hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

E pa ovako... nisu mi nasli nista sto vec nismo znali,znaci, sve je bilo posledica napada jedne bakterije (sto je dobro), a lose je to sto je sve posledica loseg imuniteta. Pitam se samo kako bi sve to izgledalo da ne uzimam sve silne preparate za imunitet.

Odoh ja sutra malo u bolnicu, na nekoliko dana, da odmorim k'o covek od svega, zubica i ostalog... Salim se,naravno, umrecu od muke sto necu videti malisu tih nekoliko dana. Ostajem najverovatnije do ponedeljka (citavu vecnost)
Sve vas puno ljubim i budite mi dobro
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Pa tako ti je to obično sa kožnim "dešavanjima".......

Čuvaj se!! :wink:

Iksa, kako napreduje učenje?!

Džonik, Jeco, ma svi ostali gde ste, šta se dešava sa vama??
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Djuu jesu li to oni crveni pecati na kozi kruznog oblika sto su posledica 'rada' jetre?

Kazes bakterija, znaci nema veze sa jetrom?
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao drugari,
Kako ste? Jeca nema vremena, non - stop je na faksu, a i terapija je izmori, tako da joj nije do pisanja. Bar sam je ja tako shvatio. Dju je na VMA i trebalo bi u ponedeljak da izadje. A za rezultate jos uvek ne zna nista.
Ja sam juce dao krv za PCR i cekacu 5 - 7 dana, odnosno do 10, jer ce mi rezultate poslati postom da ne bih ponovo isao za Kraljevo.
Transeminaze su mi malo spale isto tako i holesterol, a hormoni stitne su mi blago poviseni. Ostalo mi je samo jos da uradim ona auto antitela, a to cu kada odem u Beograd na kontrolu.
Puno vas sve pozdravljam!!!

p.c. Iksa hvala na pozdravima! Odpozdravljam!!! :D

p.c.c. Majja, Jeseni, Iksic, javite se!!! :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Majce, ideeeeee :D :D :D jos 3 !!!!!!!!!!!! :D :D :D a mozda 2 ako u utorak skinem i engleski sa dnevnog (dugo-godisnjeg) reda. Danas je upisana onkologija, da se jos malo pohvalim sa 10-kom :lol: 8)

A jel si ti bolje, citam tamo pms, grlo, sve... ma ne pazis se dovoljno :roll:

Djuu, samo ti "radi" na imunitetu i ne brini se, a sada si ti vec u bolnici... javljaj se kad se vratis da nam pricas ko s kim :lol:

E Dzoni, jeeeeee padaju transaminaze :D :D

Gde je Jecaaaaaaaaaaaaaaa :( :( :( :( :roll: :roll:

:D pozzzzzzz
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Svaka čast Iksa!!! :D :D :D :D

Moje grlo se saniralo (uz domaČu rakiještinu :lol: ), ali pms me razbija! :-?

Ajd završi i taj engleski pa..........i.........još samo malo......... :lol: :lol: :lol:
mojra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 6:31 pm

Post od mojra »

pozdrav svima
od skoro sam se prikljucila ovoj temi i pregledala veci deo postova, moram vam se zahvaliti,Gem,Majja, Tweety, Dju,iksa ,Dzonik i svi ostali koji ste pisali ,pronasla sam odgovore na mnoge nedoumice,a znam bice ih jos,,,,
inace cekem rezultate PCR,imam zakazanu kontolu 12.03. KOd Bozicke na XI sam radila biopsiju, (Tweety tvoja terapija je pocela bas u to vreme,tako da smo i prolazile jedna pored druge 100%,a nisam bila u pusaonici gde se inace ljudi i upoznaju :),
ovo cekanje i koristim da se pripremim za terapiju za koju znam da nece biti skoro a mozda me i iznenade:)
i pored zdrave ishrane ,setnje ili umerene sportske aktivnosti,,zanima me kom bi suplementu dali prednost i da li ste mozda koristili oba(ne u isto vreme)

LIV52 ILI AJKUS?

pozz svima
Osmeh je kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ja sam čula sa više strana da ljudi uzimaju LIV52, ali samo u slučaju kada su povišene transaminaze. Ako su oko normale onda ne treba.

