hepatitis C
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am
ja sam radila jos jedan test juce,sutra cu znati da li trenutno imam,pa cu onda cekati da prodju tri meseca.ne mogu da opisem svoje dusevno stanje.Ako ga nemam onda samo mogu reci da to sto imam hep b je poslato od Boga da bi moj bivsi saznao za hep c...
HVALA TI PUNO NA HRABRENJU!I ja se nadam pozitivnom ishodu,tim vise sto zelim pomoci tom decku./
HVALA TI PUNO NA HRABRENJU!I ja se nadam pozitivnom ishodu,tim vise sto zelim pomoci tom decku./
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
koji test si uradila ?josh jedan anti hcv ?
javljaj rezultate !
Razmisljam , sko si sa deckom vec tri godine i imash negativan anti hcv test , sva je verovatnoca da ga nemash uopste ( do sada bi ga vec imala)
Sto se tice hep b - znam dosta ljudi koji su se uspesno izlecili , tako da, bicesh ti sasvim fine!
Decko takodje moze da bude sasvim ok - kao sto zansh postoji terapija koja moze da "uspava" ovaj virus i uspesna je u velikom broju slucajeva.
Da li on ima hep B ?
Drzi se .
Pravi je pakao - znam , ali proci ce !
javljaj rezultate !
Razmisljam , sko si sa deckom vec tri godine i imash negativan anti hcv test , sva je verovatnoca da ga nemash uopste ( do sada bi ga vec imala)
Sto se tice hep b - znam dosta ljudi koji su se uspesno izlecili , tako da, bicesh ti sasvim fine!

Decko takodje moze da bude sasvim ok - kao sto zansh postoji terapija koja moze da "uspava" ovaj virus i uspesna je u velikom broju slucajeva.
Da li on ima hep B ?
Drzi se .
Pravi je pakao - znam , ali proci ce !
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Scared , sve je resivo , naravno ! Nemoj dalje da se opterecujesh pitanjima STA AKO? Sacekaj rezultate i onda cesh znati na cemu si.
Naravno nadamo se najboljem!
Informishi se naravno o svemu , ali ako uhvatish sebe da po ceo dan sedish ispred kompa i ispitujesh verovatnoce prenosa, periode inkubacije , terapije .............itd. - PREKIDAJ. Iz iskustva ti govorim da je to siguran put da potpuno odlepish . Ovi ljudi na forumu se sigurno secaju - ja sam bila potpuno van sebe od straha ! JSDM je u pravu - pre ce srcka da te strefi od svega!
Pokusaj da se priberesh i sacekash rezultate! Sta se desava sa deckom ? Dali su mu radili dalje analize za hep c .... genotip ....itd. ?
Pozdrav !
Naravno nadamo se najboljem!

