Ja imam dijabetes već 28 godina sada mi je 32 godine,nemam nikakvih komplikacija većih,samo neproliferativnu retinopatiju.Imam troje djece,dva sina i kćer.Prvo sam rodila sa 22 godine,drugo sa 25,a treće prije 3 mjeseca.Trudnoću sam vodila u Zagrebu u klinici za dijabetes u Petrovoj,kod profesora Đelmiša,za kojeg mogu reći da je pravi specijalista za vođenje dijabetičkih trudnoća.
Niti u jednoj trudnoći nisam bila na inzulinskoj pumpi,jer nisam htjela biti stalno prikvačena na nešto,jako dobro sam funkcionirala bez nje,jer nije ni pumpa tako jednostavna za uporabu,ipak treba tu puno edukacije,jer šta će ti pumpa ako je pravilno ne koristiš......ja sam ipak za penove.
Također moram napomenuti da je samo zadnja trudnoća bila planirana,jer sam jako želila curicu i dobila ju,prva dva poroda vaginalna,sve prošlo u redu,drugi sin imao 4.600kg,a rodila ga za čas,s prvim sam se namučila a bio je težak 3 450kg,oba dva dugački 57.
Perfektno zdravi,samo sa laganim hipoglikemijama nakon rođenja.
Curicu sam rodila na carski rez jer sam morala zbog retinopatije(puno ljepše iskustvo sa vaginalnih poroda).
Isto bez komplikacija iako su šećeri malo divljali zadnja dva mjeseca,porodila sam se 20ak dana ranije i imala je 4060kg i 52 cm.Sunce moje slatko.....
Od inzulina sam koristila humalog i humulin N u prve dve trudnoće,a u zadnjoj umjesto humulina N,uzimala sam levemir.
Ja sam bila jako smirena u trudnoćama,kada bi na aparatiću vidjela 11 ili 12,to me nije uzbuđivalo dala bi si korekcijsku dozu i uživala......
Svim budućim slatkim mamama budite hrabre,održavajte šećere u granicama normale,vadite često hbA1C i uživajte u trudnoći.....
Ako netko ima kakva pitanja neka slobodno pita......