upomoć ljudi!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Izvinjavam se za prethodni svoj post, mislio sam da se shalite :P

jecka, poshto su to akne, i kako kazesh oziljacne, probaj Avene Diacneal (ako ne planirash trudnocu u periodu kada mazesh kremu), uz neku UV kremu preko dana. Kad budem znao iz licnog iskustva koja je dobra recicu. FF vec imash ako se ne varam, znaci samo zameni Normaderm sa Avene Diacnealom.

A ako ti to ne pomogne onda treba da probash benzoil peroxid (prema sacramentovom iskustvu), ako ti lice nije preosetljivo na njega (a na nesrecu mnogima je preosetljivo), to je reshenje na duge staze.
jecka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 3:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jecka »

Avene ili b- peroksid, pitanje je sad?! Mogu da smislim do sledeće nedelje.
A takođe nje znam koju bih kremu koristila preko dana.
Poslednja izmena od jecka u Pon Okt 16, 2006 4:48 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

makki napisao:Izvinjavam se za prethodni svoj post, mislio sam da se shalite :P

jecka, poshto su to akne, i kako kazesh oziljacne, probaj Avene Diacneal (ako ne planirash trudnocu u periodu kada mazesh kremu), uz neku UV kremu preko dana. Kad budem znao iz licnog iskustva koja je dobra recicu. FF vec imash ako se ne varam, znaci samo zameni Normaderm sa Avene Diacnealom.

A ako ti to ne pomogne onda treba da probash benzoil peroxid, ako ti lice nije preosetljivo na njega (a nesrecu mnogima je preosetljivo), to je reshenje na duge staze.
----------------------------------------------

Evo jecka imas jos dve mogucnosti znaci nema predavanja,udari prvo po Avene Diacneal sto ti predlaze makki ,ako ne pomogne rasturi ih :)) benzoil peroxidom,ali onako kako sam napisao i nece biti perutanja koze.

Do perutanja dolazi jer mnogi ostave predugo benzoil na licu pre nego predu hidratantnom kremom preko njega uvr glave 10-15 minuta i predi hidratantnom kremom.

Nego makki ostavi tacan link sa slikom od te avene posto kad na googlu trazim izbaci "150" razlicitih vrsta i sve se zovu Avene Diacneal

jel to to de vidi:)

http://www.nextag.com/avene-diacneal/search-html
jecka
Stalni član
Stalni  član

Post od jecka »

Uzdam se u Vas, dragi moji ljudi i sapatnici. Svi ste vi to prošli ili još uvek prolazite samnom. I neću odustati doki ih sve ne sredim.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

jecka napisao:Avene ili b- peroksid, pitanje je sad?! Mogu da smislim do sledeće nedelje.
A takođe nje znam koju bih kremu koristila preko dana.
B-peroksid mnogima ne odgovara, pa odustaju tokom korishcenja, jer je lice crveno, koza tanka, treba licu vremena da se prilagodi, ko moze da prodje taj period, nekom se prilagodi odmah, a nekom jednostavno ne odgovara. Hocu da ti kazem da je to dosta jace i rizicnije.

Avene Diacneal ima retinoide i vocne kiseline, iako daje odlicne rezultate, nemash rizik ako probash, jer je upakovana da bude blaga. Vidi topic o ovoj kremi na forumu, ne mogu ko papagaj da ponavljam :lol: tamo ima i linkova do te kreme.

Ja bih zadrzao b-peroksid kao krajnju soluciju, utoliko vishe jer je i finansijski skuplja :lol:

UV kreme koje preporucuju na forumu su: Hyseke 25, Avene Hydrance Optimale SPF 15B 15A (ja preporucujem:) i Neutrogena UltraSheer Dry-Touch Sunblock, SPF 30 (za ovu poslednju ne znam da li je ima kod nas). Ja cu probati Avene-ovu za nedelju dana, pa cu javiti kakva je.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Evo linka do kreme, najmanja tubica je Diacneal http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/165/
jecka
Stalni član
Stalni  član

Post od jecka »

