hepatitis C
POZDRAV SVIMA VAMA PRIJATELJI!
Ja bih vas nesto pitala,dopisivali smo se i prije ali se ne secam vaseg odgovora.
Od muza nalazi su bili prije par meseci---OD LEKOVA---
ALT 290
AST 118
GGT 198
MCH 35
Nije alkoholicar,nema hepatitis......niko od lekara ne preduzima nista.
Toga se najvise bojim,svi se vataju za glavu kada vide nalaze,a nista ne preduzimaju.......sve mi je to jako cudno.........
Trenutne nalaz ne zna,samo kaze da se doktor hvatao za glavu i kaze uzasno veliki enzimi.........
Ja bih vas nesto pitala,dopisivali smo se i prije ali se ne secam vaseg odgovora.
Od muza nalazi su bili prije par meseci---OD LEKOVA---
ALT 290
AST 118
GGT 198
MCH 35
Nije alkoholicar,nema hepatitis......niko od lekara ne preduzima nista.
Toga se najvise bojim,svi se vataju za glavu kada vide nalaze,a nista ne preduzimaju.......sve mi je to jako cudno.........
Trenutne nalaz ne zna,samo kaze da se doktor hvatao za glavu i kaze uzasno veliki enzimi.........
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 10:58 pm
Ja imam slican problem.Posle 2 nedelje terapije bio sam negativan(gen. 3),a 48 nedelja po zavrsetku terapije na istom kao i pre nje,pozitivan..Koliko sam shvatio,ova dva genotipa(2 i 3)bi trebalo lakse da se izlece,negde oko 80%.Mislio sam da onih 20% su oni koji nisu mnogo vodili racuna tokom terapije.Ja zbog drugih lekova nikada ne pijem,vegetarijanac sam i pio sam oko 300mg silimarina dnevno.Mozda je za to krivo dugo prisustvo hcv,kod mene oko 15 godina.
Verovatno vas mrzi da citate sve od pocetka, mnogo postova je napisano na tu temu . Dodjite na www.hepatitiscforum.forumakers.com tamo cete naci odgovore na sva vasa pitanja. To je jedan mali (veliki) forum, slobodno nam se pridruzite. pozdrav
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 7:34 pm
Hristos se Rodi!
Srecan Bozic svim forumasima, neka vas Gospod cuva i blagoslovi ljubavlju, mirom i dobrim zdravljem!
Evo ja se javljam posle dosta vremena. Moj brat je zavrsio sa terapijom u Avgustu i za sada je sve u redu, a dace Bog da tako i ostane.
Posto se samofinansirao, zamolio me je da na forum postavim neke njegove preporuke mesta na kojima se moze povoljnije uzeti Pegazis i Copegus, da se oni koji sada ulaze u lecenje ne bi cimali od apoteke do apoteke, a ova medicina je prilicno skupa, kao sto znamo. Pa u skladu sa tim, evo nekih informacija iz iskustva moga brata.
" Informacije o ceni lecenja hronicnog Hepatitisa C
Apoteka “Srbotrejd” , Sindjeliceva 3, Beograd, daje 13% popusta na lekove.
Pacijenti mogu da koriste “Pegazis” i u manjim dozama na primer kao u Americi 1mcg po kilogramu. Tako da jednu kupljenu injekciju Pegazisa mogu i 2 puta da koriste jer one imaju po npr. 180mcg ili 135mcg.
Pegazis kosta 18 447 jedna injekcija od 180mcg (apoteka Srbotrade)
na www.rzzo.sr.gov.yu video sam C listu lekova obnovljenu decembra 2007 da pise Peginterfeton alfa-2a 180mcg= 14400 dinara
Copegus kosta oko 60 000 jedna kutija koja je dovoljna za oko mesec dana ako se uzimaju 2 tablete ujutru i 2 tablete uvece.
Copegus je prosle godine kompanija Rose davala i besplatno valjda sto je bio pri isteku roka upotrebe.