E da, dobrodošla ovde i javljaj nam rezultate. Drago mi je da si se snašla u ovoj našoj temi, jer smo i mi u mnogim nedoumicama, a bogami i sami lekari, pa nam je za oprostiti to. :lol:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao svima,
Mojra dobrodosla! :D Ajkus nisam koristio, tako da sto se toga tice ne mogu da ti dam odgovor, ali sam LIV 52 dugo koristio. Meni su inace dugo vremena bile dosta visoke transeminaze koje nisu mirovale i poceo sam da koristim LIV, e tek tada su postale mirne. Pazi, ima mnogo indikacija, ali na meni se to odrazilo samo tako sto su transeminaze pocele da miruju. U uputstvu za koriscenje preparata pise da treba da se koristi mesec dana i mesec da se pauzira. Stvarno drugi efekat promene nisam zapazio od LIV-a.
Ja bih ti preporucio da pijes surutku, jeste malo bljutavo, ali se naviknes. Ona dosta pomaze.
Kada sam ja poceo da je pijem, transeminaze su mi lagano opadale, medjutim, kada sam prestao da je pijem, ponovo su pocele da rastu, ali sada Hvala Bogu, polako pocinju opet da spadaju. Inace sam prestao da je pijem zato sto sam pio iskljucivo od kozijeg mleka, a njega nema do marta, tako da planiram da nastavim, cim pocne.
To je jedino sto bih ti ja iskreno preporucio, a za LIV i AJKUS, razmisli, jer svaki organizam to drugacije prihvati, a da uzmes bilo koji od ta dva, sigurno ti nece naskoditi.
Ja jos cekam.... Nekako je daleko taj petak da vidim koliko imam kopija posle sest meseci muke!!! :x
Ljubim vas vse!!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De ste drustvooooooo??!! :lol: :lol:
Naravno, napad je najbolja odbrana, tako da ja vas pitam gde ste?! :wink: :lol: :lol: :lol:
Iksic drzimo ti fige u utorak, da smaknes to cudo vec jednom :wink: :lol: :lol: :lol:
Mojra, dobro nam dosla!!
Polako samo :wink:
Kako nisi to bila u pusionici, a?! :wink: :lol: :lol: U kojoj si sobi bila?
Ljudi u nekoj sam nevidjenoj guzvi (naravno kao i uvek) :lol: :lol:
samo sam svratila da vas punoooooo izljubim!! :lol: :lol: :lol: :lol:
pisemo se ovih dana, nadam se da cu imati malo vise vremena, ne stizem ni spavati ki coek :wink: :lol: :lol: :lol:
mislim na sve vas!!!!
Cuvajte mi se!!!
Ja sam super, naravno :wink: :lol:
ono malo sto me ponesto bolucka, to sve ide u rok sluzbe...evo vec sam u cetvrtak primila 6tu...o glupostima necemo da pisemo :wink:
Sve je na svom mestu :lol:
Otkako sam dala onaj ispit, nesto se zezam po faksu i ostalim cudima, nikako sve da stignem, predavanja i vezbe su mi bukvalno ponekad od 8-21h i to me bas iscrpljuje vise nemam snage ni za sta...mislim na vas, ali dok ja upalim komp i dok stignem samo na mailove da odgovorim sa po 15dana zakasnjenja...prodje me volja :lol: :lol: :lol:
ljubiiiiiiiim vas sve!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Pozz mojra i ostali (naročito tweety koja je upravo izronila iz ilegale) :wink:

lepo da si nas pronašla. nadam se da su ti rezultati, za sada, nezabrinjavajući; a ukoliko treba terapija da je nećeš dugo čekati. nisam shvatila da li si već dobila rezultate biopsije, a sad samo čekaš da stigne i pcr? koji je genotip u pitanju?

suplementi nisu moj fah - ne verujem da mnogo pomažu. čini mi se da je djuu spominjala ili pila ulje iz ajkuline jetre, ili nešto sličnog sastava. to je pretpostavljam AJKUS. LIV52 je ok, kao i većina tih dodataka koji imaju kakve takve sertifikate.

pametna strategija da se pripremiš tokom čekanja. :P
mojra
Novi član
Novi član

Post od mojra »

hej
hvala svima na odgovorima,
i ja se nadam da nece biti zabrinjavajuce kad saznam genotip,za sada sam radila samo biopsiju i ks a cekam nalaze stitne zlezde i PCR

PH nalaz jetre:
-Hcv minimalne aktivnosti, u stadijumu lake fibroze,
genotip cu znati 12-og marta
a laborat.analize po prijemu na infek.kada je radjena biopsija jetre su:

glikemija 54
urea 3.2
SGOT 100
SGPT 163
AF 73
ggt 23
bilirubin ukup 9.8
bilirubin dir 1.9
holesterol 5.0
tgl 0.83
SE 18
ER 4.88
Hgb 152
Tr 311
Le 5.8

od tada je proslo mesec dana , korigovala sam ishranu i spavanje , umor i neraspolozenje su mi stalni pratioci :)
a osmeh je linija koja ispravlja mnoge stvari

pozz svima
i svima najbolje sve

@Dzonik nadam se da ce petak biti tvoj srecan dan :wink:
mojra
Novi član
Novi član

Post od mojra »

majja napisao:
Djuu napisao: I ajd, da nastavim sa kukanjem :wink: ,bole me i zglobovi (ali kazu da to nema veze sa C), nervozna sam straasno (ni to nema veze sa C)... itd.itd.
A ja vam kazem dragi moji sve sto je lose ima veze sa C (lakse mi je tako da opravdam sebe :D )
Bol u zglobovima i te kako moze da ima veze sa C. (ovo je provereno!!)
majja napisao:

ljudi ne znam kako je vama danas
ali mene otkinuse zglobovi i neka tromost ....

djuu ,majja ima li neki provereni lek za ove zglobove?!

izem ti prolece:)
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Ne sa virusom C ili bilo kojim koliko sa radom jetre ili trigliceridima i holesterolom...nemojte me drzati za rec.
Bye bye little lady
mojra
Novi član
Novi član

Post od mojra »

[quote="vecca"]
Cak i uzgoj kombuhe (ne mogu da verujem da su ovo moje reci) moze biti zabavan, pod uslovom da nisi gadljiv odnosno da ti ukus odgovara. Kombuha je koncentrat B vitamina, ostale blagodeti da ne pominjem, a kud ces bolje za jetru i apetit od B vitamina.
[quote="vecca"]

Vecco kako se gaji kombuha?
videla sam da po prodavnicima zdrave hrane prodaju vec gotovu da li je ona ok?
Odgovori