hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

sl napisao:Jutros sam vadila krv ! Nadam se boljoj kks ! Videcu sutra da li ce mi dati pegazis .

Jeco, ja sam lezala od utorka do narednog petka - 10 dana . :x Mislim da je to bilo bespotrebno ,ali slatko sam se odmorila ,a i sa ekipom u sobi sam bila zadovoljna ! Zadovoljna sam i sa svojim mladim Dr . :D
I za tebe verujem da neces imati neke jake simptome . Mislim da 99% pacijenata ima bol velikih zglobova - kosti , mada u uputstvu pise 10 % . E,da i skoro sve me nervira . Malo to i zloupotrebljavam , jer moraju svi da mi cute , a ja se slatko ispraznim :D

Ja sam povezala da su nam ribavirin rekli da pijemo posle obroka iz razloga sto su jaki pa da ne upropastimo i zeludac ! :roll:

Samo sto su me zvali za neki posao , tako da cu mozda za bgd u toku sl nedelje ,pa cemo se mozda i videti !!!

Puno vas sve ljubim !!!
drzim ti fige sl :lol: :lol: :lol:
nadam se da ce ti ga dati ove nedelje!!
javi se ako dolazis, da se lepo ispricamo!!!
:lol: :lol: svidja mi se to praznjenje na drugima, doslo je i mojih 5min :lol: :lol:
a to oko doktora...hehehe, ma neka fala pa makar bio i dzordz kluni :lol:
odo sada, ceka me dr majstorija i uzimanja para :lol:
videcemo, ja cu verovatno piti 2x3 ribavirina jer sam super teska kategorija :lol: tako znam da pise u uputstvu..a sta mi budu rekli tako ce da bude :lol:
kisss
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Emanuil, super sto nema jakih simptoma. Mozda budes imala srece i upadnes u onu grupu koja protrci kroz terapiju i ne osecajuci je. Kazu da ima oko 20% takvih srecnika. 20% ima vece nus pojave, a ostali su u sredini..neko ima vise, neko manje problema, uglavnom prodje to vreme nekako.

Tweety, naravno, lek se dozira po tezini. Ispod 75 kg 2+3 tablete, iznad 75kg 3+3 tablete. Pojedinosti dogovori sutra sa doktorima: koja doza, koji raspored uzimanja, na koji način i sve to.

Ako stignes u bolnicu rano i urade prijem na odeljenje nekog cimanja i ako ti pritom odmah izvade krv (zato idi bez dorucka i nemoj slucajno da kasnis), može da se desi da ti isto veče započnu terapiju, jer će rezultati važni za započinjanje odmah biti gotovi. A to bi ti super uletelo, onda se možda i dogovorite da ne sediš u bolnici deset dana, što je realno neki maximum, već da te puste ranije. To sve zavisi i od reakcije na prvu injekciju....samo ja verujem da će sve to biti ok.

Sl, držim fige da se kks vratila i da od sutra nastavljaš regularno. :wink:
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Primila sam juce pegazis sto znaci da mi se poboljsala ks , ali naravno nemam uvid u rezz.

Mislim da ce Jeca piti ribavirin 2 + 2 ,posto je genotip 2 ili 3 , za kilazu se uzima u obzir kada si genotip 1 ili 4 i njihovo lecenje je 48 nedelja.

Gemi ono sto si pisala za ribavirin tesko da ja mogu da uklopim da ih uzimam u min , ali kombijum se da ne predje sat vremena.Nadam se da time ne remetim terapiju.

Jeco,ajde da se lepo odmoris tamo pa da nam dodjes sa lepim informacijama .

Puno vas sve ljubim !!!!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Sl ......odlicne vesti :) .......ja se razmisljam juce sto te nema, reko' - nije valjda opet nesto zaribalo?!.... a bilo mi neverovatno da se kks nije povratila.

Stvarno su ****** sto ti ne daju na uvid rezultate!!! Ovde pacijent preuzima rezultate tako da je unekoliko lakse - znas na cemu si, a ne da se tripujes iz nedelje u nedelju.

Jeca je genotip 1b. Ceka je 48 nedelja terapije.

Ne moras ovaj ribavirin u minut. Sat vremena gore-dole, ne znaci puno. Bitno je samo da ujednaceno uzimas lek. Nemo' se stresiraš oko minuta uopšte. :wink:

Za ribavirin je jako vazno da bude tacno prepisan (genotip 1 i 4 obavezno po tezini) jer optimalno doziranje ribavirina dokazano poboljsava izglede za uspeh terapije. Genotiip 2 i 3 moze jednaka doza za sve od 800 mg, znaci 2+2, ali cak i tu sad u zadnje vreme prepisuju po tezini, znaci isto kao za genotip 1 i 4. Ima sad tih novih studija koje narocito insistiraju na maksimalizovanom doziranju ribavirina. Cini mi se da i Emanuil bez obzira sto je genotip 3 daju ipak 1000 mg (2+3), znaci po tezini...sto je super za nju.

