hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Filip_B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 12:18 pm

Koliko ste se oporavljali od terapije?

Post od Filip_B »

E ovako! Imam Hepatitis C genotip 2B, preko 100.000 kopija, lakostepenu fibrozu.
Primio sam 24x180 pegasys-a i svaki dan po 2 ujutru i 2 uveče copegus-a. Neke teže simptome za vreme terapije nisam imao, osim hroničnog zamora, blagog svraba i povremene iritacije.
Pošto mi se terapija završila pre 5 dana, a simptomi terapije (svrab, umor) su ostali, interesuje me koliko treba vremena da se organizam oporavi od te terapije?
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

vrlo brzo ces se oporaviti od terapije, narocito u tvom slucaju...ovo sto si opisao (terapijske simptome i sa kojom dijagnozom si usao u th)...recimo da vec u roku od dve nedelje mozes da ocekujes znacajno poboljsanje kks...a za mesec dana, do dva, ces se osecati "kao nov". 8)

zelim ti negativna konacni pcr! :wink:
Filip_B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 12:18 pm

Post od Filip_B »

zelim ti negativna konacni pcr!
Hvala puno Gem!! Ja se toplo nadam da će PCR biti negativan, a i ako nebude nije smak sveta :D
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Gde ste ljudi!!!!???????? :roll:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao Maki,
Od prilike svi smo na

Kod: Obeleži sve

http://hepatitiscforum.forumakers.com.
Kako si mi?
Ja cekam novembar, Doktorka mi je obecala da ce me poslati na komisiju, ali je rekla da mi nista ne obecava u skorije vreme. A iskreno, meni je bitno samo da izadjem. Valjda ce i moj koverat nekad doci na red, zar ne? :D
Ljubim te pa se cujemo!!!
majja napisao:Gde ste ljudi!!!!???????? :roll:
...cu preneti kao pozdrav. Vazi?
A i svrati nekad da popijemo kaficu. :wink:
Quattro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 9:11 pm

Post od Quattro »

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zdravo svima, mene nije bilo poprilicno dugo na ovom forumu. Trebalo bi da pocnem novu terapiju i to sa Pegintronom posto prva sa Pegasisom nije uspela. Trenutno imam velilki broj kopija zadnji put sam radi PSR pre godinu dana i tada sam imao 3 200 000 kopija.
Interesuje me da li neko do vas ima iskustva sa ovim lekom, cuo sam da je reakcija na ovaj lek jaca nego na pegasis.
Terapija mi pocinje krajem sledece nedelje.

Pozdrav za sve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am

Post od Scared Girl »

Ja sam prvi put ovde na ovom delu foruma.Pozdrav svima.Nadam se da mi mozete malo vise reci o dobijanju ovog virusa i o verovatnocama da se prenese polnim putem.Koliko vremena od kontakta sa zarazenom osobom treba proci da bi se znalo d ali imas hep c?
Ja sam inace obolela nedavno od hepatitisa b,zapravo,jos uvek nije utvrdjeno da li je mozda hep a ili je rec o hronicnom b ili cak mozda i akutnom b.znam zvuci komplikovnao i zamrseno.Jedva sam prebrodila sve to,da bih sada saznala da postoji snasa da sam zarazena hep c.Zbog polnog kontakta sa bivsim deckom....
trenutni test pokazuje da sam negativna na anti HVC.Moze li mi neko pomnije objasniti koje analize da radim da saznam da li imam ovaj virus?
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Na onoj temi za B je vec receno dosta toga, a to je da mozes da ponovis antiHCV test kada budes znala da je proslo 3 meseca od poslednjeg kontakta sa osobom za koju znas da je izvor zaraze.

P.S. Sexom se retko prenosi, ne bi trebala da brines zbog toga, ali svakako testiranje je najbolji pokazatelj.
Bye bye little lady
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am

Post od Scared Girl »

Hvala na odgovoru.Svi mi to kazu.Ali opet beskrajno brinem.
Moze li mi neko od vas reci vise o lecenju hepatitisa c i o sansama da se u akutnoj fazi izbaci.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Pa po nekim statistikama vrlo mali broj ljudi uspe da ga izbaci u akutnoj fazi samostalno, spontano, bez lekova.... takvi imaju konjski imuni sistem.
Prema nekim podacima preko 70% slucajeva prelazi u hronicno stanje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_C_Virus
http://en.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_C

Approximately 15-40% of persons infected with HCV clear the virus from their bodies during the acute phase

The remaining 60-85% of patients infected with HCV develop chronic hepatitis C, i.e., infection lasting more than 6 months.
Bye bye little lady
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Scared girl ,
znam tacno kroz sta prolazish , posto sam prosle godine u ovo vreme bila u identicnoj situaciji ...... Saznala sam da je decko sa kojim sam bila ...i imala nekoliko rizicnih nezasticenih sexualnih kontakata HCV+. ....i onda agonija ...strah ..........neizvesnost............znash vec.
HCV se retko prenosi sexualnim kontaktom. Ima ljudi na forumu - npr. Majja - koji su bili nekoliko godina sa HCV + partnerom i nisu se zarazili. :wink:
1. Testiranje anti Hcv testovima uradi 3 meseca od poslednjeg potencijalno izicnog kontakta, i ponovi za 6 meseci ,( tako su meni rekli )
2. Mozesh da uradish i kvalitativni HCV PCR test - to je direktan test koji detektuje prisustvo virusa 2 nedelje od potencijalno rizicnog kontakta.
Rade ga Hexalab i Vinca i kosta oko 100 eur.
Ja sam ga uradila posle 3 meseca i bio je negativan . Skoro sam uradila i normalan anti hcv i on je negativan, nadam se da ce tako i ostati.
To je moje iskustvo.
Pokusaj da se ne nervirash - sto je skoro nemoguce - i testiraj se!
Ja sam napravila pakao od svog zivota koji je trajao skoro godinu dana ispitujuci HCV +verovatnoce - pokusaj da to zaobidjesh.
Drzim ti fige da sve budeok!
Bicesh dobro!
Pozdrav!
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Javljaj sta si uradila !
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

judith, koliko si puta isla na AntiHCV testove?? Valjda posle 3 meseca je jasno da ga nema, a posle 6 meseci eventualno ako se ponovi... hmmm verovatnoca je pre da ce srcka da te strefi od tolikog stresa i nerviranja oko cekanja rezultata? :)

Pitam zato sto mene infektolog nije niti pitao za eventualne rizicne dogadjaje (u mom slucaju nista vezano za tipicne puteve prenosenja C-a), a rekao je da nema virusa i da je OK.. kada je stigao AntiHCV negativan. :-? Medjutim trazio je GamaGT test, kao i ponovljene ALT i AST, kao i lipidni status, pa je ispalo da su povisene transaminaze zbog masne jetre, dosta povisenih masnoca i nacina zivota... :evil:
Bye bye little lady
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Ne znam kakva su tvoja iskustva , ali meni je doktor na vma rekao da se obavezno testiram i posle 6 meseci. Kako nisam mogla da cekam tako dug period, uradila sam i kvalitativni PCR. Kada znash da postoji verovatnoca ( cak i ako je 5%) da si mozda zarazen ovim ne tako naivnim virusom , uletish u ozbiljnu frku i sve cesh uraditi da tu agoniju skratish , ukoliko je moguce. Sada sam ok, hcv - , a i moja srcka je u redu ! :D
A ti Dunjo moja , na dijetu i coooliranje ! :D
Pozdrav !
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Scared , navijam da ce sve biti ok! Ne brini !
Odgovori