hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ukoliko nije zakacio B virus najbolje bi bilo da se vakcinise protiv njega, to se preporucuje svim obolelima od HCV-a.
Ako su mu zakazali biopsiju jetre na inf. klinici uradice mu PCR tamo besplatno. Ako zbog sebe pitas za PCR, nema potrebe da ga radis.
Sta su tebi rekli? Da li su ti spominjali biopsiju?
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am

Post od Scared Girl »

Jos uvek ceka rezultate neke a nakon toga ce videti sta i kako dalje.
Citala sam da je anti HCV nepouzdan, i da se samo pomocu nekog HCV RNK moze utvrditi da li ima virusa,pa sam se prepala....zapravo ja moram da cekam jos vremena kako bi znala da li ga imam ili ne,razmisljam o to m PCR testu privatno...ali ne znam kolikoo vremena da sacekam da bih znala.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo opet ja.
Ajde ti mene lepo poslusaj pa nemoj uopste da razmisljas o HCV-u. I kakav PCR privatno, pusti to. Bolje tih 20.000 dinara uzmi pa kupi sebi neke vitamine i preparate za podizanje imuniteta, voca,povrca, ribe...
Test je pouzdan. U najgorem slucaju mozes da otkrijes da imas HCV (a 99,99% da ga nemas) i sta onda? Verovatno bi ti bilo mnogo, mnogo lose!
Posveti se sada sebi i svojoj bolesti, pokusaj da se ne nerviras i kreni da resavas problem oko HBV-a. Za nekoliko meseci uradi ponovo anti HCV cisto da potvrdis da si negativna i eto to je to.
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

U PRAVU SI!Danas sam zaplakala kada sam videla da je negativan...a cak nije proslo ni tri meseca da bih znala da li imam ili ne....proslo je pramalo...ali zaista moram da se skoncentrisem na HBV!KOJI IMAM!Samo se ne zna da li je ovo rana akutna faza ili pak vec hronicna...Da mi je neko rekao da cu sa 20 godina ovo prezivljavati ne bih verovala.
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

STALNO razmisljam da mu nisam mozda ja prenela,a da se kod mene jos ne moze utvrditi da imam....iskreno trudim se , ali lagano ludim!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Nista nemas kad poludis. Onda nece ni da te lece, ima da te metnu u Lazu i vozi misko kakav C ili B :) Onda nema povratka... kad mozak ode. :wink:
Bye bye little lady
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Scared Girl napisao:Jos uvek ceka rezultate neke a nakon toga ce videti sta i kako dalje.
Citala sam da je anti HCV nepouzdan, i da se samo pomocu nekog HCV RNK moze utvrditi da li ima virusa,pa sam se prepala....zapravo ja moram da cekam jos vremena kako bi znala da li ga imam ili ne,razmisljam o to m PCR testu privatno...ali ne znam kolikoo vremena da sacekam da bih znala.
Pa 'nepouzdan' je isto liko i AntiHIV... a svi se testiraju samo na AntiHIV testom ELISA ili ELASA kako bese.... medjutim 'period prozora' da bi se javila antitela mora da prodje... 3-6 meseci max.

Koliko sam ja upucen AntiHCV ostaje pozitivan cak i kod onih koji su terapijom ili spontano (retki srecnici) uspeli da izbace virus. Dakle to ostaje dozivotno... a ako ga osoba nema, znaci da nikada nije ni dolazila u kontakt sa virusom. Neka potvrdi neko od iskusnih.
Bye bye little lady
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Scared,nemoj da udjes u zacaran krug ispitivanja verovatnoca , mogucnosti , najozbiljnije - nece ti biti dobro . To je pakao - koji traje i produbljuje se - govorim iz iskustva.
1. Idi kod infektologa i posavetuj se sta i kako ciniti sa hep b - to cesh lepo izleciti kao i mnogi do sad.
2. Hep c nemas 99%! Znam kakva je frka , veruj mi , ali zaista su male sanse da si se zarazila - putem sexualnog kontakta sa deckom .
Ako ti postane neizdrzivo , prvo idi konsultuj nekog psihooga , psihijatra isl. da ti pomogne da se nosish sa tolikim pritiskom. To sto ti se desava je nevidjeno stresno . Ja sam u jednomn trnutku prestala da spavam - nisam mogla - od tenzije , neizvesnosti i straha . Nemoj to , molim te.
Slazem se sa Djuu , nema potrbe da radish PCR HCV , ali ako ne budesh mogla da izdrzish pritisak , idi uradi i taj test. Bolje i to nego da odlepish .
BIce sve dobro !
Samo se smiri , racionalizuj stvari , ako mozesh i jedno po jedno resavaj !
Pozdrav !
:)
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Tesko da bi moglo da se desi da si ti prenela decku hcv - on ga ima , a ti nemash - zaista tesko izvodljivo !
Ja sam stvarno na kraju pomislila da je bilo bolje da nisam imala ni net , ni gomilu informacija ....ali stvarno.
Kad jednom pocnesh da vrtish po glavi opcije - proces postaje ireverzibilan - nema nazad!
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

da li decko ima hep B?
Sta se desava kod njega?
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

HVALA SVIMA OPET!Kada dobijem napad panike onda je to neizdrzljivo!
Posle ovoga mislim da zaista krenes da gledas i cenis zivot drugim ocima!
Zaista sreca je nesto sto ne primecujes,dok ti se ne desi nesto ovako, a onda shvatis koliko si zaista bio srecan!A NISI NI BIO SVESTAN!

Trenutno ceka rezultat, sto ce potrajati malo!Nedelju dana zapravo!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

judith napisao:Tesko da bi moglo da se desi da si ti prenela decku hcv - on ga ima , a ti nemash - zaista tesko izvodljivo !
Ja sam stvarno na kraju pomislila da je bilo bolje da nisam imala ni net , ni gomilu informacija ....ali stvarno.
Kad jednom pocnesh da vrtish po glavi opcije - proces postaje ireverzibilan - nema nazad!
ne kaze se za dzabe - 'u neznaju je blazenstvo' :)
Bye bye little lady
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Scared Girl napisao:U PRAVU SI!Danas sam zaplakala kada sam videla da je negativan...a cak nije proslo ni tri meseca da bih znala da li imam ili ne....proslo je pramalo...ali zaista moram da se skoncentrisem na HBV!KOJI IMAM!Samo se ne zna da li je ovo rana akutna faza ili pak vec hronicna...Da mi je neko rekao da cu sa 20 godina ovo prezivljavati ne bih verovala.
Da li su ti radili IgM anti- HBc ?
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Negativan je.Sta to znaci?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Scared Girl napisao:Negativan je.Sta to znaci?
Ako je on pozitivan znaci da se radi o akutnoj fazi bolesti.
Odgovori