Normalno, u toku terapije doza se prilagodjava ako za tim ima potrebe kad se jave problemi (pad hemoglobina, etc).

Malo sam i ja dosadna sa tim detaljima, ali ove nase doktorice moras stalno da nadgledas i podsecas - bar koliko je u tvojoj moci. :P
emanuil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od emanuil »

Gem napisao: Cini mi se da i Emanuil bez obzira sto je genotip 3 daju ipak 1000 mg (2+3), znaci po tezini...sto je super za nju.
:P
ma da, u pocetku je bilo 2+3, a onda mi lekarka sledeceg dana javi da uzimam 2+2 Ribavirina, posto sam genotip 3 i imam 55 kg.
mada ne mislim ni da je to lose...

jeca je juce primila prvu injekciju, lezace nedelju dana, a danas sam joj poslala poruku da bih videla kako je podnela, no ona mi nista nije odgovorila, sto ne lici na nju.
jako sam zabrinuta.
ako neko nesto zna, nek javi, a ja cu je opet zvati.
pozz svima!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

ma da, u pocetku je bilo 2+3, a onda mi lekarka sledeceg dana javi da uzimam 2+2 Ribavirina, posto sam genotip 3 i imam 55 kg.
mada ne mislim ni da je to lose...
nije lose nimalo, to je po smernicama za gen 3...pogotovo sto si lagana - samo 55 kg zvuci odlicno. :wink:

ja nemam vesti od jece ... nismo kontaktirale...stvarno ko zna, nek javi.

s druge strane, pod nadzorom je tamo te se nadam da je sve regularno.
emanuil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 5:12 pm

Post od emanuil »

e ja ih imam!
ona je jako tesko podnela injekciju, ima groznicu, trese je temperatura, bolovi itd. recju, uzas.
ali bice bolje, nadam se...
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao svima,

vidim da se ovde desava nesto :D , ali ja sam van tokova. Cekam da zavrsim sa terapijom ciji ce ishod 100% biti negativan, tj., ostacu pozitivan. Veceras sam pitao doktorku da mi iskreno kaze sta misli, jer transeminaze ne miruju nikako, sad su se ponovo popele na 230, i ona mi je rekla na to uopste nije dobar znak, ali da ipak to ostavimo za 1. februar, kada odem na kontrolu.

Inace, Jeca vas je puno pozdravila i poslala vam mnogo :D i poljubaca. Primila je prvu vakcinu, trese je temperatura, ali ne da se nasa Jeca, i ako ima temperaturu, po celi dan sedi u kuhinjici na Bozickinom odelenju, ispija kafe sa drustvom i pusi :D . Kaze, Bozicka( :evil: ) danas bila toliko fina prema njoj :-? , prosto sam se zacudio, da je ona fina prema nekome. I rekao sam joj da to nije dobar znak :D . Ostace u bolnici do druge vakcine, ali kako mi je rekla, moguce je i da ostane do trece, ako je i dalje bude drmala groznica i temperatura.

Tako, znajte da i ako ne pisem, redovno pratim desavanja i mislim na vas i drzim fige.
tweety_girl napisao:PS:jos jedan veliki kisss za meni jako drage osobe koje ovo citaju a iz opravdanih razloga ne pisu, mislim i na vas, prepoznacete se :wink: :lol: :lol: :lol:
Pridruzujem se!!!

Pozdravljam vas, ljubim i volim!!! :D
sl
Novi član
Novi član

Post od sl »

Gemi , izgleda da mi je kks bolja,a i nesto se i razmisljam da je za mene mozda i bolje sto nemam uvid ni u sta , a dr valjda zna kako i sta ....
J li ga...

Dzonik, neznam te ali mi je mnogo zao ako ishod bude takav kakvim ga prognoziras !!! Mada mlad si , tako da nije ni kasno da neki dr put ponovo krenes ali sa nekom mnogo boljom terapijom
:wink:

Jecika ,nasa ce izdrzati !! Mislim da nema kredit ,pa iz tog razloga i ne odgovara na poruke . I mene je tresla groznica - 40 sam imala temp sa prvom injekcijom , ali sto ti je vise daju to manje simptoma i imas jer ti se i sam organizam navikava na to :roll: . Bice nam cudno kada se skinemo :D

Puno vas sve ljubim i drzi te se !!!!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Drugari, nemam vise snage da cistim bunar :D

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 384#105384

Mislim da ste vi kompetentniji da kazete svoje misljenje.

