hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dzonyx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 7:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dzonyx »

Ja vec duze vreme imam problema sa ovom bolescu . imam 24 god. i bolovao sam kao mali od trombocitopenije tj. 1986 sam primao krv (trombocite) i doktori sumnjaju da sam se tada zarazio . Sve je pocelo 2003 god. jednog dana na poslu kada sam osetio bolove u predelu jetre . Otisao sam odma kod lekara i poslali su me na ultra zvuk . I jetra i slezina su mi bile jako uvecane. Zatim su mi vrsili analizu krvi i tada sam saznao za sve to! Kada me je doktor na infektivnoj saopstio o cemu se radi sav sam se streso iako nisam puno znao o toj bolesti . Raspitivao sam se za lecenje i saznao da postoji pegazz ali i da je mnogo skupo lecenje a i da postoji kao neki biro besplatno lecenje i da je mnogo tesko upasti na njega jer su mi rezultati koliko-tpliko dobri . Zanima me da li ima nekoga ko je ovde poceo sa lecenjem i kakvi su mu rezultati ! Hvala :)
dzonyx
Novi član
Novi član

Post od dzonyx »

Ima li koga ? :roll:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Pozdrav, ima ovde dosta ljudi koji se lece i onih koji su izleceni... prelistaj ovu temu malo pisalo se dosta toga, ali ne sumnjam da ce ti ponovo neko odgovoriti na osnovne stvari oko terapije..

Kakvi su ti ALT i AST rezultati? Da li si radio PCR test (broj kopija, genotip...)...
Bye bye little lady
dzonyx
Novi član
Novi član

Post od dzonyx »

ALT 92 normala od 20 do 65 AST 35 normala od 10 do 37 slezina mi je promera od 13cm. To su mi poslednji rezultati od septembra prosle god. kada sam isao na pregled za vojsku . U julu 2006 god. ALT je bio 75 a AST 41 A u decembru 2005 god. jetra mi je bila uvecana 16,4cm a slezina 17,4cm. Znaci prosto neverovatno sto vreme vise prolazi meni su rezultati sve bolji a kako ne znam ni ja jer ne koristim nikakve lekove niti vitamine a radim i jedem bukvalno sve isto kao i pre .[/list]
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao dzonyx, tvoji rezultati jetrnih transaminaza su slicni mojima, ALT i AST su mi blago poviseni , s tim da (na zalost) broj kopija raste.A od terapije nista, verovatno ti je poznato da treba da imas fibrozu da bi uopste stigao do komisije.
Da li su ti radili PCR?
Jesu li ti predlagali biopsiju jetre?
Jaavi se, puno te pozdravljam, Jeseni i tebi veliki pozz :wink:
dzonyx
Novi član
Novi član

Post od dzonyx »

Djuu veliki pozdrav za tebe ! Verovala ili ne ja ni ne znam sta ti je PCR :oops: Inace su mi radili biopsiju jetre i rezultati su sasvim solidni . Jesi mozda ti radila biopsiju i kakvi su tebi rezultati ? Koliko dugo ti bolujes i jel osecas neke promene ili je sve ok. ?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao
Pa... ja znam za virus od 2004 a ne bolujem uopste :wink: , ne dam se.
PCR je test koji pokazuje broj kopija virusa u krvi (onako,najprostije receno) i cudi me da ti to nisu radili. Gde si radio biopsiju?
Ja nemam granicni hepatitis, nemam fibrozu, nemam pravo na terapiju :D
Povremeno osecam umor, bolove tu i tamo, mestimicno ali dr kazu da to nije od virusa!?
dzonyx
Novi član
Novi član

Post od dzonyx »

Dobro je ja takodje ne osecam nikakve bolove . Radio sam biopsiju na infektivnoj u BG.Jesi ti iz BG. ?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Jesam, da...
Oni obicno urade biopsiju i PCR zajedno (ako nemas vec uradjen PCR)
Sta ti pise na opusnoj listi?
dzonyx
Novi član
Novi član

Post od dzonyx »

Pluca i srce fiz. bez pat. nalaza,jetra uvecana oko 1p.p.slezina se pipa na rebarnom luku,ascites se ne zapaza , tremor neg. Lab.na prijemu G Mgb 147,Er 5,05, Le 5,8 , Tr 112 , glik 4,4 urea 3,6 , k 4,3 Na 140 , bil cel 15, dir 0\ AST 42 , ALT 71 , prot vr 85 posto . EHO abd. bez posebno izrazenog patoloskog nalaza . Po premedikaciji uradjena slepa aspiraciona biopsija jetre - tkivo upuceno na patohistoloski pregled - Biopsio hepatis facta est ! Otpusta se bez subjz tegoba , obj. nalaz bez bitnijih promena . Eto to mi pise u otpusnoj listi ma da se ja stvarno ne razumem u to . ako ti znas nesto javi mi molim te kakvo je tvoje misljenje . Veliki pozzz i hvala unapred !
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa da, tu nema PCR-a ali ni rezultata biopsije, samo pise da ti je uradjena slepa biopsija, sta ti pise u nalazu biopsije?
dzonyx
Novi član
Novi član

Post od dzonyx »

Pa ne znam rezultati su mi ostali kod njih .
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

A kad si ti radio biopsiju? I sta su ti rekli kad da dodjes na kontrolu?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Drustvo, ja samo da vam javim, zavrsila sam fax :D
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Iksa napisao:Drustvo, ja samo da vam javim, zavrsila sam fax :D
O ljubim tebe ja!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

SVAKA TI ČAST (nisam ni sumnjala :P :lol: :lol: :lol: )!!

Narode, ja sam u haosu pa ne stižem da pišem. Pozz svima!!
Odgovori