hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
i'm back :lol: :lol: :lol:
jeca se izvlaci iz skrovista i dolazi da vas smara punom parom :lol:
naravno, koga cu ako ne vas :wink: :lol:
Da znate da ste mi svi nedostajali i vidljivi i "nevidljivi" :wink:
Jedva cekam i kaficu sa jednom konacno dr kojoj cestitam diplomiranje!!!:wink: :lol:
Drugarice moja, docicu ti uskoro dole, da se lepo ispricamo ko ljudi javicu se naravno ranije, da me planiras! :wink:
Hmmm, sada sam se ustalila sa svime, iskreno, mrzi me da pisem sta me sve boli i ne boli i sta se sve ne desava, pisemo se na nasem forumu...
Jos uvek su mi transaminaze 250, pijem pored terapije i liv i hepa-merz granule, kosa i dalje opada, pluca su mi i dalje ne bas sjajno, reuma drzi i jos sve one divne nam i krasne nus pojave terapije, a za 4 nedelje bice polovina, dakle jos samo 28 nedelja :lol: :lol: :lol: :lol:
nisam imala net neko vreme, sada nemam kredita, zato nikako da se javim majjcetu i djuu :oops: :( :cry:
Djuu draga, dragance mi je rekao da si bila na kontroli vamo, zao mi je sto se nismo videle, ali bice dana!
Mojra, kako si mi ti?
Nikako da se vidimo, uvek se mimoidjemo za dan :lol: :lol: :lol:
Emanuil vidim ne pise ovde, izgleda da je to nesto "normalno", da se nekako povlacimo na terapiji :lol:
Nadam se da si nam dobro!
Jeseni, sto te buni to za zubara??
Pa ja sam ga dobila tako :lol:
mislim, ako naravno iskljucimo da su me zarazile rode...
sto bi dzoni rekao "nije nama sto ti imas C nego sto mi nemamo sterilizator" ili ti, dosta toga se sterilise, al dosta toga se samo prebrise alkoholom... :roll:
Nije bolje promovisano zato sto Bozicka ne moze da stigne na sva mesta u isto vreme, a nista bez nje ne biva...i to udruzenje je samo njen paravan i nista vise nazalost!
Pisemo se naravno malo vise, ponovo sam u sedlu :wink: :lol: :lol: :lol:
Ljubim vas sve, cuvajte mi se!!
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

E ovako.Ja radila nekada u bolnici kao pripravnik i puno se zezala tj. nisam marila puno a nisam ni ucila.Nakon nekoliko godina sjednem za kompjuter i naletim na sve one silne bolesti koje se mogu dobiti putem krvi.Sledila sam se a i pocele su da dolaze slike kada sam se znala ubosti slucajno na neki instrument ili iglu.A da ne pominjem brdo zanoktica koje sam imala na rukama jer sam ih grizla.Elem pocnem ja da se pipam po desnoj strani i **** pocne da boli.Svako jutro ja pipam dok nesto ne napipam ili neisprovociram da zaboli.Kod doktora on se samo smije kaze transaminaze su ti kao kod djeteta a i ultrazvuk odlican.Kaze da dolazim svakih pola godine da vadim te transaminaze jer kako kaze pokazace ako ima sta.Evo proslo je cetiri i po godine mene svaki dan boli ako ne boli ja pipam pa me zaboli i tako svaki dan.Kad na internetu procitam simptome silnih hepatitisa imam osjecaj da ih sve imam.Sve simptome.....doduse sjecam se jednom potpuno bijele stolice koju sam imala pola dana kada sam doruckovala jogurt samo ali sam se nesto nanervirala a kada se to desi odmah moram na wc.Eto neki dan sam citala simptome ciroze i ma naravno ja ih sve imam i trk kod doktora nalazi i ultrazvuk ALT 13 AST 17 bilirubin isto normalan ultrazvuk ok,ali mene boli sa desne strane nekada ispod rebarnog luka nekada pecka nekada sijeva iza ledja i najvise u sredini stomaka.Doktor napisao jos i hipohondrija.Jel moguce da se umisle toliki simptomi????Helllp
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Waltera, transaminaze mogu biti u granicama a da virus postoji.

Idi u neku pprivatnu laboratoriju i odradi testove na B i C. Tako ćeš jedino znati! :wink:

Jecka, samo da te pozdravim i ovde.

I naravno, pozdrav i svima ostalima, da ne nabrajam sada svakoga posebno.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:Waltera, transaminaze mogu biti u granicama a da virus postoji.