Pozdrav svima, posebno ovima na terapiji jeca & co ;)

Dzonik i ti se drzi, kakve lose prognoze i negativna terapija :-? 8)
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Ma Jeseni, pusti tu temu ... bitno je da su komp i njen muz krenuli s pregledima, a ko ce sta da misli i nije tako vazno. ;)

Sl, da znas da si u pravu kad kazes: "bolje da nemam uvid ni u sta"...ja bih samrla od brige dok ne vidim rezultate, ali IMA NECEG I U OVOJ TVOJOJ LOGICI. ;) Sto se manje covek zivcira - to bolje.

Mada, pazi...ima i svojih "cudnovatih prednosti" ovaj obrnuti model.

Sad cu da vam ispricam jednu anegdotu iz bolnice, samo nemoj neko da kopira takvo ponasanje - STROGO JE ZABRANJENO!!!... a, bogami i autodestruktivno....

Jedna moja poznanica, totalno nedisciplinovan pacijent, sve vreme je imala strasnih problema sa krvnom slikom pod terapijom. Jedno vreme nizak hemoglobin, pa naidje faza niskih trombocita. I tako u krug. Doktor ili smanji dozu ili joj prekine th na nedelju dana. Mislim, sve vreme je covek odmahivao glavom i prekorevao je. I jednom, vec u drugoj polovini, ona sama resi da se: "Odmori od svega" - njene reci. Samoinicijativno okrene bolnicu i po sistemu: -Dobar dan! -Dobar dan!... IZMISLI da joj je pao hemoglobin ispod 90! Oni se normalno zgranu... Ona pita: "Jel to znaci da ne primam terapiju?" Oni kazu: "Naravno!" Ona: "Pa, jel' ne treba da dolazim?"...Oni kazu: "Nikako, proverite kks za nedelju dana i prestanite s ribavirinom"..i lepo zenska....ZAPALI U BANJU?!?!?! ...koju je vec prethodno uplatila?!?!?!?

E, sad kako je uvek "kome je sudjeno", dama je danas NEGATIVNA, na zaprepascenje i sopstvenog doktora. :)

Eto ti Sl price sto se tice prekida u th koja moze da popravi raspolozenje. ;)

Valjda ce jeca pregurati vikend u sto boljem stanju. Nece je, nadam se, drzati tri nedelje u bolnici - poludece od dosade!!! ... ima to arhaicno pravilo da se prve tri prime u bolnici, koje jedino primene ako su kod nekoga nus pojave jako burne.

Dzonik...sta da ti kazem... sacekaj 1. feb pa cemo pricati. :)
sl
Novi član
Novi član

Post od sl »

Gemi , mnogo ti je luda ta poznanica :D Kakav lik !!!
Nisam se ja nesto ni preterano izbedacila sto sam preskocila taj pegazis !
Bice valjda sve ok.
I slazem se sa tvojom teorijom " kako je kome sudjeno " a i sve se desava sa razlogom ,mada necu nista prepustiti slucaju i sudbini ,koliko je do mene odradicu sve sto moze .
Sa ovom zadnjom injekcijiom nemam bas nikakvih simptoma.
Ako neko ima nekakve informacije o Jeci neka nam javi , ali mislim da sam i ja identicno isto prosla kao i ona. Bice i sa Jecom sve kako treba !!!

Veliki KISS svima !!!
Korisnikov avatar
Miles Davis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm

Post od Miles Davis »

Dobro veče :)

Eto napokon sam prošlog Četvrtka vadio krv za PCR u Vinči, analize će raditi dr.Gorana (Stamenković).
Javiću kakvi su rezultati.
Poz svima :)
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

hej Miles, pa de si ti? :D

fala bogu da si pokrenuo stvari...u odlicnim si rukama za pcr.

jesi li sredio da urade i genotipizaciju? (gorana to radi i za kliniku)

puno pozdrava i da ti vesti o rezultatima budu najbolje moguce. :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo i mene posle duugo vremena, konacno sam nasla vremena i snage da ukljucim komp i mmmmnoooogooooo sam srecna!
Na brzinu sam procitala postove ali uspela sam videti da su neki od nas konacno dobili terapiju! Bas sam srecna! A ni mi ostali se ne predajemo tako lako :wink: , idemo dalje.
Dzonik,misli pozitivno,da bi bio negativan!
Ljubim vas sve puno, bas mi je nedostajalo ovo caskanje!
Odgovori