Informishi se naravno o svemu , ali ako uhvatish sebe da po ceo dan sedish ispred kompa i ispitujesh verovatnoce prenosa, periode inkubacije , terapije .............itd. - PREKIDAJ. Iz iskustva ti govorim da je to siguran put da potpuno odlepish . Ovi ljudi na forumu se sigurno secaju - ja sam bila potpuno van sebe od straha ! JSDM je u pravu - pre ce srcka da te strefi od svega!
Pokusaj da se priberesh i sacekash rezultate! Sta se desava sa deckom ? Dali su mu radili dalje analize za hep c .... genotip ....itd. ?
Pozdrav !
Jednom prilikom mi je neko rekao - Ne trazi bolest, naci ces je! I bio je u pravu!
Ja 4 godine zivim sa deckom koji nije dobio HCV od mene, imamo i zdravo dete. Do duse ne spadamo u rizicne gupe tipa da se drogiramo pa koristimo iste igle, niti koristimo isti pribor za higijenu. Seksualni put prenosa je nedovoljno ispitan, potrebno je da krv zdravog dodje u kontakt sa krvlju obolelog.
Scared, nemoj da se opterecujes, dovoljno ti je i to sto si saznala da si HBV +. Secam se dobro kroz sta je Judit prolazila i kakav je sebi pakao napravila u glavi misleci da je mozda inficirana. pokusaj da nemislis na to, ponovi test kroz neko vreme i pokusaj da se ne nerviras!
Ja 4 godine zivim sa deckom koji nije dobio HCV od mene, imamo i zdravo dete. Do duse ne spadamo u rizicne gupe tipa da se drogiramo pa koristimo iste igle, niti koristimo isti pribor za higijenu. Seksualni put prenosa je nedovoljno ispitan, potrebno je da krv zdravog dodje u kontakt sa krvlju obolelog.
Scared, nemoj da se opterecujes, dovoljno ti je i to sto si saznala da si HBV +. Secam se dobro kroz sta je Judit prolazila i kakav je sebi pakao napravila u glavi misleci da je mozda inficirana. pokusaj da nemislis na to, ponovi test kroz neko vreme i pokusaj da se ne nerviras!
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Testirash se tri meseca od poslednjeg potencijalno rizicnog kontakta sa hcv + osobom. To vazi za obican test koji si vec uradila.
Pcr test je test koji detektuje Hcv na osnovu prisustva njegovog genetickog materijala u krvi .
kvalitativni test - detektuje samo prisustvo virusa ( ima ga ili nema)
kvantitativni test - odredjuje broj kopija virusa , genotip itd.
Prednost ovog testa je sto ne morash da cekash da prodje period inkubacije( 3 meseca) , vec on detektuje virus posle 2-3 nedelje od pot. kontakta sa hcv -om.
Kvalitativni PCR HCV kosta oko 7500 din. i moze se uraditi u vinci , hexalabu i aqualabu.Ceka se malo duze od obicnog testa - oko 7 dana .
Pcr test je test koji detektuje Hcv na osnovu prisustva njegovog genetickog materijala u krvi .
kvalitativni test - detektuje samo prisustvo virusa ( ima ga ili nema)
kvantitativni test - odredjuje broj kopija virusa , genotip itd.
Prednost ovog testa je sto ne morash da cekash da prodje period inkubacije( 3 meseca) , vec on detektuje virus posle 2-3 nedelje od pot. kontakta sa hcv -om.
Kvalitativni PCR HCV kosta oko 7500 din. i moze se uraditi u vinci , hexalabu i aqualabu.Ceka se malo duze od obicnog testa - oko 7 dana .
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Super... mislim da sigurno mozes da odahnes da nemas HCVScared Girl napisao:Danasnji rezultati:HCV - NEGATIVAN! HAV IgM negativan,HbeAg pozitivan.moze li mi neko objasniti HbeAg?

a ovaj e sto si dobila od HBV-a rezultat... ko te je savetovao da to radis?
uglavnom to znaci ovo:
Dakle infektivna si... virus je prisutan... sto se i znalo cim si HBsAG+. Nego da predjemo na HBV temu ovo je HCV... da ne idemo skroz u offtopicHepatitis B e-antigen (HBeAg) is a viral protein associated with HBV infections. Unlike the surface antigen, the e-antigen is found in the blood only when there are viruses also present. When the virus goes into “hiding,” the e-antigen will no longer be present in the blood. HBeAg is often used as a marker of ability to spread the virus to other people (infectivity).

Bye bye little lady
-
- Aktivan član
Doktorka kucna me je savetovala,kako bih znala da li se radi o a ili b hepatitisu.Posto na infektivnoj ne mogu da urade analizu na a,enamju antigen ili tako nesto...STO JE TUZNO!Pa sam radila test za a i ovu analizu.
Da se sada vratim na temu o HCV koliko je pouzdan taj test PCR ?I da li se radi samo u privatnim labratorijama?
Plasim se za decka,jer ne znam da li ce moci da se zileci od dva virusa ukoliko sam mu prenela b:( vec je klonuo jako i ne znam kako da mu pomognem...kaze da ne veruje da se mogu izleciti dva...
Da se sada vratim na temu o HCV koliko je pouzdan taj test PCR ?I da li se radi samo u privatnim labratorijama?
Plasim se za decka,jer ne znam da li ce moci da se zileci od dva virusa ukoliko sam mu prenela b:( vec je klonuo jako i ne znam kako da mu pomognem...kaze da ne veruje da se mogu izleciti dva...