hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 10:27 pm

Post od zena »

Bili smo kod Delica......tek sad sam sludjena....
Sve u svemu on kaze da njegov nalaz pokazuje da on ima 65% antitela a ne 100% sto bi mozda znacilo i da je izbacio virus ili da ga ni nema nego da samo ima antitela. Oni ne rade PCR test a i to je skupo, pratice ga, da za 7 dana ponovimo transiminaze i to je to!!!!
U svakom slucaju zvala sam Vincu, tamo rade test, platicu ne mogu vise da razmisljam ima li ili nema. Ovo je uzasno zaludjivanje.
Kako ste Vi? Kako tece terapija? Stupila sam u kontakt sa nekim covekom iz Kovina koji pravi cajeve. Za njega sam saznala od coveka koji je imao i hepatit B i C i posle njegovih cajeva je od 2001. godine stalno negativan. Ako nista i ne pomogne bar nece odmoci.....
Puno vas pozdravljam
zena
Novi član
Novi član

Post od zena »

Bili smo kod Delica.......i sad sam tek sludjena..... :(
Naime, rekao je da mozda sin i nema virus nego samo antitela, mozda ga je izbacio a mozda ga nikad nije ni imao jer je na testu 65% pozitivan a ne 100%. Kad sam upitala za PCR test dobila sam odgovor da je to skupo i da dodjemo za 7 dana da mu opet rade transiminazei da ce ga pratiti tako......
Ja ne mogu da cekam, odoh sutra u Vincu da uradim taj PCR test....
Kako ste vi? Kako napreduje terapija?
Stupila sam u kontakt sa nekim travarem iz Kovina koga mi je preporucio covek koji je imao hepatistis C i B i uz pomoc njegovih cajeva je negativan od 2001. godine
Ako i ne pomogne nece odmoci.......ne mogu da samo cekam da skoce transiminaze pa da onda reagujemo...
Puno vas pozdravljam
zena
Novi član
Novi član

Post od zena »

Izvinjavam se zbog duplog odgovora ali prvi nije bio vidljiv nakon slanja (bar meni nije).
Pozz
gabol001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 11:03 am

Post od gabol001 »

Pa sad ako tek Delić ne zna tačno da kaže o čemu se radi, onda malo ko drugi može. Nemojte da brinete, uradite te transaminaze za nedelju dana, a ako baš želite da budete 100% sigurni onda idite u Vinču.
Što se tiče travara iz Kovina, za njega nisam čuo, ali ako su Vam ga preporučili onda možete i da vidite o čemu se radi. Ukoliko je sve čisto onda sigurno neće škoditi.
Ja sam sasvim OK. U petak sam dobio i drugu dozu, u subotu ujutro su me pustili kući a u nedelju sam već izleteo napolje i uradio jednu šetnjicu od nekih 11-ak km. Sjajno.
Eh sad malko su mi krvni nalazi na otpustu bili nezadovoljavajući. Trombociti su mi pali sa 111 na 79 a bilirubin mi je skočio sa 14,5 na 26,5. Nadam se da je to samo privremeno i da je to reakcija na početak terapije. Za dve nedelje imam zakazanu kontrolu kod Delića sa novim nalazima pa ćemo videti. Za to vreme udaram dalje po injekcijama i Ribavirinu.
Puno pozdrava,
Gabol001
zena
Novi član
Novi član

Post od zena »

Evo jutros sam ga vodila u Vincu i uradili smo kvalitativni PCR test.....rezultati se malo cekaju ali bar cu znati na cemu smo. Dobila sam informaciju za neke ruske tablete koje su koliko sam nasla na sajtu samo kompleks vitamina a kazu da su dobre za jetru. Kupuje se u apotekama a zovu se Эссенциале форте Н

znaci samo ruske i pije se jednom dnevno. Drago mi je da se osecate dobro, to sa trombocitima je verovatno samo neka propratna reakcija, ja vam drzim palceve i verujem da sreca prati hrabre a vi ste zaista pozitivac i to je jako dobro.
Puno vas pozdravljam
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

