zapocinjanje antivirusne terapije.

- Miles Davis
- Novi član
hvala na odgovorima i podrssci : )
idem u utorak kod doktorke Simonovic (ona vodi moj "slucaj")
pa cu znati vise o razlozima i zbog cega mi je odbijena terapija
pravo da vam kazem malo sam se bio sokirao kada sam
cuo cifru 5.8 mill kopija?
pretpostavljam da sam odbijen zbog nalaza biopsije koji je star 7 god
mada sam pitao dr. da li treba da radimo novu biopsiju, gde je ona rekla
da nema potrebe i da je ovaj nalaz sasvim ok
e sada, svakako cu vise znati u utorak
veliki poz za sve : )
Ni meni stvarno nije jasno kako nisi dobio terapiju. Ja sam pre početka terapije imao 7.300.000,00 kopija virusa, genotip 1, a biopsija mi je rađena početkom 2003-e (6 godina pre početka terapije sa nalazom umerena fibroza) i sve to mi je uvaženo i evo sad već češljam 13-u injekciju. Mislim da Simonovićka malo zna da zeza ili odugovlači sa nekim stvarima, barem sam takav utisak stekao čitajući neke ranije postove (premda ne odlučuje ona o terapiji već komisija).Miles Davis napisao:hvala na odgovorima i podrssci : )
Ma ne brini se, sigurno ćeš proći u sledećem krugu, strpi se jedno 2 meseca.
Pozdrav,
Gabol001
Gabol001
- Miles Davis
- Novi član
evo odgovora, nalaz biopsije jetre nije bio originalan
vec je to bio opis tog nalaza u otpusnoj listi
tako da sam ja odbijen, tj. kako doktorka rece odgodjena mi je terapija : )
danas sam im odneo taj original
malo sam se iscimao oko toga jer mi je biopsija rađena 2002.
al uspeo sam da dođem do tog originala
tako da sada imam kompletnu dokumentaciju
a komisija bi trebala biti najkasnije do kraja juna meseca
pa videcemo sta ce biti
pozz

pa videcemo sta ce biti
pozz
Ma eto vidiš sve ima svoje logičko objašnjenje. Ne brini se ništa, prolaziš u junu-juli i samo furaj. SrećnoMiles Davis napisao:evo odgovora, nalaz biopsije jetre nije bio originalan
pa videcemo sta ce biti
pozz

Pozdrav,
Gabol001
Gabol001
Miles, pretpostavljam da su tvoja dokumenta na komisiji. A kako sam skapirao, nisu te odbili, vec odlozili terapiju. Ja sam pr4edao papire za komisiju jos u novembru i stalno mi je stizao odgovor da mi je odlozeno. Sto je super, jer su mogli da me odbiju i vrate dokumenta, jer nemam fibrozu. I ova poslednja komisija kad je bila, napokon mi je odobren pocetak i evo, do sada sam primio dve doze ( tek sto sam izasao iz bolnice ). Tako da ces i ti najverovatnije u najskorije vreme dobiti terapiju. Sada se pojavila konkurencija na trzistu lekova u Srbiji i malo su popustili sto se davanja terapija tice. I cesce se raspituj oko komisije, jer oni danas samo kazu " E sutra zasedamo. " Nikad neces znati nekoliko dana unapred.
Pozdrav za sve kolege sa foruma, a najvise bih pozdravio Mathiasa, ako bude svracao na forum.
p.c. Gabole, kad ides na kontrolu za KKS, je li ides ponedeljkom u ambulantu ili si se dogovorio da to donosis petkom kad primas?
Pozdrav za sve kolege sa foruma, a najvise bih pozdravio Mathiasa, ako bude svracao na forum.
p.c. Gabole, kad ides na kontrolu za KKS, je li ides ponedeljkom u ambulantu ili si se dogovorio da to donosis petkom kad primas?
Čudi me da ti to nisu rekli na odeljenju (u stvari me i ne čudi jer ti oni ništa ni ne kažu dok ih sam ne pitaš).dzonik82 napisao: p.c. Gabole, kad ides na kontrolu za KKS, je li ides ponedeljkom u ambulantu ili si se dogovorio da to donosis petkom kad primas?
Sve rezultate koje ti lekar bude tražio radićeš sam ili u svom domu zdravlja (za džabe tj. participacija 40 din), ili u kojoj ti sam hoćeš privatnoj laboratoriji. Sam ćeš videti šta ti više odgovara. Te rezultate donosiš na zakazane kontrole kod lekara koje su uvek ponedeljkom. Ja neki put imam kontrolu posle dve a neki put posle tri nedelje, sve zavisi od trenutnog stanja KKS.
Jel si se vratio u normalu posle onog onako divnog mesta na kome si proveo 8 uzaludnih dana?
Pozdrav,
Gabol001
Gabol001