hepatitis C
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am
Trebalo bi da ne piju krv ovoj drugoj osobi i da budu dobre prema njoj.Scared Girl napisao:A kada ga uspavaju da li bar imaju smanjene sanse da ga prenesu nekome,makar seksualnim putem?
I od cega bi sve trebalo da se cuvaju osobe koje su zive sa osobom koj aje zarazena?

Salim se naravno. Ne treba deliti pribor za licnu higijenu (cetkice za zube, makazice, zilete...sve na cemu moze da se nadje koja kap krvi),
Bilirubin i nije neki pokazatelj. Jeste kada je u pitanju hepatitis A i B (akutna faza), tada je povisen a onda se uglavnom javlja i zutilo koze i beonjaca.Moze biti povisen i zbog upotrebe lekova.anuska1 napisao:a kako osim testa na hepatitis neko i otkrije da je zaražen, naravno s tim da nema simptome?
i da li je normalna vrednost bilirubina znak da nema brige oko hepatitisa...
s tim da su i ostali rezultati ok u okviru krvne slike?
Bolji pokazatelj da nesto nije u redu sa jetrom su transaminaze, mada i one mogu biti mirne kod hepatitisa.
Nema pravila.
-
- Aktivan član
Evo judith, istorija se ponavlja.Scared Girl napisao:Opet sam pocela da citam po internetu i strah je opet tu...toliko se plasim...Cekati tri meseca je mnogo...
Normalno je da imas strah, razumem te ali veruj mi da nemas potrebe da brines toliko, rezultat na C ti je bio 2 puta negativan, tako ce i ostati, veruj mi!
Radis li na svom imunitetu ili se samo nerviras?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Po koji put: mnogi vise ne svrstavaju HCV pod 'PPI" iliti STD. Sto ne znaci da ne treba voditi racuna! Iako meni to nikada nece biti jasno kako je moguce da takva drasticna razlika postoji izmedju HBV i HCV... verovatno jer je HBV mnogooo zarazniji... 100x vise nego HIV! A HCV je vrlo malo zarazan tj. najcesce je potrebna asistencija 'domacina' da ga sam sebi spuca u venu... if you know what I mean.Scared Girl napisao:A kada ga uspavaju da li bar imaju smanjene sanse da ga prenesu nekome,makar seksualnim putem?
I od cega bi sve trebalo da se cuvaju osobe koje su zive sa osobom koj aje zarazena?

Bye bye little lady
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
- Kontakt:
Pozdrav svima!
Djuu , u pravu si - istorija se ponavlja!
Scared, posto sam bila u identicnoj situaciji , sada vec nepogresivo prpoznajem faze kroz koje prolazish. Molim te pokusaj da zaustavish proces koji otprilike ide ovako:
faza 1 - saznanje da postoji mogucnost Hcv infekcije
faza 2 - panika , strah od bolesti , menjanja zivota , neizvesnost...
faza 3 - informisanje - citanje na internetu svih mogucih informacija o hcv u- simptomi , periodi inkubacije , nacini prenosa.......lecenje ... uspesnost lecenja....
faza 4 -proveravanje verovatnoca i mogucnosti na licnom primeru , prepoznavanje simptoma bolesti - temperatura , probadanje .....malaksalost .....
faza 5 - testiranje ( koje je u okviru perioda inkubacije- pa mu ne verujesh 100% ) - veliki stres , neizvesnost , cekanje -pakao
faza 6 - umirenje nakon negativnih rezultata, koje traje nekoliko dana ( 2-3) i onda gore pomenuti ciklus ponovo pocenje od pocetka - faza 1.... faza 2......
Upozoravam - proces moze da traje i traje i konstantno te drzi na ivici ludila ---- veoma intenzivno stanje stresa koje te uzasno troshi - to ti ne treba. Posebno zato sto znash da imash hepatitis b koji treba da lecish , a ovoliki stres ti nece pomoci u tome.
E sada molim te , da mi verujesh nekoliko stvari :
1. Umesto da sama ispitujesh HCV verovatnoce i mogucnosti - idi kod nekog ko je kompetentan , dakle doktora - infektologa i porazgovaraj -LIVE ! Zaboravi na statistike !
2.Koliko god ti je tesko da poverujesh -ti skoro sigurno nemash hcv!
3. Ni na jednom forumu za godinu dana nisam nasla nikog ko je dobio hcv putem polnog odnosa. Naprotiv , naisla sam na mnogo ljudi koji iamju hcv + partnere , a oni su hcv -.
4.Posle skoro jednogodishnje agonije - koju ti najiskrenije ne zelim- shvatila sam da ni ja nemam HCV - i da ga nisam dobila tokom serije nezasticenih sexualnih odnosa sa deckom koji ga ima .
Nadam se da ce ti moje iskustvo pomoci da zaobidjesh Hcv agoniju i da se posvetish resavanju hepatitisa B i da do proleca sve ovo bude iza tebe .
Bice sve dobro!
poz
j
Djuu , u pravu si - istorija se ponavlja!
Scared, posto sam bila u identicnoj situaciji , sada vec nepogresivo prpoznajem faze kroz koje prolazish. Molim te pokusaj da zaustavish proces koji otprilike ide ovako:
faza 1 - saznanje da postoji mogucnost Hcv infekcije