Pa taj problem sa trombocitima i nije baš samo propratna reakcija. Virus ima osobinu da spusti broj trombocita a to može da se desi i iz nekog drugog razloga. To je kod mene stanje takvo već neko vreme i šta da radim. Problem je u tome što Pegasys još dodatno zna da utiče na smanjenje broja trombocita i ukoliko se dođe do neke kritične granice, onda terapija mora ili da se prekine ili da se odgodi za neko vreme dok se organizam ne dovede u normalu. Zbog tih mojih trombocita doktor nije smeo da krene sa full dozom terapije već sa smanjenom. Videćemo kakve će sledeće analize krvi da budu.
Možete da probate i taj essenciale forte, pravo da Vam kažem, ne znam ništa o tome ali mislim da je neka hemija u pitanju (ako grešim onda se izvinjavam). Ja više preferiram prirodne preparate za jetru npr. Liv 52 ili kao što sam već i napisao Maximum Milk Thistle (ili preparati sa sličnim sastojcima) kojeg maksimalno svima preporučujem.
Pozdrav,
Gabol001
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miles Davis »

pozz za sve
imam neke rezultate pa me zanima sta znace
ako mozete pomoci

(ANA) 1:20 ref. titar < 1:10
(AMA) <1:10 ref. titar < 1:10
(AGMA) <1:10 ref. titar < 1:10
titar antitela prema mikrozomima bubrega i jetre < 1:10 ref. < 1:10
(AFP) <5 ref. m: do 10
(TSH) 0,57 ref. 0,3 - 5,5
(TT3) 2,6 ref. 1,2 - 2,8
(TT4) 174 ref. 55 -152
(TGAT) 1:350 ref. do 1:100
zena
Novi član
Novi član

Post od zena »

Miles Davis
Koliko se ja razumem vama su povecane vrednosti vezane za stitnu zlezdu ali je najbolje da Vam to rastumaci lekar.
gabol001
Ne znam koliko ste culi o tom Liv52 preparatu ali nesto je bilo i na TV-u o njegovoj stetnosti....ne znam....raspitajte se!
Naravno i ja sam uvek pre za prirodni preparat samo smo sada zatrpani "prirodnim" preparatima pa je postalo tesko verovati sta je stvarno ono sto ako nista drugo nije bar stetno......

"Liv 52 je Indijski ayurcedski lijek koji je plasiran specijalno za liječenje jetrenih bolesti. To je biljna formulacija koja se sastoji od bodljikavog kapra (lat. Capparis spinosa), cikorije (lat. Cichorium intybus), arjuna (lat. Terminalia arjuna), Crna Pomoćnica (lat. Solanum nigrum), Stolisnik /lat. Achillea millefolium), Tamaris (lat. Tamarix gallica). Dokazano je na štakorima da štiti od karbon-tetraklorida i oštećenja izazvanih alkoholom te da poboljšava jetrene funkcije kod pacijenata s akutnim virusnim hepatitisom. U kliničkim istraživanjima kod biopsijom potvrđenog alkoholnog hepatitisa, pacijenti su primali ili 1200 mg Liv52 ili placebo. Kumulativno preživljavanje je bilo 74% kod liječene grupe nasuprot 86% kod placebo grupe, a preživljavanje je bilo najmanje kod grupe s uznapredovanom cirozom (53% nasuprot 81%) Dvadeset dva od dvadeset tri smrtna slučaja kod liječene skupine nasuprot 3 od 11 kod kontrolne skupine bili su povezani s komplikacijama prouzročenim krvarenjem.

Rezultati ove studije doveli su do hitnog povlačenja ovog lijeka sa SAD i Europskog tržišta."

Ovo sam nasla na jednom hrvatskom sajtu.....ne bih da vas zabrinem vec da pomognem.....
Evo Vam adresa sajta ima svasta o alternativnom lecenju:
http://www.hepatos.hr/terapija/alternat ... 28e30bac1f
Puno vas pozdravljam

