Gastroskopija

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Moze da se ozleci, malo taj zjapeci pilorus predstavlja otezavajucu okolnost zbog regurgitacije zucnog sadrzaja ali moze, uz malo strpljenja i promene nacina ishrane.
Th ne mogu da komentarisem, ovako s brda-s dola nije mi bas jasna.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od LjubicaBubica »

ajles moram ti reci da si me mnogo ohrabrila :) ja sam taj jedan put jedva izdrzala i to uz sprej a bez njega stvarno neznam nemam pojma kako bi. I ja sam isto radila kod privatnika zato su mi i dali sprej, inace u bolnici daju valjda samo deci.Bez njega bi verovatno iscupala sama napolje sondu od muke. Kad bi me sad kad nemam tegobe naterali da idem ponovo eto samo tako zbog kontrole nebi otisla ni da mi plate ali kad bi mi se one muke od pre nedaj boze ponovile otisla bi sigurno. A taj Controloc je stvarno odlican, meni je puuuno pomogao jer mi je zeludac stvarno bio katastrofa. Jedino imam utisak da sam ga mogla piti krace jer kao da sam se previse navikla na njega i posle tih 6 meseci kad sam prestala da ga pijem vec posle par dana opet sam pocela da osecam da se ista mucnina polako vraca. Ali sam sisala Gastal i kad zaboli onda Buskopan i ako mi je muka onda Famotidin i ako pojedem nesto tesko ili se prejedem onda Cisap i tako mesec dana od prilike i evo sad do dana danasnje da kucnem u drvo nemam problema a proslo je bas puno vremena.

Pozdrav...
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Opet ja :lol: ! Dragane hvala i ovde za odgovor!
Ja sam samo nabacala th jer me čisto zanimalo da li i kakve su šanse da se moje stanje izleči,obzirom da dugo imam problema...a redosled je bio:
20/10/2007: motilium(klometol) 3x1 pre jela,do rezultata ureaza testa; 22/10/2007 HBP negat. th.pored motiliuma i ursofalk caps 1 uveče pre spavanja; kontrola za 2 nedelje(bez poboljšanja) :omeprol caps 1 ujutru,motilium(klometol) i dalje isto,ursofalk isto..; nova kontr.za 2 ned.ništa bolje :famotidin tabl 40 mg 1 uveče,motilium pred ručak,espumisan 3x1 uz obroke,ursofalk..kontrola za mesec dana...ja ne odoh a prestadoh da pijem lekove jer mi je bilo gore... :oops:
Hvala unapred! Pozzzz :wink:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Probali...malo jedno, pa malo drugo, pa malo ono prvo ali od drugih proizvodjaca da se vidi da se zove drugacije /pacijent i onako ne zna sta pije pa nije ni bitno sta mu dajemo/ i td...
lepo rekoh, necu da komentarisem Th.
Dobro bi vam dosao jedan ozbiljan profesionalni pregled /vise pregleda/.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Jooooj..... :cry: kod mene baš ništa ne može jednostavno....ok,hvala,samo mi recite,osim UZ pregleda,koji ,po meni,laiku, baš i ne pomaže kod postavljanja dg, i gastroskop.koju je radio privatan internista(?) šta bi moralo još da se uradi? Čisto saveta radi,a ja ću videti,možda da se preselim u BG da tamo potražim nekog boljeg :lol: :D :wink: (malo šale :wink: ) jer izgleda da ću morati....
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Nema tu "sta jos", niti ima potrebe da iko takvim slucajevima izmislja toplu vodu. Dobar UZ abdomena sa strucnom gastroduodenoskopijom nakon cega se ukljucuje protokolarna terapija, uz tacno odredjen dijetetski rezim i naknadno pracenje pacijenta.
Nemam nista protiv KG lekara ali ne bih ni da komentarisem.
Pozdrav!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

znam... za Kg lekare...:roll: :cry: Hvala! :wink:
ajles
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 7:16 pm

Post od ajles »

Draga Ljubice, moj pregled je bio izuzetno iscrpan, sa podrigivanjem iz petnih žila, nagonima na povračanje, a test na helikopylori mi je rađen na najteži moguči način, biopsijom, od koje sam se jedva oporavila, iako je sve moglo ići puno lakše, nalazom iz krvi ili dr.Doktorica je bila iznenađena kako sam se dobro držala.
Trojnu terapiju sam takođe teško podnjela, iako je ona, nakon ovog svega, bila pjesma.
Moram paziti na svaki zalogaj, ni slučajno jesti masno, ljuto, kiselo, kupus, grah, krastavac, papriku, karfiol, masno, pohovano, prženo..., piti kafu, gazirano...Moja prehrana se svodi na par proizvoda, i opet pijem Ulcosane, povremeno Gastale.
Sad je i meni preporučen Controlok, ali još ga nisam uzela, jer sam počela piti neke biljne preparate zbog gljivice Candide, sa kojom također imam problema.Kako su mi u predstavništvu dr. objasnili, dobri su i za zarastanja mojih erosivnih ožiljaka i problema, pa vidjet ćemo.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ajles, culi ste na forumu za Helico-izdisajni test. S druge strane krvarenje se moze iskljuciti pregledom stolice na okultno krvarenje. Ukoliko su ova 2 nalaza negativna, moze se izbeci skopija.
Kandida je svakako za lecenje, bez daljnjeg i ona vam stvara masu navedenih problema.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm

