waltera napisao:Pa dobro normalne.....znam ali uglavnom su vrijednosti vece od 20 ,30,40 prema gore....ali kod mene su 10,11,do 17 i tako.....
Maltene normalne transaminaze su i do 35 ....
Waltera,
malo sam pročačkao na brzinu po tvojim starim postovima. Vidim da si ista pitanja imala i onda kada si se prijavila na ovaj forum a to je bilo negde u junu 2008-e. Vidim da imaš i druge zdravstvene probleme i da pokušavaš sve te stvari da nekako povežeš na neki logičan način. Nisam baš imao vremena da detaljno pregledam svaki tvoj post i svaki odgovor na njega pa zato može da se desi i da možda grešim u nekim mojim zaključcima. Unapred se izvinjavam ako se to desi molim te da me u svakom slučaju ispraviš.
Kad već imaš tolike dileme oko virusa, onda si stvarno trebala da ideš na PCR analizu i da budeš sigurna jednom za svagda. Ne znam da li si pratila moju prepisku sa članicom foruma koja se predstavlja pod imenom "Zena" i o problemima sa kojima se ona suočila. Ako nisi čitala, onda samo ukratko: njenom sinu su našli antitela na HCV i nisu mogli sa sigurnošću da kažu da li dečko ima virus ili je to samo nešto prošlo kroz njegov organizam. Rezultati su čas bili negativni, čas pozitivni tako da je to krenulo da se kreće po jednom zatvorenom krugu. Te ajde sad ova analiza, ajde sad ona analiza, ajde da pratimo transaminaze itd... Uglavnom žena (MAJKA) je bila očajna, ja sam pokušavao da joj pružim najkvalitetnije informacije koje sam mogao i na kraju je rešila da prekine i da bude načisto. Otišla je i uradila sinu PCR iako lekar baš i nije bio za to i ispostavilo se da je negativan. Naravno da joj je laknulo i da joj je pao veliki kamen sa srca. Čak pretpostavljam i da se ispostavilo da je dečko pozitivan, da bi joj opet na neki način bilo lakše, jer bi onda bila sigurna da je to to, i da onda krene u borbu protiv virusa. Ali eto, ipak se završilo na najbolji mogući način.
Zbog svega ovoga mislilm da bi stvarno trebala da odeš i da uradiš taj PCR. Svako od nas ponaosob ima drugačije reakcije organizma ne samo na ovaj virus, već na sve (i negativne i pozitivne) uticaje sa strane. Naravno da ima smisla sve ovo što ti radiš, što učestvuješ na forumu, tražiš i pružaš sve neophodne informacije, ali ti si jedinstvena (kao i svako od nas) i sve što se dešava tebi i manifestuje nekim stanjem, ne mora da se na isti način odražava i kod nekog drugog.
Nadam se da shvataš šta hoću da kažem i još jednom te molim ukoliko sam pogrešio u nekom od mojih zaključaka i razmišljanja, slobodno me koriguj.