--------------------------------------------------------------------------------
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

zena napisao:Moj problem je u tome sto ga ja teram da se vise odmara....ali on je previse hiperaktivan.....
Ja sam terstirana pre njega na sve hepatite (jer su mi transiminaze bile dosta povecane zbog bolesti zuci) i negativna sam.....mada iskreno i da sam pozitivna ne bih se zabrinula za sebe....da je srece da sam ja pozitivna a on negativan....... :cry:
Kako je moguce da mu teste jednom bude pozitivan, pa za msec dana negativan, pa sledeci mesec opet pozitivan...postoji li neko testiranje koje je preciznije i tacnije???
Joj...mnogo ti hvala sto pises samnom.......ceo dan provodim za kompom pretrazujuci razne sajtove na tu temu......
Ja infektivnoj tesko da mogu da verujem. Kakve oni testove koriste, zasto se desavaju lazno negativni ili lazno pozitivni rezultati... to je pitanje za strucnjake ili njih same da li su im ti testovi ispravni. Ali je paradox i ironija da na 'najboljoj' klinici za infektivne bolesti moze da se dodje u situaciju da se sumnja na rezultate. :roll:

Najbolje uradite HCV RNA test...
• HCV RNA, kvantitativni test (krv) - služi za direktnu detekciju HCV RNK u serumu ili plazmi pacijenata i odredjivanje nivoa viremije, odnosno kvantifikaciju HCV RNK, metodom RT-PCR.
Korišćenjem PCR-a moguće je detektovati HCV viremiju pre imunološke serokonverzije, kao i pratiti fluktuaciju viremije kod hroničnih HCV pacijenata koji su na terapiji.
Pouzdanost rezultata zavisi od adekvatnog uzorkovanja, transporta i uskladištenja uzoraka.
Osetljivost metode je takva da vrlo niske koncentracije HCV virusa mogu ostati nezapažene (manje od 102 IU/mL).
Medjutim mozda ovo donekle moze da opise problematiku preciznosti testova:
Napomena: Lažno negativni rezultati mogući su usled inhibicije PCR reakcije zbog prisustva endogenih i/ili egzogenih inhibitora.
Ovaj problem prevazilazi se korišćenjem endogene kontrole u svakoj reakciji, tj. simultanom amplifikacijom kontrolne plazmične DNK.
U slučaju detektovane inhibicije, PCR analiza se ponavlja.
Bye bye little lady
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

zena napisao: Ne znam koliko ste culi o tom Liv52 preparatu ali nesto je bilo i na TV-u o njegovoj stetnosti....ne znam....raspitajte se!
Naravno i ja sam uvek pre za prirodni preparat samo smo sada zatrpani "prirodnim" preparatima pa je postalo tesko verovati sta je stvarno ono sto ako nista drugo nije bar stetno......

"Liv 52 je Indijski ayurcedski lijek koji je plasiran specijalno za liječenje jetrenih bolesti. To je biljna formulacija koja se sastoji od bodljikavog kapra (lat. Capparis spinosa), cikorije (lat. Cichorium intybus), arjuna (lat. Terminalia arjuna), Crna Pomoćnica (lat. Solanum nigrum), Stolisnik /lat. Achillea millefolium), Tamaris (lat. Tamarix gallica). Dokazano je na štakorima da štiti od karbon-tetraklorida i oštećenja izazvanih alkoholom te da poboljšava jetrene funkcije kod pacijenata s akutnim virusnim hepatitisom. U kliničkim istraživanjima kod biopsijom potvrđenog alkoholnog hepatitisa, pacijenti su primali ili 1200 mg Liv52 ili placebo. Kumulativno preživljavanje je bilo 74% kod liječene grupe nasuprot 86% kod placebo grupe, a preživljavanje je bilo najmanje kod grupe s uznapredovanom cirozom (53% nasuprot 81%) Dvadeset dva od dvadeset tri smrtna slučaja kod liječene skupine nasuprot 3 od 11 kod kontrolne skupine bili su povezani s komplikacijama prouzročenim krvarenjem.