Post od LjubicaBubica »

Ajles :( nista mi ne pricaj o ishrani,ja sam izgubila desetak kilograma dok sve nije proslo. Ma nista zivo mi zeludac nije podnosio ali nekako sam pregurala, kad se setim cini mi se kao da se to nije desavalo meni koliko je tesko i ruzno. Ali manimo se kukanja sad. Samo ti pij te lekice sto kazu cika doce i bices dobro. Ja jedino sto jos mogu da ti dodam jeste maslinovo ulje, kazu da ono ubija te heliko bakterije i da obnavlja zidove zeludca... Ja ga od tad svakodnevno koristim ali stvarno i dobro se osecam. E sad da li je tu u pitanju samo psiha ili stvarno ima nesto u tome ja nemam pojma ali meni bas prija.
Mozda Draganvma zna nesto o tome...?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Nemam pojma! Ali se slazem da sve sto po prirodi stvari nije stetno a naprotiv, dokazano je da ima puno lekovitih svojstava, pa ako jos i pomaze u suzbijanju subjektivnih tegoba, treba probati.
Zasto da ne? :wink:
Na kraju krajeva, sta su lekovi? Pa, koncentrovani prirodni, polusintetizovani ili sintetizovani alkaloidi, koji se inace u prirodi nalaze u nebrojenim njenim plodovima.
Probajte, a organizam ce vam "sam reci" da li mu to godi ili ne :lol:
ajles
Stalni član
Stalni  član

Post od ajles »

draganvma napisao:Ajles, culi ste na forumu za Helico-izdisajni test. S druge strane krvarenje se moze iskljuciti pregledom stolice na okultno krvarenje. Ukoliko su ova 2 nalaza negativna, moze se izbeci skopija.
Kandida je svakako za lecenje, bez daljnjeg i ona vam stvara masu navedenih problema.
Poštovani Draganevma, puno hvala na vašim cijenjenim mišljenjima i odgovorima, koji mi zaista mnogo znače i pomažu.Dosta ljekara je upoznato sa mojom zdravstvenom situacijom i problemima, ali ste jedan od rijetkih, koji mi je dao ovako jasnu sliku situacije i ovoliko korisnih savjeta.
Ne znam da li u Sarajevu rade taj izdisajni test na H. i na okultno krvarenje stolice, jer mi ih nikad niko nije predlagao, niti sam čula za njih.Na Helikopylori sam kontrolni test iz krvi radila prije mjesec i po i bio je negativan.Svakako ću se raspitati za test na okultno krvarenje i ako je moguče, uraditi ga ( samo se nadam da se ne radi kolonoskopskim pregledom ).
Znam da mi velike probleme stvara Candida i dugo tražim lijek za nju (koristila sam razne vaginalete, Funzol tablete, Nistatin kapi..., ali se ubrzo vrati ).Prije par dana me je jedan član vaše www.doktor.co stranice uputio na firmu Calvita i njihov lijek Paraprotex, koji je prirodan lijek za liječenje parazita, gljivica i bakterija.
Kontaktirala sam njihovo sjedište u Sarajevu, iznjela njihovoj doktorici sve svoje probleme, ona mi je preporučila Paraprotex i Acidophilus, piti ga najmanje 3 mjeseca, a kaže da su vrlo efikasni i za liječenje mojih ghastroenteroloških problema, samo treba biti disciplinovan i uporan.
Ne znam da li ste upoznati sa ovom firmom i njihovim preparatima, ali ako niste, a zanima vas, možete ih nači i u vašem gradu, a imaju i svoje web stranice širom svijeta.

Srdačan pozdrav i nadam se da ćemo ostati u daljem kontaktu!
Ako imate neke saznanja o Calvitinim preparatima, molim vas da mi javite!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Nemam saznanja o navedenim preparatima. Sto se analize tice, dajete uzorak stolice na analizu, bez ikakvih skopija.
ajles
Stalni član
Stalni  član

Post od ajles »

Uzorak nosim na analizu iduče sedmice, čim budu rezultati, javit ću vam.
Što se tiče izdisajnog testa na helikopylori, ni jedna državna zdravstvena ustanova ga ne radi u Sarajevu, ali ću se raspitati u privatnim ambulantama i labaratorijama.
Paraprotex i Acidophilus, od Calvite, pijem već 7 dana, po preporuci njihovog dr., a i na sajtu sam pročitala da je odličan protiv gljivica, bakterija, parazita i liječenja čira i gastroenteroloških problema.Nadam se da će i meni pomoći.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Sa srecom!
Odgovori