hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Stigao aber

Post od vecca »

Dojavljeno mi je-odbijena sam.

Obrazlozenje - trombicitopenija .
Nemam pojma koliki su mi trombociti , ne videh rezultate.

Ne znam sta da mislim, u utorak idem da vadim krv.
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

To nije dobro, Vecco. Trombocitopenija jeste kontraindikacija i tu malo šta može za sada da se uradi. Užasno mi je krivo. Gledaću da ti pošaljem na pp, ako se slažeš, materijale na tu temu. Možda se nađe neki način - zavisi koliki su trombociti. Nadam se da ćeš uskoro i lično videti doktorku, čini mi se da si rekla da je žena u pitanju, i da će ti reći...šta dalje.
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

naravno Gem, nemam nista protiv.

ma kako je doktorka mogla sa takvom kontraindikacijom da uopste posalje komisiji predlog?

razumes?
emanuil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 5:12 pm

Post od emanuil »

evo i mene!
vecco, jaaako, jaaako mi je zao, al sta ti imas od toga...
ja sam jos na tankom ledu, nista jos ne znam: skoro svakog dana zivkam lekarku, dosadjujem, dosadjujem, a faks iz Bg-a jos ne stize...
ona kaze da je uverena da ispunjavam sve uslove i da mi je terapija odobrena, al sta meni znaci njeno uverenje, osim sto me odrzava u nadi...
zato sto nemam nikakvih vesti, zato se i ne javljam, ali vas redovno pratim i zelim vam svima sve najbolje!
puno pozdrava i srecna vam nova i po julijanskom kalendaru :)
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

a od jutros lepe vesti: dobila sam terapiju!!!
ali se osecam krivom...
volela bih i da je vecca na mom mestu...
no bice toga i kod nje, mislim, kad ona grozna kontraindikacija bude eliminisana :)
tako se radujem :D
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Dragi moji, imam i ja lepe vesti, dobila sam terapiju :lol: :lol: :lol: :lol:
jutros me je sestra Sneza probudila, ja je i ne znam, a ona tako :lol: :lol: SLOGIRALA SAM SE, prvo sam se lepo isplakala, pa sam pocela da se smejem, a sada sam potpuno sludjena, imam kolokvijuma tri ove nedelje, sledece nedelje ispit...ma ja sam lecenje otpisala odavno, ovo je SOK za mene i nemam pojma sta da osecam :lol: :lol: :lol:
Vecco sredjuj trombocite evo rado ti dajem moju terapiju :lol: odmah :lol: ja na ovo nisam pripremljena jos uvek :lol: :lol: :lol:
emanuil, kada ides ti?posto do srede imam kolokvijume, dogovorile smo se da dodjem u cetvrtak, ajde dogovoricemo se, pa da se lepo isppricamo tamo :lol: :lol:
zurim jurim sada, moram da idem na faks....
ljubim vas sve do neba, cuvajte mi se!!
voli vas jeca
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

Emanuil, nema sta da ti bude krivo, samo teraj, zelim ti USPESNU terapiju.

Ja sam se zesce izbedacila, em sam gajila, prakticno laznu nadu, em mi se poljuljalo poverenje u lekara.

O izgubljenom vremenu da ne pricam, virus radi svoje.
Gem, ti sve znas, moze li se nesto popraviti?
Ili da se otpisujem?
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Prvo veeliki pozz za Tweety!!!
Nisam propratila forum,ali se nadam da si ok!! Vidim da dajes ispite ,cestitam ti!!!!! :wink:
Vecco , ne padaj u depresiju ! Ja od 2000. cekam terapiju i tek posle 7 god sam je dobila. Polako,samo budi strpljiva!
Emanueil,neka ti je sa srecom na terapiji!
Nego,da li se u slucaju prekida cele terapije, kasnije radi sve isto? Biopsija i sve sto je vec uradjeno? I da li se na kraju terapije u sl da su rez negativni , jetra regenerise?
Veliki pozz i poljubac svima!!! Gem, veliki kiss !!!!!!
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

Post od zvoncicaa »

Vecco zao mi je ali se nepredaj,nadam se da ces je uskoro dobiti :cry:

emanueil cestitam!!!! da li je dr. Fabri????
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