Rezultati ove studije doveli su do hitnog povlačenja ovog lijeka sa SAD i Europskog tržišta."
Pročitao sam ovaj Vaš post i posetio sam stranicu čiji ste link naveli. Tu ima dosta interesantnih informacija. Za LIV 52 mi sad kao nešto promiče kroz sećanje da sam već negde pročitao sličan tekst i taj podatak da je povučen iz prodaje u SAD i u Evropi. Ja sam njega koristio ranije, ali evo ja mislim da je prošlo već 2 godine od kako sam prestao. Nisam imao nikakvih problema (barem vidljivih i osetnih) tako da ne mogu ništa konkretnije da kažem o njegovoj štetnosti ili korisnosti. No dobro ako je to već preporuka relevantnih organizacija, onda pretpostavljam da ga i ne treba konzumirati.
Ja sam juče primio i treću dozu terapije. Za sada je sve OK. Sledeće nedelje radim analize krvi pa me baš interesuje šta će da pokažu. Paralelno sa terapijom trenutno koristim i tablete "Reliv Forte" čiji je glavni sastojak Silimarin o čijem dejstvu je dat i prikaz na onom navedenom sajtu. Uskoro ću verovatno da se vratim i na "Maximum Milk Thistle" (isto glavni sastojak Silimarin) koji uzimam već par godina, samo sam sad nešto prekinuo zbog problema u nabavci. Upoznao sam mog lekara s time da koristim te preparate i on praktično nije imao ništa protiv.
Pozdrav, Gabol001
zena
Novi član
Novi član

Post od zena »

Dobili smo rezultat PCR testa iz Vince i on je negativan :D :D ....presrecna sam.....
Naravno i dalje pomalo sludjena jer tek sad mi je jos manje jasno....ali bar znamo da nema virusa. Kako ste vi? Kakvi su vasi rezultati???
Iskreno se nadam da je sve ok!
Puno vas pozdravljam
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

zena napisao:Dobili smo rezultat PCR testa iz Vince i on je negativan :D :D ....presrecna sam.....
Naravno i dalje pomalo sludjena jer tek sad mi je jos manje jasno....ali bar znamo da nema virusa. Kako ste vi? Kakvi su vasi rezultati???
Puno vas pozdravljam
Veoma mi je drago zbog Vašeg sina i njegovog rezultata PCR testa. Eto vidite kako je to sve nesigurno prilikom postavljanja dijagnoza i shodno tome donošenja raznih odluka šta dalje valja činiti. Verovatno je taj virus samo prošao kroz telo Vašeg sina, organizam je reagovao tako što je napravio antitela i eto razne analize krvi su pokazivale različite rezultate. Ovo sad što ste uradili je definitivan odgovor na sve Vaše nedoumice i brige tako da konačno možete biti mirni. Samo napred :D
Što se mene tiče, ja se subjektivno osećam odlično, jedino što mi poslednji rezultati krvnih analiza baš i nisu takvi. Trombociti su mi tu negde gde su bili i ranije (znači niski) ali su mi sad pod uticajem terapije pali još i leukociti i hemoglobin koji su isto bitni za njen daljni tok. jetreni enzimi i bilirubin su mi super. Bilirubin se posle ludačkog skoka pod uticajem prve injekcije vratio u normalu, a enzimi koji su mi godinama bili povišeni su mi se sada vratili na normalu.
Bio sam na kontroli kod Delića i kad je video te rezultate odlučio je da Pegasys i dalje ostavi na istoj smanjenoj dozi, a Ribavirin mi je smanjio sa 2+0+3 na 2+0+2. Za tri nedelje idem opet na kontrolu sa novim analizama pa ćemo videti. Nadam se da će se malo poboljšati za to vreme jer stvarno bih voleo da mi se pojačaju doze. No dobro verovatno doktor Delić zna šta radi i bitno mi je da sve bude u redu posle 12-injekcije i kontrole koja ide u nakon tog prvog perioda.
Pozdrav, Gabol001
gabol001
Novi član
Novi član

Post od gabol001 »