Idi u neku pprivatnu laboratoriju i odradi testove na B i C. Tako ćeš jedino znati! :wink:

Jecka, samo da te pozdravim i ovde.

I naravno, pozdrav i svima ostalima, da ne nabrajam sada svakoga posebno.
Drzi se majjce, uz tebe smo!!!
Saljem ti puno zagrljaja i poljubaca, rekoh ti bilo sta bilo kad samo reci!
Pomazi mamu i od mene, ne javljam se na onoj tvojoj temi ali znaj da te citam!
Ne postoje dovoljne reci da izraze koliko ti se divim, na hrabrosti i pre svega na tolikoj ljubavi prema majci!To se ne moze recima opisati!Hvala ti na divnom primeru, znam da ne umanjuje tvoj bol al znaj da si osim sto si pomogla i pomazes mami svakog trena pomogla i svima nama, da se preispitamo!citajuci tebe, pocinjemo sebe da menjamo!Moja mama ti je puno zahvalna na tome jer sam ja pocela nju da gledam drugim ocima zahvaljujuci tebi i tvojoj snazi i ljubavi!citam joj stalno novosti o tvojoj mami!
Ne moras da budes jaka i nasmejana, nase rame imas uvek, da budes to sto jesi i u losem i u dobrom i kad ti se smeje i kad ti se place i kad ti se meri pritisak i sta god pozelis!
Nisi sama!!!
Ljubim te punooo!
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Pozdrav svima i tebi Majo na savjetu.Ma znam sve o tim transaminazama i to da mogu da budu sve ok al virus da postoji.Cak sam negdje procitala da sa urednim transaminazama cesce ljudi imaju cirozu nego ljudi sa povecanim.Joj koji sam panicar ali sta cu.Uradila bi sada taj test ali me strah rezultata proslo je pet godina i sinoc nisam oka sklopila.Na kraju sam htjela da iskocim iz vlatite koze kad mi je palo na pamet da mozda imam i B i C zajedno.Ma vjerovatno bi se transaminaze jeb... malo pomakle od te zlatne sredine pa i meni Bog dao znak.Pa onda sam se sjetila sve one djece sa kojom sam se igrala u komsiluku koja su gurala moje ruke i prste kada bi im nicali zubici i koji bi be nekada ugruzli ili moj momak sa kojim sam u vezi sedam godina,pa roditelji pogotovo mama koja obavezno uzima moje britvice kada ih se ja zasitim.Naravno ja napravim odmah skandal ali ona kaze "Ti si moje dijet,meni se nista ne gadi od tebe.Vjerovatno oko mene hoda sada kordon zarazenih ljudi i familije!!!!I to sam za sve ja kriva!!!
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Soryy jos da pitam je li neko od vas imao uredne vrijednosti ALT i AST i koliki su bili jer kod mene ALT nije nikada presao 15 a tako i AST.
Pozdrav svima super ste
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Draga waltera,
verujem ti da si panicarka :wink: :lol: i da ti jeste zaista tesko zbog svih tih konfuznih misli u glavi. Strah moze da bude veliki okidac za razne stvari, potpuno da te poremeti i sludi, ali nemoj bas toliki panicar da budes pliz mi smo davno izabrali pobednika panicara ovde na forumu :wink: :lol: :lol:
ovu temu citaju mnogi ljudi, zamisli kada bi svi krenuli da panicimo, kada bi potpuno zdravi ljudi krenuli da strahuju da mozda nemaju i oni nesto. Strah je cudo, ja evo sad cim razmisljam o svojoj divnoj jetrici, ODMAH ME ZABOLI desna strana, ali odmah :lol: nije to umisljeni bol, boli zaista, ali svesna sam da je taj bol samo uslovni i da je uzrok strah.
Sama kazes, prvo si se pipala prvo te je nesto "zacackalo", pa si tek onda osetila bol..

bila si kod dr, sve je u redu, pliz :wink:
Posto ti jeste frka, idi do lab odmah danas, ne moras da ne jedes, rade one i popodne...i uradi test.