JECOOOOOOOOOO, EXTRA !!!
PA CESTITAM TI !!!! ZELIM TI DA JE SA LAKOCOM IZGURAS DO KRAJA !!!
PUNO SRECE I PUNO TE LJUBIM !!!!
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

dr Fabri je nacelnik odeljenja i ona je takoreci sefica mojoj lekarki dr Ilic-Jajic, a obe su ok :)
hvala svima na lepim zeljama!
Jeco, mnogo sam srecna zbog tebe, nadam se da cemo se videti.
ja sutra vec idem na kliniku...
vecco, drz se, bice dobro, a svoju lekarku pozdravi i poruci joj da ponovo studira, jer nesto je ocigledno propustila na faxu, bljak.
:D
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol:
drage moje, prvo sam htela da pisem Vecci, ali mi je komp crko i imam samo par minuta, ovo cudo je slogirano potpuno :lol:
Gem ce znati mnogo bolje od mene, ja koliko se razumem "u medicinu" ti trombociti mogu lako i brzo da se rese nije to neka "bolest" pa sada da ti ne znam sta rade, oni i onako variraju stalno.Mozda si nesto bila bolesna tih dana, pa ti je zato krvna slika bila losa, ili tada kada su ti uzeli krvnu sliku za komisiju, ko zna od kada su ti rezultati krvne slike i to ne mora da znaci da je stanje i sada.Verujem da su oni tebi "odobrili" terapiju ali da je ne mozes primati dok ti je to ne sredi, pa kada u utorak odes i ako ti krv bude ok, eto tebe sa nama, izvlacenja nema :lol: nemoj se otpisivati nikako, pa s kim mislis da pijemo kafu po bolnici i da krijuci se pusimo po kupatilu :lol:
Kako je stanje tamo sada, ajte ljudi, pricajte, ja bez kafe i nekako ali bez cigara nikako :lol:
Emanuil, pa verujem da cemo se videti :wink: :lol:
ne znam kako ide ta procedura, ali par dana ce nas zadrzati da vide kako reagujemo na terapiju, nemam pojma :lol: jel nosis onaj plasticni za kafu :lol: :lol:
sta cemo tamo uopste i raditi, samo se nadam da je dobro drustvo, odose moji ispiti pa makar da se lepo provedem :lol:
pisem ti pp :lol:
Sl nikako da ti pisem, citala sam Srdju i tebe, nisi nam dugo dolazila i bas sam srecna sto si sada tu!
Samo polako, evo pojacanje stize, u prednosti si par nedelja, sta je to za nas, ovako cemo moci grupno da ludimo :lol: :lol: nije zabavno kada si sama na terapiji, pazi se stizemooo :lol:
Da, dala sam uslov za 4tu godinu, provrednila se, ma juju da ti ne pricam :lol:
sada sam jos slogirana i moram da bezim, u 4 imam kolokvijum ala ce da bude veselo :lol:
Ljubim vas sve punoooooooooooooooooooooooooo
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

O, narode...ima super vesti.

Emanuil, čestitam!. Jeco, iako sam pomalo očekivala da prođeš ... prijatno sam obradovana! Čestitam i tebi! Obe - SREĆNO i samo napred! :)

Vecco, poslala sam pp.

Sl....nadam se boljoj kks. :) Ako si negativna, jetra se regeneriše. Nije još jasno u kojoj meri, ali svakako si bez većih briga. :wink:

Biopsija može da se ponovi kod neizlečenih pacijenata. To sve lekar odluči od slučaja do slučaja. Zavisi i da li se predlaže neko novo lečenje i slično.

Jao, dobro je da ima bar lepih novosti na ovoj našoj temi. :)
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Majjce vas je sve punooooooo pozdravila i izljubila, ceka neke majstore za sporet :lol: :lol: :lol: i u guzvi je ali misli na sve :lol: :lol:
Gem draga, ja se nisam uopste nadala, a kako sam bila kod Pelemisa tj na drugom odeljenju, jutros sam se slogirala kada me je Sneza znala...to je ona vasa Sneza koju ste pominjali svi odreda, bas je ljubazna i fina :lol: :lol: :lol: prvo mi je rekla "kad ti odgovara da dodjes" a dok sam ukapirala o cemu to ona...mislila mi je da mi je javio neko :lol: :lol: :lol:
Sl ne brini se moliiiiiiiiim te, ma koje prekidanje terapije, polako, ,tek si pocela :lol: nemoj o tome ni da razmisljas sada, pusti malo krv da ti se sredi, koliko sam cula da su ljudima prekidali i prekidali po dosta puta pa su bili negativni na kraju i izgurali tih 48 nedelja...stani polako :lol:
Ljubim te punoooooo
Nego ti Srdju pod ruku i setnja po gradu, ovo vreme je stravicno, nikako da se opasuljim da je januar, prelepo je :lol:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Zaboravi da napomenem:

Sl, posle ovog prekida ti ces nastaviti normalno. Kontrolises kks, primas injekcije i tako do kraja. Izguraces vec tih cuvenih 48 injekcija. :wink:

Nikakva biopsija. Nista. Ako se nekome i radi ponovna bipsija, obicno je to kontrolna kod neizlecenih pacijenata i ona se radi u razmaku od tri do pet godina. Pred neku sledecu terapiju. Nikad se biopsija ne radi ako nije neophodno. Lekar je tu da proceni. Samo bez brige. :)
Odgovori