zena napisao:Dobili smo rezultat PCR testa iz Vince i on je negativan :D :D ....presrecna sam.....
Puno vas pozdravljam
Veoma mi je drago zbog Vašeg sina i njegovog rezultata PCR testa. Eto vidite kako je to sve nesigurno prilikom postavljanja dijagnoza i shodno tome donošenja raznih odluka šta dalje valja činiti. Verovatno je taj virus samo prošao kroz telo Vašeg sina, organizam je reagovao tako što je napravio antitela i eto razne analize krvi su pokazivale različite rezultate. Ovo sad što ste uradili je definitivan odgovor na sve Vaše nedoumice i brige tako da konačno možete biti mirni. Samo napred :D
Što se mene tiče, ja se subjektivno osećam odlično, jedino što mi poslednji rezultati krvnih analiza baš i nisu takvi. Trombociti su mi tu negde gde su bili i ranije (znači niski) ali su mi sad pod uticajem terapije pali još i leukociti i hemoglobin koji su isto bitni za njen daljni tok. jetreni enzimi i bilirubin su mi super. Bilirubin se posle ludačkog skoka pod uticajem prve injekcije vratio u normalu, a enzimi koji su mi godinama bili povišeni su mi se sada vratili na normalu.
Bio sam na kontroli kod Delića i kad je video te rezultate odlučio je da Pegasys i dalje ostavi na istoj smanjenoj dozi, a Ribavirin mi je smanjio sa 2+0+3 na 2+0+2. Za tri nedelje idem opet na kontrolu sa novim analizama pa ćemo videti. Nadam se da će se malo poboljšati za to vreme jer stvarno bih voleo da mi se pojačaju doze. No dobro verovatno doktor Delić zna šta radi i bitno mi je da sve bude u redu posle 12-injekcije i kontrole koja ide u nakon tog prvog perioda.
Pozdrav, Gabol001
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Pozz svima, uz pitanjce

Post od vecca »

Pozdravljam sve,

banuh posle duzeg vremena da bih priupitala zna li neko kad dr. Delic dezura u ambulanti i naidjoh na meni slican slucaj (gabol001), zabrinutu mamu, a vidim da cu od nekoga od njih dobiti i odgovor na moje pitanje.

Mama, vi ste sad sigurno mnogo mirniji, zelim vam i ubuduce sve najbolje.

Gabol, mi smo negde vrlo slicni po stanju u kome smo se nalazili na pocetku terapije. Ne bih zelela da te obeshrabrim nit stogod slicno, moja terapija na zalost, nije pokazala rezultat. Dobro, mozda je unekoliko usporila proces...ne znam.
Pij "Folnak" ili "Folan" (B12) za trombocite. Zelenis, brokoli, salatu, cveklu, spanac, kopriva sok, za hemoglobin i trombocite, miso supa, alge (u umernim kolicinama), proso, integralni pirinac, hleb kod Ace u Svetogorskoj:-)
....Itd...

mozemo o tome....
gabol001
Novi član
Novi član

Re: Pozz svima, uz pitanjce

Post od gabol001 »

vecca napisao:Pozdravljam sve,

banuh posle duzeg vremena da bih priupitala zna li neko kad dr. Delic dezura u ambulanti i naidjoh na meni slican slucaj (gabol001), zabrinutu mamu, a vidim da cu od nekoga od njih dobiti i odgovor na moje pitanje.

Mama, vi ste sad sigurno mnogo mirniji, zelim vam i ubuduce sve najbolje.

Gabol, mi smo negde vrlo slicni po stanju u kome smo se nalazili na pocetku terapije. Ne bih zelela da te obeshrabrim nit stogod slicno, moja terapija na zalost, nije pokazala rezultat. Dobro, mozda je unekoliko usporila proces...ne znam.
Pij "Folnak" ili "Folan" (B12) za trombocite. Zelenis, brokoli, salatu, cveklu, spanac, kopriva sok, za hemoglobin i trombocite, miso supa, alge (u umernim kolicinama), proso, integralni pirinac, hleb kod Ace u Svetogorskoj:-)
....Itd...

mozemo o tome....
Dr Delić je u ambulanti ponedeljkom od 8 do 11.
Vecco, hvala ti na savetima koje si mi dala. Žao mi je što tvoja terapija nije dala rezultate ali sigurno da je usporila proces. Možeš da vidiš sa Delićem da li terapija posle nekog vremena može opet da se pokuša.
Što se tiče ovih preporuka, za taj "Folnak" ili "Folan" nisam čuo i pogledaću o čemu se radi. Od ovih ostalih stvari, dosta toga što si nabrojala ja već poodavno i koristim (jedino od toga baš nešto spanać i ne mogu da svarim a sok od koprive nikad nisam probao). Što se tiče hleba, jedem uglavnom bezkvasni koji kupujem u prodavnicama zdravije hrane ili ga sam pravim. Ma to što se tiče ishrane, ja sam sebi lupio takav režim kojeg se evo pridržavam već jedno 5-6 godina pa se nadam da je imalo nekog efekta, a ponajviše da će imati sad najveći efekat kad mi je to najviše i potrebno.
Pozdrav, Gabol001
Odgovori