Znaci ako je nekome potrebno da se leci 6 meseci (genotipovi 2 i 3) terapija o sopstvenom trosku bi ga kostala:
Pegazis 4x17000x6meseci=408 000 dinara +
Copegus 60 000x6meseci =360 000
Ukupno je sve: 408000+360000=768000 dinara a moglo bi da ga kosta i manje ako bi koristio po pola injekcije Pegazisa sto je i cesta preporuka lekara kod ljudi koji slabije podnose terapiju 408000:2=204000 dina + Copegus koji mozda dobiju i na poklon. (ja sam dobio 2 kutije na poklon a doktor je mislio da ce svih 6 kutija biti besplatno posto je prosle godine Roshe davao Copegus besplatno). Mozda bi terapija bila uspesna i sa manjom primenom Copegusa.
Npr: neko dete koje ima npr 45 kg ili manje moglo bi da koristi samo jednu injekciju Pegazisa mesecno 180mcg:4=45mcg dakle ko ima 45kg bi primao 45mcg nedeljno sto je mozda dovoljno, tako sam cuo da rade u Americi. Znaci kad bi Copegus dobili na poklon od Rosea terapija bi nas kostala “samo” 102 000 dinara.
Jos kada bi neko organizovao povoljno mesto za kupovinu ovih lekova gde bi se oni pravilno drzali ,i kad bi pomogla drzava (kad vec placamo i pdv na ove skupe lekove) onda bi se jos veci broj ljudi odlucivao da sam placa lecenje.
Napomena: Sve gore navedeno sam napisao zato sto bi voleo da svi budu zdravi, kada sam izracunao da se iz budzeta lece samo oko 0,02% od ukupnog broja obolelih u Srbiji.
07.01.2009"
Veliki pozdrav svima i neka ste mi zivi i zdravi!
Evo ja se javljam posle dosta vremena. Moj brat je zavrsio sa terapijom u Avgustu i za sada je sve u redu, a dace Bog da tako i ostane.
Posto se samofinansirao, zamolio me je da na forum postavim neke njegove preporuke mesta na kojima se moze povoljnije uzeti Pegazis i Copegus, da se oni koji sada ulaze u lecenje ne bi cimali od apoteke do apoteke, a ova medicina je prilicno skupa, kao sto znamo. Pa u skladu sa tim, evo nekih informacija iz iskustva moga brata.
" Informacije o ceni lecenja hronicnog Hepatitisa C
Apoteka “Srbotrejd” , Sindjeliceva 3, Beograd, daje 13% popusta na lekove.
Pacijenti mogu da koriste “Pegazis” i u manjim dozama na primer kao u Americi 1mcg po kilogramu. Tako da jednu kupljenu injekciju Pegazisa mogu i 2 puta da koriste jer one imaju po npr. 180mcg ili 135mcg.
Pegazis kosta 18 447 jedna injekcija od 180mcg (apoteka Srbotrade)
na www.rzzo.sr.gov.yu video sam C listu lekova obnovljenu decembra 2007 da pise Peginterfeton alfa-2a 180mcg= 14400 dinara
Copegus kosta oko 60 000 jedna kutija koja je dovoljna za oko mesec dana ako se uzimaju 2 tablete ujutru i 2 tablete uvece.
Copegus je prosle godine kompanija Rose davala i besplatno valjda sto je bio pri isteku roka upotrebe.
Znaci ako je nekome potrebno da se leci 6 meseci (genotipovi 2 i 3) terapija o sopstvenom trosku bi ga kostala:
Pegazis 4x17000x6meseci=408 000 dinara +
Copegus 60 000x6meseci =360 000
Ukupno je sve: 408000+360000=768000 dinara a moglo bi da ga kosta i manje ako bi koristio po pola injekcije Pegazisa sto je i cesta preporuka lekara kod ljudi koji slabije podnose terapiju 408000:2=204000 dina + Copegus koji mozda dobiju i na poklon. (ja sam dobio 2 kutije na poklon a doktor je mislio da ce svih 6 kutija biti besplatno posto je prosle godine Roshe davao Copegus besplatno). Mozda bi terapija bila uspesna i sa manjom primenom Copegusa.
Npr: neko dete koje ima npr 45 kg ili manje moglo bi da koristi samo jednu injekciju Pegazisa mesecno 180mcg:4=45mcg dakle ko ima 45kg bi primao 45mcg nedeljno sto je mozda dovoljno, tako sam cuo da rade u Americi. Znaci kad bi Copegus dobili na poklon od Rosea terapija bi nas kostala “samo” 102 000 dinara.