faza 2 - panika , strah od bolesti , menjanja zivota , neizvesnost...

faza 3 - informisanje - citanje na internetu svih mogucih informacija o hcv u- simptomi , periodi inkubacije , nacini prenosa.......lecenje ... uspesnost lecenja....

faza 4 -proveravanje verovatnoca i mogucnosti na licnom primeru , prepoznavanje simptoma bolesti - temperatura , probadanje .....malaksalost .....

faza 5 - testiranje ( koje je u okviru perioda inkubacije- pa mu ne verujesh 100% ) - veliki stres , neizvesnost , cekanje -pakao

faza 6 - umirenje nakon negativnih rezultata, koje traje nekoliko dana ( 2-3) i onda gore pomenuti ciklus ponovo pocenje od pocetka - faza 1.... faza 2......

Upozoravam - proces moze da traje i traje i konstantno te drzi na ivici ludila ---- veoma intenzivno stanje stresa koje te uzasno troshi - to ti ne treba. Posebno zato sto znash da imash hepatitis b koji treba da lecish , a ovoliki stres ti nece pomoci u tome.
E sada molim te , da mi verujesh nekoliko stvari :
1. Umesto da sama ispitujesh HCV verovatnoce i mogucnosti - idi kod nekog ko je kompetentan , dakle doktora - infektologa i porazgovaraj -LIVE ! Zaboravi na statistike !
2.Koliko god ti je tesko da poverujesh -ti skoro sigurno nemash hcv!
3. Ni na jednom forumu za godinu dana nisam nasla nikog ko je dobio hcv putem polnog odnosa. Naprotiv , naisla sam na mnogo ljudi koji iamju hcv + partnere , a oni su hcv -.
4.Posle skoro jednogodishnje agonije - koju ti najiskrenije ne zelim- shvatila sam da ni ja nemam HCV - i da ga nisam dobila tokom serije nezasticenih sexualnih odnosa sa deckom koji ga ima .
Nadam se da ce ti moje iskustvo pomoci da zaobidjesh Hcv agoniju i da se posvetish resavanju hepatitisa B i da do proleca sve ovo bude iza tebe .
Bice sve dobro!
poz
j
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
- Kontakt:
waltera napisao:Hej jel mozda znate koliko zivi virus van organizma npr.vani u kapljicama krvi ili u vodi kada krv dodje u kontakt sa vodom....ja cula sesnest sati do cetiri dana....punoooo
U glavi mi je da virus moze da opstane nakoliko dana , ali nisam sigurna .Mislim da ima dosta razlicitih informacija, ali sve idu u prilog cinjenici da je virus solidno izdrzljiv u spoljasnjoj sredini.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član