To da imas cirozu sa transaminazama 15 i UZ b.o. to je nemoguce i u holivudu veruj mi na rec :wink:
Ne daj se!
Videces kad uradis taj test da ce sve biti ok i posle ce biti "uh sta mi je trebalo da ne spavam nocima"...
Pokusaj nekako da ne mislis o tome..Da, hehe, nemoguce skoro...
Pozdravlja te puno jos jedan panicar :wink: :P
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

E hvala na divnoj podrsci.Evo ipak nista od uputnice za labaratoriju nego mi dali uputnicu za psihijatra....idem u srijedu.Ma nisam tuzna zbog toga samo da se vise rijesim ovih tegoba i ovih peckanja na desnoj strani.Sada cim ustanem ujutro pomislim jel me boli i naravno krene bez pipkanja da sijeva na desnoj strani ili prilikom udisaja i izdisaja i pomjeranja itd.Uradicu i gastroskopiju.
Transaminaze mog momka su ALT14 AST14 i mojih roditelja tako da doktor kaze da ne mozemo biti svi ovako asimptomaticni :wink:
Doduse bilirubin kod momak je uvecan ali to je neki Gilbert valjda sto ne jede redovno i sto se napreze dosta na poslu.
Malo kada razmislim i treba nama malo svima psihijatar zbog utjesnog razgovora jel ipak smo mi ona sjeb.... generacija devedesetih kada nista nije islo kako treba.
Pozdrav za sve
Tweety :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Hejjjj dragaaaa tek sada vidim porukice :D ljuuubim teeee, hvala na cestitkama :D pa se vidimo nas dve :wink: . A do tada, uciiiiiiiiiiii :D .

Majce, i ja te redovno pratim, i zaista ti se divim. Tvoja mama je jako srecna sto te ima. Dajes sve od sebe, i ama bas sve radis ispravno, zato daj sebi malo predaha, bar koji trenutak, udahni vazduh duboko i cuvajte se. ne moram da ti ponavljam da mi je jako zao zbog svega sto vam se desava,rastuzim se uvek kada pomislim na vas dve, ali ti si stvarno divna, bolja nega mislim, ne postoji.

Ljubim vas :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Drage moje hvala vam, ljubim vas!!

Jeco, drago mi je što si se skapirala sa mamom, čuvajte se, mazite i pazite, koristite vreme na najbolji mogući način. :wink:
vukasine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 11:57 pm

POZDRAV

Post od vukasine »

Zdravo narode,

Prvi put pisem, ali povremeno pratim dogadjanja...
Poceo sam sa lecenjem sa pegazisom( imam hcv)...
Dobro podnosim za sada, primam oko 2,5 meseca, doza je 135...
transaminaze su mi pale na normalu, posle druge doze
Imao sam probleme sa neutrofilima, pa sam konsultovao imunologa koji mi je preporucio Cink, da jedino moze da stimulise kostanu srz da proizvodi neutrofile...( uzimao sam Cink+vitamin C, sumece tablete... i sad je sve ok...) doza mi se odrzala.
Da li su nekom bili rezultati slicni i jel mogu da ocekujem da ce i meni PCR pokazati negativan rezultat za mesec dana kad mi budu radili na infektivnoj klinici. :)
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

kolike su sada transaminaze a koliko su bile prije
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Uglavnom pozitivno djelujes na lijecenje....sto je veoma dobro
Furije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 9:12 pm

Post od Furije »

Imam jedno pitanje. Par puta sam se poljubio sa ex devojkom za koju znam da ima HCV, pri cemu sam smatrao da sam dovoljno upucen, a posto sam to radio stalno i u vezi pre par godina uz sexualne odnose pa se nisam zarazio nisam puno razmisljao da uopste postoji neki rizik. Ono sto me malo cima je to sto sam imao afte u ustima (moja redovna pojava u ovo doba godine), pa bih voleo da mi neko strucan kaze malo o verovatnoci i rizicima jer je vec pocela spontano faza hipohondrije vec posle 3 nedelje od toga kad sam dobio neku kijavicu i kad su me blago zabolele limfne zlezde ispod pazuha.
Jel' tripujem ili sam se nepotrebno izlozio riziku da udjem u udzbenike kao neko ko je dobio hep od poljupca?
Hvala na odgovorima
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Ne kapiram, pricas o poljupcima a onda i sexualnoj aktivnosti... sa istom osobom? Period? Poljubac skoro, sex davno pare par godina? Kazes nisi se zarazio - znaci testirao si se? Pa ako nisi tada zasto bi sada...
Ne znam sta su te afte, ali po teoriji i ti i ona morate imati otvorene ranice u ustima da bi se virus (bilo koji) preneo na taj nacin. Uopste bilo koje ranice na telu.... 'blood on blood'.
Bye bye little lady
Odgovori