Jos kada bi neko organizovao povoljno mesto za kupovinu ovih lekova gde bi se oni pravilno drzali ,i kad bi pomogla drzava (kad vec placamo i pdv na ove skupe lekove) onda bi se jos veci broj ljudi odlucivao da sam placa lecenje.
Napomena: Sve gore navedeno sam napisao zato sto bi voleo da svi budu zdravi, kada sam izracunao da se iz budzeta lece samo oko 0,02% od ukupnog broja obolelih u Srbiji.
07.01.2009"
Veliki pozdrav svima i neka ste mi zivi i zdravi!
-
- Novi član
-
- Novi član
Moja adresa je [email protected]
Aleksandar
Aleksandar
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Draga, kod kog lekara se leči tvoj dečko?
Trebalo bi da uskoro počne ispitivanje novog leka za HCV genotip 1 na Infektivnoj, ali samo za pacijente koji nisu primali terapiju. To je dobro, zato što se interferoni i ribavirini ne plaćaju, a i lek je registrovan napolju.
Kako napreduje lečenje za sada?
Trebalo bi da uskoro počne ispitivanje novog leka za HCV genotip 1 na Infektivnoj, ali samo za pacijente koji nisu primali terapiju. To je dobro, zato što se interferoni i ribavirini ne plaćaju, a i lek je registrovan napolju.
Kako napreduje lečenje za sada?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
angie77
Upravo sam se ulogovala na ovaj forum. Nisam ni znala za njega. S obzirom da sam na poslu i das trenutno nemam bas vremena da pisem podugačko pismo, a i koleginica mi je tu pa da ne vidi baš sve, ukratko cu reci i pitati mada vecinu stvari znam. Isto kao i tweety imam hep c vec ja mislim oko 4 godine koliko ja znam. kada i kako sam ga dobila pojma nemam. mada sumnjam na bivseg decka. koji je kako sam cula dok je bio sa mnom se drogirao. saznala sam da sam pozitivna kada sam imala spontani pa su mi slucajno zaokruzili na nalazu da radim test na hep. Bila sam u Beogrdu na institutu za tropske bolesti, kod dr Delića, radila biopsiju. Sve je super rezultati super tramnsaminaze bilirubini na minimumu. S obzirom da imama sada novog decka s kojim zivim, s njim sam ostala u drugom stanju . Sada sam vcec blizu petog meseca. Takbva me je frka i panika uhvatila, katastriofa. nemam s kim da popricam i da se pozalim, mislim on zna ali ne moze da izdrzi razgovor.
Neka mi se neko javne da li ja ovo dobro radim posto mi je prvi put na forumu
Kiss

Neka mi se neko javne da li ja ovo dobro radim posto mi je prvi put na forumu
Kiss
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
on zna ali ne moze da izdrzi razgovor.

Ne razumem bas, iz straha da li ce vam dete biti negativno ili pozitivno?
Uglavnom kao sto vidis napravili ste dete a ti njega nisi zarazila.... tako da je mala verovatnoca da si ga ti dobila od tog bivseg koji se drogirao, odnosno ne polnim putem vec mozda ukrstanjem koze gde je bila ranica kod oboje... posto se C primarno prenosi krvlju.
Super da su ti transaminaze u granici, kao i ostalo... koji ti je genotip i broj kopija?
Bye bye little lady
-
- Novi član
Uz izvinjenje,javljam se posle 20 dana od mog posta.Napisao sam kako mi terapija genotipa 3 nije uspela.Medjutim,malopre sam se cuo sa doktorom koji me je vodio i on je rekao da je sve u redu.Doktorka koja mi je procitala rezultate ranije,procitala je broj kopija sa pocetka terapije(600000).Prvo se obracam Vama i zelim Vam svima podjednako da uspete u terapiji u koju sam se na kratko vreme razocarao.Pozdrav,Aleksandar.
Super, drago mi je da je tako!f29fighter napisao:Uz izvinjenje,javljam se posle 20 dana od mog posta.Napisao sam kako mi terapija genotipa 3 nije uspela.Medjutim,malopre sam se cuo sa doktorom koji me je vodio i on je rekao da je sve u redu.Doktorka koja mi je procitala rezultate ranije,procitala je broj kopija sa pocetka terapije(600000).Prvo se obracam Vama i zelim Vam svima podjednako da uspete u terapiji u koju sam se na kratko vreme razocarao.Pozdrav,Aleksandar.