Jesmo li svi malo bolji pa se ne javljamo. :D Moram da se pohvalim, bolje sam nego pre par dana. Iskoči mi 1-2 na dan(sitnije), ali mi se čini da mnogo brže prolaze, sazreju, sasuše se. I kao da mi nisu tako jake i tamne fleke posle njih! Možda je ipak trebao neki period da krema počne da radi svoje. Jedino ne znam šta ću sa potkožnima, jedna od pre 3 nedelje, pat od prošle, a jedna sveža od jutros.
Sledeće nedelje uzimam Avene, jedva čekam!
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Jao jecka i ja se patim sa tim PODKOZNIM nikako da nestanu ...one me najvise nerviraju jer sporo prolaze , a tek ako se upale-haos- ,borave mesec dana na licu !
izgleda da cu morati neku kracu turu dovicina da popijem ,jedno ned. dana al' moram da zovem lekarku da vidim sa njom.Jer vec sam ja pila taj dovicin , al' ne u nekim NENORMALNIM trajanjima,dva puta u razmaku od mesec dana u trajanju od nedelju dana.I tad su se one povukle....al evo vec mesec i po dana na bradi ne prolaze , samo se primire-i eto ih opet !
Sta da ti kazem , razumem te al' NE UMEM DA POMOGNEM !!!!!!!!
jecka
Stalni član
Stalni  član

Post od jecka »

Jooj Lu, meni je i potrebno da me neko razume. Svi oko mene su prelepog tena, jedino sam ja ovako gubava. A što se tiče potkožnih, baš znaju da potraju i bole, i ne možeš ih nikako ni sakriti, niti se od njih naspavati kao čovek.Pooz
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Lu napisao:Jao jecka i ja se patim sa tim PODKOZNIM nikako da nestanu ...one me najvise nerviraju jer sporo prolaze , a tek ako se upale-haos- ,borave mesec dana na licu !
izgleda da cu morati neku kracu turu dovicina da popijem ,jedno ned. dana al' moram da zovem lekarku da vidim sa njom.Jer vec sam ja pila taj dovicin , al' ne u nekim NENORMALNIM trajanjima,dva puta u razmaku od mesec dana u trajanju od nedelju dana.I tad su se one povukle....al evo vec mesec i po dana na bradi ne prolaze , samo se primire-i eto ih opet !
Sta da ti kazem , razumem te al' NE UMEM DA POMOGNEM !!!!!!!!
Lu, evo malo sam istrazivao (guglao) i doshao do po tebe ohrabrujucih saznanja, Airol sadrzi Retin-A (tretinoin), kao jedan od oblika retinoida. Avene Diacneal ne sadrzi tretinoin, vec retinaldehyde, koga zovu retinal, takodje je derivat vitamina A konkretno retinola.

Retinoidi se dele na:
1. retinol (gde spada retinaldehid koji sadrzi Diacneal)
2. retin-A ili tretinoin (Airol)
3. Isotretinoin (Roakutan)
4. alitretinoin

To je I generacija retinoida, ima jos dve generacije :) ali to je nebitno za nashu pricu. Dakle, Diacneal ne sadrzi tretinoin koji nije prijao ni meni, a ni tebi, vec retinol, tako da nemash razloga da se ustrucavash da probash, a sumnjam da cesh se pokajati.

@ostali
Diacneal je daleko bolji od Normaderma, iako je meni i Normaderm mnogo pomogao, ali tako stoje stvari. Zato predjite na Avene Diacneal.
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

E pa MAKKI SVAKA CAST !!!!!Sad si me ohrabrio....gledacu da vec tokom ned. uzmem kremu...Ma mozgala sam ja da je uzmem ,kao da probam....pa sta bude !
Stvarno obavestavas onako kako treba i sta treba-svaki put me iznova i iznova odusevljavas !
Kad budem kupilia i probala-javljam rezultate !!!
Pozdrav svima !
Jecka , ne daj se !
jecka
Stalni član
Stalni  član

Post od jecka »

Pozz Maki, tu gde ja živim nema Avene, i tek kad budem išla za NS ću kupiti, i ne mogu da dočekam. Nema više nikakve neodlučnosti kupujem sigurno, samo da odem po nju za koji dan
jecka
Stalni član
Stalni  član

Post od jecka »

Pozdrav ljudi, nije me bilo neko vreme.... Malo sam sredila sebe i svoj život i svoje lice. Nešto više od dve nedelje koristim Avene Diacneal i vratio mi se osmeh na lice, i neka prirodna boja lica i neka sreća i neki spokoj i baš sam srećna. Ne znam da li je sve to do kreme, ali mi se čini da to ima neverovatne veze sa nekim normalnim načinom života, bez stresa nervoze, tenzije, jurcanja ... znam otkrila sam Ameriku! ali je kod mene to baš izraženo. Imam još po koju potkožnu, manje-više i bolnu, i jednu što mi stoji već 2 meseca na podočnjaku i ne smem joj ništa. Ma sve vas volim, odlepila sam i stvarno se super osećam. 100000 puta se lepše osećam i toliko mi je i lice bolje! :D
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Joj, ja ne bih da zvucim kao neka dosadna baba, ali pazite sa diacnealom, mene je za 3 nedelje isprzio...
pazljivo...
Odgovori