hepatitis C
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am
Ja sam ti se vec javila na onoj drugoj temi. Zao mi je sto je tako ali nisam iznenadjena, ako se secas napisala sam ti vec da prisustvo HBeAg ukazuje na veliku aktivnost virusa a odsustvo IgM ukazuje na hronicnu infekciju.
Tako da to je to, drzi se i samo napred. Nije to kraj sveta.Mlada si i dobro je da si ga otkrila koliko toliko na vreme.
Tako da to je to, drzi se i samo napred. Nije to kraj sveta.Mlada si i dobro je da si ga otkrila koliko toliko na vreme.
da li neko od vas dobrih ljudi,moze da mi kaze nesto o hepu C,posto mom decku je ustanovljen,prvo su rekli da je B,ali kazu da je doslo do greske i da je ipak C,jedni kazu da je neizleciv,drugi kazu da jeste....doktori kazu da je 90% samo klica i da ce moci da ga izleci skroz!!!!??? i koja je reakcija njegovog tela na terapiju?HVALA UNAPRED!!! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kakva crna KLICA?!?! Virus je virus, strasno ko vam je to rekao 
Greska iz B u C? Strasno i kako covek psole da veruje u nalaze i analize domacih 'experata'.
A da li je izleciv procitaj ovu temu malo bolje... ukratko: jeste, ali je terapija prilicno teska i da bi ti drzava platila skupo lecenje treba da dodje do ostecenja jetre posto nece da lece nekoga ko je 'zdrav'.
Reakcija njegovog tela? PA jel on vec krenuo sa terapijom?!

Greska iz B u C? Strasno i kako covek psole da veruje u nalaze i analize domacih 'experata'.

A da li je izleciv procitaj ovu temu malo bolje... ukratko: jeste, ali je terapija prilicno teska i da bi ti drzava platila skupo lecenje treba da dodje do ostecenja jetre posto nece da lece nekoga ko je 'zdrav'.
Reakcija njegovog tela? PA jel on vec krenuo sa terapijom?!
Bye bye little lady
njemu su rekli da je virus poceo tek da se razvija i da ce ga samo 'saseci'...na listi cekanja je za neki lek,mislim da je pegaz....jedni nam pricaju jedno,drugi drugo....zaista ne znam.kazu da od terapija pocne kosa da opada,a s druge strane,osobe koje imaju hep C kazu da se terapija i ne oseti....i ne znam koje su mere koje treba da se preduzmu uopste da bi se ja zastitila,znaci ne znam sta smemo,a sta ne.....
ustanovili su mu prvo B,i to akutni,i na ponovnoj kontroli su rekli da je ipak C.sad ceka biopsiju.
ustanovili su mu prvo B,i to akutni,i na ponovnoj kontroli su rekli da je ipak C.sad ceka biopsiju.

Mislim, sta reci?
Vas su doktori potpuno zbunili.
Nema sanse da ce ga saseci, mozda su mislili da ce "saseci" B virus.Ako mu je B otkriven u akutnoj fazi onda treba da jaca svoj imunitet i da se nada da mu bolest nece preci u hronicni tok.
Cisto sumnjam da je na listi za cekanje pegasisa jer je procedura takva da prvo moraju da mu urade biopsiju, pa PCR i genotipizaciju, tek onda (u zavisnosti od rezultata) moze da dodje do komisije koja odlucuje o terapiji. Ako mu je jetra ostecena ima sanse pre da dobije terapiju.
A znas li mozda kakve su mu transaminaze?
Mozda decko ima i B i C virus, nesto bas ne verujem da su lekari mogli da pogrese da ima akutni B, pa onda da nema B nego C. Mada, kod nas je sve moguce.
Vas su doktori potpuno zbunili.
Nema sanse da ce ga saseci, mozda su mislili da ce "saseci" B virus.Ako mu je B otkriven u akutnoj fazi onda treba da jaca svoj imunitet i da se nada da mu bolest nece preci u hronicni tok.
Cisto sumnjam da je na listi za cekanje pegasisa jer je procedura takva da prvo moraju da mu urade biopsiju, pa PCR i genotipizaciju, tek onda (u zavisnosti od rezultata) moze da dodje do komisije koja odlucuje o terapiji. Ako mu je jetra ostecena ima sanse pre da dobije terapiju.
A znas li mozda kakve su mu transaminaze?
Mozda decko ima i B i C virus, nesto bas ne verujem da su lekari mogli da pogrese da ima akutni B, pa onda da nema B nego C. Mada, kod nas je sve moguce.
Iskreno, volela bih da je tako i da sto pre dobije terapiju.njsaojsa napisao:pa ne,on nema hep B,ima samo C...na listi cekanja je sigurno za pegaz,ali biopsiju mu rade tek sledece nedelje....ne znam tacno kakve su mu transiminaze,ali svi rezultati su prilicno ok,tj.nisu zabrinjavajuci koliko nam je lekar rekao....
Ali evo, napr. ja sam vec cetri godine na "listi cekanja", transaminaze su mi uvek povisene (doduse ne mnogo), jetra mi je zdrava (nemam fibrozu). Cetiri godine nisam uspela da stignem ni do komisije jer mi je jetra zdrava.
Sada se nadam nekim novostima jer ce i pacijente bez fibroze poceti da ukljucuju na terapiju, u malom broju, pa ko ima srece uspece.... za jos koju godinu mozda.
Na zalost kod nas u Srbiji stvari po pitanju lecenja ne idu tako brzo i jednostavno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tako je jer jer Srbija siromasna zemlja koja izdvaja minimum minimuma za zdravstvo. A terapija za HCV je mnogo skupa.
Krv je najcesci put prenosa... sexualni put je vrlo redak zvanicno, ali svako bi trebalo da vodi racuna kod odnosa koji mogu da naanesu povrede i da se 'krv na krv' spoji.
Krv je najcesci put prenosa... sexualni put je vrlo redak zvanicno, ali svako bi trebalo da vodi racuna kod odnosa koji mogu da naanesu povrede i da se 'krv na krv' spoji.
Bye bye little lady
Ja se lecim strpljenjem i autosugestijom
, ne mislim da sam bolesna i ne razmisljam mnogo o tome.
Ceka se dugo jer je procedura za lecenje takva, prvo mora da se uradi biopsija pa ako je jetra ostecena velike su sanse za dobijanje terapie, ako je zdrava - nista.
Kod nas u ovoj jadnoj zemlji cekaju da se covek potpuno razboli da bi ga lecili, sto je strasno i totalno pogresno. Lakse se podnosi terapija i bolje su prognoze za ishod lecenja ako je jetra zdrava. Naravno, i oni sa zdravom jetrom mogu da se lece ali o svom trosku, a terapija je bas skupa.
Pozz svima

Ceka se dugo jer je procedura za lecenje takva, prvo mora da se uradi biopsija pa ako je jetra ostecena velike su sanse za dobijanje terapie, ako je zdrava - nista.
Kod nas u ovoj jadnoj zemlji cekaju da se covek potpuno razboli da bi ga lecili, sto je strasno i totalno pogresno. Lakse se podnosi terapija i bolje su prognoze za ishod lecenja ako je jetra zdrava. Naravno, i oni sa zdravom jetrom mogu da se lece ali o svom trosku, a terapija je bas skupa.
Pozz svima